Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Citim Postuar mė parė nga Artemis Ishmaku
    Kryeplak,
    Shume i nenvleftesoke Shqipetaret? E pse sipas teje nuk paskemi NE SHQIPETARET vullnet dhe potencial qe te bejme doktorate ne Amerike e neper bote? A na mungon ndonje pjese e trurit sipas teje? Apo kane te tjeret me shume tru se ne?
    Kane me shume leke -do thosha une- dhe kur ke leke e organizon ndryshe jeten! Gjithashtu gjendja akademike shqiptare nuk besoj se ngjall interes dhe shprese per karriere akademike tek Shqiptaret brenda kufinjeve!

Megjithate une po pres per forumistin qe po ben doktorate (me te vertet do me behej qejfi te degjoj per nje te tille, se gjithmone me ishte krijuar ideja se FSHne e frekuentojne me shume parazitet -si puna ime)

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    O Krieplak
    dhe shume cudi mos te duket ty , se nja ca "cope" kshu shqiptare i njoh dhe une qe e kane mbaruar dhe po e bejne . Dhe jane nga me te shkelqyerit deri tani.

Vetem ne usa mos te duket cudi zotrote , aty ku je ti ndoshta ju diskrimonojne , dhe jua hane hakun per ketu , i zoti te jesh . Ja kshu . Mos u habit heres tjeter .
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar mė parė nga Kryeplaku
    ...Megjithate une po pres per forumistin qe po ben doktorate (me te vertet do me behej qejfi te degjoj per nje te tille, se gjithmone me ishte krijuar ideja se FSHne e frekuentojne me shume parazitet -si puna ime)
    nuk je pa shoke jo kryeplak, po patjeter qe s'i ke te gjithe forumistat ne skuadren tende

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Ne Nijmegen (Katholike Universiteit Nijmegen) , Hollande.

Kam studjuar Planologji dhe tani jam asistent ne nje nderrmarje te madhe dhe ja kaloj shume mire atje.

Eksperinca e shkolles: duhet te jesh shume social, sepse duhet me punuar shume me studentat e tjere (te dish apo te jesh i gatshem per me mesuar se si jepet apo merret nje kritike, apo nje kompliment nga njerezit e tjere), duhet qe te jesh i natyrshem (spontan), duhet me pasur shume disipline dhe program ditor per veten tende, sepse ke nje mal me detyrash per me bere, duhet te jesh kreativ, sepse shpesh kerkohet qe nga hici te nxjerresh dicka dhe duhet qe te jesh i vullnetshem dhe optimist per cdo gje.

Dhe nje dicka qe nuk duhet me harruar: Duhet qe te dish dicka nga lendet ekzakte: (Gjeometri, Statistik, Ekonomi, Psiqiatri).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arcimedes : 02-02-2006 mė 15:53
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-09-2002
    Vendndodhja
    Myslym Shyri
    Postime
    644
    Une ne fakt njof dy goca shqip. ketu ne Chicago qe vazhdojn njera per dentiste dhe tjetra mjekesi (grad. school dmth). Nota te mira, test normal piket dmth, essay per grad. school edhe activities, cfare pune ke bere etc. N.q.s ke experienca ne fush. Per vete do aplikoj ne 06-07 (fundi/fillimi i vitit dmth). Hajt, wish me luck!!!
    Eshte shume e shtrenjt aman. Njera nga universitet me te mira per mjekesi eshte 2 vitet e para 50,000 edhe 2 te fundit 70,000. Shteti mundohet te pagoj gjysmat aman. Prap del me qind e ca mij loan.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-02-2006
    Postime
    14
    Citim Postuar mė parė nga Kryeplaku
    Kane me shume leke -do thosha une- dhe kur ke leke e organizon ndryshe jeten! Gjithashtu gjendja akademike shqiptare nuk besoj se ngjall interes dhe shprese per karriere akademike tek Shqiptaret brenda kufinjeve!

Megjithate une po pres per forumistin qe po ben doktorate (me te vertet do me behej qejfi te degjoj per nje te tille, se gjithmone me ishte krijuar ideja se FSHne e frekuentojne me shume parazitet -si puna ime)
    A e ke degjuar ndonjehere ate proverben: "Me mire te dish se sa te kesh"?

Kur nuk di i humbet dhe ato qe ke..........

Nuk jane leket gjithecka. Se djerse dhe mundi qe investon, jane me kryesoret. Doktorati nuk eshte ndonje gje e pakapshme. Per shumicen e degeve, ketu ne USA, shkolla jo vetem qe te paguan parate per klasat, por te jep dhe para per te jetuar, gjithashtu edhe sigurim shendetesor, mjafton qe te kesh rezultatet e larta.

Deget ne te cilat mund te marresh me shume para jane ato shkencore s'diskutohet, por gjithashtu dhe deget e biznesit. Ne deget e tjera si ato linguistike dhe shoqerore, nese ke dale me rezultate te mira, gjithashtu mund te marresh fonde.

Une, si shume te tjere jam duke vazhduar shkollen ne Amerike, dhe si shume te tjere dhe shkoj ne shkolle dhe punoj. Nuk eshte e jashtezakonzhme. Gjithashtu, filloj Doktoraten ne Gusht, per Finance. Po te duash edhe ti mund ta fillosh. Vendos degen dhe jep provimet.

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Citim Postuar mė parė nga Artemis Ishmaku
    Per shumicen e degeve, ketu ne USA, shkolla jo vetem qe te paguan parate per klasat, por te jep dhe para per te jetuar, gjithashtu edhe sigurim shendetesor, mjafton qe te kesh rezultatet e larta.
    .
    Edhe ketu ne Hollande shteti te jep bursen financiare, pa marre parasysh se c'fare dege nje student studjon.

Po e more dipllomen, atehere nuk ke pse ti paguash shtetit ndonje lek mbrapsh. Po nuk e more dipllomen per 10 vjet, atehere duhet me i paguajtur te gjtha leket qe ti ka dhene shteti mbrapsh.
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

"Hyp se t'vrava, zhdryp se t'vrava." Popullore.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Greva e urise - 1991 - Shembja e komunizmit
    Nga BlueBaron nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-02-2012, 21:10
  2. Shinasi Rama: Ju rrėfej kujtimet e mia mbi lėvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54
  3. Pėrurohet Universiteti Europian i Tiranės
    Nga Albo nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2008, 17:19
  4. Studentet qe vazhdojne per muzike ne USA
    Nga Rajli nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2006, 03:19
  5. Kur studentėt detyrohen tė blejnė libra nga profesorėt e tyre
    Nga StormAngel nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 05-10-2004, 09:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •