Close

Rezultati i Sondazhit: Eshte e drejte politika e jashtme amerikane?

Votues
36. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po

15 41.67%
  • Jo

17 47.22%
  • Nuk e di

4 11.11%
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 50
  1. #-9
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-12-2005
    Postime
    459

Eshte e drejte politika e jashtme amerikane?

Jeni pro apo kunder luftes globale amerikane dhe menyres se si po drejtohet ajo kunder Terrorrizmit???

2. #-8
    Larguar Maska e GrifshA_
    Anėtarėsuar
    21-02-2005
    Postime
    361
    Personalisht jam kunder.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3. #-7
    tmerrsisht i embel
    Anėtarėsuar
    05-07-2005
    Vendndodhja
    Me ne fund ne tirane.....
    Postime
    291
    Totalisht kunder...nuk mund te sjellesh paqen duke bombarduar e vrare njerez te pafajshem, duke shtuar jetimet e duke vrare femije...lufta sjell vetem mjerim, injorance dhe urrejtje...vecse fjala "paqe" ne fjalorin amerikan nuk ekziston, madje edhe te besosh qe lufta behet kundra terrorizmit e per stabilizmin e demokracise ne vendet arabe eshte njesoj si te besosh tek plaku i vitit te ri. keni degjuar ndonjehere per arin e zi?C'poshtersi...
    Le te bejme dashuri e jo lufte!!!!
    Gjerat me te rendesishme jane me te veshtirat per tu thene, jo se mungojne fjalet,por mungojne zemrat qe ta dine ta kuptojne

4. #-6
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2005
    Postime
    359
    Po te kuptohej politika e jashtme dhe e brendshme e Amerikes nga njrz si ne, ajo do ishte fundosur kaher.

5. #-5
    Ok mesa shoh jeni bazuar vetem ne luften qe eshte bere ne Irak apo jo?
    Personalisht gjerat i shoh me larg se kaq, dhe kam kohe qe reflektoj mbi kete ceshtje mqs dhe jetoj ne Amerike.

Mos jini dhe kaq kunder, sepse po mos te ishte nderhyrja e Amerikes ne Kosove, ne ate moment qe Europa ishte pro serbe, apo thjesht nje veshtruese e qete e shkatrrimeve dhe vrasjeve qe po beheshin ne Ballkan, atehere se di se si do kishin shkruar ngjarjet. Ketu s'hedh poshte UCk por Kosova ishte shume here me e vogel se Serbia qe mbeshtetej dhe nga Europa (Franca sidomos) dhe detyrimisht me pak e fuqishme.

Pastaj fale politikes Amerikane ekziston Shqiperia sot. Nqs mbani mend historine e gjimnazit, Kosova ju dha Serbit, e Cameria ju dha Grekut, sepse keshtu ra dakort Franca e dikush tjeter,(Evropa) ishte Amerika ajo qe tha: "Ta leme kete token qe ngelet (Shqiperine) si shtet me vete mqs kane gjuhe dhe tradita te ndryshme nga fqinjet e tyre e kjo do krijoje nje shtet unik, as Grek e as Serb.

Amerika deri tani nuk ka luftuar kunder nje populli te tere, por kunder terrorizmit, nje lufte, apo dickaje tjeter negative. Panvaresisht se gjate luftes ndodhin dhe incidente.
    Une jam me shume kunder pasivitetit te Europes egoiste se sa politikes Amerikane.
    Jam simpatizante e Amerikes, ne shume gjera.

Amerika (eshte e cuditshme) por ose duhet ose urrehet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Julie : 26-01-2006 mė 11:52
    Pasi te kesh lexuar firmen time, do te mendosh qe harxhove 10 sek te kohes tende ne forum, qe eshte gjithashtu kohe e humbur kot.

6. #-4
    tmerrsisht i embel
    Anėtarėsuar
    05-07-2005
    Vendndodhja
    Me ne fund ne tirane.....
    Postime
    291
    julie ajo qe thua ti mua me gjen shume dakort, persa i perket aspektit qe kosova pa nderhyrjen e amerikes do ishte lare ne gjak e sot nuk do te ishte ne prag te diskutimit te statusit, por kur jap nje gjykim une nuk dua te influencohem nga interesat personale. Pastaj lejome te tregoj hipotezen time te nderhyrjes amerikane ne ceshtjen ne kosove. Amerikes i intereson te shkateroje aleatet e atij shteti qe neser pasneser do te rikthehet te jete rivali i tij ekonomik dhe politik, kjo sepse ky shtet i permbush te gjitha kushtet qe duhet te kete je superfuqi. ky shtet eshte RUSIA. amerika perpiqet qe neser pasneser aleatet e ruseve, serbet te jene sa me te dobet ne rajonin ballkanik, rajon i cili mbetet gjithmone nje pike strategjike shume e rendesishme. mund te duket qesharake po ajjo qe amerika na ofroi me luften ne kosove, ishte nje shans historik, te beheshim partneret e tyre me te ngushte te ballkanit. kjo eshte hipoteza ime...ndoshta pak absurde, por une e mendoj keshtu, domethene qe edhe shkaku kryesor i nderhyrjes amerikane ne kosove nis nga interesat personale, e jo kosovare. fatmiresisht ato u perpuqthen, po sikur te kishte qene e kunderta?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Teddy : 26-01-2006 mė 12:03
    Gjerat me te rendesishme jane me te veshtirat per tu thene, jo se mungojne fjalet,por mungojne zemrat qe ta dine ta kuptojne

7. #-3
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2005
    Postime
    359
    Citim Postuar mė parė nga Julie
    Personalisht gjerat i shoh me larg se kaq, dhe kam kohe qe reflektoj mbi kete ceshtje mqs dhe jetoj ne Amerike.

Mos jini dhe kaq kunder, sepse po mos te ishte nderhyrja e Amerikes ne Kosove, ne ate moment qe Europa ishte pro serbe, apo thjesht nje veshtruese e qete e shkatrrimeve dhe vrasjeve qe po beheshin ne Ballkan, atehere se di se si do kishin shkruar ngjarjet. Ketu s'hedh poshte UCk por Kosova ishte shume here me e vogel se Serbia qe mbeshtetej dhe nga Europa (Franca sidomos) dhe detyrimisht me pak e fuqishme.

Pastaj fale politikes Amerikane ekziston Shqiperia sot. Nqs mbani mend historine e gjimnazit, Kosova ju dha Serbit, e Cameria ju dha Grekut, sepse keshtu ra dakort Franca e dikush tjeter,(Evropa) ishte Amerika ajo qe tha: "Ta leme kete token qe ngelet (Shqiperine) si shtet me vete mqs kane gjuhe dhe tradita te ndryshme nga fqinjet e tyre e kjo do krijoje nje shtet unik, as Grek e as Serb.

Amerika deri tani nuk ka luftuar kunder nje populli te tere, por kunder terrorizmit, nje lufte, apo dickaje tjeter negative. Panvaresisht se gjate luftes ndodhin dhe incidente.
    Une jam me shume kunder pasivitetit te Europes egoiste se sa politikes Amerikane.

Mendimi im bazohet ne faktin se po te kuptohej politika amrikane nga te gjithe njerzit, nuk do te ishte fuqia me e madhe botrore. Me nje fjale, ata punojne me alfabetin e tyre qe ne nuk i dime ato shkronja.

8. #-2
    I larguar Maska e panchovilla
    Anėtarėsuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Kundra politikes se jashtme amerikane jane dhe vete amerikanet qe nuk mendojne me koken e bushit. Nuk eshte vetem Iraku. Por ja ti numrojme: Vietnami, Kili, Panamaja, Argjentina, Kolumbia, etj. Dmth ne krejt keto vende ka pasur amerika gisht ne lojra te pista ku jane vrare me mijra civile. Ne te shumten e rasteve ne Amerike Latine ata e sillnin nje diktator vetem sa ta mbaj poltiken pro-amerikane e nga ana tjeter nuk i interesonte amerikes se sa civile vret diktatori.
    Hardworking pays off in future, laziness is paying off right now

9. #-1
    Perjashtuar Maska e MICHI
    Anėtarėsuar
    14-09-2004
    Postime
    1,537
    Jo plotesisht KUNDRA. kane qindra pune me keq me politiken eedhe problemet e brendshme se me u marr me tjeret. Po kshu eshte kur eshte bush baruti ne fuqi.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-12-2005
    Postime
    459
    Citim Postuar mė parė nga Julie

Julie une e kuptoj cfare do te thaush ti por megjithate nuk mund te mbeshtes argumentimin tend per disa arsye:

1) Lufta e kosoves ishte lufte e udhehequr nga nato dhe Keshilli i sigurimi te kombeve te bashkuara. Dhe kishte per me teper karakte humanitar, pasi Serbia akuzohej per krime ndaj njerezimit.
    2) Vendimi i luftes per kosoven u morr nga Demokratet dhe presidenti i atehershem Klinton, politika e jashtme e te cilit ishte me shume se per tu admiruar dhe respektuar.
    3) Lufta kunder terrorrizmit ka nje aspekt shume te gjere dhe Global. Nje lufte kunder terrorrizmit qe i jep dore te lire Amerikes te sulmoje cdo shtet qe do eshte shume shqetesuese.
    4) cfare eshte nje terrorrist?
    Eshte nje Irakian qe lufton forcat amerikane ne Irak me ane te bombave apo atentateve nje terrorrist apo nje luftetar clirimtar?
    Dallimi aty eshte shume i vogel. Pasi po te thoshim se eshte terrorrist atehere ka qene dhe UCK nje ushtri terrorristash.
    5) kur do mbaroje kjo lufte? Kush eshte kundershtari? Ka mundesi ta mbarosh ndonjehere kete lufte duke deklaruar paqe apo dhe nje armepushim?
    6) Sa interesa te tjera futen ne kete loje? Pse nuk sulmon amerika iranin ose korene veriore? S'jane keto vende terrorriste?

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Politika e Jashtme e Shqiperise:
    Nga Kryeplaku nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 05-03-2010, 08:13
  2. 2 muaj para zgjedhjeve
    Nga Alienated nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 07:16
  3. "Pavaresia e Kushtezuar" e ekonomise shqiptare, dhe politika e jashtme.
    Nga Igli bukuroshi nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-11-2005, 12:42
  4. Politika e jashtme e Kosoves ,Shtet i Pavarur
    Nga Qerim nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-11-2005, 07:59
  5. Mbi politikėn e jashtme tė SH.B.A.-sė
    Nga Eni nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 175
    Postimi i Fundit: 13-02-2004, 11:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •