Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 54
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Shtegtari
    Ti po mbeshteten ate qe Livein thote me ato qe ti thua ne kete citim.
    Pikėrisht!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Peniel
    Besoj se kjo ore eshte ore falenderimi dhe jo ore rrefimi. Personalisht e gjykoj vehten time shume me perpara se te ulem dhe te marr pjese ne kete ore dhe ne kete ore falenderoj Ate qe me cliroi, Ate qe pagoi me gjakun e Tij per mua.
    Pikėrisht kėtu ėshtė edhe ndryshimi ynė nė kėtė ēėshtje. Unė e shoh kėtė orė kėshtu:
    nė njė kohė qė kjo orė duhej tė ishte njė orė hareje, gėzimi, zhurme, festimi, lavdėrimi, lotėsh mallėngjimi etj.
    Pėr mua, d.m.th., ashtu si e kam kuptuar se e bėnin edhe tė Krishterėt e Dh.Re, ėshtė njė festė, ėshtė njė banket, ėshtė njė orė gėzimi, ndarje me njėri-tjetrin, etj. Mendo pak sikur ke ftuar disa miq pėr darkė nė shtėpinė tėnde pėr tė festuar ditėlindjen tėnde. Si do ishte ajo darkė? E zymtė, e heshtur, secili tė marrė leje para se tė flasė? Jo, ajo do ishte thjesht njė festė. Darka e Zotit ėshtė njė Festė. Tė gjithė mblidhen pėr tė festuar atė qė Ai ka bėrė pėr ne. Pėr tė festuar vdekjen dhe ringjalljen e Tij. Pėr tė kujtuar sė bashku se edhe ne vdiqėm dhe u ringjallėm bashke me Tė.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Po perse e gjykon veten tende me perpara dhe pastaj e falenderon Zotin per vepren e Tij?

Nuk do te ishte me mire sikur te qendroje vetem tek falenderimi per ate veper te Zotit dhe te perqendroheshe vetem tek Ai gjate asaj ore?

Ti po mbeshteten ate qe Livein thote me ato qe ti thua ne kete citim.
    Ka shume peme te larta dhe te bukura por, kjo nuk do te thote se te gjitha kane rrenje te thella ne toke.

Nuk e di se sa here ke marre pjese ne darken e Zotit. Po nese nuk e gjykon vehten tende nese nuk e sheh vehten tende nese je i denje, a mund te marresh pjese ne darken e Zotit?

Une personalisht jo.

Une sigurisht po mbeshtetem ne kete citim qe ka bere Livein. Nuk po bej gje tjeter vecse po jap mendimin tim.

Nuk do te ishte me mire sikur te qendroje vetem tek falenderimi per ate veper te Zotit dhe te perqendroheshe vetem tek Ai gjate asaj ore?

Ti ulesh te marresh darken e Zotit pa u shqetesuar shume se si je perpara Perendise?

Qe te jem ne
    Citim Postuar mė parė nga liveintwoplaces
    një orë hareje, gëzimi, zhurme, festimi, lavdërimi, lotësh mallëngjimi

besoj se me duhet te kontrolloj vehten time. Te pakten kete thote Fjala e Zotit. Apo mos ndoshta pse eshte nje urdherim duhet ta le pas dore?

Nen Hirin

ns
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 08-02-2006 mė 12:25
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Pikėrisht kėtu ėshtė edhe ndryshimi ynė nė kėtė ēėshtje. Unė e shoh kėtė orė kėshtu:

Pėr mua, d.m.th., ashtu si e kam kuptuar se e bėnin edhe tė Krishterėt e Dh.Re, ėshtė njė festė, ėshtė njė banket, ėshtė njė orė gėzimi, ndarje me njėri-tjetrin, etj. Mendo pak sikur ke ftuar disa miq pėr darkė nė shtėpinė tėnde pėr tė festuar ditėlindjen tėnde. Si do ishte ajo darkė? E zymtė, e heshtur, secili tė marrė leje para se tė flasė? Jo, ajo do ishte thjesht njė festė. Darka e Zotit ėshtė njė Festė. Tė gjithė mblidhen pėr tė festuar atė qė Ai ka bėrė pėr ne. Pėr tė festuar vdekjen dhe ringjalljen e Tij. Pėr tė kujtuar sė bashku se edhe ne vdiqėm dhe u ringjallėm bashke me Tė.

Jam shume i sigurt se e ke shume gabim. Nuk e se si ishte Darka e Zotit ne bashkesine ku merrje pjese ti po ne bashkesite ku une personalisht kam marre pjese nuk ka qene aspak keshtu. Nuk e kuptoj ku eshte ndryshimi yne.

Une nuk jam ndjere askund ashtu sic ti pershkruan dhe askund nuk kam marre leje qe te flas sepse jam i lire te flas dhe te falenderoj Perendine dhe askund nuk kam pare zymtesi, heshtje e ku ta di une se cfare tjeter ke ti ndermend.

Te gjithe e festojne ashtu sic ndihen dhe ketu nuk ka asgje te keqe. Ne Shqiperi e bejne ashtu si ti e thua. Keshtu ndihen keshtu e bejne. Cdo bashkesi ka menyren e vet.

Tė gjithė mblidhen pėr tė festuar atė qė Ai ka bėrė pėr ne. Pėr tė festuar vdekjen dhe ringjalljen e Tij. Pėr tė kujtuar sė bashku se edhe ne vdiqėm dhe u ringjallėm bashke me Tė.

Keto qe thua ti kete bejne te gjithe.

Nen Hirin

ns

I Shenjtė I Shenjtė...

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Peniel
    Jam shume i sigurt se e ke shume gabim. Nuk e se si ishte Darka e Zotit ne bashkesine ku merrje pjese ti po ne bashkesite ku une personalisht kam marre pjese nuk ka qene aspak keshtu. Nuk e kuptoj ku eshte ndryshimi yne.
    Jo vetėm nė bashkėsinė time por nė tė gjitha kishat protestante darka e zotit bėhet njėsoj. Pra, pas predikimit te Djelės, njė ose dy persona, fillojnė tė ndajnė buken te prere ne kubikė te vegjel si dhe veren me gota te vogla.

Para se te ndodhe kjo, dikush cohet dhe lexon ato pjese nga letra e drejtuar Korintasve qė flet per darken e Zotit. Me pas behen edhe disa lutje te shkurtra dhe shpesh here dikush, (i cili zakonisht eshte i caktuar qe ne fillim) do mbaje nje mesazh te shkurter. Do kėndohen edhe nja dy himne qe jane shkruar pikerisht per kete ore dhe kjo eshte e gjitha.

Pak a shume kjo gje ndodh ne te gjitha skajet e planetit ku ka kisha protestante/ungjillore.

Ndėrsa nė kishėn e parė nuk ndodhte nje gje e tillė. Besimtarėt e kishės sė parė e festonin sė bashku. Ata mblidheshin nė "agape" dhe kujtonin vdekjen e Zotit tė tyre. Festa tė tilla kishin njė atmosferė gėzimi, ndarje me njėri-tjetrin, pse jo dhe zhurme, jo njė atmosferė qetėsie dhe "respekti" religjioz.

Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Jo vetėm nė bashkėsinė time por nė tė gjitha kishat protestante darka e zotit bėhet njėsoj. Pra, pas predikimit te Djelės, njė ose dy persona, fillojnė tė ndajnė buken te prere ne kubikė te vegjel si dhe veren me gota te vogla.

Para se te ndodhe kjo, dikush cohet dhe lexon ato pjese nga letra e drejtuar Korintasve qė flet per darken e Zotit. Me pas behen edhe disa lutje te shkurtra dhe shpesh here dikush, (i cili zakonisht eshte i caktuar qe ne fillim) do mbaje nje mesazh te shkurter. Do kėndohen edhe nja dy himne qe jane shkruar pikerisht per kete ore dhe kjo eshte e gjitha.

Pak a shume kjo gje ndodh ne te gjitha skajet e planetit ku ka kisha protestante/ungjillore.

Ndėrsa nė kishėn e parė nuk ndodhte nje gje e tillė. Besimtarėt e kishės sė parė e festonin sė bashku. Ata mblidheshin nė "agape" dhe kujtonin vdekjen e Zotit tė tyre. Festa tė tilla kishin njė atmosferė gėzimi, ndarje me njėri-tjetrin, pse jo dhe zhurme, jo njė atmosferė qetėsie dhe "respekti" religjioz.

Sic te thashe me pare cdo bashkesi e ben darken e Zotit ashtu sic e ndien. Mos ji kaq i sigurt se darka e Zotit ne Kishat Ungjillore behet njesoj ne te gjitha. Cdo bashkesi ka menyren e vet dhe festohet ashtu sic anetaret e saj ndihen. Pra, nese ty nuk te pelqen kjo menyre kjo eshte ceshtje tjeter por, nuk e di se sa e drejte eshte nga ana e nje besimtari te mbaje nje qendrim kritik ndaj jetes se nje bashkesie. Per me teper, kur anetaret e saj ndihen te lire brenda saj dhe jane te kenaqur.

Shume jane ata qe kane folur per kishen e pare dhe qe kane enderruar nje kishe te tille, megjithate askund ne Bibel nuk na flitet per nje kishe te persosur dhe nuk e di se sa eshte e shkruar ne historine e Kishes per ekzistencen e nje kishe te tille ne vazhdim. Asgje nuk e eshte e pamundur, por ndoshta duhet te kemi kujdes kur flasim me duar bosh.

Kjo teme filloi per tjeter gje dhe tjeter drejtim po merr. Nejse. Eshte mire qe shume gjera te sqarohen dhe te diskutohen por me shume kujdes.

Nen Hirin e Tij,

ns

I Shenjtė I Shenjtė...

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Dua te jap mendimin tim ne rradhe te pare ne lidhje me temen dhe pastaj per darken e Zotit.

Ne lidhje me temen, une do thoja se ne planin e perjetshem te Zotit, nuk ka qene kurre krijimi i nje libri te frymezuar qe do udhehiqte besimtaret. Ne planin e Tij ishte vetem lindja e Kishes dhe persosja e Saj.

Ndaj ceshtja e librave apokrife ngelet ne duart e Kishes. Ne rast se ato e ndihmojne Kishen, ato jane te frymezuara, ne rast se jo, atehere nuk jane te tilla.

Kuptohet qe ky perkufizim eshte pak abstrakt. Mbase ne te gjithe jeten tone tokesore ne nuk do e mesojme kurre nese nje liber e ka ndihmuar kishen apo jo. Por, sidoqofte, kjo nuk ka shume rendesi. Ne do ta mesojme kete kur te jemi prane Tij.

Ajo qe eshte e rendesishme eshte qe Kisha te themelohet ne Krisht dhe jo ne ndonje liber, qofte ky dhe i frymezuar.

Persa i perket darkes se Zotit, pak a shume ajo ka dy elemente kryesore:
    1-) Kujtimi i Krishtit ("Bejeni kete ne perkujtimin Tim")
    Pra kujtimi i Krishtit, jo kujtimi i vdekjes se Tij. Kjo eshte shume e rendesishme te kuptohet. Pra perderisa ne kujtojme Krishtin, ne e bejme kete me gezim dhe ngazellim, sepse Ai eshte vete Ngazellimi dhe Gezimi yne.

2-) Shpallja e vdekjes se Tij
    Edhe kete ne e bejme me gezim.
    Ajo qe ne duhet te kuptojme eshte se Vdekja e Tij nuk erdhi thjesht qe ne te merrnim falje nga mekatet. Ne rast se do ishte vetem kaq, atehere Darka e Zotit do ishte dicka e deshperuar sepse ne do ishim shkaku qe Ai vdiq.

Perkundrazi, Ai vdiq si kokrra e grurit. Qe ne te merrnim jeten e Tij. Vdekja e Tij ishte dicka qe do ndodhte dhe sikur asnje nga ne te mos kishte mekatuar. Sepse, kjo ishte menyra e vetme qe Ai te kishte qenie sipas llojit te Vet.

Pra, duke e pare nga ky kendveshtrim vdekjen e Tij, ne e shpallim ate me gezim.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Persa i perket darkes se Zotit, pak a shume ajo ka dy elemente kryesore:
    1-) Kujtimi i Krishtit ("Bejeni kete ne perkujtimin Tim")
    Pra kujtimi i Krishtit, jo kujtimi i vdekjes se Tij. Kjo eshte shume e rendesishme te kuptohet. Pra perderisa ne kujtojme Krishtin, ne e bejme kete me gezim dhe ngazellim, sepse Ai eshte vete Ngazellimi dhe Gezimi yne.
    Ke shumė tė drejtė. Isha shprehur unė gabim.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Duke dashur te kthehem pak tek librat e apokrifes, sepse vetem ato jane pjesa e debatueshme nga librat biblike.

Po mundohem te ndalem pak tek ceshtja e autoritetit se kush mund te vendose se kush eshte liber i frymezuar e kush jo.

Se pari, duke ditur se ato u hoqen ne Keshillin cifut te Jamnise, dua te ngre pyetjen: A ka autoritet Sinedri cifut te heqe apo te shtoje libra nga Shkrimet?

Absolutisht jo.
    Sinedri eshte jashte Kishes, jashte Qellimit te perjetshem te Zotit, dhe rrjedhimisht nuk ka aspak te drejte te vendose se cfare shkrimesh jane te frymezuara dhe cfare jo.

Pra, perderisa Sinedri hoqi apokrifat nga Dhj. Vj, per mua kjo nuk do te thote aspak se ato nuk jane te frymezuara.

Ne rast se ne bazohemi tek ato qe bejne cifutet, ne nuk duhet te pranojme as Krishtin si Zot, duhet te pranojme Talmudin si liber te shenjte, etj, etj, etj...

(Besoj se jam brenda temes, apo jo....)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 13-02-2006 mė 09:45
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    A ka autoritet Sinedri cifut te heqe apo te shtoje libra nga Shkrimet?
    Absolutisht jo.
    Sinedri eshte jashte Kishes, jashte Qellimit te perjetshem te Zotit, dhe rrjedhimisht nuk ka aspak te drejte te vendose se cfare shkrimesh jane te frymezuara dhe cfare jo.
    Pra, perderisa Sinedri hoqi apokrifat nga Dhj. Vj, per mua kjo nuk do te thote aspak se ato nuk jane te frymezuara...)
    Sinedri nuk ka hequr asnjehere, asnje liber. Pranonin te vdisnin per nje shkronje. Apokrifat jane shtuar me vone. Nuk kane qene kurre pjese e rrotullave te sinedrit.
    Sigurisht qe kishte autoritet, dhe kete qe ke trasheguar zotrote, e ke trasheguar fale gjakut te cifuteve dhe xhelozise se tyre ekstreme. Mos hyr shume ne gjykim. Pjesen e tyre e kane me driten e Davidit. Do shpetohen dhe do denohen para teje.Sigurisht qe as concilus vaticanus nuk ka autoritet te vendose per ate qe duhet apo s'duhet te pranojne cifutet. Deri ne vitet 60 kisha katolike kishte ende ne himnet kishtare mallkime ndaj cifuteve... Keta paskan autoritet???
    ciao!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 1013
    Postimi i Fundit: 30-06-2011, 13:05
  2. Kritika e interpretimit Protestant tė Biblės
    Nga Tannhauser nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 97
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 07:39
  3. Librat e historisė sė Kosovės heqin mitet kombėtare
    Nga iliria e para nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 14:57
  4. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  5. Librat Kanonike
    Nga Tannhauser nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-03-2006, 10:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •