Emėri i im (sikur i shumkujt tjetėr nė Forum), ėshtė tjetėr dhe sikur edhe tė tjerėve, kur mė emėruan nuk mė pyetėn fare! E mbaj atė emėr, mė pėlqeu, apo smė pėlqeu, sepse duhet ta mbaj, ndėrsa pseudonimin Dardan e zgjodha vetė, ngase mė duket njė emėr i bukur, njė emėr i lashtė dhe qė tingėllon larg. Nuk ėshtė lehtė ta mbashė kėtė pseudonim (emėr)! E dij, porse do tė deshiroja qė tė gjithė tė quhen Dardan dhe Dardane dhe Kosova, edhe ajo, tė quhet Dardani! Mė pėlqeu kjo temė, se mos do duhej tė quhej Kosova Dardani? Dhe padyshim se do tė duhej tė quhej, nėse rrethanat e mundėsojnė kėtė, nėse shumica e do kėtė. Por, edhe nėse rrethanat e mundėsojnė ndėrrimin e emėrit tė Kosovės nė Dardani nuk do tė jetė edhe aq e lehtė. Ka kaq shumė kundėrshtarė pėr kėtė. Kėtė e vėreni, besoj edhe Ju.
Nuk kam kurrfarė "mize" pas veshi dhe as qė kam pasur kurrė, Zotėri. Megjithatė shkrimi i juaj edhe pa adresė kishte adresė. Plotėsisht pajtohem me Ju se uji i ftohtė tė bėnė mirė, ani po tė jetė ai i "Gurrava tė Bardha" ( emėr kaq i bukur) qė tė "pikė nė ballė"! Uji i Alpeve Shqiptare! Ma sillni njė gotė kėsi uji, tė gjitha dhėmbjet do mė pushojnė!
Kam dėgjuar se nga muzika tallava tė dhėmbė koka! Pėr herė tė parė e dėgjoj nga ju se ajo "qėtėsoka" dhe qėnka ilaq pėr njerėz me" nerva"!
Krijoni Kontakt