Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 58 prej 58
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga joss
    -per pikturen e pare: Aty ndodhen dy gra, sepse vathet e kesaj qe eshte me fytyre, nuk jane ne veshet e asaj qe eshte me shpine.
    vathet duken, jo qarte por duken,
    ajo goca mbrapa duhet te jete me siguri nje shembellim.
    Derrasa e murit qe ndodhet mbrapa vajzes se kthyer ketej ndodhet perpara vajzes tjeter,
    kjo tregon qarte qe ai person nuk mund te jete person real po shembellim.
    te pakten kjo eshte e sigurte.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

joss e Xfile flm per pergjigjet por kam pergjigje per ju.
    Per joss
    Vathet aty jane por ndoshta sduken mire, por aty jane duken dhe ne foto.

Per xfile
    hahahah me pelqen siguria jote me pelqejne dhe shigejtat :d. Nuk eshte aq e lehte qe te vertetosh qe eshte shembellim, sepse banaku mund te jete ne forme U-je ose thjesht mund te kesh 2 banake paralel me njeri tjetrin. Mgjth kjo eshte loja e piktorit qe te na le ne ??? gjithe kohes :d

Per mua ...une votova si jo shembellim, sepse bazohem ne shume gjera.
    E para: Sikur te ishte shembellim atehere kendi qe kane pasyqrimi i 2 personave ne qender ne pasqyre duke ekrahasuar me kendin qe bien dy shtyllat mbrapa ne sfond nuk eshte i njejte. Dmth 2 njerezit sikur te jene (jane te shembellyer ne kend) kurse shtyllat nuk japin idene e nje kendi ne pasqyre.
    Se di si ta shpjegoj me mire, sepse eshte nje cike veshtire vetem me fjale, por uroj te kem dhene nje ide.

Por akoma mbeten diskutime se c'fare eshte. Keshtu qe ju ftoj te jepni idene tuaj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Julie : 21-03-2006 mė 10:25
    Pasi te kesh lexuar firmen time, do te mendosh qe harxhove 10 sek te kohes tende ne forum, qe eshte gjithashtu kohe e humbur kot.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga PeRsOn-NeGaTiV
    Ok tani po behem cike "serioz"

kjo qe shohim ne, sipas meje jan syte e atij burrit ne Pikture, ne po shohim nepermjet syve te tije.
    kete mendova dhe une ,
    po Julie nuk ishte dakord :(

Boj shaka Julie :)

Xfiles, se di ne e more MP time apo jo. Ta nisa para 2 ditesh ndoshta. Se di por kur skthejne pergjigje njerezit mendoj se e ka fajin forumi por as 1 her si dihet ;).

sa per pikturen disa shohin nepermjet syve te atij e disa jo. Une i kam dhene disa arsye pse jo, por edhe pse gjej disa qe jane drejt JO SHEMBELLIM, perseri gjej disa te tjera qe thone SHEMBELLIM.
    Se di :D konfuze dhe une.
    Pasi te kesh lexuar firmen time, do te mendosh qe harxhove 10 sek te kohes tende ne forum, qe eshte gjithashtu kohe e humbur kot.

satyr Maska e Gunnar
    Anėtarėsuar
    23-06-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    490
    Eshte vecse nje pikture dhe jo nje problem qe kerkon zgjidhje. N.q.s do ta shikonim me lupe jam i bindur se do te mund te gjenim shume gjera qe asnje sdo te mundte te jepte nje pergjigje se pse jane keshtu pasi jam i bindur se edhe autori nuk ka patur nje qellim te tille. Mos harroni se kjo pikture eshte pikturuar ne nje periudhe ku detajeve sa vinte dhe nuk u kushtohej me rendesi. Pastaj s'mund te interpretosh pikturat e Manet qe i dha udhe impresionizmit, duke lexuar Kodin e Da Vincit :D
    To look life in the face....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    varavingo
    Postime
    1,084
    Shume pikture e bukur! Po une mendoj para se te nisesh te perkthesh nje pikture eshte mese e nevojshme te dish kush e pikturoi. Manet, Édouard u lind 1832 dhe vdiq ne 1883. Kete veper e ka bere ne 1881-1882 pra ne fund te jetes. Ne fund te viteve 1870 vuante nga sistemi nervor. Manet padyshim eshte eshte artist qe mund te pikturoj ate qe ka perpara por dhe me shume se cfare ka perpara. Menyra si i ka renditur objektet eshte vertet mysteri. Pasqyra mund te jete mbrapa asaj femres por dhe mund te jete perpara asaj. Te dyja varjantet ngrihen dhe rezohen. Nga ana optike eshte shume kontradiktore kurse pasqyrimin e realitetit te kohes mendoj Aragorni e ka perkthyer perfekt.

Citim Postuar mė parė nga Gunnar
    meqenese piktura e pare sikur u konsumua po postoj une nje tjeter. piktura quhet "Nimfat dhe Satiri" nga William Bougereau, piktor klasicist francez i shekullit 19.

per te mos u trashur shume dhe per ta bere sa me te "prekshme" nga te gjithe temen zgjodha kete pikture (per te qene i sinqerte ndikoi edhe fakti qe eshte nje nga te preferuarat e mia :D) dhe do te doja qe secili te fliste se per c'arsye i pelqen/ose jo kjo pikture, thjesht dhe qarte pa akademizma :D, dmth mendimin tuaj personal se ate te eksperteve e gjen pa problem ne google :D

Nimfat dhe Satiri eshte shume e bukur Gunnar dhe mqs keto kohe po mbaroj nje projekt mbi punen e Bougureau, doja t'ju jepja pak me shume info mbi kete pikture.

Eshte 260 cm e larte dhe 180 cm e gjere. Dmth ne Institutin ku eshte ekspozuar (ne Clark Art Institute, Masachusetts, USA) ze komplet nje faqe muri dhe e imagjini dot sa madheshtore mund te duket.

Ne gjuhen e Artit kjo pikture bazohet ne "krijim trekendesh" e cila do te thote qe figurat qe paraqiten ne qender te piktures krijojne nje trekendesh duke e bere me estetike pikturen per syrin tone. (Duart e dy nimfave siper krijojne kendet siper. Dhe kendi tjeter krijohet me kemben e nimfes qe eshte me afer nesh, me poshte ne pikture dmth.)

Si piktor, ky i fundit, pati te njejtin fat si Rembrandi pikturat e te cilit u refuzuan nga muzet per aq kohe sa piktori ishte gjalle, dmth si shumica e piktoreve te tjere dhe Bougureau u be i njohur vetem pas vdekjes se tij. Pikturat e tij qe dikur shiteshin rreth $ 500, rreth vitit 2000 kane arritur shifren rekord, $ 3.520.000. me vepren "Cupid et Psyche Enfant" ose "The first Kiss" qe besoj te gjithe e keni pare dhe qe po e bashkangjis me poshte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Julie : 28-03-2006 mė 16:34

Mqs nuk e mori heren e pare forumi po mundohem ta postoj tani ate qe kam permendur me siper
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Tema tė Ngjashme

1. Pėrse duhet "tė fusėsh hundėn" aty ku s'tė takon?!
    Nga strange nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 13-04-2024, 04:41
  2. Shikoni Luften reale ne Gaza ne keto televizione
    Nga eri3000 nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 50
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 23:44
  3. Cilėt televizione shikoni ?
    Nga njemik nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 28-03-2007, 21:12
  4. Ēfare shikoni tek njėri-tjetri nė forum?
    Nga Alket123 nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 24-10-2006, 15:33
  5. A E dini se munt te shikoni video.
    Nga get.a.life nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-08-2006, 18:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •