Close
Faqja 4 prej 19 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 185
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-07-2003
    Postime
    9

Perse Kisha Ortodokse kerkoi te ndertonte nje kishe ne mes te Tiranes?

"Ah moj Shipni moj e mjera Shqipni"
    Perse u prit kaq shume vite dhe ne Tirane u kerkua nga e ashtuquajtura Kisha autoqefale ortodokse Shqiptare te ndertohej ne qender te Tiranes kur mund te kishte bere kete kerkese edhe ne shekullin e kaluar gjate periudhe 1918 deri me 1944?

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22
    Citim Postuar më parë nga DeepPurple
    "Ah moj Shipni moj e mjera Shqipni"
    Perse u prit kaq shume vite dhe ne Tirane u kerkua nga e ashtuquajtura Kisha autoqefale ortodokse Shqiptare te ndertohej ne qender te Tiranes kur mund te kishte bere kete kerkese edhe ne shekullin e kaluar gjate periudhe 1918 deri me 1944?
    Bukurosh, KOASH ka patur nje katedralen e vete ne mes te Tiranes, atje ku sot ngrihet 15 kateshi i famshem "Hotel Tirana International", dhe po te lexoje me shume e shkruaje me pak, mbase do te kishe lexuar fjalet e Kryeministrit Berisha kur nenshkroi dhenien e truallit aktual Kishes.

Citim Postuar më parë nga Kryeministri Berisha
    Qeveria jep 460 m2 tokë për Katedralen e Tiranës

Në mbledhjen e Qeverisë, të datës 1 shkurt, u mor vendimi për t’i falur Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë një sipërfaqe toke, që është e nevojshme për përfundimin e kompleksit të Katedrales së re të Kryeqytetit. Sipas Kryeministrit Berisha, vendimi për t’i dhuruar Kishës sonë këtë sipërfaqe toke, në fakt nuk është se është dhuratë, sepse, sipas tij, borxhi është shumë i madh po të merret sipërfaqja që është bllokuar te 15-katëshi “Ajo që është bllokuar është dy herë më e madhe se ajo që i është dhënë aty”, - tha Kryeministri. Sipas z. Berisha brenda vitit 2006 pritet të përcaktohet edhe harta e pronave të komuniteteve fetare. Këto prona, për specifikën që paraqesin, pritet të trajtohen sipas një amendimi të posaçëm. Me sipërfaqen e dhënë nga Këshilli i Ministrave plotësohet sipërfaqja e nevojshme për Katedralen e re dhe i hapet rruga fillimit pa pengesa të punimeve.
    Eshte shteti shqiptar ai qe vazhdon te jete borxhlli ne kulm ndaj KOASH dhe gjithe komuniteteve te tjera fetare kur vjen fjala tek prona.

Albo

i/e regjistruar Maska e pishtari
    Anëtarësuar
    05-03-2007
    Postime
    75
    nje gje me ben pershtypje gjithe keto leke qe harxhohen per ndertimin
    e kesaj ndertese
    pyetje
    A ka nevoj ZOTI per gjithe kete shpezime?
    kur njerzit vdesine urije?

dhe pse te mos ndertohej disa pallate te vendosnin njerzit qe kane me shume nevoj ne to besoje se kernaqesija e ZOTIT do te ishte shume her me e madhe sesa kur te shikoj ket ndertes?!

cfare mendone kur shikoni kete ndertes madheshtore
    kure per bri saje ka njerez qe akoma jetojne ne mesjete
    per arsyje punesim shkollimi etj...?

nese albua e le kete pa fshir
    a ka mundesi te japi nje sqarim

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22
    A ka nevoj ZOTI per gjithe kete shpezime?
    kur njerzit vdesine urije?
    Injorancen tende fetare e shpalos bukur edhe ne pyetjen qe ben. Kishat nuk ngrihen per Zotin, Kishat ngrihen per njerezit qe te komunikojne me Perendine. Dhe njerezit nuk vdesin vetem nga mungesa e bukes dhe ujit, njerezit vdesin edhe nga mungesa e ushqimit shpirteror qe e ofron vetem Perendia. Prandaj cdo dite qe lexon gazetat shqiptare meson per vjedhje, vrasje, krime monstruoze ne familje dhe ne shoqeri qe nuk behen nga njerez me barkun bosh por me nga ata me barkun plot.

dhe pse te mos ndertohej disa pallate te vendosnin njerzit qe kane me shume nevoj ne to besoje se kernaqesija e ZOTIT do te ishte shume her me e madhe sesa kur te shikoj ket ndertes?!
    Ke te drejte, Tirana ka shume nevoje per klube, restorante dhe pallate, nuk i dalin ato qe ka.

cfare mendone kur shikoni kete ndertes madheshtore
    kure per bri saje ka njerez qe akoma jetojne ne mesjete
    per arsyje punesim shkollimi etj...?
    Me kete qe ke thene, ke bere me turp ata njerezit e mesjetes, te cileve besoj se do tu ngelej qejfi po ti krahasonit me shqiptaret e sotem. Ne mesjete njerezit nuk ishin trushpelare, te pabese, te pafe, te pashkolluar e pa nder. Dhe ai "mesjetari" ne sheshin e madh qe mban emrin e tij ne Tirane, thosh: "do te ngelem deri sa te vdes mik i virtytit e jo fatit." Virtytin e prodhon besimi ne Zot. Fati eshte produkti i pasioneve njerezore qe simbolizojne te mirat materiale e pushteti.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 15-08-2007 më 23:36

Anëtarësuar
    05-03-2007
    Postime
    75
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Injorancen tende fetare e shpalos bukur edhe ne pyetjen qe ben. Kishat nuk ngrihen per Zotin, Kishat ngrihen per njerezit qe te komunikojne me Perendine. Dhe njerezit nuk vdesin vetem nga mungesa e bukes dhe ujit, njerezit vdesin edhe nga mungesa e ushqimit shpirteror qe e ofron vetem Perendia. Prandaj cdo dite qe lexon gazetat shqiptare meson per vjedhje, vrasje, krime monstruoze ne familje dhe ne shoqeri qe nuk behen nga njerez me barkun bosh por me nga ata me barkun plot.
    Albo
    albo Injoranca ime fetare e shpalosur bukur ne pytjet qe beje ok
    njerzit qe komunikojne me Perndin nje nga ata edhe juve
    te keshe komunikim me Perndine cdo te thote te mundohesh qe te beshe cfare ai ben (te predikoshe ndimoshe te falesh dhe te mos ofendoshe ne cdo lloje situate sepse ti perfaqeson Perendine apo jam gabim? ) dhe kur e kam fjalen per ndime nuk e kame per njerzit e shoqeris qe ti i lexon ne gazete po e kam fjalen per ata qe as nuk dine se cfare shkruhet ose si shkruhet ne gazet dhe kjo nuk perfshin tiranen qytet po gjithe shqiperin

Ke te drejte, Tirana ka shume nevoje per klube, restorante dhe pallate, nuk i dalin ato qe ka.Albo
    tirana mbase ska nevoje po njerzit qe skan nga ta fiollojne kane sepse ne kryje eshte krimineli dhe dallaveraxhinjte qe lozinin me fatet e tyre
    ti duhet ti dishe me mire se une keto gjera

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Tema e vjeter u fshi gabimisht nga une teksa po pastroja temen nga komentet e anetareve jo-orthodhokse. Me poshte po hedh fotot dhe adresen ku mund te rikopjoni mendimet tuaja dhe ti hidhni ne kete teme perseri. Ju kerkoj ndjese per kete.

Vetem besimtaret orthodhokse mund te shkruajne ne kete teme dhe ne kete forum te komunitetit orthodhoks!

:www.forumishqiptar.com/
    Albo
    pershendetje

Edhe pse nuk jam ortodoks albo me shtyri te kyqem ne kete teme per kete faltoren e re qe po ndertohet pas teatrit te kukullave,pas filiales se bankes .
    Keto fotot ishin te perkryera , nese shkoj ndonje here besoj se do te hyj e te falem e te bej nje dua ti lutem zotit nuk besoj se del ndonjeni me ma ndalua lutjen.
    Ju zotri albo jeni nje njeri fanatik ortodoks haptaz po shpreheni kunder besimtarve islam edhe pse nuk keni asnje pik te drejte .

Me intereson nje gje kush do ta udheheq kishen e re Janulli apo ndoj rus ,nese skeni prift po jav qojm Artemijen se ne KOSOVE nuk po i hecen per se mari.
    Sipas opinjoneve ne forum ju keni besimtare te denj te shkolluar !
    Me habit fakti pse kisha autoqefale me besimtare te tille lejon te udheheqet nga nje i huaj .
    JO zotrinj zoti eshte i te gjithve a ju kupton zoti Shqip .
    Edhe ky forum nese eshte forumshqiptare skeni te drejt te na ndaloni ,pamundesoni debatin .
    Njeriu kur mendon se eshte dikushi ne fakt eshte askushi e askushi mund te jet gjdokushi .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-12-2006
    Postime
    25
    aresyeja esht shum e thjesht .kisha nuk ka pse te ndaloje nje joshqiptar qe ta drejtoje ate ,per aq kohe sa ai esht i zgjedhur dhe pranuar sipas rregullave te kishes nga vet populli qe skon ne kishe, per aq kohe sa ai esht personi i cili e rindertoi nga germadhat, dhe esht personi qe beri anetare te cdo organizate kudo ne bote(kuptohet organizata qe kane te bejne me jeten fetare). per me shume ai qe drejton kishen ortodokse shqiptare sot esht nje nga akademiket me te nderuar te botes,i nderuar me disa cmime honoris causadhe profesor nderi i disa universiteteve.po ne shqiptaret nuk duam nga keto gjera. ne na mjafton llafi i par:nuk esht shqiptar, dhe ska rendesi se cfare ka mbrapa ketij emri.

Anëtarësuar
    05-03-2007
    Postime
    75
    Citim Postuar më parë nga Stefan Samarxhi
    aresyeja esht shum e thjesht .kisha nuk ka pse te ndaloje nje joshqiptar qe ta drejtoje ate ,per aq kohe sa ai esht i zgjedhur dhe pranuar sipas rregullave te kishes nga vet populli qe skon ne kishe, per aq kohe sa ai esht personi i cili e rindertoi nga germadhat, dhe esht personi qe beri anetare te cdo organizate kudo ne bote(kuptohet organizata qe kane te bejne me jeten fetare). per me shume ai qe drejton kishen ortodokse shqiptare sot esht nje nga akademiket me te nderuar te botes,i nderuar me disa cmime honoris causadhe profesor nderi i disa universiteteve.po ne shqiptaret nuk duam nga keto gjera. ne na mjafton llafi i par:nuk esht shqiptar, dhe ska rendesi se cfare ka mbrapa ketij emri.

Po arsyetimi shume mir Po desha me te pyet ky qe drejton a eshte njeri i perkryer se paska marr gjithe keta tituj
    ky munde te jete pak i mire se te tjeret po jo i perkryer dhe kur eshte keshtu do apo zdo ai do punoje per ate qevrir icili nga vjen kjo eshte e garantuar
    kisha , Xhamia edhe politika jane nje ate qe s`harrine njera e ben tjetra kete e ka treguar historia
    dhe papa i zgjedhur ne vatican eshte ishe officeri gjermane i cili nuk ka ber nje vrasje po 100ndra varre masive dhe ky ka shume tituj unversitete dije u nderua per varre masive sot per predikime dakort shoku ja kjo eshte arsyeje e nje jo shqiptari
    tani te uroj shendet dhe hidhe drit mbi nje ralitet
    Ndryshuar për herë të fundit nga pishtari : 25-08-2007 më 01:58

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-12-2006
    Postime
    25
    un nuk di te kete ndonje te perkryer ne bote.nqs ti di ma thuaj. per sa i perket asaj punes sa papes un nuk e di se kush apo si e kane zgjedhur,me mire pyet dike qe e di.por gjithsesi nuk besoj se ai qe esht zgjedhur esht zgjedhur kot pa asnje lloj merite apo e kane zgjedhur per te kaluar rradhen. dhe ai e meriton postin qe ka ndaj esht aty. mesazhi per kete po fliste dhe jo per politiken apo ku e di un se cfare tjeter ke shkruar ti aty. po pate ndonje gje qe thote se personat qe kane keto poste nuk i meritojne ato atehere shkruaji dhe thuaji , ne te kundert mos themi gjera pa lidhje dhe qe skane te bejne fare me temen.

Faqja 4 prej 19 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Polifonia Popullore
    Nga Eni në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 23-05-2023, 16:43
  2. Lista e 813 personave në kërkim nga Interpoli
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 29-12-2014, 10:16
  3. Libra te rinj
    Nga dodoni në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 11-01-2012, 21:14
  4. Kishat, Famullite dhe Misionet... ne Shqiperi, Kosove etj.
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 11-04-2006, 18:11
  5. Kishat dhe Misionet e Veprimit Katolik ne Shqiperi
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-04-2006, 16:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •