Indrit djali ka dal ne konkluzionin qe une i jap shume rendesi vetes...bukuri deri ketu! Cudi qe tu paska dashur kaq shume kohe qe te arrije ne kete konkluzion lol...apo ky ishte vendimi i mbledhjes se mbremshme kolektive, e bere e mundur fale teknollogjive te fundit (MSN) shpikur nga Izraeliti (jaudija) Bill Gates?
Indrito, qe ta kuptosh ti djale i mire dhe ta ngulitesh ne koke, une mundohem ti jap shume me rendesi vetes time, sesa paki-arabi-bithzi-nezit atje pertej dunave te shkretetires sepse...vi nga nje vend i varfer, nuk di cilen vrime te gardhit te mbyll perpara, a ti coj para nenes e babes, a ti coj dajes nje gjenerator qe mos te mbetet pa drita lokali, a ti blej tezes nje aparat degjimi per veshet qe e kane lene, a te bej nje shtese shtepie, a ti coj para vellezerve te vijne ketej, a ti siguroj rehatine kalamajve t'mi, a te paguaj per nje shkolle per vete...a kete apo ate!
Ore njerez te mbare, kushtojini me teper vemendje vendit tuaj (memedheut, thene me mire) sepse vijme nga nje vend teper i varfer. Jemi nje Azi e vogel mes Europes dhe kjo duket qe zor se do ndryshoje per aq kohe sa shqiptaret te kene mendje e zemer ne Azi.
Nuk kemi rruge, drita, uje! Nuk kemi rend e ligj. Kemi korrupsionin me te larte ne Europe. Gjithcka e importojme dhe nuk exportojme. Mbahemi me buke nga bota. Nuk kemi spitale e mjete mjekimi. Mbarojne universitetet dynjaja e nuk ka vende pune. Te duhet 30 vjet per te lare borxhet qe i ke botes. Cfare te them mer jahu...
Shikoni Tiranen dhe kenaqeni me dy lokale lluksi te bera me para krimi dhe ju duket vetja rehat. Nuk eshte Shqiperia Tirane or majk, por ka dicka me tej...
Kur jep televizori Shqiperine (fshatrat e qytetet e vogla) te vjen te qash, eshte primitivitet akoma, skandal, mjerim!
Te them te drejten, kam per ti dhene rendesi vetes aq shume sa s'ta merr mendja, sepse s'kam brreke me vesh dhe kur s'kam vete nuk kam per ti qa hallin tjetrit or taj!
Kushtoji dhe ti pak vemdendje vetes, se me mire do jete! Pak ti, pak une, pak ai...rrisim mireqenien, miqeqenia te hap dritare te tjera, rritet kultura, ulen krimet, shtohet civilizimi, ne vend se te vrasesh nje rob mendon si te thekesh nje note te mire ne shkolle, ti ve nje gur nje shtepine tende, une nje ne timen dhe te dy bashke vejme nje gur ne rruge...dhe bota shikon dhe Shqiperia ecen perpara dhe femijet tane...nuk do emigrojne me or shoku im!
Pastaj per punen e qenve te katundit, si variant me mire krahasuar me variantin e te perfunduarit ne doren time, mendoj se do ishte pak e veshtire per nje antar te dilte ne nje konkluzion kaq te prere, thjeshte duke e njohur tjetrin duke e lexuar ne internet, tek shpreh mendimet e tij rreth ceshtjes se Bin Ladenit e Pakistanit...duke perjashtuar vetem mundesine qe ti te jesh ndonje 'Gjeni' per shembull, gje qe s'je (eshte teper e dukshme).
Kurse mendimi im per ty eshte qe je nje djal i ri, i dashur, i cilter, pak brainwashed, i nxituar dhe...qe akoma ja lan mami brekat, kurse babi i jep para per te dal n'xhiro me shoket pergjate bulevardit, ose per ti lene te koshi te xhamia, qe ti shkojne si 'aid' Iranit (xhepit hoxhes) qe ti fusi tmerrin amerikes! loool....dhe ky pershkrimi eshte i vertete, sepse une jam gjeni!

(sa per te perforcuar idene tende

)
PS: I kerkoj falje vetes (qe e vleresoj kaq shume lol) per kete humbje kohe!
Krijoni Kontakt