Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    [duke luajtur futboll] Maska e Adriano-10
    Anėtarėsuar
    06-08-2005
    Vendndodhja
    Stadium........ Grupi: Tetova Clan
    Postime
    305
    Te gjithe forumet kane edhe privacyn (intimitetin) e tyre. Une me qe kam pasur pune me vBulletin, po shtroj nje problem qe shume anetare mendoj se do kene kersherine te njifem me ca gjera teknike te forumit...

Per temat, postimet, sondazhet, perjashtimet, fshirje te anetareve fizikisht nga forumi eshte e ditur më se administratoret kane qasje te plote ndaj tyre. (dmth menaxhim te plote). Ka disa gjera qe administratoreve ju lejohet te bejne (teknikisht dhe me rregullore/moralisht ) nese ato keqperdoren nga anetaret si: vendodhjen, nentitullin, firmen, avatarin, pseudonimin (nickun), fjalekalimin... etj etj...

Te sqarojme ca gjera, per ato qe nuk kane pasur shume pune me keto ceshtje.
    Ne forum ka ca gjera teknike qe rregullohen sipas deshires. Cka mund te jete ajo sipas deshires: [ ngjyra e pseudonimeve, mundesia te kesh nentitull ose jo, mundesia te kerkosh forumin cdo sekond, (ne forumi shqiptar eshte 60 sec), te shofesh kush eshte ne linje apo jo, paneli i anetarit, mundesia e avatareve dhe shume cka tjeter qe mund te haset ne forum.] Por, ka edhe ca gjera qe sistemi vBulletin ( me te cilin punon forumi shqiptar) nuk ti mundeson, ose i mundeson, por ne nuk i i dime ato, per ate une do shtroj nje liste me disa pyetja qe besoj do mar pergjegje. Jam i vetedishem qe vBulletini ofron shume mundesi, por une po shtroj nje liste pyetjesh nga me te zakontat, dmth ato qe hasim cdo dite, ose me fjale te disa gjerave bazike.

Po shtroj ca pyetje pra:

1) A mund administratoret te lexojne mesazhet private te anetareve?

2) A mund administratoret ti fshijne mesazhet private te anetareve?

3) A mund administratoret te futen me llogarite tona ne forum?

4) A mund administratoret te lexojne komentete reputacioneve?

5) A mund administratoret te ndryshojne/shtojne/heqin komentet e reputacioneve?

6) A mund administratoret te dergojne mesazhe private anetareve tjere nga llogaria e nje anetari te thjeshte ( pas mos me u kyc me nick te tij) dmth nga admin zone ti dergohet dikujt PM nga llogaria jone.

7) A mund administratoret te nderrojne: daten e anetaresimit te nje anetari, numrin rendor apo kycjen e fundit?

8) A mund qe administratoret te ndryshojne daten e postimeve tona, dmth ne kemi postuar nje teme shembull: 24.5.06 dhe te behet 26.7.06.

9) A mund qe administratoret te shofin se jemi ne në forum, nese ne kemi status te fshehur?

10) A mund qe administratoret te shtojne/heqin numrin e postimeve te anetareve te thjeshte?

11) A mund te editohet nje shkrim i nje anetari nga administratoret dhe ne fund te postimit mos te kete fjaline: ( edituar per here te fundit nga.... )

12) A mund qe administratoret te fshine pershkrimet. (dmth temat e abonuara)

13) Anetaret e thjeshte, a kane trajtim te njejte nga ana administrative, dmth a jane te gjithe te drejtat teknike te tyre te barabarta.

Pse pyes kete?

Sepse ne forum shof ca gjera qe nje anetar i thjeshte i ka, tjetri s'mund ti kete si: dikush ka avatar te levizshem, dikush nuk mundet te poston fare nje gif avatar, shoh nje avatar me permasa me te medha seç sa jane te lejuara 80 x 80, dhe tjetri anetare nuk mundet te kete nje avatar shembull me te madh se permasat qe ka vene forumi.

14) A mund qe administratoret te ndalojne pjesmarjen ne ndonje nenforum te caktuar per ndonje anetar te thjeshte.

15) A mund qe administratoret te shikojne se per ke kemi votuar ne, ne rastet kur sondazhet jane jo-publike?

Nese mendoni se ka edhe ndonje pyetja shtese jeni te lutur te postoni, qe te merrni pergjegje nga adminet e FSH-se.

... mendoj se pas ketyre infove qe do marrim nga stafi, shume anetare do kene me te qarte se cka eshte intimitet ne forum e cka jo.

Miqesisht, Adriano-10.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fiori : 25-01-2006 mė 18:35
    Punėn e sotme mos e lėr pėr nesėr...shtyje sa tė mundesh...

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anėtarėsuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220

Intimiteti (privacy) nė forumin shqiptar!

Po te pergjigjem pak thjesht.

1) A mund administratoret te lexojne mesazhet private te anetareve?
    VBulletin nuk e posedon at komande qe ti lexoj dikush nga SMOD DHE ADMINAT PM private..!

2) A mund administratoret ti fshijne mesazhet private te anetareve?
    Jo pasi nuk mund te futen fare anej ne zonen private

3) A mund administratoret te futen me llogarite tona ne forum?
    Munden vetem kur te jet nevoja per te ndryshu noj gjo qe ju keni keq kuptohet noj firm me sharje apo noj profil qe eshte jasht rregullave por pa dite passwd sepse me hy direkt me nick tat nuk munden pasi i nevoitet passwd.

4) A mund administratoret te lexojne komentete reputacioneve?
    Po mundet.

5) A mund administratoret te ndryshojne/shtojne/heqin komentet e reputacioneve?
    As kurr nuk ndodh nje gje e till , ata kan nje pun me te menqur te lexojn dhe nuk shikojn si shum punet e Repc.. te cilet disa antar i marin si per shaka dhe ter diten lusin te tjeret per me ja fut nga nje pik.

6) A mund administratoret te dergojne mesazhe private anetareve tjere nga llogaria e nje anetari te thjeshte ( pas mos me u kyc me nick te tij) dmth nga admin zone ti dergohet dikujt PM nga llogaria jone.
    Jo Nuk mundet

7) A mund administratoret te nderrojne: daten e anetaresimit te nje anetari, numrin rendor apo kycjen e fundit?
    Jo nuk mundet pasi ajo regjistrohet ne Databasen dhe po e ndryshoi ateher ata antar qe jan te regjistuar me heret do te humbin kontrollin

8) A mund qe administratoret te ndryshojne daten e postimeve tona, dmth ne kemi postuar nje teme shembull: 24.5.06 dhe te behet 26.7.06.
    As kjo nuk mund te ndodh pasi cdo shkrim i yni regjistrohet ne nje vend te posatshem

9) A mund qe administratoret te shofin se jemi ne në forum, nese ne kemi status te fshehur?
    Po e shohin Administratoret dhe SMOD dhe Moderatoret.

10) A mund qe administratoret te shtojne/heqin numrin e postimeve te anetareve te thjeshte?
    Me heq munden vetem nqs te fshin shkrimet tua , kurse me shtua smunden.

11) A mund te editohet nje shkrim i nje anetari nga administratoret dhe ne fund te postimit mos te kete fjaline: ( edituar per here te fundit nga.... )
    Po mundet

12) A mund qe administratoret te fshine pershkrimet. (dmth temat e abonuara)
    Kete se di

13) Anetaret e thjeshte, a kane trajtim te njejte nga ana administrative, dmth a jane te gjithe te drejtat teknike te tyre te barabarta.
    Problemi ne kete forum nuk jan..

14) A mund qe administratoret te ndalojne pjesmarjen ne ndonje nenforum te caktuar per ndonje anetar te thjeshte.
    Po shum thjesht behet mund ta bej qe mos te mund te hyni te lexoni ne nje forum ata qe nuk jan te regjistuar , apo ata qe duhet te ken acces ne at forum sikur jan disa forume qe nuk shikohen nga Antaret dhe Vizitoret.

15) A mund qe administratoret te shikojne se per ke kemi votuar ne, ne rastet kur sondazhet jane jo-publike?
    Jo nuk mundet.

Nga Stafi Administrativ.

Gjith te mirat
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fiori : 24-01-2006 mė 20:58
    Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Administratoret e forumit jane te vetmit qe kane akses te plote ne te gjitha te dhenat e forumit, jo thjeshte perdorimin e forumin si program apo moderimin e forumit. Aktualisht forumi ka dy administratore dhe mijera anetare.

A ka mundesi teknikisht qe ne te lexojme gjithcka qe ju dergoni ne forum?

Pergjigjia eshte PO.

A i lexoni ju aktualisht te gjitha materialet qe nje anetar dergon ne forum?

Pergjigjia eshte JO.

Kur e merr mundimin nje administrator qe te fshije mesazhet private te nje anetari?

a) Vetem kur numri i mesazheve eshte me i larte se sa lejon limiti. (asnjehere nuk e kemi bere kete gje deri me sot)

b) Vetem kur anetari ne fjale eshte anetar problematik i perjashtuar nga forumi ne menyre te perseritur (e kemi aplikuar 2-3 here ne 3 vjetet e fundit).

A duhet te shqetesohen anetaret e forumit se intimiteti i tyre minohet nga stafi i forumit?

Pergjigjia eshte JO, fare bile. Nese ju jeni anetar i rregullt ne forum qe respekton rregullat e forumit dhe asnjehere nuk ke qene problematik apo je paralajmeruar nga stafi per nje arsye te vecante, ti nuk ke perse te shqetesohesh fare.

Ata qe duhet te shqetesohen jane vetem ata qe mundohen te abuzojne ne forum dhe nuk u vene veshin paralajmerimeve te stafit. Por edhe ndaj ketyre, ne marrim masa te tilla qe nuk minojne intimitetin e tyre, por pranine e tyre ne forum. I perjashtojme nga forumi ose nga aksesi i te gjitha sherbimeve tona.

Kush me garanton mua qe ju i respektoni te gjitha keto?

Asnje njeri nuk te jep dot garanci te tilla, por vete fakti qe forumi shqiptar ka qene per nje kohe kaq te gjate ne funksionim, me nje numer kaq te madh anetaresh, me nje pjesmarrje kaq te madhe ne tema, eshte garancia me e madhe qe te pakten ne forumin shqiptar keni te beni me nje staf profesionit e te perkushtuar.

Te gjitha keto secili i merr parasysh perpara se te regjistrohet ne forum. Ata qe kane shume problem intimitetin apo ruajtjen e anonimitetit te tyre, eshte mire qe te mos regjistrohen fare ne forum. Ka patur raste te perseritura ne forum ku anetar te vecante na kane kerkuar fshirjen e emrave te tyre dhe te gjitha postimeve. Pergjigjia jone ka qene e prere: JO! Eshte kunder rregullave te forumit. Gjithcka qe ju shkruani ne forum qe eshte konform rregullave te forumit ngelet ne te. E perseris, nese keni probleme intimiteti apo ruajtje te anonimitetit te personit, mos u regjistroni fare ne forum pasi ky nuk eshte nje forum anonimesh.

Fiori
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fiori : 25-01-2006 mė 14:16

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    fior e moderatorë..

po mire .. ne se i themi ndonje fjale pak si dashurore ndonjeres ne privat.. ju na i lexokeni?
    o... o... o cna paska marre lumi neve..

i/e regjistruar Maska e swat
    Anėtarėsuar
    18-09-2005
    Vendndodhja
    Prapa DiEllIT
    Postime
    618
    Citim Postuar mė parė nga Fiori
    Kur e merr mundimin nje administrator qe te fshije mesazhet private te nje anetari?

a) Vetem kur numri i mesazheve eshte me i larte se sa lejon limiti. (asnjehere nuk e kemi bere kete gje deri me sot)

b) Vetem kur anetari ne fjale eshte anetar problematik i perjashtuar nga forumi ne menyre te perseritur (e kemi aplikuar 2-3 here ne 3 vjetet e fundit).

Fiori
    Fiori me jep pak te lutem nje Pergjigjie per sa i perket nje fakti teper te cuditshem qe me ndodhi sot !!!
    Reth ores 3 PM (ora shqiptare) dola nga forumi edhe kisha o 15 o 16 postime.
    Tani qe po futem eshte ora 10 pm nuk kam asnje MP pra e kam MP komplet bosh!!!!!!
    Do doja te me jepje nje pergjigjie per kete gje sepse sa per limitin isha nen pra me pak se 20 MP edhe sa per te dyten skam qene ndonjehere problematik
    jo vetem qe nuk jam perjashtuar asnjehere por as edhe nje vrejtje te vetme se kam mare !!!!!!!
    Te lutem me jep nje pergjigje per kete arsye sepse nuk arij fare ta kuptoj kete gje...........

PS. Adriano 10 faleminderit qe e ke hapur kete teme spese do hapja nje teme per kete qe me ndodhi mua por meqe e ke hapur ti si me porosi atehere nuk kisha pse te llodhesha.
    RESPEkT

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,977
    Postimet nė Bllog
    22
    Citim Postuar mė parė nga Brari
    fior e moderatorė..

po mire .. ne se i themi ndonje fjale pak si dashurore ndonjeres ne privat.. ju na i lexokeni?
    o... o... o cna paska marre lumi neve..
    Asnje anetar i stafit nuk lexon mesazhet private!

Fiori me jep pak te lutem nje Pergjigjie per sa i perket nje fakti teper te cuditshem qe me ndodhi sot !!!
    Reth ores 3 PM (ora shqiptare) dola nga forumi edhe kisha o 15 o 16 postime.
    Tani qe po futem eshte ora 10 pm nuk kam asnje MP pra e kam MP komplet bosh!!!!!!
    Stafi i Forumit nuk i fshi mesazhet private edhe kur tejkalohet numri. Nese mesazhet tuaja jane fshire, kjo nuk eshte bere nga stafi i forumit por nga dikush qe ka akses ne llogarine tuaj. Qellon shpesh qe anetare te pakujdesshem nuk dalin sic duhet nga forumi, ose ua thone fjalekalimin miqve apo shokve qe hyjne me emrin e tyre. Kete problem e kemi hasur tek ata qe futen nga net kafe apo kompjutera publike neper shkolla nga ku hyjne shume veta.

Ndrysho fjalekalimin e emrit, sigurohu qe adresa e email eshte e sakte, dhe sa here qe ngrihesh nga kompjuteri dil nga forumi. Menyra me e mire e sigurise eshte qe te hysh nga nje kompjuter personal, qe vetem ju e perdorni.

Albo

<-----
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar mė parė nga Albo
    Asnje anetar i stafit nuk lexon mesazhet private!

Albo
    Nuk i lexon sepse nuk e lejon ndergjegja apo sepse nuk e ka ate mundesi...?!
    Ajo puna e ndergjegjes asht relative ( pak a shume me nuanca komuniste lol ) , dmth s'ja ke besen t'ja kthesh shpinen , kurse ajo puna e mundesive asht ajo qe i qeteson popullin e thjesht virtual.
    Tashi , kur Fiori tha qe mundesine teknike te leximi te MP e kane vetem Adminstratoret , u ndeza nji cigare ne shenje qetesimi lol
    Kur ti the qe "asnje anetar i stafit " atehere ndeza cigaren tjeter duke harru qe kisha te paren ndeze...
    Stafi i forumit eshte i madh mer Albo , dhe duke llogaritur qe secili prej tyre ka nga 10-20 shoke(qe) virtuale , i bie qe nese ato ti lexojne MP , atehere ti lexon i gjithe forumi lol.
    Kjo deklarata e Fiorit asht si puna e deklarates se Ylli Bufit kur tha qe "kemi vetem 6 dite buke " lol
    Suksese ne shuarjen e urise imagjinare

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Teknikisht cdo gje eshte e mundur ne internet, cdo njeri me dy para mend e kupton kete gje. Perderisa funksionet ne internet jane krijuar nga njerzit atehere patjeter egziston nje kundra-funksion.

Por pergjigja ishte JO, qe asnje nga ne nuk kontrollon MP te ndonjerit ne forum, pasi asnjeri nga ju nuk ja vlen kohen dhe mundimin per dicka te tille. Per te pare MP nuk egziston nje mundesi qe vajte e shtype dhe lexove gjithe mesazhet e Fiorit e tjetrit, por duhen programe specifike te cilat nuk jane te lira per tu blere si dhe duhet kohe.

Zgjidhja eshte fare e thjeshte per te gjithe te uriturit te cilet paranoja i ngacmon aq shume sa po i le skelet nga sikleti, mjafton mos perdorin sistemin e MP ne forum dhe te gjithe jemi te qete.

Shendet

Authentic Maska e DeuS
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Nje kuriozitet i vogel: Kur mu ri-hap llogaria pas nje ban-i (nga ato te zakonshmet) dy mujoresh, futem ne forum, paneli i antarit, mesazhet private dhe c'te shoh...rezultonte qe une (me nickun tim gjasme) i paskam derguar MP antareve te ndryshem, kryesisht femra (kuptohet) nderkohe qe llogaria ime ishte e bllokuar gjate asaj periudhe. Imagjino tashi, ato lloj fyckash qe une i paskesha dergu mesazhe (lol...te iken petlla se cfare fjalesh te t'deshperumi paskam shkruar aty) as nuk i njof as sot e kesaj dite, sesi ka ndodhur ajo pune s'e kam idene...hapa nje teme ketu, ku shpreha shqetesimin, biles i bera copy-paste te gjitha mesazhet qe kisha ne llogari dhe...te nesermen me ishte mbyll tema, s'e rrujti kush dmth!

Ajo qe dua te di une eshte: Nqs dikush paska aftesine apo mundesine te futet ne llogarine time private dhe te dergoje mesazhe nen nickun tim, a ka mundesi ta di se sa mesazhe ka dergu gjithsej, kujt ja ka dergu...dmth ne syte e sa femrave jam kaq i deshperum. Ah po, mire do ishte te dinim edhe se kur e kam lene diten e dasmes! lol

PS: Fioro, nuk e di pse por ti edhe sikur te thuash plac, mua prape shendet me ngjan...ndoshta ke takt ne te kominikuar me njerezit, ose ndoshta i ka fajet menyra sesi ke pozu ne foto (lol) ...por te thuash qe nuk keni mundesi te lexoni mesazhet private del pak bllof. Eshte si puna e atij landlordit qe te jep shtepine, te trego gjitha dhomat, te jep celesat dhe...vete nuk paska mundesi me u fut ne shpi!

i/e larguar Maska e Found
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    In my personal Hell...
    Postime
    71
    Citim Postuar mė parė nga DeuS
    Nje kuriozitet i vogel: Kur mu ri-hap llogaria pas nje ban-i (nga ato te zakonshmet) dy mujoresh, futem ne forum, paneli i antarit, mesazhet private dhe c'te shoh...rezultonte qe une (me nickun tim gjasme) i paskam derguar MP antareve te ndryshem, kryesisht femra (kuptohet) nderkohe qe llogaria ime ishte e bllokuar gjate asaj periudhe. Imagjino tashi, ato lloj fyckash qe une i paskesha dergu mesazhe (lol...te iken petlla se cfare fjalesh te t'deshperumi paskam shkruar aty) as nuk i njof as sot e kesaj dite, sesi ka ndodhur ajo pune s'e kam idene...hapa nje teme ketu, ku shpreha shqetesimin, biles i bera copy-paste te gjitha mesazhet qe kisha ne llogari dhe...te nesermen me ishte mbyll tema, s'e rrujti kush dmth!

Ajo qe dua te di une eshte: Nqs dikush paska aftesine apo mundesine te futet ne llogarine time private dhe te dergoje mesazhe nen nickun tim, a ka mundesi ta di se sa mesazhe ka dergu gjithsej, kujt ja ka dergu...dmth ne syte e sa femrave jam kaq i deshperum. Ah po, mire do ishte te dinim edhe se kur e kam lene diten e dasmes! lol

PS: Fioro, nuk e di pse por ti edhe sikur te thuash plac, mua prape shendet me ngjan...ndoshta ke takt ne te kominikuar me njerezit, ose ndoshta i ka fajet menyra sesi ke pozu ne foto (lol) ...por te thuash qe nuk keni mundesi te lexoni mesazhet private del pak bllof. Eshte si puna e atij landlordit qe te jep shtepine, te trego gjitha dhomat, te jep celesat dhe...vete nuk paska mundesi me u fut ne shpi!
    passwordi ruhet me md5 (message digest 5), eshte nje lloj firme unike per cdo sekuence karakteresh... dhe i bie qe passin tend e di vetem ti dhe ata qe mund te ta marrin ty.. sepse administratoret mund te shohin vetem md5 te passwordit tend, jo passin. dhe me sa di une ky forum nuk te jep mundesine te futesh ne llogarite e te tjereve pa i ndryshuar passwordin me pare. keshtu kerkoje problemin diku tjeter, tek ata qe te rrethojne mbase.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ē'mendim keni pėr nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  2. Ku po shkon kombi shqiptar?
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 05:47
  3. Konfederata e Artizanatit Shqiptar
    Nga pekomeri nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 16-10-2006, 07:16
  4. Gjergj Kastrioti sipas pikėpamjeve antishqiptare
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •