Close

Rezultati i Sondazhit: A do te martoheshit me nje njeri qe ka perkatesi tjeter fetare?

Votues
139. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • po

119 85.61%
  • jo

20 14.39%
Faqja 35 prej 43 FillimFillim ... 253334353637 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 341 deri 350 prej 430
    DIITA..""JO""" eshte e drejata jote ...ju maqedonsit keni traditat tuaja ,ne shqiptaret kemi te tonat...kosovaret te tyret .... kjo nuk i prish pune askujt ...GURI I RENDE NE VEND TE VET ...!!!!(kufijte per ate pune i kemi )

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Askushius DK,

T'u kisha lut si vellait/motres time qe te mos besh dallime mes shqiptareve. Nuk ka kosovare, maqedonas e shqiptare, kur krejt jemi vec NJE KOMB!

Qofte levduar Jezu Krishti!

DIELLI IME.... ajo eshte dhe deshira ime por ""REALITETI""" flet ndryshe ...pa pastru indentitetin nga nga barerat e keqija te perandorise osmane ne menyre masive nuk mund te kete kurre nje ""KOMB UNIK""" ...!!!!!!!

Respekte..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Me katolike PO.
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcėn e njė populli

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    08-10-2009
    Vendndodhja
    turist nė Shqipėri .....I wish to be Eagles, the country went to the country when to be alone, to sit - in your arm My mother Albania, in my heart have to be the only You.
    Postime
    148
    A do tė martoheshit me njė njeri qė ka pėrkatėsi tjetėr fetare?

jo smartohem , do bashkejetojme

Per te ju pergjigjur pyetjes,do vlente ajo shprehja "mos thuani kurre jo"... por mos thuani as gjithmone po, do shtoja une

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga kripa Lexo Postimin
    martesa nuk eshte nje kontrate 8 orareshe, ku secili vazhdon punen e tij pasi ka mbaruar 8 orareshin. Sa me shume gjera te perbashketa te kene dy njerez ne bindjet e tyre rreth jetes, martesa e tyre do te jete me e forte dhe me funksionale. Per fat te keq shume njerez i futen marteses me koke, pa ditur se ku po futen, dhe shpesh degjojme per divorce te tipit te mosperputhjes se karaktereve, qe ne fakt tregon per sa e ceket ka qene marredhenia para marteses.

Bindjet fetare apo ateiste, jane nga bindjet themelore te njeriut qe i japin forme stilit te jeteses. Dy njerez me dy bindje te ndryshme fetare, nuk do te perjetojne asnjehere njejesine ne shpirt, por do jene si dy njerez qe ecin ne kahe te ndryshme te jetes dhe largohen nga njeri tjetri ne vend qe te afrohen.

Nese besimi ne Zot nuk eshte vecse nje relike e perkatesise fetare te familjes, s'do mend qe per keta dy te rinj nuk ka rendesi nese personi tjeter eshte mysliman a katolik a ortodoks, sepse ne fund te fundit te dy kane besimin e perbashket: ateizmin, apo thjesht nje besim te pergjithshem ne Zotin.

Per femijet, personalisht besoj qe femijet nuk trashegojne besimin. Femija nuk lind me fe. Besimi ne Zot apo ne evolucion, edukohet dhe kultivohet nga prinderit. Femija ne fund te fundit do te marre sistemin e vlerave te prinderve, deri sa te jete i afte te vendose vete cfare do beje: a do te kthehet nga besimi ne ateizem apo e kunderta.
    Duke pertuar per te shkruar , por po ju risjell mendimin e "Kripes', eshte nje konceptim i pjekur per martese. Por do te doja te shtoja dicka me teper.Martesat ndahen ne dy grupe kryesore-Ne martesa me shkusi dhe ne ato me dashuri.Ne rastet me dashuri shpesh per perzgjedhja eshte rastesi, keshtu cifti respekton mbi te gjitha aktin , per to primare eshte mardhenia mes tyre dhe jo me te tretet,familja kusherinjte etj.Shpesh ne keto martesa (kur jane ne fe te ndryshme)te rijnte largohen nga famija dhe mundesisht dhe nga farefisi.
    Problemi eshte se ne nje lidhje martesiore nuk martohen vetem dy te rijte, por dy familje dhe per te mos thene dhe nje fis i tere (ne familjet patrialkale).Njerezit me kultura te ndryshme shpesh krijojne probleme.
    Une votova "jo"Por kjo jo se nuk jam per keto martesa.Une jam partizan i unifikimit te fese dhe ketu une besoj se kam lene te kuptohet se jam per keto martesa, pra, te konvertuarit ne te krishtere. Unifikimi i fese kombetare ne te krishtere do ti jepte liri , frymarje do ti bente keto martesa shume me vitale. Sinqerisht nuk e kuptoj hezitimin per tu cliruar shpirterish nga feja pushtuesit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-03-2009
    Postime
    28
    Citim Postuar mė parė nga Askushius___DK Lexo Postimin
    DIITA..""JO""" eshte e drejata jote ...ju maqedonsit keni traditat tuaja ,ne shqiptaret kemi te tonat...kosovaret te tyret .... kjo nuk i prish pune askujt ...GURI I RENDE NE VEND TE VET ...!!!!(kufijte per ate pune i kemi )
    ti vertete qenke nje ASKUSH!

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anėtarėsuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Pa problem.As dua t'ja di nqs perputhet me mendimet e mia.
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga celyy Lexo Postimin
    Me katolike PO.
    E me vahabiste a do te martoheshe?!

Faqja 35 prej 43 FillimFillim ... 253334353637 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Drafti pėr Unitet
    Nga Modesti nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  2. Martesat midis shqiptareve me besime te ndryshme
    Nga Natyral nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 60
    Postimi i Fundit: 12-12-2008, 09:07
  3. Pagėzimet dhe martesat shqiptare
    Nga Davius nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-08-2006, 09:06
  4. Disa shkrime rreth budizmit
    Nga drini_nė_TR nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 28-02-2005, 12:56
  5. LDK-ja nėn terrorin e pol-potistave
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 07-01-2004, 14:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •