Close

Rezultati i Sondazhit: A do te martoheshit me nje njeri qe ka perkatesi tjeter fetare?

Votues
139. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • po

119 85.61%
  • jo

20 14.39%
Faqja 29 prej 43 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 281 deri 290 prej 430
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    po si jo
    vec te jete e ndershme te me respektoje ashtu sic do e respektoje
    kjo ka rendesi per mua
    JO SEKS PARA MARTESE

SHQIPTARE Maska e h_one_y
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    189
    Citim Postuar mė parė nga GeNi_25 Lexo Postimin
    Nqs nuk gjene dote nje musilman te vertete, me dergo nje mesazh dhe te gjej une, jo 1 po sa te duash nga keta arabet qe punojne ne Shqiperi. Jane te ndershem, punetor, me mjekerrrrr te gjate 2 pellembe etj veti te shkelqyera.

ps: Sa per temen, une nuk e kam problem fare pasi dhe prinderit e mi jane te besimeve te ndryshme.

I vetmi kusht per mua eshte qe gruaja te respektoj besimin tim. Absolutisht dhe une do te respektoj besimin e saj.

Po ashtu se harrova nje tjeter kusht eshte qe te mos jete kamikaze e betuar, dhe ti lejoj femijet te zgjedhin vete besimin e tyre.
    Mos u merakos ti per kete, do perpiqem te gej vete ne Shkup, po nuk arrita dot ateher do te drejtohem ty...Okk

Larguar Forum komunistesh Maska e YlliRiaN
    Anėtarėsuar
    08-02-2008
    Postime
    1,221
    Pse jo feja eshte eshte nje gje e cila nuk do te me pengonte aspak gjeja e pare eshte ajo te jete shqiptare e per fe nuk do e kisha aspak problem

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1

E pamundur

Jam i Krishtere orthodhoks!
    Nuk do te bie kurre dakord qe im bir te martohet me nje vajze te nje besimi tjeter. Besimi yne eshte i shenjte. po! kjo mund te ndodhe nese vajza pranon te kthehet ne orthodhokse, por martesat mikse Jo! Feja jone nuk na lejon dhe ne e zbatojme ate me perpikmeri.
    pershendetje!

tHeKtHi MaMa :P
    Anėtarėsuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    1,708
    jo jo se i nenqmoi te tjeret por s'besoi se do shkonte mir .......

edhe pse kam nji shoqe esht myslimane e martuar me orthodhoks dhe thot se mbajn te dy fet ne shtepi normal per festat e ndryshme dua te them se
    pamvarsisht fes

dashuria fiton
    if love is the answer, could you rephrase the question?

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Personalisht mendoj qe dashuria ben vaki e trijumfon, por llogjikisht duhet menduar a eshte nje martese e tille profitabile, per mendimin tim nuk do te kisha dashur qe femijet e mije te martohen me pjestare te feve tjera ose nese kjo ndodh te pakten partneret e tyre duhet te perqafojne fene e femijeve te mij.
    E them kete sepse ka ndryshime ne mentalitet, ne vese, zakone , tradita etj etj.
    Andaj mendoj se martesat e tilla jane te gabuara.

Cfar me duhet psh nje dhender si Ilia Spiro ?!!! Po sikur 10.000.000 vajza te kisha asnjeren nuk do tia jepsha!
    Biles sikur te kisha nje lope dhe te kerkonte edhe lopen per grua , as lopen nuk do tia kisha dhene nje tipi te tille

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e bela70
    Anėtarėsuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejė
    Postime
    812
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Personalisht mendoj qe dashuria ben vaki e trijumfon, por llogjikisht duhet menduar a eshte nje martese e tille profitabile, per mendimin tim nuk do te kisha dashur qe femijet e mije te martohen me pjestare te feve tjera ose nese kjo ndodh te pakten partneret e tyre duhet te perqafojne fene e femijeve te mij.
    E them kete sepse ka ndryshime ne mentalitet, ne vese, zakone , tradita etj etj.
    Andaj mendoj se martesat e tilla jane te gabuara.

Cfar me duhet psh nje dhender si Ilia Spiro ?!!! Po sikur 10.000.000 vajza te kisha asnjeren nuk do tia jepsha!
    Biles sikur te kisha nje lope dhe te kerkonte edhe lopen per grua , as lopen nuk do tia kisha dhene nje tipi te tille

GV_USA
    Shiqo,lerini fyerjet tashi,se ne shqiptart jemi te ngatrum iqik po nuk qem ne nje mendje ather duhet te fillojm te fyejm sa me shum e ti hedhim ne balt tjeret.Nuk eke mir as ti po as Ilia(ky esht mendimi im)ama tash te filluj dhe un e tiu fyej te dyve pasi nu po me pelqen vendimi juaj(edhe pse sebesoj se kur vie puna te dashuria nuk do ju pyesim femijet as ty e as Ilion).
    Un nje gje nuk e kuptoj se si thua se ka ndryshime ne mentalitet ,ne zakon ne tradit,per kend e ke fjalen per shqiptar thua apo kend,se sadi ne shqiptart kemi zakone e mentalitet te gjith te njejt pamar parasysh fen qe kemi, dhe si thuani ju po te jet nje familje me dy fe ne brendsi te saj qfar esht ne fitim apo humbje ,si thoni?,Un mendoj se jan me fitim pasi dot te ken dijeni e botkuptim me te avansuar per te dy fet (qe ikan prezenta ne familje pasi ka shum moskuptim te feve tek ne)dhe do ken perher festa ne familje.
    Te iu pyes edhe nje gje :Po te ishte e zgjedhura e Fes tuaj por me nacionalitet tjeter qfar do vepronit e? nuk do ju pengonin(ne ket rast)mentaliteti e zakonet e traditet krejt tjera nga ju e?

une kam jap njeher nje mendim ne lidhje me keto lloj martesash,e qe e kam dhe ne jeten e perditshme ,dhe jam shum i lumtur e ne harmoni shum te mir sepse femijet ton tashi kan dijeni me te avensuar per fet ne pergjithesi.
    Duajeni njėri tjetrin.

Anėtarėsuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejė
    Postime
    812
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    .

GV_USA
    Athua do te te pyeste vajza ty se a? e ke menduar ndonjeher!!
    Duajeni njėri tjetrin.

Anėtarėsuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejė
    Postime
    812
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Jam i Krishtere orthodhoks!
    Nuk do te bie kurre dakord qe im bir te martohet me nje vajze te nje besimi tjeter. Besimi yne eshte i shenjte. po! kjo mund te ndodhe nese vajza pranon te kthehet ne orthodhokse, por martesat mikse Jo! Feja jone nuk na lejon dhe ne e zbatojme ate me perpikmeri.
    pershendetje!
    mos ja fut kot dhe ti Ilija se ku idihet ndoshta ste pyet biri fare,per mendimin tim nese do ishte dashuri e vertet do ishte gomarllek te te pyeste,poashtu do ishte dhe shum e ulet dhe nga ti tiu prishje lumturin nje qifti te dashuruar,do ishte mekati me imadh nga ti ,(pasi qenke shum religjioz).
    Me ben shum pershtypje keto fjalet e fundit qe shkruan"Feja jon nuk na lejon dhe ne e zbatojm ate me perpikri",qysh se kur e zbatoni e? apo me mir se sa koh jeni juve ortodoks pasi ne shqiperi per 50 vite skishit fe fare,tash na dolet me katolik se papa.

Kerkoj falje nga komuniteti ortodoks ne kete rast,ama ketu e kisha me Iliun pasi ai ne kete rast e jap nje te pavertet pasi un di se ne shqipri ka mjaft familje mikse ku njeri nga qifti i takon dhe fes ortodokse.
    Duajeni njėri tjetrin.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Citim Postuar mė parė nga GjIlAnAsI_cSi Lexo Postimin
    Ne kohen e komunizmit ishin te shumeta, ne vecanti ne Shqiperi, por ishte pakez me lehte sepse asnjera pale nuk shfaqte fene e vet.
    Cfare mendoni per keto martesa?
    Tani qe feja eshte bere "mode" a duhet te ndodhin keto?
    Nese po, atehere a duhet njeri prej partnereve te konvertohet ne fene e tjetrit, apo secili te mbaje te veten?
    Femijet ciles fe duhet t'i perkasin , te atit apo te se emes?
    Apo duhet lihen qe ta percaktojne vete?
    A do ishit martuar ju me dike te nje feje tjeter?
    A ke deshire qe motra e juaj te marri dike qe i perket nje besimi tjeter?

Ti si musliman, me pare ke deshire qe motra jote te martohet me nje mysliman, turk, arab apo me nje shqiptar katolik, ose ortodoks?
    Ti si i krishtere, me pare ke deshire qe motra e jote te martohet me spanjoll, italian apo me nje shqiptar mysliman?

Gjith te mirat
    Ne te Krishteret Orthodhokse nuk mund te martohemi me pjesetare te komuniteteve te tjera fetare, sepse Kisha jone u ve kurore vetem te pagezuarve. Pra ne se p.sh. nje djale orthodhoks kerkon te martohet me nje vajze muslimane dhe do te vere kurore ne Kishe, atehere patjeter vajza duhet te konvertohet ne orthodhokse.
    Ne te kundert mund te martohesh por jo ne Kishe.
    Po te ndodhe kjo atehere problemi i femijeve mendoj se duhet te zgjidhet me marreveshje.
    Por, une si orthodhoks nuk do te deshiroja qe im bir te merrte per grua nje vajze te nje komuniteti tjeter fetar, ose mund ta merrte nese vajza do te konvertohej ne orthodhokse.

Pershendetje!

Faqja 29 prej 43 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Drafti pėr Unitet
    Nga Modesti nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  2. Martesat midis shqiptareve me besime te ndryshme
    Nga Natyral nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 60
    Postimi i Fundit: 12-12-2008, 09:07
  3. Pagėzimet dhe martesat shqiptare
    Nga Davius nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-08-2006, 09:06
  4. Disa shkrime rreth budizmit
    Nga drini_nė_TR nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 28-02-2005, 12:56
  5. LDK-ja nėn terrorin e pol-potistave
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 07-01-2004, 14:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •