Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 58
    satyr Maska e Gunnar
    Anėtarėsuar
    23-06-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    490
    Teme interesante, urime Julie

komentet dhe ineterpretimet qe ka bere Aragorn edhe mua me duken me vend. Megjithate kur e shikon pikturen per here te pare te jep pershtypjen e nje perhumbjeje. Vajza eshte e perhumbur dhe ndjehet "larg" ketij ambjenti. edhe pamja e klienteve ne sfond eshte dhene ne menyre te turbullt per te plotesuar gjendjen emocionale te vajzes ne ate moment.

Manet njihet si iniciatori i impresionizmit por mua personalisht nga kjo rryme me pelqejne me shume Van Gogh dhe Claude Monet. Per ata qe sduan te trashen shume si ne kete rastin mesiper ju keshilloj te shikoni pikturat e ketyre te dyve :P
    To look life in the face....

Larguar Maska e GrifshA_
    Anėtarėsuar
    21-02-2005
    Postime
    361
    Citim Postuar mė parė nga Julie
    Ajo qe eshte pas gruas qe ndodhet ne mes te piktures eshte pasqyrimi i saj apo dikush tjeter?
    Pse mendoni keshtu? Mund te jepni pak me shume sqarime.

Edouard Manet (1881-1882) A bar at the Folies-Bergeres
    Se pari pergezime per temen Julie. Tmerrsisht shume interesante.

Atehere. Per mua personalisht dhe pse duket si nje shembellim, nuk ka sesi te jete i tille,sepse ai burri perkrah femres nuk eshte ne origjinal dhe nuk ka sesi te shfaqet ne shembellim. ;) Duke qene se Edouard Manet eshte impresionist dhe kjo rryme njihej qe pas disa penelatash fshihej nje ide, nje mendim per detajin, them se qendron ajo qe ka shkruar Aragorn I qe perngjasia e atij "shembellimi" eshte pikerisht endrra e asaj sherbyeses, qe te jete nje here ne krahun tjeter te banakut, duke bere jete mondane.

Jepi cmimin Aragorn I o Julie. :D
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-12-2005
    Postime
    459
    Nuk kam cfare ti shtoj ose ti heq shpjegimit tejet impresionues te Aragonit. Jam komplet dakort.

Ps: Julie komplimente... Teme shume interesante
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga njeriu2006 : 26-01-2006 mė 06:21

Hahahah Aragoni, Grifsha,jestersworld, gunnar shume faleminderit.

Argagon ,kishe dhene nje shpjegim te bukur qe me pelqeu. Kam pershtypjen qe e ke pare me nje sy tjeter ndryshe nga autori i piktures dhe gjithcka qe the mund te jete e sakte. Por, nqs do te ishe piktori, do ta kishe ndertuar kete pikture, me pasqyre apo pa pasqyre mbrapa? Mjght me duket se ke lene te kuptoj qe per ty nuk eshte pasqyre, apo jo?

Gunnar, Te dy ato qe ke permendur ti po i studjoj gjithashtu, por kjo pikture me beri shume te reflektoj, dhe thashe ta ndaja me ju. ;)

Grifsha, Nqs ai burri do te ishte diku para tavolines, edhe pse autori ka qene diku ne mes te ketij burrit dhe gruas ne banak kur e ka bere pikturen atehere burrit me kapele i del vetem shembellimi dhe nuk del ne pikture. Se di a po shpjegohem mire?Pastaj pasqyra mund te marri dhe kende mos harroni. Mgjth "loja" vazhdon, e ndoshta mund te ndrroni mendje :)

jesterworld, pergjigjja per ty mbetet tek pergjigjja e Aragonit pak me siper.

Flm te gjitheve.
    Pasi te kesh lexuar firmen time, do te mendosh qe harxhove 10 sek te kohes tende ne forum, qe eshte gjithashtu kohe e humbur kot.

Larguar Maska e GrifshA_
    Anėtarėsuar
    21-02-2005
    Postime
    361
    Julie une them se nuk eshte shembellim per disa arsye.
    -Forma e fustanit (ke pjesa e belit) ke shembellimi nuk perkon me origjinalen.Sepse ne origjinal eshte shume fin dhe i theksuar pjesa ke beli. Nderkohe qe po te shikosh shembellimin (nese nisemi qe eshte i tille ;)) eshte pake i rrumbullaket, dhe jo fin.

Vazhdon loja? :D

Larguar Maska e GrifshA_
    Anėtarėsuar
    21-02-2005
    Postime
    361
    Iiiiiii prit se gjeta ne internet nje cilesi me te mire te kesaj piktures dhe me duket se duhet te dyshoj ne cfare thashe me lart. :D

Kam pershtypjen se eshte nje pasqyrim dhe pikerisht ideja e impresionistit (ndoshta) eshte qe dhe pse bota e atehereshme kishte klasin dhe shkelqimin nga jashte (pijet ne tavolina, veshjet etj etj.) perseri njerezit ne thelb kishin ate merzine dhe zhgenjimin te kthyer ne melankolie, gje qe shikohet ne fytyren e asaj vajzes.

Aha dhe tani ja futa kot me duket. :(

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-12-2005
    Postime
    459
    Une kam pershtypjen se shembellimi ne fjale nuk eshte nje shembellim pasqyror por shpirteror, pasi nqs do te ishte thjesht pasqyrim atehere nuk do te kishte kaq shume ndryshime.

1) mosha e gruas ne psqyrim ehste shume me e madhe
    2) Gruaja ne pasqqrim eshte dhe me e shendoshe
    3) Vethet ne pasqyrim jane me te gjate dhe me Klasik se ato te vajzes ne figure.
    4) nje Pasqyrim i nje cifti tjeter eshte i pamundur

Nqs. do te duhej ta shihja ndryshe dhe te harroja keto ndryshime atehere mund te thoshja fare mire se ai Gentleman thjesh po porosit dicka per te pire ndaj kesaj vajze dhe ky eshte pasqyrimi i thjesht ne pasqyren pas saj.

Nderkohe qe shpjegimi i kesaj pikture me ane te nje banaku ne forme U-je mund te jete natyrisht i vertete gje qe shpjegon dhe ndryshimet qe permenda me pare, por aspak poetik.
    Nga ana tjeter me duken kto mendime shume te varfera dhe jo aq te thelle sa ai i pari.
    Pra une zgjedh subjektivisht pershkrimin e ARAGONIT se me pelqem me shume.....hihihhihi
    ke inat ti?????????? LoL

.. Maska e km92
    Anėtarėsuar
    24-08-2005
    Vendndodhja
    Kumanovė
    Postime
    4,210
    Shume nice qekan keto foto re :D Loo0oooL

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    milaniste ..

8 fytyra dallova une tek portreti qe ke ven ti..

Perjashtuar Maska e romeoOOO
    Anėtarėsuar
    27-08-2005
    Postime
    1,542
    Citim Postuar mė parė nga Brari
    milaniste ..

8 fytyra dallova une tek portreti qe ke ven ti..

Un deri ne 7 shkova duke perjashtuar femijen. Nese konsiderohet edhe femija atehere 8!

Sa per portretin e Julie e kam dhe nje here pergjigjen dhe nuk e luj, eshte pasqyrim i fatit te ksaj goces(pasqyre), edhe duke qene se piktori eshte impresionist, dhe piktura ka nje pergjigja po te tille.
    Eshte si te thuash imazhi i nje shoqerie te shemtuar, kontradiktore dhe jo te paster.

:D:D
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga romeoOOO : 26-01-2006 mė 18:40

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrse duhet "tė fusėsh hundėn" aty ku s'tė takon?!
    Nga strange nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 13-04-2024, 04:41
  2. Shikoni Luften reale ne Gaza ne keto televizione
    Nga eri3000 nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 50
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 23:44
  3. Cilėt televizione shikoni ?
    Nga njemik nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 28-03-2007, 21:12
  4. Ēfare shikoni tek njėri-tjetri nė forum?
    Nga Alket123 nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 24-10-2006, 15:33
  5. A E dini se munt te shikoni video.
    Nga get.a.life nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-08-2006, 18:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •