Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393

Standardet e Kontabilitetit Shqiptar

Jam duke bere nje projekt per Shqiperine ne shkolle (graduate school) ketu dhe desha te di me cfare standarde te kontabilitetit punon Shqiperia. Une gjeta nje draft te punuar nga PriceWaterhouseCoopers ne webfaqen e Ministrise se Financave, por a jane miratuar ato apo ende punohet me standarde tjera?

Po per standardet e auditimit?

Poashtu ne webfaqen e International Accounting Standards Board thuhej se Shqiperia i ka pranuar standardet e tyre. Me to punon Shqiperia?

Poashtu, berza e shitblerjes se aksioneve dhe obligacioneve eshte duke punuar a jo?

A kemi kompani publike shqiptare ne Shqiperi, pa llogaritur keto te huajat dhe nese po cilat jane ato?

Me kompani publike nenkuptoj kompani qe grumbullojne kapital me shitjen e aksioneve dhe obligacioneve.

Nese ka te tilla, ku jane te regjistruara ato, ne cilat berza, ne Shqiperi apo diku jashte?

Kush mund te me ndihmoje ne grumbullimin e materialit ne lidhje me keto ceshtje do bente mire dhe do ja dij per nder. Kisha mundesi te zgjedh shtet tjeter por desha ti bej pak reklame dhe publicitet Shqiperise, me gjithe veshtiresite e gjetjes dhe mbledhjes se materialit.

Standardet e Kosoves i kam te gjitha, por nuk besoj qe i kane te njejta te gjitha.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dodoni : 02-02-2006 mė 00:51
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Moderator
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Me sa di bursa ( jo berza) u mbyll zyrtarisht, megjithese praktikisht, asnjehere nuk punoi.

Perderisa bursa nuk punon/i rrjedhimisht edhe kompani publike nuk ka.

Shqiperia i ka pranuar standartet nderkombetare, por nuk e di se si i zbaton ne praktike.

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anėtarėsuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Standartet e reja te kontabilietet do te hyjen ne fuqi ne vitin 2008. Nese te intereson drafti i tyre une mund te te ndihmoj.
    Era
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Citim Postuar mė parė nga Era1
    Standartet e reja te kontabilietet do te hyjen ne fuqi ne vitin 2008. Nese te intereson drafti i tyre une mund te te ndihmoj.
    Era
    E ke fjalen per draftin e pergaditur nga PWC Albania? Kete draft e kam une, kurse nese ke ndonje draft tjeter, apo standarde tjera me te cilat operon momentalisht ekonomia shqiptare, me lajmero. Projektin e kam mbaruar por do kisha dashur ti kem.

Rrofte Shqiperia Etnike

Trusti i Lulelakres Maska e Tulipani Zi
    Anėtarėsuar
    02-09-2004
    Vendndodhja
    Aty ku mos qofsha
    Postime
    412
    Citim Postuar mė parė nga Bokerrima
    Me sa di bursa ( jo berza) u mbyll zyrtarisht, megjithese praktikisht, asnjehere nuk punoi.
    Bursa nuk eshte mbyllur zyrtarisht, te pakten sipas State Dept, po nuk ka funksionuar asnjehere, qe eshte njesoj sikur te jete mbyllur zyrtarisht ose mos te jete hapur asnjehere zyrtarisht.

Une po shkruaj mbi kthimin e pronave ne kontekstin e privatizimit ne Shqiperi, gjithashtu per graduate school. Nje nga nentemat qe do rrah eshte sesi Bursa mund te ndihmoje ne privatizim.

Cfaredolloj ndihme do ishte e mirepritur.
    BRIGADA E KUQE PERJETE

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anėtarėsuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Ketu mund te lexosh standartet :

http://www.mfe-ks.org/mefwww/bordet/bksrf/bksrf.html

Te pershendes Era!
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Falemnderit Era. Keto jane draftet e punuara nga PriceWaterhouseCoopers Tirane dhe duke u bazuar ne to punova edhe une projektin tim.

Pershendetje edhe juve

Bursa eshte duke punuar por per momentin vetem Banka e Shtetit me Bankat Komerciale qe jane duke shkembyer bonot e thesarit te qeverise ne te, me nje qarkullim rreth 300 milione dollare ne vit. Poashtu, ka shume kompani shqiptare e te huaja qe operojne ne Shqiperi (si psh. 2K etj.), qe jane te pergaditura per tu regjistruar ne burse, por me aq sa kam informacion une, eshte mungesa e legjislacionit te raportimit financiar (per kete arsye Banka Boterore ka paguar PWC te punoje draftet per kete qellim) qe ka penguar kete gje deri tani, por qe shume shpejt pritet te filloje punen tamam edhe per publikun e gjere. Bile, ky duhet te jete nje nga prioritetet kryesore te Ministrise se Financave dhe Komisionit te Letrave me Vlere te Shqiperise.

http://www.asc.gov.al/
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dodoni : 23-03-2006 mė 01:13

Rrofte Shqiperia Etnike

Tema tė Ngjashme

1. Si u grabit ari nga pushteti komunist ne Shqiperi.
    Nga DYDRINAS nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 03-04-2015, 10:52
  2. Ē'mendim keni pėr nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  3. Mbi konfliktin nė Komunitetin Musliman Shqiptar
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 10:00
  4. Cili ėshtė synimi i AKSH-sė?
    Nga Faik nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Me Titizmin kunder Enverizmit
    Nga Albanino nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2002, 19:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •