Sa do ti kushtonte shqiperise nqs. nuk do ti hapte dyert studenteve qe po mbarojne studimet neper bote .
Klasa e vjeter politike duket se nuk e ka me qjef te leshoje karriket .
sa do te ishte positive krijimi i partise se emigranteve shqiptare
Sa do ti kushtonte shqiperise nqs. nuk do ti hapte dyert studenteve qe po mbarojne studimet neper bote .
Klasa e vjeter politike duket se nuk e ka me qjef te leshoje karriket .
sa do te ishte positive krijimi i partise se emigranteve shqiptare
Une nuk besoj se faji eshte i 'klases se vjeter politike'. Dmth ata qe kane mundesi te rrijne jasht dhe mos te kthehen e provojne fatin e tyre. Keshtu ndodhe ne shumicen e rasteve e ne pastaj e fajesojme vendin.Postuar mė parė nga okiverdi
Hardworking pays off in future, laziness is paying off right now
Sa do i kushtoje Shqiperise?Besoj qe mund te thuash me plot goje SA PO I KUSHTON Shqiperise mendjemadhesia e nje klase te mykur ne koke qe s'do te ju leshoje fryme te rinjeve?Postuar mė parė nga okiverdi
Te jesh individ i dipllomuar vendet Europiane cdo thote?
Do thote qe te jepet shanci pa mbaruar shkollen mire te gjesh pune ne baze te dipllomes tende(kjo te pakten nese je mire en ate qe studion),te te jepen gjitha shancet e mundura per te zhvilluar kualitetet e tua.
Do thote qe ndihesh nje pjese e vlefeshme e shoqerise ku jeton.
Do thote te kesh nje baze financiare te majme per te perballuar gjitha nevojat e tua.
Do thote te mos ndihesh i shtypur nga nje katra-gjysh antikuariati i cili ngaqe eshte me i vjeter mendon qe di cdogje nderkohe qe ti di "sekretet"me te fundit te fushes tende,je e re,plot energji,plot deshire per te dhene.
Do thote te kesh siguri pune nese e ben mire,punesimi yt s'varet nga pozita e larte qe kishte yt ate gjate sistemit qe kaloi e qe pastaj sistemi i tanishem "s'pranon ne pune"femijet e ish-zyrtareve te larte.
Njoh une nje cun personalisht i cili eshte dipllomuar shkelqyeshem jashte vendit dhe kur ka vajtur ne Shqiperi ne nje "mini-interview" i kane thene:"ju qe keni diplloma perendimore mos hajdeni te ju zini vendin e punes ketyre kendej".
Cfare te besh me nje mentalitet te tille?Me kalon nje dridhje totale trupi kur mendoj formen ne te cilen ajo hierarki e ndryshkur koncepton jeten,driteshkurtesine e tyre. Dhe e di cfare?
Une te shkoj ne Shqiperi te shkrij mundimet e viteve e viteve me radhe te studimeve per te hyre ne kontakt me njerez te tille?Te le komfortin shpirteror dhe material per hir te idealeve te nje grupi kafshesh qe shkaktoi nje gjendje dizastroze ne Shqiperi e qe me beri te ndahem nga njerezit e mi me te dashur?Te ndahem dhe te mos kisha as mundesine ti shihja per here te fundit kur ju hodh dheu mbi trup?Une te shkoj dhe te shprish trupin tim per njerez qe presin cdogje nga te tjeret?Per njerez qe rrine tere kohes bosh neper pube pa levizur fundshpine vendi per te gjetur nje pune?Per femra qe dhe centet e fundit i shpenzojne neper produktet e fundit te bukurise?Per rrobat e firmosura edhe pse i ati ju shkon me nje pale kepuce te vjetra ne pune?Per njerez qe mundohen ne cdo forme te vene fajin e mizeries te tyre ngaqe ne,kapitali mendor i Shqiperise,iku per nje jete pak me te mire aty ku kemba e injorances nuk i shkel ngaqe jane me mire se ato?
Banoret e Shqiperise paskan nevoje per know-how qe studentet qe jetojne jashte kane fituar duke kombinuar studimet me dhe nga dy turne pune(ne usa kjo) ndersa ato ne Shqiperi i kombinojne me nga dy dashnore?
Ku ishte ai komunitet qe mua ne kaq vite su kujtua te me dergoje nje kartoline nga ambasada qofte dhe per te me thene"Gezuar Vitin e Ri nga ambasada e Shqiperise ne..."?
Do kisha lene vendin qe me ka hedhur ne dore gjitha mjetet per te zhvilluar veten ne nje individ te denje?
Po,do e kisha lene cdogje vetem per hir te vendit ku linda por absolutisht jo per hir te njerezve qe e banojne.Do kisha lene cdogje sikur ato qe kane nevoje per ndihme te te hapin zemren dhe te te favorizojne ne realizimin e progresit por s'do kisha hedhur as dhe nje qindarke ne nje shoqeri qe mban hunden lart edhepse eshte ne kolaps.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 03-02-2006 mė 11:49
Kam vetem nje limit: qiellin!
Postim shume prekes Blue_Sky, por edhe shume i vertete. Mund te me quani Copy-Cat, por jam 100% me mendimin tuaj dhe flas nga eksperienca personale...
Te jesh student ne perendim do te thote te flesh 4-5 ore gjume cdo nate, te vraposh neper punerat e dyta, te te loze mendja e kokes me cmimet e librave , te arrish te menaxhosh midis dy puneve leximin e 50-100 material per cdo klasse. Nderkohe, shqipetaret jane te diplomuar nga Instituti i Topografise edhe praktikojne Dredhjet e Zinxhirit ne rruge. Edhe me ben te qesh fakti kur degjon komente " he se ne terezi e keni , nuk keni halle ju, skeni pse qaheni se ne amerike jeni" ....... mu ngriten kacurrelat edhe po e le me kaq por po them:
Ne do te mallkosh njeri Uroji qe nje dite te jete Emigrant!!!
PILIVESA.......plotesisht dakord me ate qe ke then. I kam provuar vete ato qe ke shkruajtur, dhe kur vjen fundi nuk e kam me deshire te madhe te kthehem ne Shqipri. Sepse e di shum mire qe gjith lodhjen dhe mundin qe po bej ktu per shkolle dhe per studim, Shqipria nuk do ma ket per nder prandaj me mire te lodhem ktu dhe te vazhdoj te punoj ktu ku me verte vlersojn ate qe po bej.
firm e?????......ahuuuuu pertokam !!!
Pse Italia ta din per ndere a? Nuk ka te beje gje me kush ta din e kush nuk ta din por tani per tani ne Itali apo SHBA e merr nje rroge me te majme dhe mbaron muhabeti. Gjithcka eshte te paraja. Edhe ata qe nuk e pranojne prape te puna rroges dalin.Postuar mė parė nga ridy85
Postuar mė parė nga Blue_sky
Ke te drejte per te tera gjerat qe ke then ne postim...por kjo fraza qe kam cituar me la pa fjale...se me kujtoi diēka qe kam perjetuar vet. Nuk ka gje me te keqe...
Asnjeri nuk te vjen te dera dhe te te jap flet lavderimi per ate qe ke bere......Postuar mė parė nga panchovilla
Por te pakten ktu, kur un studioj, shkoj ne shkoll, bej nje provim, asnjeri nuk me nxjerr doren duke me then "hudh paret" dhe asnjeri nuk me ka ulur noten ose me ka dhen me pak se sa meritoj vetem sepse nuk kam dhen lek. Kur mbaron universitetin, nuk te thot njeri, biri i kujt je ti qe te mar ne pune apo gjera te tilla.
Ja ky esht nderi, te vlersojn per ate qe je......
Pak je duke folur permendsh se gjera te tilla ka edhe ne Itali por jo aq shume sa te krahasohet me Shqiperine. Pastaj Shqiperia eshte vend me 3 milione banore. Ke mundesi te behesh dikush me lehte kurse ne Itali ngel nje pike uje ne det.Postuar mė parė nga ridy85
Domethen ti u bazoke tek popullariteti...qe gjoja meqe jemi me pak vete dhe manipulohemi me shpejt? ç'me duhet mua popullariteti duke e marr ate me ryshfete e me miq? Un dua te jetoj mire pa patur nevoj te bej mik kte apo ate.
Krijoni Kontakt