Te dashurosh ne radhe te pare do thote te kuptosh/pranosh instinktet humane,te lesh menjane romanticizmin qe mbeshtjell nje ndjenje te tille,pasi
vetemkeshtu mund te besh kompromise me ate qe do.Mitet e ndryshme jane te krijuara nga njerez te ndryshem,pra vetite pozitive te tyre jane mbledhur ne nje imazh idealist te vetem te cilin njeriu s'mund ta realizoje
kurre .Nese ecen me nje imazh te parealizueshem atehere si mund ti falesh gabimet tjetrit?
Ne jemi njerez,jemi te rrethuar nga shume mite mijera vjecare te krijuara nga njerezit...qe te arrish tek thelbi i ceshtjes duke arritur te lesh levozhget menjane s'eshte dicka qe mund te arrihet nga cdokush.
Cdonjeri nga ne eshte "vogelush/e" ne fusha te caktuara,psh une ndihem shume e vogel kur shoh pikturat e nje mikut tim te afert,ndihem e vogel pasi e di qe nje aftesi te tille se kam.Kjo do thote qe une ti them atij"kujdes ti me mua me keto pikturat se s'di se kujt po ja tregon?S'di se cfare mund te te beje im ate ty"Jo! Ajo qe mund te bej une eshte ta admiroj deri ne piken qe ma lejojne diturite e mia.
Nuk besoj qe njeriu asimilon dashurine ne vete pa patur nje nevoje diku brenda,ajo nevoje shfaqet ne termat e vetmise.Te ndihesh vetem eshte dicka e keqe?Natyrisht qe jo!Do thote qe jemi nje kafshe sociale,eshte veti pozitive.Nuk do kerkonim dashurine sikur te ndiheshim te plotesuar shpirterisht dhe fizikisht,nuk do kerkonim ate lidhjen speciale me nje njeri te vetem sikur te kishim lidhje te tilla ekuivalente.
Me falni per zgjatjen dhe per filozofine(shpeshhere inapropriate)e cila mund te kuptohet gabim nga njerez virtuale,ne lidhje me keqkuptimin encyclopedistet kane patur nje thenie shume te bukur,oiseau,ka mundesi qe ta njohesh.

Krijoni Kontakt