Close

Rezultati i Sondazhit: A do te martoheshit me nje njeri qe ka perkatesi tjeter fetare?

Votues
139. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • po

119 85.61%
  • jo

20 14.39%
Faqja 6 prej 43 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 430
    Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    upsssssssss po kjo ere care ishte .. kadal mi goc se paske ra shum posht ke niveli muve... ti qeke rob me ronci mbarkombtare apapapapa ...

Une nuk e kom maru shkollen e mesme vetem me tet vjecare jom.. permenen gjo ene aty ato robt ? qe te kthehem ene ti hush i sy librave ...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ti vajze ashtu gru hodhe nje te ofendume shume bajate ... here tjeter mos paragjyko ... lexo te pelqeu me mor pjes mer nuk te pelqeu futi nji klik klik ene bi rahat... je apo s'je tironce se sikur nuk ma mushke meien

P.S se harrova po Dulla mer jahu ku ka pas studju ne Kashar eee ? Skan qene partizan po kan studju jasht shtetit bobobobo car lidhje ... si puna pytjes se Shvejgut (e kom pa ne film se me 8 vjecare jom)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Acid_Burn : 24-10-2004 mė 12:39
    RIPPR

i/e regjistruar Maska e pagan
    Anėtarėsuar
    15-02-2004
    Postime
    227
    Citim Postuar mė parė nga Acid_Burn
    Ne baze te Ligjit Islam, muslimanit i lejohet te martohet me nje te krishtere apo jahudije. Ne jemi ne kete drejtim shume me te hapur se sa fete e tjera qe as nuk japin as nuk marrin.

Sa i perket asaj qe ka thene Fundamentalisti qe dikush patjeter duhet te nderroje fene ... nuk eshte e vertete. Nje musliman mund ta kete gruan e krishtere dhe ajo te jetoje si e krishtere deri ne fund te jetes. Askush nuk e detyron te nderroje fe. Mirpo nese flitet per nje familje qe e praktikon fene nje martese e perzier do kishte nevoje per nje tolerance madheshtore per te menjanuar problemet.
    kjo nuk do te thote se ju muslimanet jeni burra me te mire, me te hapur e te dashur nga te tjeret. jo lal, aresyet jane shume e pakez te meēefta, dmth duhet me u fut thelle per me i zbulu.
    ja disa nga ato:

1. feja muslimane eshte feja e arabve.

2. arabet po si ēifutet, nuk i do askush.

3. islami eshte fe e re. si e tille pa hapesira te mjaftushme per ekspansion.

4. mirepo ēdo fe, nga natyra e saj, kerkon perhapje (expansion) se ndryshe vdes.

5. duke mos u perhapur nepermjet triumfit; luftes, trimerise, kultures apo dijes, islami kerkon te perhapet nepermjet marteses.

6. per kete, por edhe per aresye te tjera, ai e lejon poligamine.

ndersa krejt e kunderta ndodh me te krishteret e krishterimin.

duke qene fe e bardhe, pra e popujve te bardhe (te pakten ne origjine ishte keshtu) ajo prej natyre eshte fe e mbyllur, ose si me thene e rezervuar, pse jo armiqesore e RACISTE. ajo mbron te bardhet nga perzimja, nga nxirja, nga zhdukja.

me lind pyetja PSE ? a eshte kjo deshira e zotit (e cilit zot ?) apo e natyres ?

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    palle e di venin ti ku bohen kto muhabete ... nuk osht forumi i fese ky... ene ktu po folimper shqiptaret jo per arapet derdimen rob
    RIPPR

gone Maska e helene
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Une mendoj se nese feja praktikohet ajo eshte shume e rendesishme ne nje lidhje.Ndjenjat e menjanojne kete si problem vetem ne fillim,se vrulli i dashurise :P

Sa per prinderit tane,ata s'e kane praktikuar fene,keshtu qe s'kane pasur pse te kene probleme.Dikush tha per Muhamedin qe u martua me te krishtere,po ama e ktheu ne myslymane pastaj,s'vazhdoi te jetonte me te krishtere apo jo?
    Sidoqofte nese nje martese e tille arrin te ekzistoje pa probleme,femijet do zgjedhin sipas bindjeve te tyre,ben vaki behen dhe budiste,sot ēfare s'ndodh.
    Nese nje martese e tille ka probleme s'eshte as ēeshtje injorance, as mungese kulture etj si keto,lidhet vetem me zakonet qe nje njeri ka dhe jo me tolerancen qe ka ndaj fese ne pergjithesi.Sepse nese une psh si ortodokse do doja te martohesha ne kishe,kisha s'e pranon qe te martohem me dike qe s'eshte pagezuar,as kisha katolike s'e pranon,nese une femijet dua ti pagezoj,burri do doje ti beje synet:P dhe keto jane vetem disa nga shume vogelsira te tjera qe mund te lindin,dhe shkaktojne kontradikta.

Une s'do kthehesha ne myslymane vetem sepse burri apo familja e tij duan kete,dhe as i imponoj dikujt te kthehet ne ortodoks,shpresoj vetem te besoj ne te njejtin Zot qe une besoj.

i/e regjistruar Maska e pagan
    Anėtarėsuar
    15-02-2004
    Postime
    227
    palle e di venin ti ku bohen kto muhabete ... nuk osht forumi i fese ky... ene ktu po folimper shqiptaret jo per arapet derdimen rob
    palla i sat'mome ose i satome, mor qurrs!

udhetare.... Maska e Klaraaa
    Anėtarėsuar
    29-08-2003
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    181
    Citim Postuar mė parė nga pagan

....me pelqeu ky komentim,

me pelqen Kurani dhe feja muslimane, por ka rene ne wrong place dhe ne wrong people....
    Enya-Adiemus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-02-2004
    Vendndodhja
    afer jush
    Postime
    81
    ktu nuk eshte tema me fol si ka jetu Maria ... ajo e pranoi Islamin masi u mart ama kur u martu ishte e krishtere. nese si musliman ndjekim traditen e te Derguarit edhe martesa me nje te krishtere eshte pjese e tradites. une kete e solla shembull me tregu qe sa tolerant jemi ne muslimanet karshi besive te tjera.

P.S folim aty ku duhet une e ti ne lidhje me abetaret
    acid prapseprap erdhem ne perfundim qe me dy fe nuk munde te jetohet ne nje familje......e per sa tolerant dihete historikishte qe muslimanet jane tolerant.....
    djema mos u ngutni se do te vie fundi i cdo privitvizmi dhe agresiviteti......

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-02-2004
    Vendndodhja
    afer jush
    Postime
    81
    Citim Postuar mė parė nga pagan
    kjo nuk do te thote se ju muslimanet jeni burra me te mire, me te hapur e te dashur nga te tjeret. jo lal, aresyet jane shume e pakez te meēefta, dmth duhet me u fut thelle per me i zbulu.
    ja disa nga ato:

3. islami eshte fe e re. si e tille pa hapesira te mjaftushme per ekspansion.

4. mirepo ēdo fe, nga natyra e saj, kerkon perhapje (expansion) se ndryshe vdes.

5. duke mos u perhapur nepermjet triumfit; luftes, trimerise, kultures apo dijes, islami kerkon te perhapet nepermjet marteses.

6. per kete, por edhe per aresye te tjera, ai e lejon poligamine.

ndersa krejt e kunderta ndodh me te krishteret e krishterimin.

duke qene fe e bardhe, pra e popujve te bardhe (te pakten ne origjine ishte keshtu) ajo prej natyre eshte fe e mbyllur, ose si me thene e rezervuar, pse jo armiqesore e RACISTE. ajo mbron te bardhet nga perzimja, nga nxirja, nga zhdukja.

me lind pyetja PSE ? a eshte kjo deshira e zotit (e cilit zot ?) apo e natyres ?

po pra feja muslimane eshte feja e botes, po shumica e botes se civilizuare edhe te botes se menqurve e pranojne pse?sepse muslimanet nuk bojne dallime ti je i bardhe e ti i zi, se muslimanet jane demokratet te vetete keni shume per te mesuare preje muslimanve.....
    islami eshte me te vertete fe e re si thua ti, lind pyetja po kjo fe e re qe ka dale qe 1425vite shume ka perparu ka ardhe me nje pozite sa qe ne 2004 vite ende jena mbrapa nga bota muslimane po keta qka kane me bo ku ta di deri ne vitin 2004 islame qysh ma mere mendja atehere arabet shetisin me raketa nepe marse me raketa taxi...... me te vertete kjo eshte deshira e zotit....
    djema mos u ngutni se do te vie fundi i cdo privitvizmi dhe agresiviteti......

udhetare.... Maska e Klaraaa
    Anėtarėsuar
    29-08-2003
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    181
    Citim Postuar mė parė nga fundamentalisti
    po pra feja muslimane eshte feja e botes, po shumica e botes se civilizuare edhe te botes se menqurve e pranojne pse?sepse muslimanet nuk bojne dallime ti je i bardhe e ti i zi, se muslimanet jane demokratet te vetete keni shume per te mesuare preje muslimanve.....
    islami eshte me te vertete fe e re si thua ti, lind pyetja po kjo fe e re qe ka dale qe 1425vite shume ka perparu ka ardhe me nje pozite sa qe ne 2004 vite ende jena mbrapa nga bota muslimane po keta qka kane me bo ku ta di deri ne vitin 2004 islame qysh ma mere mendja atehere arabet shetisin me raketa nepe marse me raketa taxi...... me te vertete kjo eshte deshira e zotit....

qysh kur feja muslimane eshte bere fe liberale???

po japonezet cfare feje kane?

dhe qe kur shqiptaret jane bere me fetare se cdo shtet tjeter? (ato qe jane rritur me fene qysh ne djep)
    Ne nuk dime si te falemi ne Zot akoma, akoma nuk dime gjerat me elementare te fese, dhe duam ti mbushim mendjen vetes qe jemi fetar me keq se papa dhe me keq se imamet apo ku di une....akoma ne familjet shqiptare ka kusherinj , ose vellezer njeri emrin musliman e tjetri katolik........deri para Turqeve kemi qene te krishtere........dhe sic e thane me siper vetem rraca me ngjyra jane muslimane, po Shqiptaret jane gje rrace me ngjyre? .......ehhh pushtimi turk.... jo vetem neve por edhe disa shteteve te tjera..........
    Une kam shoqeri, dhe njoh plot te tjere shqiptar qe kur vjen koha e agjenimit (si tani) me thojne: Agjinojme por nuk dime cte themi, besojme ne zot me zemer, por nuk i dijme fjalet e lutjet.......une e respektoj si Fe dhe sinqerisht qe agjinoj Naten e Kadrit, por per lutjet marr shoqen time ne tel qe eshte nga Dubai dhe ajo me thote se cte them, pupupuuuuuuuuuuu
    Enya-Adiemus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar mė parė nga Klaraaa
    qysh kur feja muslimane eshte bere fe liberale???

po japonezet cfare feje kane?

dhe qe kur shqiptaret jane bere me fetare se cdo shtet tjeter? (ato qe jane rritur me fene qysh ne djep)
    Ne nuk dime si te falemi ne Zot akoma, akoma nuk dime gjerat me elementare te fese, dhe duam ti mbushim mendjen vetes qe jemi fetar me keq se papa dhe me keq se imamet apo ku di une....akoma ne familjet shqiptare ka kusherinj , ose vellezer njeri emrin musliman e tjetri katolik........deri para Turqeve kemi qene te krishtere........dhe sic e thane me siper vetem rraca me ngjyra jane muslimane, po Shqiptaret jane gje rrace me ngjyre? .......ehhh pushtimi turk.... jo vetem neve por edhe disa shteteve te tjera..........
    Une kam shoqeri, dhe njoh plot te tjere shqiptar qe kur vjen koha e agjenimit (si tani) me thojne: Agjinojme por nuk dime cte themi, besojme ne zot me zemer, por nuk i dijme fjalet e lutjet.......une e respektoj si Fe dhe sinqerisht qe agjinoj Naten e Kadrit, por per lutjet marr shoqen time ne tel qe eshte nga Dubai dhe ajo me thote se cte them, pupupuuuuuuuuuuu
    klaraaa eshte shume e veshtire me t'kuptu ty...
    me shume mundesi je e sinqerte ne ato qe thu por ndonjehere nuk je shume e informume...

tema eshte tek martesat; ti thu qe muslimanet jane popuj me ngjyre...
    Malcolm X, para se te shkonte per peligrinazh ne MEKKE, mendonte se feja islame i perket "te zinjve" dhe te bardhet i cilesonte si djaj. Me pas, kur pa se atje kishte njerez nga te gjitha rracat, nga te gjitha ngjyrat u habit shume dhe menjehere u shkeput prej levizjes ne te cilen merrte pjese...

Faqja 6 prej 43 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Drafti pėr Unitet
    Nga Modesti nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  2. Martesat midis shqiptareve me besime te ndryshme
    Nga Natyral nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 60
    Postimi i Fundit: 12-12-2008, 09:07
  3. Pagėzimet dhe martesat shqiptare
    Nga Davius nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-08-2006, 09:06
  4. Disa shkrime rreth budizmit
    Nga drini_nė_TR nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 28-02-2005, 12:56
  5. LDK-ja nėn terrorin e pol-potistave
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 07-01-2004, 14:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •