Close

Rezultati i Sondazhit: A do te martoheshit me nje njeri qe ka perkatesi tjeter fetare?

Votues
139. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • po

119 85.61%
  • jo

20 14.39%
Faqja 38 prej 43 FillimFillim ... 283637383940 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 371 deri 380 prej 430
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    A do tė martoheshit me njė njeri qė ka pėrkatėsi tjetėr fetare?

Po nese do te ishte Shqiptar, tek une nuk ka te bej asgje Feja por Kombesia perderisa eshte Shqiptare atehere nuk e kam problem cfare do lloj feje te jete. Te pakten ne fene time do te mbizotrroj toleranca.

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anėtarėsuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet nė Bllog
    1
    Me e rendesishme mendoj une,eshte dashuria qe do bashkoje keta dy te rinj,pavaresisht se kujt besimi fetar i perkasin...besimin gjithsekush e ka personal...une per veten time jam e fese myslimane dhe bashkeshortin e kam te fese ortodokse dhe jemi shume ne harmoni me te dyja besimet!Kam kenaqesi qe te dyja llojet e festave t'i respektoj dhe te frekuentoj kultet fetare te te dy feve!Besoj se nuk duhet te ndikoje feja ne pengesen e marteses se dy te rinjve qe duhen dhe reflektojne dashuri.Te tjerat rregullohen me pershtatje te te dy paleve!

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    mua as nuk me intereson fare se ēfare perkatesie fetare ka. madje nuk me intereson fare as se prej cilit shtet eshte......
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-06-2009
    Postime
    114
    Pooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooo
    Dhe me duket shume e pallogjikshme qe te diskutohet dicka e tille, se lat nam me kto punet e feve jan bo Shqiptaret si me qene ekstremista e ktu e kam fjalen per te dyja palet si te Krishtere e Mysliman

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Duke saktesuar se kur flasim per perkatesine fetare te dikujt duhet te shohim nivelin e praktikimit qe i ben fese,
    nje femer qe eshte fanatike fetare qofte muslimane, e krishtere apo ēdo lloj feje apo besimi tjeter do i rrija larg.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    30-06-2009
    Vendndodhja
    webcam or email ne tek tvsh21@yahoo.com
    Postime
    825
    ne fakt kur merr per martese nje nga nje fe tjeter ti ben sevap

i/e regjistruar Maska e lisa12
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    2,624
    Nuk pyes fare ca feje eshte, por a me don dhe te jete njeri i mire ajo ka rendesi qe mos te vuaj gjithe jeten.Tani jemi gati ne vitin 2010 jemi te gjithe brez i ri dhe as qe ka diskutim kjo puna e fese!

i/e regjistruar Maska e agas
    Anėtarėsuar
    22-05-2009
    Postime
    258
    Ne shqiperi sbesoj se feja behet pengese per lidhjen ne martese midis dy te rinjve.Kjo ne radhe te pare sepse edukata jone familjare por edhe fetare eshte e tille qe ne e tolerojme dhe e respektojme besimn e njeri tjetrit.Pra ne lidhjen e dy te rinje me teper kane rendesi ndjenjat e tyre shpirterore se sa ato fetare do te thosha une.
    Jetoni pėr Shqipėri dhe vdisni pėr tė.

N.Frashėri

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga agas Lexo Postimin
    Ne shqiperi sbesoj se feja behet pengese per lidhjen ne martese midis dy te rinjve.Kjo ne radhe te pare sepse edukata jone familjare por edhe fetare eshte e tille qe ne e tolerojme dhe e respektojme besimn e njeri tjetrit.Pra ne lidhjen e dy te rinje me teper kane rendesi ndjenjat e tyre shpirterore se sa ato fetare do te thosha une.
    Keso gjerash me bejne te mburrem me Shqiperine edhe pse nuk jetoj apo nuk kam jetuar ne kete shoqeri. Kam lexuar diku ne forum pershkrime mesjetare qe i benin njerezit e huaj shoqerise shqiptare ne kete pike, ku thuhej perafersisht se shqiptaret persa i perket feve te ndryshe qe tanime kane, jane tolerante dhe se shume nga muslimanet formale akoma pagezojne femijet e tyre ne menyre sekrete ne kisha dhe vazhdojne te mbajne gjalle ritet katolike ne familjet e tyre pa u hetuar nga pushteti osman. Kur pyeteshin shqiptaret se cila fe eshte e mira, pergjigjeshin duke thene se ne jemi njerez, nuk kemi te drejte te gjykojme se cila fe eshte e mire, cila jo. Kur shkojme ne ate boten tjeter, do te mund te mesojme se cila fe eshte e mire e cila e gabueshme.

Nuk e di, por keso mendime edhe ne Europe sapo kane filluar te dalin, ndersa tek ne ekzistojne qe ne Mesjete.

Dhe sot Shqiperia me kete mentalitetin indiferent ndaj feve ben pjese ne gjirin e shoqerive perendimore. Pra nuk eshte vetem Shqiperia e tille, por sipas pervojes time shumica e shoqerive perendimore. Qofte i perjetshem ai qe mudnesoi kete mentalitet.

*

Musliman-Shqiptarė-krenar Maska e gimche
    Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Nė bazė tė fesė Islame (sė cilės i takoj unė) martesa me Jo-Muslimanen i ka disa kushte.
    Mashkulli lejohet tė martohet me Jo-Muslimanen mirpo me kusht qė ajo tė jetė ose Krishtere ose Hebreje, nėtė kundėrten nuk lejohet, ndėrsa martesa e femres Muslimane me mashkullin Jo-Musliman ėshtė e ndaluar pa dallim

Andaj unė do tė isha martuar me njė Jo-Muslimane mirpo kjo gjė varet nga dėshira e tė dy personave mirpo sa i pėrket meje kjo gjė nuk paraqet pengesė vetėm se martesat e tilla do tė duhej tė kishin njė kusht parimor qė asnjėri/a nga ēifti bashkėshortor tė mos ndėrhynte nė fenė dhe bindjet e tjetrit/es

Pėrshėndetje!

Faqja 38 prej 43 FillimFillim ... 283637383940 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Drafti pėr Unitet
    Nga Modesti nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  2. Martesat midis shqiptareve me besime te ndryshme
    Nga Natyral nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 60
    Postimi i Fundit: 12-12-2008, 09:07
  3. Pagėzimet dhe martesat shqiptare
    Nga Davius nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-08-2006, 09:06
  4. Disa shkrime rreth budizmit
    Nga drini_nė_TR nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 28-02-2005, 12:56
  5. LDK-ja nėn terrorin e pol-potistave
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 07-01-2004, 14:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •