Close

Rezultati i Sondazhit: A do te martoheshit me nje njeri qe ka perkatesi tjeter fetare?

Votues
139. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • po

119 85.61%
  • jo

20 14.39%
Faqja 25 prej 43 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 430
    i/e regjistruar Maska e bela70
    Anėtarėsuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejė
    Postime
    812
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Toleranca midis feve ne Shqiperi fillon tamam me martesat nderfetare.

Ps: Sllovenet = protestant, kroatet = katolik, Boshnjaket = musliman, serbet = orthodoks, kuptohet e kam fjalen per shumicat …, sipas jush – keta konsiderohen nje popull nje komb???

Pergjigjia ime ne teme eshte, vetem me shqiptare! Flas edhe nga eksperianca ime familiare…
    Pajtohem me ty nuk ka randsi feja fare vetėm Shqiptare tė jet.

Desha dhe nė lidhje me kėto mėsipėr Slovenėt, Kroatėt ,Boshnjakėt,Serbėt nuk konsiderohen njė popull e as njė komb por jan tė njė prejardheje apo gjeneze nė kėt rast sllave si puna P.SH e Gjermanve dhe Austriakve ,Holandezve e Flamanve etj,Po tė ishin njė popull nuk do ndaheshin e luftonine, masakroheshin ndermes veti ,titoja u mundua kot ti bashkonte ndėr njė emėr (Jugoslloveni)por spati sukses.
    Duajeni njėri tjetrin.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anėtarėsuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar mė parė nga Adelina Berisha Lexo Postimin
    Te nderuar miq.Eshte pak sa veshtire te pergjigjesh rreth kesaj teme pasiqe te jesh nje komb e nje gjak e te keshe tri fe,tri kultura te ndryshme dy ideologjina te skajshme te krishtere dhe muslimane,te vjen keq me thane se para e marr boshnjakin turkin pse jane muslimane e nuk e marr katolikun pse asht shqipetar.Po edhe e kunderta te marr italjanin si katolik e mos ta marr muslimanin si shqipetar.Nje gje duhet ta dijme se muslimanizmi nuk njef komb,te gjithe muslimanet e botes jane vellezer,ndersa katolicizmi e ka deshmue ate se prijesit fetare dhena jeten per fe dhe atedhe.Nje gje i ndodhi te madhit Pjeter Bogdanit i cili u prini popullit per tu qliruar nga perandoria me e dobet qe ka njofet historia ate osmane,kuptimi per te dobet eshte nga aspekti jo njerzor i ttyre qe gadi e paten hupe faren shqiptare per pese shekuj,e muren Bogdanin e nxoren prej varrit dhe mishin ua hudhen qeneve.A nuk eshte kjo nji lloj kanibalizmi.Si mund ta marr une muslimanin nese une do te detyrohem te vej shami,jo per bukuri e dekor por per ta mbuluar fytyren.Kete gje italjani nuk ma ben.Jo pse nuk asht shqiptar por se e ka kulturen kristianePrej te gjitha sekteve islame dalloi per te mire bektashizmin i cili sa eshte fetar aq eshte edhe kombetar.Perndryshe per Pashko Vasen qe e la nje gje te mire se feja e shqiptarit eshte shiptaria aji per mua eshte nje fraze qe nuk ka permbejtje sepse nuk fe shqiptare as ka fe italjane as greke po ka fe katolike orthodokse,dhe myslimane
    Pershendetje Adelina/ni Berisha !!

Pashko Vaso, nuk e la amanetin nga mendja e madhe ,pore ishte i detyruare i ngrati.

Feja e shqipetarit eshte shqiptarizmi,s'imbas mendimit time nuk eshte nje fraze qe nuk ka permbatje ,pore ka nje vlere te madhe s'a te ekzistoi shqiptarizmi do te ekzistoje edhe amaneti i Vasko Pashes.

Amaneti i Vashko Pashes ne te vertete nuk don te thote se shqipetaret zbuluane nje religjion (fe ) te re ,pore ishte nje amanet , me shpresedhenese largepamese per t'a mbrojtur kombin nga ideologji fetare te ndryshme .

Ne te vertete muslimanizmi nuk njef kombe ,pore per fate te keqe boshnjaket muslimane mbeten pa kombe !!!!! Gjithashtu me keqeardhje po e them se shqipetaret ne Kosove ,mbeten te quhen kosovare.A munde te shkruhet kosovarce pa i perdorur shkronjat e alfabetit shqip ???? A munde te flitet kosovarce ,pa e perdorur gjuhen shqipe ?? A munde te quhet Istituti albanologjik ........ Instituti kosovarik ?? A munde te quhen kosovaret muslimane pa e ditur arabashten apo turqishten ?????
    Ne te vertete muslimanizmi nuk njehe kombe ,pore ne anen tjeter ne shqipetarizem prodhoi asimilim,me vetedeshire apo me dhune . Per cfare arsye aktualishte shtrohen pyetje ndermjet nje kombi (shqipetaret) ?? A duhet nje shqipetare muslimane te martohet me nje shqipetare katolik ,ortodoks ,bekteshian, apo anasjellatas ???? Keto pyetje ralle kundi ndodhin ne bote ndermjet nje kombi ,nje gjaku ,nje tradite, s'i qe jane shqipetaret.

Citim Postuar mė parė nga Adelina Berisha Lexo Postimin
    I nderuari arbershi nik,do te isha me i lumtur qe te dija perj jush se kush jena arbereshet e kush shqipetaret.Po ashtu do te deshiroja te dij nga ju se sa fe paten shqiptaret kur rane nen sundimin otoman.Kur flisni per kroatet dhe serbet me boshnjaket sa e di une qe te tret jane sllav,por boshnjaket jane popull artificial se komb boshnjak nuk ka as maqedon as kosovar.Bile qak boshnjaket po thone kemi gjuhen boshnjake qe kur nuk ka komb boshnjak ku mund te kete gjuhe boshnjake.Per te thene se islamizmi na i humbi rrenjet tona aty mund te pajtohem nese edhe ti bjen dakord.po duke mos i hikur temes per martesat qe permenden ne kete teme une di plot kosovare qe jane martue me boshnjejka edhe femnat shqiptare muslimane me boshnjak.Kjo ka qene si pasoje e fese.Edhe nje pyetje per ty dhe te gjithe te tjeret te ketij forumi,se qfar prejardhje kane malazezet cilit komb i takojne apo cilit popull.Te pershendes i nderuar per simpatine qe kam per arbereshet e vertete se ti ndoshta je shqiptar e nuk je arberesh.
    Adelina Berisha e/i nderuar…, une nuk jam as albanolog dhe as historian, pyetjen qe me ben ti ( duke u nisur nga nick-u im ), une e marr si nje pyetje retorike. Duhet te jeshe nga shqiptaret e pakte qe nuk di se ē’jane arbereshet, tashme e di gjithe bota…!
    Perseri te kushtoj te njejtin afermacion, pra nuk jam historian, por me ate injorancen time mjaftohem me dokumentet e kohes, gjithashtu me besimin qe endč sot mbijeton ne Itali, fale arberesheve…
    Pra do te pergjigjesha keshtu; ne Shqiperi perpara sundimit osman, perveē disa “pellgjesh” pa ndonje rendesi te veēante, feja qe mbizoteronte ishte krishterimi…, me ritin e tij bizantin.
    Vlen per tu permendur, qe perpara akoma perfundimit te shekullit XIV, ekzistonin pakica me fč muslimane, kjo do te dukej si diēka apsurde, por fakte historike e provojne…, pra ne fillim feja muhamedane, depertoj ne territoret e shqiptareve pa dhune! Por qe ishte nje pakice …
    Ne zoterimet e Venedikut, feja qe mbizoteronte ishte ajo kristiane e ritit latin, por qe edhe kjo e fundit ishte nje pakice, ku kryesisht perbehej nga joshqiptare.
    Po te themi per serbt, kroatet, boshnjaket, etj., qe jane sllave dhe si rrjedhoje nje komb, eshte teper e gabuar, pasi te njejten gje do te thonim edhe per latinet, por e dime se nuk eshte keshtu. Pasi sllavet shtrihen deri ne Vladivostok dhe s’ka se si te jene nje popull, po ashtu latinet deri ne Andet …
    Nje gje eshte te konsiderosh gjuhet dhe preardhjet e tyre, tjeter eshte te ndasosh kombet, pasi kjo e fundit eshte nje dukuri relativisht moderne. Pra komb konsiderojme nje popull qe jo vetem ka nje gjuhe, por edhe tradita, fč, kostume,folklor, deri tek te njejtat trajta fisionomie, karakteristika te ngjashme ne mentalitet, etj etj.
    Ne fund, nuk jam dakort me ate qe ti afermon;” islamizmi na humbi rrenjet “, jo humben rrenjet ajo pjese qe desh dhe e humbi, por jo per faj te fese islame, por per faj te asaj qe u ndane nga pjesa tjeter e shiptareve, duke huazuar tradita te tjera, duke bere ( per interes ) bashkime familiare me te huaj. Por asnjehere kurre te gjithe muslimanet shqiptare, per faktin qe ishin te nje feje tjeter humben rrenjet, kjo nuk eshte e vertete, faktet tregojne ndryshe…!Nga ana tjeter edhe te krishtere si orthodoks ashtu dhe katolike, i bie qe te kene huazuar tradita dhe si rrjedhoje te kene humbur edhe rrenjet, por gjithnje mbaj para sysh, kush desh i humbi rrenjet pse desh vete dhe jo prej fese.
    Te tershendes edhe une, te njeten simpati ndaj edhe une karshi teje, megjithese une kam qartesine se ti je shqiptar-e, per mua nuk ka rendesi se si quhen shqiptaret, kosovare, arbereshe, ēame, myzeqare, arvanitas, etj., kryesorja qe jemi nje pjese e te njejtit trung…! Tungj.

Elbasanlli 4eve® Maska e AnGeL_DeViL
    Anėtarėsuar
    16-01-2008
    Vendndodhja
    As Ne Toke,As Ne Qiell
    Postime
    507
    Per mua ska rendesi fare feja
    Trimi Mire Me Shoqe Shume

i/e regjistruar Maska e suada dr
    Anėtarėsuar
    04-04-2008
    Postime
    652
    Per familjen time ka rendesi, nuk e duan burrin tim te ardhshem me fe te ndryshme nga e imja.
    Por gje e rregullohet esht thjesht nje keshill qe me kan dhen.

SHKOZA
    Anėtarėsuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Nuk do te kisha deshire te martohem me nje pjestare te fese tjeter. Per mua ka rendesi qe bashkeshortja ime te jete shqiptare e fese islame.
    Pershendetje
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Persa i perket fese, familja ime as qe do t'ja dije fare se cfare feje do te kete ai. Ata vetem me kane thene qe mos ta marr as nga veriu dhe as nga jugu, keshtu qe ngelet nga qendra

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga DeAdA Lexo Postimin
    Persa i perket fese, familja ime as qe do t'ja dije fare se cfare feje do te kete ai. Ata vetem me kane thene qe mos ta marr as nga veriu dhe as nga jugu, keshtu qe ngelet nga qendra
    ne familja jote spaska ndryshim prej ktyne familjeve te tjera qe i dun prej te njejtes fe
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    ne familja jote spaska ndryshim prej ktyne familjeve te tjera qe i dun prej te njejtes fe
    derjansi, thjesht per kuriozitet ke degjuar per sens humori dhe e di se cfare eshte? Nqs nuk e di gje qe eshte mese e qarte me kete qe shkruajte, te keshilloj ose te hapesh fjalorin ose ta besh google dhe e kupton.

ISHTE SHAKA
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga INFINITY© : 14-05-2008 mė 18:52

i/e regjistruar Maska e -shega-
    Anėtarėsuar
    01-05-2008
    Postime
    23
    Jo kurr nuk kisha pranu me lidhje martesore me te hujte,,pos shiqiptarit..

Faqja 25 prej 43 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Drafti pėr Unitet
    Nga Modesti nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  2. Martesat midis shqiptareve me besime te ndryshme
    Nga Natyral nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 60
    Postimi i Fundit: 12-12-2008, 09:07
  3. Pagėzimet dhe martesat shqiptare
    Nga Davius nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-08-2006, 09:06
  4. Disa shkrime rreth budizmit
    Nga drini_nė_TR nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 28-02-2005, 12:56
  5. LDK-ja nėn terrorin e pol-potistave
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 07-01-2004, 14:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •