Close
Faqja 105 prej 170 FillimFillim ... 55595103104105106107115155 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,041 deri 1,050 prej 1694
    -
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Jam shume kurioz per dicka:
    Diskutimet pro-arabe apo pro-izraelite qe behet ketu, behen ne kendveshtrimin e interesave kombetare? Sipas parimeve te drejtesise? Apo sipas parimit idiotesk "nje fe nje komb"?

Se sipas mendimit tim interesat kombetare nuk shkojne gjithmone perkrah drejtesise, dhe aq me pak sipas parimeve mesjetare fetare.

Psh ne rastin konkret mua s`me duket ide e mire per interesat kombetare qe Shqiperia te dale me flamur ne dore per njeren apo per tjetren pale. Te pakten jo pa e peshuar mire se nga cili krah mund te perfitoje me shume. (Teorikisht dmth se praktikisht s`po na pyet kush).

Po ta gjykonim individualisht sipas parimit te drejtesise, nje m.. jane te dyja palet (megjithese serish palestinezet ngelen pala me e demtuar dhe me e ndeshkuar).

Sipas parimit fetar, s`po jap mendim meqe kalendari im shenon vitin 2009 dhe jo 1009.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Si nje llaf e njeqind, keta izraelitet jane popull i ndyre edhe sa me pak te kete nga keta aq me e sigurt eshte bota.
    Kjo qe sapo thashe nuk duhet ngaterruar me tifon per arabet.
    Te njejten gje mendojne turqte dhe arabet per shqiptaret, sa me pak shqiptar ne bote aq me rehat vemjet e saj. Kjo qe thash nuk duhet ngaterruar me mbeshtetesit e zhdukjes se hebrejve, alias, antishqiptareve.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Baptist eshte e cuditshme se deri ku arrin cmenduria e njeriut , apo jo? Njerezit i bejne realitet ato qe mendojne ne koken e tyre te trazuar.
    Une per shembull ndihem i urryer nga vendasit ketu. Kam qene ne disa vende dhe me kane dashur fort , sidomos ne Greqi me kane pritur me tapet te kuq se isha shqiptar , por ketu me urrejne thellesisht thjesht se jam shqiptar. Do pare kjo pune se keshtu nuk behet.

Edhe dicka tjeter mbetet enigme ne mendjen time...
    Gjermania u beri demin me te madh hebrejve , por jo , nuk mund te shahen ketu. Ketu duhet permendur gjithcka gjere e gjate , brenda e jashte teme , pavaresia e Kosoves e shume e shume gjera , por jo Gjermania. Flitet per historine e sulltaneve gjakpires , kur dihet mire se ka nje histori me te afert dhe me brutale se ajo e para. Por sigurisht , kur ve fene mbi arsyen nuk ka se si te jete ndryshe. Duhet mbyllur njeri sy ndersa tjetri duhet shqyer fare sa te gjakoset dhe ta shikoje te skuqur edhe ate qe nuk eshte e tille.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DoLpHiN : 31-01-2009 mė 17:11
    `That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga DoLpHiN Lexo Postimin
    Baptist eshte e cuditshme se deri ku arrin cmenduria e njeriut , apo jo? Njerezit i bejne realitet ato qe mendojne ne koken e tyre te trazuar.
    Une per shembull ndihem i urryer nga vendasit ketu. Kam qene ne disa vende dhe me kane dashur fort , sidomos ne Greqi me kane pritur me tapet te kuq se isha shqiptar , por ketu me urrejne thellesisht thjesht se jam shqiptar. Do pare kjo pune se keshtu nuk behet.

Edhe dicka tjeter mbetet enigme ne mendjen time...
    Gjermania u beri demin me te madh hebrejve , por jo , nuk mund te shahen ketu. Ketu duhet permendur gjithcka gjere e gjate , brenda e jashte teme , pavaresia e Kosoves e shume e shume gjera , por jo Gjermania. Flitet per historine e sulltaneve gjakpires , kur dihet mire se ka nje histori me te afert dhe me brutale se ajo e para. Por sigurisht , kur ve fene mbi arsyen nuk ka se si te jete ndryshe. Duhet mbyllur njeri sy ndersa tjetri duhet shqyer fare sa te gjakoset dhe ta shikoje te skuqur edhe ate qe nuk eshte e tille.
    Shqiptari i vertete ka antitrupa dmth antiturke ne gjak .......po ti mir e ke,mos e peshty canakun e turkut ku po ha

kur do kthehesh si Skenderbeu ne kruje,se shume medresera ka hap turku ne Shqiperi,pa ka marr dhe albtelekomin,ka bo xhamira etjetj
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 31-01-2009 mė 17:18

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Po pse DoLpHiN po perkrah njeri nazistet ne kete mes?Ate e ben pala palestineze ta siguroj une kete.

Ndersa se ku ndalet biseda,ndermjet nje sulltani gjakpires dhe nje nazisti,per shqiptarin ndalet tek sulltani pasi fundja fundit c'fare i ka bere nazisti?

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Mund te ndalet te sulltani , nazisti , italiani dhe serbi. Te tere pushtues jane.
    Sipas disave ketu te gjithe ata qe nuk mbeshtesin aktet agresive te izraelit jane turq , magjype , arabe apo u vihen emertime te tjera te ketij lloji. Po ata qe mbeshtesin izraelin ca i bie te jene , patriote te medhenj? Ku eshte interesi i Shqiperise nese Palestina zhduket fare? Per mua nuk ka asnje interes , dhe nuk e shikoj arsyen e perzieries se atdhedashurise me kete teme.

Ne vazhdim do tju lutem te evitoni fjalet e tipit "*********" , si ne disa postime ne faqen perpara kesaj. Nuk kam pse te rri te fshi postime kur mund ti lexoj te gjitha dhe te mesoj dicka prej tyre. Tema eshte hapur per te debatuar , jo per pasurim te fjalorit "shtri sa te mundesh".
    Gjithashtu mundohuni te mos shpreheni per ndjenjat urryese qe keni per nje komb apo per nje tjeter se nuk i sherbejne temes.
    `That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...

i/e regjistruar Maska e SempreBarca
    Anėtarėsuar
    26-02-2008
    Vendndodhja
    Presheve
    Postime
    106
    Citim Postuar mė parė nga white-knight Lexo Postimin
    Po pse DoLpHiN po perkrah njeri nazistet ne kete mes?Ate e ben pala palestineze ta siguroj une kete.

Ndersa se ku ndalet biseda,ndermjet nje sulltani gjakpires dhe nje nazisti,per shqiptarin ndalet tek sulltani pasi fundja fundit c'fare i ka bere nazisti?
    Me ta thon tdrejten, edhe me ma ofru nje apartament luksoz ne qender te Jerusalemit, apet kisha pritu me e perkrah dikend si ti qysh mbron me mish e shpirt hebrejt.
    Edhe diskutimi i ka kufijt e vet. Duheni pak mi lon rend tjerve..

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    26-10-2008
    Vendndodhja
    Republic oF Kosovo
    Postime
    1,162
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Si nje llaf e njeqind, keta izraelitet jane popull i ndyre edhe sa me pak te kete nga keta aq me e sigurt eshte bota.Kjo qe sapo thashe nuk duhet ngaterruar me tifon per arabet.
    ahahhaha....e hallall te qoft se ke fol taman si burrat.

Rrofshin Furrat , aty ekan vendin keta ...copa...
    ah sa arom e kendshme qe ju vie atyre Furrav.

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Me ta thon tdrejten, edhe me ma ofru nje apartament luksoz ne qender te Jerusalemit, apet kisha pritu me e perkrah dikend si ti qysh mbron me mish e shpirt hebrejt.
    Edhe diskutimi i ka kufijt e vet. Duheni pak mi lon rend tjerve..
    Kam qejf ti mbroj hebrenjte,e kam per hobi.Ka gje te keqe ne kete mes?Po ti falas i mbron arabet?
    Apo si ca e ca qe cirren e mallkojn per zhdukje te Izraelit ne emer te Allahut e bla bla bla.
    Problemi me ju ose me mire me disa se s'po kapem fare me ty,eshte qe gjithe urrejtja qe kan ndaj Izraelit e kan per baze fetare dhe se po i qan zemra per arabet qe po vriten.
    Duhet te me interesoje mua kjo?As qe me plas fare e ja ku po ta them.Shoh interesat e mia kombetare dhe i bie atje ku duhet.
    Edhe se kur iki e kur vij eshte puna ime dhe e askujt tjeter.

Mund te ndalet te sulltani , nazisti , italiani dhe serbi. Te tere pushtues jane.
    Ndalemi atje ku dhemb me shume se s'te la 5 shekuj prapa italiani me serbin e nazistin.
    Ato "miqte" tone turq na i bene te gjitha e si ka mbetur me gje per te bere.Vetem te na zhdukin fare si rrace.

Sipas disave ketu te gjithe ata qe nuk mbeshtesin aktet agresive te izraelit jane turq , magjype , arabe apo u vihen emertime te tjera te ketij lloji. Po ata qe mbeshtesin izraelin ca i bie te jene , patriote te medhenj? Ku eshte interesi i Shqiperise nese Palestina zhduket fare? Per mua nuk ka asnje interes , dhe nuk e shikoj arsyen e perzieries se atdhedashurise me kete teme.
    Sipas meje qe hyj tek keto disa,ato qe nuk mbeshtesin Izraelin ne aktet agresive por mbeshtesin Turqine ne aktet karnibale ndaj kurdve i perkasin atyre kadegorive.
    E keto jane njerez hipokrita qe i kam zet,ketej hiqen si human e andej si terrorista.
    A e kupton dot qe i gjithe ky shqetesim per Palestinen disa e disave nuk i vjen se po vriten femije e gra por ngaqe jane myslimane?A e di kete?
    Psh thot Ebu ibn Sheik Fisnik...
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student
    "Muslimanet jan si nje Trup,nese nje pjes e trupit ka dhembje ,e gjithė trupi e ndjen atė dhembje"
    Atehere?C'fare te thashe?A e pe nga buron ky "humanizem" ne kete mes?
    Hipokrizi,hipokrizi,hipokrizi...sepse njerez te tille as e marrin mundimin te bejne nje postim te vetem per nje konflikt tjeter.Per ate kurd,per ate ne Darfur qe jane te freskta sot ndersa per Palestinen ia meshojne me te gjitha forcat.A nuk ka shije te njejte plumi cifut nga ai musliman apo nga ai i krshter?Apo ka humanizem vetem kur viktimat jane myslimane nga nje agresor jo mysliman sipas atij trupi qe thote sheiku,qe ndihet dhimbje kudo.Keshtu i bie?

Ose psh.Une them qe Sulltan Hamidi ka vrare me mijera shqiptare,ndaloi gjuhen shqipe etj etj.Me replikojne edhe me thone nqs jam apo s'jam i sigurte,nje tjeter thot qe e kemi kruajtur vete ne shqiptaret sepse do akoma Perandorine Turke ketu dhe ne fund fare me akuzojne se po genjej si derri dhe me rrasin edhe nje epitet si grek nga prapa.Lidhjen gjeje ti por nejse.
    Atehere si i percakton ti keto njerez?Sepse per mendimin tim epitetin magjyp e kane pak.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga white-knight : 31-01-2009 mė 18:49

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga La_Lune Lexo Postimin
    One in A Million!Teme komplete tjeter po do te diskutosh per Kosoven,valle a i lezetoi Ferizaj,Shba?!
    Qenkam prapa botes une. Pse c'beri vaki me Ferizaj? Eshte shpallur shteti i 51 i Amerikes?

Kush eshte nje ne nje milion, deshira jote apo fakti?

Tema tė Ngjashme

1. Sionizmi politik dhe fetar nga Ajni Sinani
    Nga Explorer nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-01-2009, 10:55
  2. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 19:21
  3. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  4. "Dardania" e Haklajit, sukses nė Izrael
    Nga Blendi nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-07-2002, 18:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •