Close
Faqja 20 prej 170 FillimFillim ... 1018192021223070120 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 1694
    Self Confidence Maska e Gimi3
    Anėtarėsuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i pėrcjell Guximtarėt !
    Postime
    1,028
    Citim Postuar mė parė nga Lioness
    Une kam gjak arnaut . Edhe per gjuhen, s'po e marr vesh shume, se njeri gozhdes e tjetri patkoit lol.

PS: Lus smod te fshijne replikat jashte teme.
    Lioness , kur fillove te ofendosh me mentalitetin tim anadollak atehere e pashe te rruges te pranoj edhe gjakun e tille , pse jo , vetem te kenaq ty , sepse e kam verejtur qe gjithmone deshiron te te mbetet postimi yt i fundit si me i miri ne temen ne te cilen diskutohet !!!

Ndjej keqardhje qe u mundove te shkruash dicka ne lidhje me temen
    Izrael - Palestine , deshira juaj eshte dicka tjeter ndersa mundesia eshte dicka tjeter , mirepo e ēmoj mundin tuaj propagandues , dhe lajmet e BBC-se ne te cilat ti je Vegel ashtu si nje Piun ne Lojen e Shahut !

Ti me kujton njeriun " prehistorik " te " mencur " I cili deshiron te vleresoje thellesine e ujit te detit duke kercyer me te dy shputat ne te ! Mirepo ti ke nevoje te ecesh me kohen paksa dhe te nderrosh mendimet e tua sepse njeriu i mencur nderron mendje ndersa budallai kurre !

Rasti i personave me te cilet kam debatuar , ne mesin e tyre po te fus edhe ty , s'eshte as i pari as i fundit !

Lioness , kam mesuar te kam respekt ndaj budallait , te cilit flet shume , te cilit merr shume shanca , i cili fiton nganjehere , mirepo humb shume , i cili respekton dhe urren , i cili lendon dhe lendohet , i cili qesh dhe qan .

Njerezve siē je ti Lioness , eshte lehte te edukohet , mirepo eshte veshtire ta besh te mendoj me arsye !

Pra , Lioness erdha ne konkludim se menyra me e mire per te bindur njerezit ( siē je ti ) se jane gabim eshte te lejosh te marrin rrugen e vet !
    Fitorja Vjen Me Durim , Gėzimi Vjen Pas Dėshprimit Dhe Pas Ēdo Veshtirėsie Ka Lehtėsim .

Anėtarėsuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    1,028
    Nje pjese e vogel nga kushtetuta e Hamas:

"Israel will exist and will continue to exist until Islam will obliterate it, just as it obliterated others before it."

"The Islamic Resistance Movement believes that the land of Palestine is an Islamic Waqf consecrated for future Moslem generations until Judgement Day. It, or any part of it, should not be squandered: it, or any part of it, should not be given up. "

"There is no solution for the Palestinian question except through Jihad. Initiatives, proposals and international conferences are all a waste of time and vain endeavors."

Sic jam shprehur me siper, Hamas eshte nje organizate terroriste, qe nuk do paqe ne rajon, sepse ne fund te fundit nqs ka paqe, nqs plani "Road Map" realizohet per dy shtetet, atehere dhe arsyeja e ekzistences per Hamas zhduket. Hamas merr ndihma financiare nga Arabia Saudite, Iran etj, pikerisht per kete arsye, per forminin e nje shteti palestinez teokratik, pa tolerance per asnje grup tjeter, si ne shtetet e permendur qe e financojne levizjen. Fatah (me gjithe korrupsionin) nga ana tjeter eshte per nje Palestine laike, te ndarjes se shtetit nga feja.

Hamas eshte nje organizate terroriste sipas BE, US, Amnesty International etj. Nje nga kandidatet e Hamas ishte dhe nena e nje djali qe beri "kamikaz" vjet, dhe qe bile as nuk qau ne funeralin e te birit, sepse e kishte djalin "martir" ne parajse me .... dihen detajet. Ne deklaratat e saj gjate zgjedhjeve duket mjaft qarte kendveshtrimi i Hamas ne lidhje me rajonin.

Eshte per te ardhur vertete keq, sepse te pakten muajt e fundit u "rrit" disi shpresa per nje zgjidhje paqesore ne Lindjen e Mesme. Situata nuk duket mire.
    Lioness kur shikon njeren ane - Izraelin , duhet shikuar edhe anen tjeter Palestinen , te kaluaren e ketyre dy vendve etj.

Ja disa shenime ne lidhje me Izraelin :

A e keni ditur qė tė gjithė ata qė jetojnė nė “Izrael” e nuk janė jahudi nuk munden nė kėtė shtet as tė blejnė tokė e as tė huazojnė atė?

-A e keni ditur qė tabelet e automjeteve tė Palestinezėve janė tė ngjyrosura nė mėnyrė qė tė dallohen nga jahuditė???

-A e keni ditur qė qyteti i Jerusalemit edhe pjesa lindore edhe perėndimore nga gjithė bashkėsia ndėrkombėtare duke pėrfshirė edhe Amerikėn e vlersojnė si teritor i okupuar e jo pjesė tė “Izraelit”???

-A e dini qė “Izraeli” 85% tė resurseve tė ujit i ka nda pėr jehuditė, ndėrsa 15% pėr palestinezėt, pėr shembull nė qytetin e Hebronit 85% e ujit ėshtė e ndarė pėr 400 ardhacakė jehudi ndėrsa pjesa tjetėr 15% ėshtė e ndarė pėr 120000 palestinez qė jetojnė nė qytetin e Hebronit???

-A e keni ditur qė Shtetet e Bashkuara tė Amerikės ēdo vit ndajnė ndihmė nė lartėsi prej 5 miliard dollarė pėr “Izraelin”?

-A e keni ditur qė ndihma vjetore qė Amerika e ndan pėr “Izraelin” ėshtė mė e madhe se ndihma qė ajo ndan pėr krejt kontinentin e Afrikės???

-A e keni ditur qė “Izraeli” ėshtė shteti i vetėm nė Lindjen e Mesme qė posedon armė bėrthamore dhe nuk i dorezon ???

-A e keni ditur qė “Izraeli” ėshtė shteti i vetėm nė lindjen e afėrt qė nuk ka pranuar marėveshjen pėr ēarmatosje nukleare, duke mbyllur kėshtu tė gjithė rrugėt pėr inspektorėt ndėrkombėtar??? -

A e dini qė “Izraeli” ka okupuar pjesė nga dy shtete tė pranuara nga bashkėsia ndėrkombėtare; Libanin dhe Sirinė edhe pėrkundėr rezulucionit tė Kombeve tė Bashkuara???

-A e dini qė “Izraeli” me vite tė tėra ka stėrvitur vrasės tė paguar dhe i ka dėrguar nė shtete tė ndryshme nė mėnyrė qė ti likuidojnė armiqtė e “Izraelit”?

-A e keni ditur qė oficirėt ushtarak tė “Izraelit”, nė forcat e mbrojtjes, haptazi kanė urdhėruar qė tė ekzekutohen robėrit e luftės???

-A e dini qė “Izraeli” ka mohuar procesin kundėr ushtarėve qė kanė pranuar se kanė ekzekutuar robėr tė luftės???

-A e keni ditur qė “Izraeli” konfiskon xhirrollogari bankare, biznese dhe pronat e patundshme duke refuzuar tė paguaj damshpėrblim atyre qė u ėshtė konfiskuar pasuria???

-A e keni ditur qė “Izraeli” e ka hudhur nė ajėr pėrfaqėsinė diplomatike amerikane nė Egjipt, dhe qė nė ujėra ndėrkombėtare kanė sulmuar anijen amerikane duke vrarė 33 dhe duke plagosur 177 marinsa amerikanė???

-A e dini qė “Izraeli” egziston edhe pėrkundėr 69 rezolutave tė kėshillit tė Kombeve tė Bashkuara???

-A e dini qė “Izraeli” i ka pėrvetėsuar rreth 400 fshatra tė humbura palestineze duke ju ndryshuar emrat e tyre dhe duke ju ndryshuar dukjen e tyre tėrėsisht???
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gimi3 : 24-05-2007 mė 09:12
    Fitorja Vjen Me Durim , Gėzimi Vjen Pas Dėshprimit Dhe Pas Ēdo Veshtirėsie Ka Lehtėsim .

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Ore Gimce, qe je futur keto tre ditet e fundit ne forum per t'u kapur me mua, se s'paske pune tjeter, plus qe e shoh qe s'ke deshire te merresh me lajmin por me lajmeruesin ... cektesi intelektuale, por i erresuar nga ideologjia (cfaredo qofte) e shoh qe e ke te "veshtire te mendosh me arsye" (jo verbatum fjalet e tua.)

Une nuk iu pergjigjem pyetjeve te tua, se Lioness ka shkruajtur dizertacione me kohe per Lindjen e Mesme. Dhe nuk jam shkolluar me pacavure si Mark Glenn, por me eksperte ne fushe, si Bernard Lewis, Dershowitz (te keshilloj te lexosh "The case for peace") e te tjere autore.
    Do thuash ti qe ato diploma qe ke marre ne US nuk quhen. Profesoret ne US, sic e dine ata/ato qe kane vajtur ne shkolle ketu, jane me pro Palestines se ti apo te tjere qe dalin me flamur.

Kur germove postimet e mia, pse s'germove kete?

http://www.forumishqiptar.com/showpost.php?p=795435&postcount=45

Kjo eshte nje pikepamje, ka dhe shume fakte te tjera qe s'jane permendur aty. Si psh pergjigja qe myftiu i Jerusalemit i dha "Peel Commission" (1937) qe ti si i interesuar per rajonin duhet ta dish.

Te replikova per here te fundit, se s'kam kohe te tepert te merrem me ty.
    Si perfundim te kesaj replike do shtoja kete, une nuk jam pro-Izraelit, apo pro-Palestines, une jam pro- Paqes. Situata ne Lindjen e Mesme eshte nje tragjedi, por do te doja qe fundi i kesaj tragjedie te jete Cekovian, dhe jo Shekspirian. (Nga Amos Oz, aktivist per paqe ne Lindjen e Mesme.)

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    ..dhe me arritjen e tė parit, hapi i dytė ėshtė zbuarja e krishtėrimit - sėrish aziatik..
    Prektora

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga darwin
    ..dhe me arritjen e tė parit, hapi i dytė ėshtė zbuarja e krishtėrimit - sėrish aziatik..
    Ju ateistet jeni bere "fe/kult" me vete. Ceshtja ne fjale, dmth ne kete teme, ashtu si dhe ne realitet nuk mund te trajtohet, apo me mire zgjidhet ... kurre nqs nuk zhvishet nga petkat fetare, sepse eshte shume me shume se kaq.

Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    KY stigmatizimi yt i sforcuar - Ju ateistėt - ėshtė i nevojshėm, sepse ėshtė disi qesharak dhe serioziteti i tepruar na bėn gri realitetin virtual pastaj..Unė thjesht mbėshteta Zaratustrėn nė mos-pėlqimin e tij ndaj islamit.. vetėm se i kujtova gjithashtu vėllain e vet siamez, krishtėrimin..

Tani, para se tė kėshillosh me dashamirėsi dhe largpamėsi, mendoj se nuk do ishte keq sikur tė mundoheshe ta lexoje temėn nga fillimi.. mbase nuk do e mbyllje me atė fjali, sepse ėshtė "tezė" e vonuar.
    Prektora

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga darwin
    KY stigmatizimi yt i sforcuar - Ju ateistėt - ėshtė i nevojshėm, sepse ėshtė disi qesharak dhe serioziteti i tepruar na bėn gri realitetin virtual pastaj..Unė thjesht mbėshteta Zaratustrėn nė mos-pėlqimin e tij ndaj islamit.. vetėm se i kujtova gjithashtu vėllain e vet siamez, krishtėrimin..

Tani, para se tė kėshillosh me dashamirėsi dhe largpamėsi, mendoj se nuk do ishte keq sikur tė mundoheshe ta lexoje temėn nga fillimi.. mbase nuk do e mbyllje me atė fjali, sepse ėshtė "tezė" e vonuar.

... Edhe?

PS: Mos merr yrysh yyyyyyyy dmth, se me fjalet "shume me shume se kaq" do te thote qe eshte kjo, por ka dhe te tjera. Temen une e kam lexuar, dhe kete problem e kam trajtuar nje qind here brenda dhe jashte forumit.

Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Epo ėshtė dukur e panevojshme dhe e kanė fshirė atėherė, sepse nė shkrimin nr 1 qė kam shkruar te kjo temė ėshtė:

Kjo ēėshtje nuk ėshtė aspak konflikt fetar, por konflikt pronėsie.

pa yrysh pa yrysh, se ėshtė dhe vap.

Tani ata qė e kanė nė dorė, mund ti eleminojnė kėto replika tė kota.
    Prektora

Anėtarėsuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    1,028
    Ore Gimce, qe je futur keto tre ditet e fundit ne forum per t'u kapur me mua, se s'paske pune tjeter, plus qe e shoh qe s'ke deshire te merresh me lajmin por me lajmeruesin ... cektesi intelektuale, por i erresuar nga ideologjia (cfaredo qofte) e shoh qe e ke te "veshtire te mendosh me arsye" (jo verbatum fjalet e tua.)

Une nuk iu pergjigjem pyetjeve te tua, se Lioness ka shkruajtur dizertacione me kohe per Lindjen e Mesme. Dhe nuk jam shkolluar me pacavure si Mark Glenn, por me eksperte ne fushe, si Bernard Lewis, Dershowitz (te keshilloj te lexosh "The case for peace") e te tjere autore.
    Do thuash ti qe ato diploma qe ke marre ne US nuk quhen. Profesoret ne US, sic e dine ata/ato qe kane vajtur ne shkolle ketu, jane me pro Palestines se ti apo te tjere qe dalin me flamur.

Kur germove postimet e mia, pse s'germove kete?

http://www.forumishqiptar.com/showpost.php?p=795435&postcount=45

Kjo eshte nje pikepamje, ka dhe shume fakte te tjera qe s'jane permendur aty. Si psh pergjigja qe myftiu i Jerusalemit i dha "Peel Commission" (1937) qe ti si i interesuar per rajonin duhet ta dish.

Te replikova per here te fundit, se s'kam kohe te tepert te merrem me ty.
    Si perfundim te kesaj replike do shtoja kete, une nuk jam pro-Izraelit, apo pro-Palestines, une jam pro- Paqes. Situata ne Lindjen e Mesme eshte nje tragjedi, por do te doja qe fundi i kesaj tragjedie te jete Cekovian, dhe jo Shekspirian. (Nga Amos Oz, aktivist per paqe ne Lindjen e Mesme.)
    Kesaj i thone : Laugh Or Loud - LOL

i/e regjistruar Maska e Stefan07
    Anėtarėsuar
    08-04-2007
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    140
    Izraeli rifillon sulmet mbi Gazėn

Kafirat ēifut vashdoj sulmet mbi pop.palestineze.kafirat ēifut kur nuk kan force me luftu me Hesbullahun dhe Hamasin,sulmojn popullaten per hakmarrje...taktik e sllavit mbi pop.shqiptare

Izraeli ka sulmuar pozicionet e Hamasit nė Ripin e Gazės duke i vrarė katėr Palestinez.
    26.05.2007 16:04
    Rreth 40 persona kanė humbur jetėn gjatė dhjetė ditėve tė fundit si pasojė e sulmeve ajrore tė Izraelit mbi objektivat nė Gaza. Izraeli i ka arsyetuar sulmet si masa parandaluese kundėr sulmeve me raketa nga ana e grupeve tė armatosura Palestineze.

Vala e sulmeve tė reja tė Izraelit mbi Palestinėn erdhi nė kohėn kur Izraeli e arrestoi edhe ministrin e dytė tė qeverisė Palestineze, Wasfi Kabaha, i cili ėshtė anėtar i Hamasit. Arrestimi u bė nė shtėpinė e tij nė Bregun Perėndimor.

Ministri Wasfi Kabaha

Tė Enjten u arrestua edhe Ministri i Edukimit, Nasser al-Shaer, si dhe 30 zyrtarė tė tjerė tė Hamasit.

Hamasi deklaroi se gjatė natės janė vrarė dy pjesėtarė tė saj tė cilėt ishin duke lėvizur drejtė pikės prej nga kishin planifikuar ta sulmojnė Izraelin me raketa.

Izraeli vazhdoi me sulme edhe ndaj objekteve tė pėrdorura nga Hamasi qė rezultoi me viktima tė reja.

Hamasi u zotua se do tė vazhdojė me sulme me raketa nėse Izraeli nuk i ndal sulmet e saja mbi popullin Palestinez.

Sulmet me raketa kundėr qytetit Izraelit Sderot lanė tė vdekur njė person dhe 16 tė tjerė tė lėnduar.

Tema tė Ngjashme

1. Sionizmi politik dhe fetar nga Ajni Sinani
    Nga Explorer nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-01-2009, 10:55
  2. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 19:21
  3. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  4. "Dardania" e Haklajit, sukses nė Izrael
    Nga Blendi nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-07-2002, 18:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •