Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    revolucionar Maska e bOndi_oo7
    Anėtarėsuar
    18-10-2005
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    704

Ne Haxhxh, vetem kur plakemi

Selam alejkum

Haxhxhi,sic e dime te gjithe eshte nje nga 5 kushtet e islamit.
    Pse ky kusht nga ne shqiptaret musliman plotesohet kah fundi i jetes?
    Ku qendron problemi,nese ne e nenvleresojme (jo inshallah) kete kusht,apo eshte tradita ajo qe ndikon?
    Mendoj se eshte koha qe kushti i peste i Islamit duhet te kryhet ne moshen me te re,per shume arsye praktike,qe besoj se i dini edhe vete.
    Punė, djersė, dashuri mes njerėzve dhe ndaj atėdheut.

Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anėtarėsuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Një fjalë profetike thekson : Falju o Allah mëkatet e bëra se të njejtit nuk dinë se qka flasin.

Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Sa i perket kti mendimi apo pyetje ( si do qe te quhet) un nuk kisha pas shum per te shtuar vetem se ju rikujtoj se Allahu xh.sh nuk cakton ndonje moshe apo ndonje kohe te caktuar se ne qfar moshe duhet shkuar ne Haxh mirpo thot eshte njeri nder 5 oiobligimet dhe se Haxhi eshte mire te kryhet nga ata qe kan mundesi , qa do thot se eshte mire qe njeher gjat jetes te shkohet ( kupptohet se secili nga ne nuk di se kur do vdesi)

ky ishte mendimi megjithate sa ma heret te shkohet nuk eshte gjynah por perkunrazi sevab i madh.
    besi

CDT Maska e -Edu
    Anėtarėsuar
    08-05-2005
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    99
    selamalejkum

po nashta ėshtė arsye kjo, se dihet qė atij qė i pranohet haxhi aj ėshtė i pastėrt nga mėkatet, tash nėse shkon ma i ri psh 30-40 vjeqar, kur tė kthehesh ki mundėsi mė shumė me bo mėkate ndėrsa kur shkon si plakesh e mushesh sevap edhe i pastron gjynahet kur tė kthehen pleqt nuk kanė shumė mundėsi me bo mėkate, se kan epshin si tė tė rinjve

por sidoqoftė Allahu xh.sh ua pranoft haxhin vėllezerve tanė dhe na udhėzoft e na mėshiroft tė gjithėve. Amin
    Whether long range weapon or suicide bomber
    Wicked mind is a weapon of MASS DESTRUCTION

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    [quote=bOndi_oo7Mendoj se eshte koha qe kushti i peste i Islamit duhet te kryhet ne moshen me te re,per shume arsye praktike,qe besoj se i dini edhe vete.[/quote]

Dmth ti mendon keshtu?

Pleqte skane pasur rastin kur kane qene te rinj ose nuk kane dashur te bejen haxh ne rini qe te detyron ty te besh haxh ne pleqeri gjithashtu.

Citim Postuar mė parė nga -Edu
    kur të kthehesh ki mundësi më shumë me bo mëkate ndërsa kur shkon si plakesh e mushesh sevap edhe i pastron gjynahet kur të kthehen pleqt nuk kanë shumë mundësi me bo mëkate, se kan epshin si të të rinjve
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga INDRITI : 18-01-2006 mė 10:12

Anėtarėsuar
    18-10-2005
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    704
    cila ishte arsyeja e fshirjes se postimit.
    Kujt nuk i erdhi mire?

Anėtarėsuar
    18-10-2005
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    704
    Citim Postuar mė parė nga Alket123
    Dmth ti mendon keshtu?
    Dmth ti ke arsye praktike? Ti je i pacipe ti nuk je myslyman megjithese i thua vetes myslyman.

Pleqte skane pasur rastin kur kane qene te rinj ose nuk kane dashur te bejen haxh ne rini qe te detyron ty te besh haxh ne pleqeri gjithashtu.

-Edu,fatkeqesisht njerez si puna e bjondit tone bejne me qellim haxhin ne rini, te cilet cdo vit jane keta pergjegjes qe pleqte shtypen.

Bjondi mos me thuaj se nuk ke moral te shtypesh pleqte, sepse nuk ka asnje llogjike, sepse ti per kete arsye do ta besh Haxh ne rini.

"E bera Haxhin, mereupafshin Allah, mireupafshim o Meke, me vjen keq per ju o pleq qe u shtypet por une hodha lumin!" -->> arsyetoi praktikisht bOndi_oo7.

Me hidherim njoftoj se 345 veta jane shtypur ne Meke.
    http://www.cnn.com/2006/WORLD/meast/...ede/index.html
    Tani po ju them shkurt, edhe pse nuk meriton pergjigjen time

Nje nga shkaqet pse une e hapa kete teme,ishin edhe fatkeqesite e tilla si kjo e diteve te fundit,qe po ndodhin gati cdo vit gjate kohes se Haxhxhit.

Une askund nuk bera thirje qe te shkojme ne te rinjte ne Haxhxh per te shtypur dike,sepse dihet qellimi madhor i Haxhxhit per muslimanet, dhe ti mos jep "konkluzione" aq te pavendta dhe dallkauke.
    Fatkeqesia nuk ka ndodhur nga fuqia e te rinjve per te "shtypur" (sic thua ti) por nga pafuqia e viktimave (pleqeve) per tu ballafaquar me turmen,(gjith kjo kuptohet e caktuar nga Allahu xh.sh)
    Allahu i shperblefte me Xhennet!
    Ideja qe e hodha une per shkuarje ne Haxhxh ne moshe me te re ka per qellim evitimin e fatkeqesive te tilla. Une ne postimin tim kam perdore fjalen "arsye praktike"-me te cilat cdo njeri i shendoshe do te nenkuptoje mundesine e perballimit me rrugen e gjate,me klimen, aftesine per tu ballafaquar me turma te medha etj etj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bOndi_oo7 : 14-01-2006 mė 21:05

Anėtarėsuar
    18-10-2005
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    704
    shpresoj se kesaj radhe nuk do te me fshihet postimi nga ana e bashkemedimtareve tu!

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Atehere!
    Ne fillim per temen:

Haxhi Eshte obligim prej obligimeve islame per ato njerez qe gezojne shendet dhe kane mundesi ta perballojne nga ana ekonomike.
    Pra keto te dyja jane kushtet, dhe nuk eshte i vecante per te rinj apo per pleq.
    Nderkohe qe njeriu muslimman femer apo mashkull, ne momentin kur ka ne dore shpenzimet per kryerjen e haxhit dhe shendetin fizik e ka obligim ate. Kjo gje mund te ndodhe qe ne vitet e para te pjekurise, ose mund te ndodhe ne nje moshe te thyer, gjithesesi kurdo qe te ndodhe njeriu duhet te beje cmos te plotesoje kete kusht te islamit.
    Dikush thote qe per arsye praktike duhet te jete vetewm per te rinjte, deri diku mire kjo thenie por ama si ju behet puna atyre njerezve kur nuk i kane plotesojne konditet ne rini? Dmth ju bie obligimi? Jo nuk eshte ashtu, nese nje i mosuar do te lodhet me teper nga nje i ri duhet te dime qe edhe shperblimi eshte sipas lodhjes.
    Sa me e madhe te jete veshtiresia qa me i madh eshte edhe shperblimi.

Nderkohe qe dikush tjeter thote se duhet bere ne pleqeri sepse njeriu pas haxhit ben serish makate.
    Atehere une e pyes kete anetar, a mos na siguron dikush qe ne do te behemi pleq?
    A na siguron dikush se na do ti kemi ne dore shendetin e pasurine tone ne ate moshe te thyer?
    A kemi ndonje premtim se do te jetojme aq gjate sa ta ruajme kete peligrinazh deri ne fund te jetes?
    Pra me e sakta eshte se haxhion e ka obligim secili musliman qe ka arritur moshen madhore. qe ka mundesite ekonomike dhe shendet nga asna fizike.
    Nuk ka asnjre dallim ne lidhje me moshen, por nese ka nje moshe te thyer, lejohet qe te paguaje dike qe e di rityualin e haxhit e ta beje per te.
    Nderkohe qe lejohet qe te behet haxhi per nje person edhe pas vdekjes se tij.
    Lejohet qe nje femije qe nuk ka arritur oshen madhore te kryeje kete ritual por ama nuk e heq obligimin pasi eshte nen moshe.
    Spo zgjatem me shume se kjo teme do nje shqyrtim shume te gjate, nese ka ndonje pyetje edhe mund ta beni.
    Indriti
    Injoranca nuk zhduket me top

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Citim Postuar mė parė nga bOndi_oo7
    cila ishte arsyeja e fshirjes se postimit.
    Kujt nuk i erdhi mire?
    As une se di kujt nuk i erdhi mire se nuk kam pasur mundesi te futem per disa dite, gjithesesi nese ka qene per tu fshire duhet ta fshija une sepse me duket jam ende moderator.
    Nuk di cte them, pervecse, kete qe sot ndryshova nje post dhe nese do te kete dalje nga teme nuk do ti kursej fshirjet.
    Dhe sefundi ky mesazh sqarues do te fshihet gjithashtu.
    Flm per mirekuptimin.
    Injoranca nuk zhduket me top

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •