Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 58
    Hey, how do i look? Maska e Aragorn I
    Anėtarėsuar
    20-09-2003
    Vendndodhja
    Your five years in solitary confinement are at an end. You've paid part of your debt to France.
    Postime
    323
    Citim Postuar mė parė nga GrifshA_
    Jepi cmimin Aragorn I o Julie. :D
    Sic ka pas thene Kuntakinta (ndjese paste :P): 'Ku te hedh firmen?' lol

Citim Postuar mė parė nga Julie
    Argagon ,kishe dhene nje shpjegim te bukur qe me pelqeu. Kam pershtypjen qe e ke pare me nje sy tjeter ndryshe nga autori i piktures dhe gjithcka qe the mund te jete e sakte. Por, nqs do te ishe piktori, do ta kishe ndertuar kete pikture, me pasqyre apo pa pasqyre mbrapa? Mjght me duket se ke lene te kuptoj qe per ty nuk eshte pasqyre, apo jo?
    Julie, s'e di c'te te them per pyetjen, s'ma ha mendja se do pikturoja fare kete pikture nese isha une piktori, pasi s'po me pelqen fare. Kshtu qe s'di ca te te them... me pasqyre pa pasqyre, prape s'do te me pelqente. :)
    Nga halli,
    derrit i thuhet dajo.

Ndjesė pastė nėna e shtrenjtė..
    Sa shumė vėllezėr paska patur!

i/e regjistruar Maska e bushido
    Anėtarėsuar
    13-07-2004
    Vendndodhja
    sh.b.a.
    Postime
    15

re:

Piktura e Manet eshte nje reflektim pra baristja ka nje pasqyre mbrapa.

Arsyeja pse mendoj keshtu qendron ne faktin se njerezit e ulur neper tavolina jane pikturuar ne menyre te turbullt dhe distanca midis figurave qendrore (vajzes dhe shembellimit te saj ne pasqyre) dhe figurave te ulura ne gjysem banakun pertej eshte e ngjeshur ne menyre artificiale dhe e papershkuar nga asnje figure tjeter gje qe me ben te besoj se vjen si shkak i pasqyrimit ne nje xham qe eshte mbeshtetur ne mur me kend. Kemi reflektimin e dritave ne pasqyre, dy njolla te bardha midis kolonave si dhe gjatesine pothuajse te njejte te figures qendrore dhe pasqyrimit.

Eshte e vetete se figura qendrore e vajzes nuk duket sikur po ben bisede me dike por mendoj se eshte portretizuar ne kete menyre per te krijuar tensionin dhe pasigurine tek spektatori. Kendi i reflektimit nuk eshte direkt perballe keshtu qe banaku/ tavolina dhe shishet nuk perputhen ne pikture. Shishet qe duken ne pasqyre ndodhen jashte kuadrit.

Reflektimi i zoterise me republike perputhet me pozicionin e piktorit po te marrim parasysh kenveshtrimin e kesaj pikture.

Sigurisht kompozimi i kesaj pikture eshte jashtezakonisht kompleks dhe eshte e veshtire te diskutosh kete pikture duke e pare ne ekranin e kompjuterit.

Po te kisha pikturen perpara ose nje riprodhim te mire jam i sigurte se ideja e pasqyres, me reflektimet e drites dhe trajtimin jo te drejperdrejte te subjektit, do te ishte me e qarte.

Sa per pikturen e satirit me nimfat (bougereau) se kam pare me perpara por tema eshte humoristike. Te shkoje me nje nimfe eshte ideale, dy edhe me mire, tre mbase, por kater?????Une per vete do dridhesha nga frika sidomos po te mos isha ne territor te njohur; ato po e terheqin satirin ne uje dhe hamshor apo jo s'futet mashkulli i mencur ne folene e kater femrave/ nimfave pa u dridhur. p marre parasysh radhen qe pret ne horizont.

eshte e qarte se kush eshte ne kontroll ne kete teme, jo vetem ne pikture por edhe ne jete dhe mjere ai mashkull qe mendon se mund te kontrolloje 4 femra ne te njejten kohe.

shnet

At'qivia Maska e Flori
    Anėtarėsuar
    12-03-2004
    Vendndodhja
    Tiranė, Albania
    Postime
    2,551
    mendoj se vajza perpara esht ne pjesen para te banakut ndersa tjeter ash ne anen tjeter te banakut !
    Femra ne Sex:
    Akmerikanka: o yes o yes
    Gjermanja: ja gut ja gut
    Shqiptarja: "mos i trego kerkujt"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Sipas meje ka dy mundesi,

1. ajo qe po flet me ate burrin eshte vajza e vertete reale duke sherbyer nje klient kurse ajo qe shohim perballe eshte shembellimi ne pasqyre , dmth ne jemi brenda pasqyres, kuptohet qe ne kete rast ky eshte shembellimi qe vajza do donte te ekzistonte realisht, ashtu si e tha edhe Aragorn I.

2.ai eshte shemellimi i vertete i vajzes dhe ai burri perballe saj jemi po ne qe e shohim, pra piktura eshte ajo ēka sheh ai klient.
    Problemi qendon vetem se shembellim ne ate kend nuk mund te kete , veēse ne rast se pasqyra ka kend, por edhe nese pasqyra eshte e drejte autori mund ta kete bere me dashje kete zhvendosje te shembellimit per te theksuar ate qe ka dashur te tregoje.

Une anoj me shume nga e dyta,
    ai burri qe shohim ne pasqyrim jemi po ne qe jemi perballe banakieres.

Pershendetje xfiles. :d
    E kam dhene pergjigjen per kete pikture...
    ..........dhe pergjigje korrekte per kete pikture s'ka, sepse shume mendojne se eshte shembellim por ama shume te tjere mendojne se nuk eshte i tille. Edhe kritiket nuk bien dakort se c'fare shihet aty ...por e postova qe ti beja njerezit nje cike te mendonin, sic mendova dhe une deri ne disa dite pasi e pashe pikturen :d

flm per mendimin e kalofsh sa me bukur :d
    Pasi te kesh lexuar firmen time, do te mendosh qe harxhove 10 sek te kohes tende ne forum, qe eshte gjithashtu kohe e humbur kot.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-12-2005
    Postime
    459
    Jetegjatesia e nje gjuhe varet nga kultura qe ajo ka udhehequr.
    Cfare do te thuash me kete?

Kete se kam thene une, por dikush tjeter, une thjesht e kopjova sepse me pelqeu:D

Me pak fjale e zgjodha...sepse gjithmone ndjej keqardhje kur disa nga bashkekombesit e mi bejne sikur flasin me mire nje gjuhe te huaj se sa shqipen, gjuhen e tyre te lindur. Ketu spo flas per ata qe jane larguar heret nga Shqiperia por ata qe jane larguar ne nje moshe relativisht te madhe, apo per ata prinder shqiptare qe jetojne jashte shtetit e qe si mesojne dot shqipen femijeve te tyre.
    E shoh si mungese te thelle kulture kete fenomen.

Besoj se ta hoqa nje kuriozitet apo jo? Nqs jo, atehere me kontakto ne privat sepse ketu eshte teme tjeter dhe mund te fshihet tema nqs dalim jashte saj.

Kalofsh mire :D
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Julie : 19-03-2006 mė 20:24
    Pasi te kesh lexuar firmen time, do te mendosh qe harxhove 10 sek te kohes tende ne forum, qe eshte gjithashtu kohe e humbur kot.

toXic Maska e ridy85
    Anėtarėsuar
    17-10-2005
    Vendndodhja
    ITALY
    Postime
    339
    julie ajo piktura qe kishe ven ne krye te temes shum e bukur.....se di ēfare mund te jet...do ta shoh mir ne compjuter per hesapin tim....edhe pse s'arrij ta kuptoj pse ka pikturuar ne ate menyr.
    firm e?????......ahuuuuu pertokam !!!

:d Personi negativ ka dhe nje ide komplet origjinale, qe si kishte shku ndermend njeriu. E forte fare :d.
    Ridi presim opinionin tuaj :d (s'ka gje mos qesh kaq shume se dukesh deri ktu ) looolooool

i/e regjistruar Maska e joss
    Anėtarėsuar
    15-09-2005
    Postime
    311
    -per pikturen e pare: Aty ndodhen dy gra, sepse vathet e kesaj qe eshte me fytyre, nuk jane ne veshet e asaj qe eshte me shpine.

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrse duhet "tė fusėsh hundėn" aty ku s'tė takon?!
    Nga strange nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 13-04-2024, 04:41
  2. Shikoni Luften reale ne Gaza ne keto televizione
    Nga eri3000 nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 50
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 23:44
  3. Cilėt televizione shikoni ?
    Nga njemik nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 28-03-2007, 21:12
  4. Ēfare shikoni tek njėri-tjetri nė forum?
    Nga Alket123 nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 24-10-2006, 15:33
  5. A E dini se munt te shikoni video.
    Nga get.a.life nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-08-2006, 18:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •