Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 63
    i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovė
    Postime
    4,216
    Dashurojme ate qe mendojme (se pakut) qe eshte i/e ngjashem/ngjashme me ne.
    Dashurojme ate qe eshte plotesimi i asaj qe neve na mungon
    Dashurojme ate qe eshte ylli yne udherrefyes, ate qe eshte ngrohtesia jone dhe ate qe eshte personi qe na nxit rrahje te pershpejtuara te zemres, kur e takojme, e kujtojme, apo flasim me te.
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Citim Postuar mė parė nga Blue_sky
    Pikerisht!
    Ne nevojat emotive te paplotesuara hyn dhe VETMIA!

Mesa duket qenka pike e bardhe,"vogelush"

Ne shume raste reflektimi i thelluar i nje pergjigjeje do bente mrekullira.
    E para e punes ki kujdes si ju drejtohesh njerezve dhe sidomos mua. Ty te duket arsye te dashurosh qe te mos ndjehesh vetem mua me duket patetike! Per ty eshte pike e bardhe per mua eshte e zeze. U futesh ca si thelle gjerave te marr vesh. Por ki kujdes ama se e ke parasysh mendjemadhesia e disa njerezve duket kur ata mendojne se dine me shume se te tjeret. Nje pergjigjeje te thate te tipit "dashuroj qe te mos jem vetem" une i pergjigjem me nje . te zeze ne fund. Po te jem ne qejf i shtoj dhe nje !.
    Ezekiel 25-17.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Dashurojme ate gjysmen tjeter qe na mungon .

Nje mashkull dashuron nga nevoja, nje femer dashuron nga kurioziteti. Perfundimi: te dy mbeten te zhgenjyer.

Dito.
    Nuk jam dakort fare me kete statement qe ke dhene o Dito .Dhe mashkulli njeri me ndjenja eshte ne fund te fundit , biles i ka ato ndjenja shume me te forta se nje femer , kur vertet dashuron . Po dhe femra nuk dashuron nga kurioziteti , dashuron sepse eshte gjithnje ne kerkim te asaj gjysmes tjeter qe i mungon .. dhe derisa ta gjej nuk gjen qetesi shpirterore .
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Ja te plotesoj çka thene Pink. Miti i Androgjinit pikerisht kete thote. Androgjini ishte edhe mashkull edhe femer, dhe nga ku ndarja e te cilit solli lindjen e mashkullit dhe lindjes e femres. Pikerisht kjo eshte arsyeja qe te dy vrapojne dhe perpiqen te gjejne gjysmen e humbur, ne fakt gjysmen e tyre qe iu mungon qysh prej atehere. A e gjejne ? Disa po e disa jo. Disa ingranazhe nuk çiftezohen sepse kane modul te ndryshem e disa perputhen per mrekulli. Ja keshtu puna Dito, jo kureshtja jo futja e hundeve nuk te bejne pune ketu.

Kalofshi mire

________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Jam i dashuruar me pamjen e saj,me karakterin e saj jane gjera siperfaqesore qe nuk mund ti japin pergjigje enigmes, dashuri.

Na duket sikur jemi dashuruar me pamjen dhe karakterin por ne te vertete asht dicka tjeter qe na ben te dashuruar.Se mund te kete me miliona vajza qe jane me te bukura ne pamje se ajo.Mund te kete miliona vajza qe jane me te perkryera ne karakter se ajo.Pra mbetet jashte llogjikes,jashte te konceptuarit se pse pikerisht ajo dhe jo nje vajze tjeter.

Ky asht thelbi enigmesn qe une per vete i jap dy zgjidhje te nderthuruna me njana tjetren.Por dhe kontradiktore gjithashtu.

1-Jane ba studime dhe konkludojne qe robt bien ne dashuri me persona qe i kane prane,shkolle,lagje,qytet etj.Pra qe jane se shumti ne kontakt me ta.Dhe kjo ne nji fare menyre te jep me kuptu qe nuk asht aq mistike puna e dashurise.Pra i hedh poshte idete e shpirtrave binjake etj.Se te ishte puna me gjet shpirtin binjak do ishte hata e madhe.For example me te qellu shpirti binjak ne kine ku do ta gjesh ti ate..

2-Ndersa kjo e dyta e hedh poshte te paren.Pse?Sepse nga ato vajza qe je ne kontakt te perditshem ne lagje dhe ne shkolle nuk te bejne te dashurur te gjitha por vetem njera.Vetem ajo te ben te merakosesh per te.Te behesh xheloz,ti afrohesh,te ndjehesh mire kur i flet etj.Pra pse vetem njera?Automatikisht dalim ne konkluzioni qe ka dicka si tip kodi shpirtnor qe na ngaterron e na ban lemsh.Pra te ban me dyshu se mund te egzsitoje dhe puna e shpirtave binjake.

Se e bame si ne arithmetik..

Mbasi arritem ne kete pike konkludojme qe "shpirti binjak" i joni ndodhet tek vajzat qe i shohim perdite qe jemi ne kontakt me teper me to.Pra shpirt binjak mbrenda mundesive me e gjet.Si e gjejme?

Jo dhe aq lehte kuptohet.Dikush ma nalt permendi vetmin dhe nuk ja futi kot.Une do shtoj pervec vetmise dhe disa gjana tjera.Si psh deshirat seksuale dhe nevoja per tu perkujdes e per tu ndjere mire.

Pra jane ca piccoli problemi di desideri di cuore qe i shtyjne robt me ra mbrenda.Pra keto piccoli problemi di cuore ne thelb jane interesa qe duhet me i cu ne vend qe te jetojme normalisht.

Tani mes nje grumbulli te madh femrash qe kemi te bajme me ta, shpirti yne ban nje perzgjedhje automatike, qe nuk mundem ta shpjegoj se si e qysh por me e ilustru icik gjen shpirtin binjak, qe ia permbush interesat.

Pra une mendoj qe dashurojme "shpirtin binjak" (qe ndodhet mbrenda mundesise me e gjet,pra ne lagje shkolle,pune etj) dhe qe na ploteson interesat fizike dhe shpirtnore.

me te mira
    :@f
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga FLORIRI : 26-01-2006 mė 10:56
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar mė parė nga Julius
    E para e punes ki kujdes si ju drejtohesh njerezve dhe sidomos mua. Ty te duket arsye te dashurosh qe te mos ndjehesh vetem mua me duket patetike! Per ty eshte pike e bardhe per mua eshte e zeze. U futesh ca si thelle gjerave te marr vesh. Por ki kujdes ama se e ke parasysh mendjemadhesia e disa njerezve duket kur ata mendojne se dine me shume se te tjeret. Nje pergjigjeje te thate te tipit "dashuroj qe te mos jem vetem" une i pergjigjem me nje . te zeze ne fund. Po te jem ne qejf i shtoj dhe nje !.
    Te dashurosh ne radhe te pare do thote te kuptosh/pranosh instinktet humane,te lesh menjane romanticizmin qe mbeshtjell nje ndjenje te tille,pasi vetemkeshtu mund te besh kompromise me ate qe do.Mitet e ndryshme jane te krijuara nga njerez te ndryshem,pra vetite pozitive te tyre jane mbledhur ne nje imazh idealist te vetem te cilin njeriu s'mund ta realizoje kurre .Nese ecen me nje imazh te parealizueshem atehere si mund ti falesh gabimet tjetrit?
    Ne jemi njerez,jemi te rrethuar nga shume mite mijera vjecare te krijuara nga njerezit...qe te arrish tek thelbi i ceshtjes duke arritur te lesh levozhget menjane s'eshte dicka qe mund te arrihet nga cdokush.
    Cdonjeri nga ne eshte "vogelush/e" ne fusha te caktuara,psh une ndihem shume e vogel kur shoh pikturat e nje mikut tim te afert,ndihem e vogel pasi e di qe nje aftesi te tille se kam.Kjo do thote qe une ti them atij"kujdes ti me mua me keto pikturat se s'di se kujt po ja tregon?S'di se cfare mund te te beje im ate ty"Jo! Ajo qe mund te bej une eshte ta admiroj deri ne piken qe ma lejojne diturite e mia.

Nuk besoj qe njeriu asimilon dashurine ne vete pa patur nje nevoje diku brenda,ajo nevoje shfaqet ne termat e vetmise.Te ndihesh vetem eshte dicka e keqe?Natyrisht qe jo!Do thote qe jemi nje kafshe sociale,eshte veti pozitive.Nuk do kerkonim dashurine sikur te ndiheshim te plotesuar shpirterisht dhe fizikisht,nuk do kerkonim ate lidhjen speciale me nje njeri te vetem sikur te kishim lidhje te tilla ekuivalente.

Me falni per zgjatjen dhe per filozofine(shpeshhere inapropriate)e cila mund te kuptohet gabim nga njerez virtuale,ne lidhje me keqkuptimin encyclopedistet kane patur nje thenie shume te bukur,oiseau,ka mundesi qe ta njohesh.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 26-01-2006 mė 11:22
    Kam vetem nje limit: qiellin!

gjithmone e me larg
    Anėtarėsuar
    22-10-2004
    Vendndodhja
    tirana
    Postime
    572
    besoj se kur dashurojme me te vertete dashurojme gjithcka qe ka te beje me personin sidomos ne fazat e para, dashurojme ate qe ne mendojme apo duam te besojme qe ai eshte.
    cdo gje kalon, por sa e dhimbshme eshte ne momentin qe e perjeton

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Citim Postuar mė parė nga Blue_sky
    Te dashurosh ne radhe te pare do thote te kuptosh/pranosh instinktet humane,te lesh menjane romanticizmin qe mbeshtjell nje ndjenje te tille,pasi vetemkeshtu mund te besh kompromise me ate qe do.Mitet e ndryshme jane te krijuara nga njerez te ndryshem,pra vetite pozitive te tyre jane mbledhur ne nje imazh idealist te vetem te cilin njeriu s'mund ta realizoje kurre .Nese ecen me nje imazh te parealizueshem atehere si mund ti falesh gabimet tjetrit?
    Ne jemi njerez,jemi te rrethuar nga shume mite mijera vjecare te krijuara nga njerezit...qe te arrish tek thelbi i ceshtjes duke arritur te lesh levozhget menjane s'eshte dicka qe mund te arrihet nga cdokush.
    Cdonjeri nga ne eshte "vogelush/e" ne fusha te caktuara,psh une ndihem shume e vogel kur shoh pikturat e nje mikut tim te afert,ndihem e vogel pasi e di qe nje aftesi te tille se kam.Kjo do thote qe une ti them atij"kujdes ti me mua me keto pikturat se s'di se kujt po ja tregon?S'di se cfare mund te te beje im ate ty"Jo! Ajo qe mund te bej une eshte ta admiroj deri ne piken qe ma lejojne diturite e mia.

Nuk besoj qe njeriu asimilon dashurine ne vete pa patur nje nevoje diku brenda,ajo nevoje shfaqet ne termat e vetmise.Te ndihesh vetem eshte dicka e keqe?Natyrisht qe jo!Do thote qe jemi nje kafshe sociale,eshte veti pozitive.Nuk do kerkonim dashurine sikur te ndiheshim te plotesuar shpirterisht dhe fizikisht,nuk do kerkonim ate lidhjen speciale me nje njeri te vetem sikur te kishim lidhje te tilla ekuivalente.

Me falni per zgjatjen dhe per filozofine(shpeshhere inapropriate)e cila mund te kuptohet gabim nga njerez virtuale,ne lidhje me keqkuptimin encyclopedistet kane patur nje thenie shume te bukur,oiseau,ka mundesi qe ta njohesh.

Po ti zhveshesh levozhgen meqe eshte dhe dimer tani do ndjesh ftohte. Nuk e zhvesh dot dicka komplekse se e humb kuptimin pastaj! Per mua eshte me shume se mbushja e boshllekut. Ta ndjesh vertet do te thote te zmadhosh kapacitetin e vetes, te pakten per mua! Ja te te bej nje pyetje direkte qe te kuptosh se e ke gabim. Mund ti plotesosh nevojat e tua pa dashuruar? Vetmine psh apo sic e thua ti boshllekun shpirteror? Une them PO.

Sokrati i madh ka thene: "Di nje gje qe nuk di asgje" Mos ti Blue Sky di me shume se Sokrati? Po te dish me shume na thuaj. Me flamurin e diturise nuk i mbush dot kujt mendjen ne temat e romances.
    Ezekiel 25-17.

Perjashtuar Maska e ||xXx||
    Anėtarėsuar
    22-07-2005
    Vendndodhja
    Mes Ferrit Dhe Parajses
    Postime
    359
    Dashur ate qe me ben te ndjehem mire me vetveten, ate qe me pranon per kete qe jam, ajo qe pranon tek mua si te mirat ashtu dhe te metat e mia
    shpresoj ta kem dhen sado pak idene

.. Maska e km92
    Anėtarėsuar
    24-08-2005
    Vendndodhja
    Kumanovė
    Postime
    4,210
    Cfare dashurojme lol :P?? ne dashurojme ate qe e duam :P;P

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A mund tė dashurojmė mė tepėr se njė herė?!
    Nga mije nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 10-11-2009, 09:10
  2. Si tė dashurojmė...
    Nga maratonomak nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 15-09-2007, 18:18
  3. LUTJA: Mesues na meso te lutemi...!?
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-07-2006, 10:42
  4. Pėrse dashurojmė dhe pėrse vdes dashuria?
    Nga AuGuSt_ nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 12-10-2004, 00:05
  5. Si dhe pse dashurojme?
    Nga Belina nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-07-2002, 07:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •