Close
Faqja 34 prej 36 FillimFillim ... 243233343536 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 331 deri 340 prej 360
    Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Kam parė disa ditė mė parė nė TV , filmin "Woman trouble" i vitit 1976 mė duket, tek IFC. S'kisha parė nė jetėn time film mė nasty. I kalonte tė gjitha parashikimet. Nuk e pashė deri nė fund...
    O zot , ēfarė s'prodhon mendja njerėzore.
    What a shame !
    Where does a thought go when it's forgotten?

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Qeshtja qe mbetet eshte: a te pelqeu apo c'fare?!!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Parmbreme: "Dersu Uzala" - Akira Kurosawa. (1975) I thjeshte, por shume i ndjere. Ka nje vizion unik ky japonezi, kur gjithmone kam kujtuar se aziatiket s'marrin vesh nga arti...(gjithmone duke ju referuar atij europian).

Ndersa mbreme kam fjetur me drite ndezur pasi pashe "Fanny and Alexander" - Ingmar Bergman. (1982). E kam pare edhe nje here shume kohe me pare, por pak e kisha kuptuar; thellesisht filozofik. Bergman duhet te jete i mahnitur pas teatrit.
    Summertime, and the livin' is easy...

satyr Maska e Gunnar
    Anėtarėsuar
    23-06-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    490
    Citim Postuar mė parė nga Cupke_pe_Korce
    Per here te pare? Hmmm....nja tete a nente vjet me pare, ne mos gaboj, e kam pare tek kanali italian retequatro (atehere jepte filma pthuajse gjithe diten). Mbaj mend shume pak, pasi ne ate kohe nuk dija anglisht dhe nuk ishte as i perkethyer.
    ??????? Retequattro ne anglisht, para 8-9 vjetesh. Je e sigurt qe nuk po e ngaterron me AlbaTV

Citim Postuar mė parė nga Cupke_pe_Korce
    Si the ti? Qe zoti eshte i pashpjegueshem? Thua ti se Foreman ka qene aq guak sa te vinte domethenien e filmit ne ligjeraten e drejtperdrejte te Salierit? S'e besoj!

Ti e pe vete se, aty ku Salieri ishte talent, Mozart ishte gjeni (apo jo?)

Pastaj, perse e ka quajtur "amadeus" dhe jo "mozart"? apo by accident?
    Po pra ama-deus (i dashur nga zoti). Prandaj thashe dhe i pashpjegueshem dhe kapricioz pasi personi qe ishte " i mbushur" me frymezimin e Tij ishte nje zgjedhje e pashpjegueshme.
    To look life in the face....

Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602

qe te zoti, te zoti vertitet, ndryshe s'do binte shi kur vdiq

Qe nga "i pashpjegueshem" kercen ne "i dashur nga zoti" e pastaj prape tek "i pashpjegueshem." S'e kuptoj llogjiken.
    Pastaj, per cilin zot behet fjale? per ate qe Salieri hedh ne zjarr?

"Amadeus," dhe jo "Mozart"; Amadeus dhe jo "Amadeus Mozart." "Xhuzepe Verdi" ishte nje filme njehere e nje kohe, por edhe "David Koperfild" i tille eshte. Ndersa filmin rreth kengetarit te madh amerikan Ray Charles e kane titulluar thjesht "Ray" (Taylor Hackford-2004) Ca me teper, "Tom and Viv" eshte nje filme rreth jetes se T.S. Eliot. Pse? Epo qejfe qejfe kjo dynja;
    ehhh, filmat! ca filma te lene pa gjume, ca "filma" te tjere te vene ne gjume. E keqja me kete te fundit eshte se une filloj e gerrhas....gerrr gerrrr shuuuuuu, gerrr gerrr shuhuhu
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Cupke_pe_Korce : 25-09-2006 mė 14:01

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Realisht Gunnar po flet per dihotomine/antinomine Apollon Dionis qe eshte i pranishem te secili individ por qe te secili ia merr anen njeri apo tjetri. Ne kete film autor-i/et kishin bere kete diferencim (per mendimin tim teper te ashper) Se si Salieri udhehiqej plotesisht nga Apolloni, ndersa Amadeus nga Dionisi.
    Cupke sheh fare mire anen sugjestive te emrimeve te filmave qe permend. Kjo eshte Apolloniane. Pse ketu sheh ligj konvence e cila e bene anen artistike aq te ngurte sa mund ta mesoje edhe nje femi i shkolles fillore.
    Por aty nuk kishte asgje te paspjegueshme, nuk eshte e thene qe nje njeri i madh te kete sjelle a pamje madheshtore sikur vepra e vet, kjo ishte nje nder anet edukative te rendesishme te kesaj vepre. Nga kjo del se autori i fundem dehsi te thoshte se nga ky kombinim i shpiritit dionisin dhe apollonian te pranishem ne shpirtin e secilit njeri varet saktesisht se a do te jete individi i suksesshem ne jete apo ne vepra. Del sikur te njerezit te cilet i kane keto dy ane ne harmoni te mjaftueshme as nuk do tekene shume sukses ne jete dhe as ne vepra, njerezit normal jane thjeshte medioker.
    Veshtrime interesante keto tuajat. tani nuk e di vetem se cili prej jush i takon me teper cilit tip.
    Bye the way, -Nice Chat!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    eh, te kish qene gjalle Nicja i gjore, c'do t'i kishin pare syte!

Do te kish pare barbaret te shkaterrojne tempullin e Delfit, ashtu sic do te kish pare nje cifut (is that so?) ti veshe nje gjermani kuroren e Krishtit, ate me gjemba, si dhe ate auren qe vetem "dishepujt" jane ne gjendje ta shohin. "Come forth Lazarus" ish shkruar, dhe Lazarus u ngrit. Cuditerisht, "My god, my God, why have you foresaken me?" nuk thuhet ne momentin e duhur, por perpara, shume perpara; nga djalli (?). Megjithese qiejte u erren dhe shiu zu te bjere.

ok, se si shume "filma" po bejme. Good night!

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Do beje mire sikur te me dergoje nje sqarim [mbase privat] ne lidhje me keto, se ky truri im modest nuk kuptoi gje prej gjeje, aq me pak nese me ishte adresuar mua nje cik nga gjith keto apo jo?

Pasi ke permendur Kurosaven, propozoj te shihni filmin "Runaway Train" te punuar nga skenari i gatshem i tij, nga Koncalovski, pasi qe ky i pari kishte nderprere gjirimin per shkak te kustheve te renda ne Alaske ku i kishin humbur jeten rreth 20 anetare te ekipit.
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Baptist i dashur, ve re qe ti e ke marre shume seriozisht kete punen e filmave.

Fillimisht, po ta them ketu se nuk ka asnje arsye te ta shpjegoj ne privat: mos u shqeteso per ato qe kam thene me lart se pak rendesi kane. Ndersa keto me poshte, po munde lexoji.

Se pari,
    Lere Nicen menjane. Apollonianizmi dhe Dionisianizmi mund te shpjegoje shume gjera, por mos e ngaterro me c'do lloj arti (e aq me pak me forumistet!!!) se te gjithe filmat, ose me mire te them shumica, pasqyrojne pikerisht kete konflikt, edhe pse te modifikuar (e mira versus te keqes, racionalja versus irracionales, trupi versus shpirti, ndjenjat versus intelekti). Keto nocione jane universale dhe asnje artist nuk mundet tu shmanget. Eshte teresisht naive te mendosh se te gjithe e kane zanafillen tek Nicja. Per me teper, Nicja eshte shume "poetik" per tu marre de facto.

Se dyti,
    Ti duhet ta dish se arti eshte subjektiv. Me nje fjale, pergjigje objektive nuk ka. Dhe ti duhet ta dish gjithashtu se nje grusht njerez e kane idene se c'eshte "kompleksi i edipit" por s'besoj se ka mbetur njeri pa pare "Star Wars," qe nga kalamajte, adoleshentet, e duke vazhduar me me te rriturit. Pra, per vete natyren e tij, filmi "josh" nje audience me te madhe. Shqetesimi im eshte ky: kur nje amator/auditor "i afrohet" nje filmi, ose thote "me pelqeu/s'me pelqeu" dhe e mbyll me kaq, ose thote "eshte keshtu e ashtu" dhe jep argumenta. Askush nuk mund ta dije me vertetesi se c'ka dashur te thote krijuesi, po te gjithe duhet ta dine pse mendojne ate qe mendojne.

Se treti,
    Kinemaja nuk eshte fusha ime, dhe aq qe e marr mundimin ti nxjerr tabanin trukeve te filmit, por mendoj se c'do gje qe shfaqet aty ka nje arsye. Pse? Sepse s'besoj se ai kameramani ka dale ne rruge, dhe prit e prit, shef nje gomar me dru qe kalon prane, e filmon, dhe opaaaa...hajde o milet se ky eshte art, e une e ti vrasim mendjen mbi gomarin, ose gajasemi se palldemi i ka shkuare menjane. Mund te kete edhe nga ata qe e bejne kete gje, por une s'kam nder mend te komentoj me gjate ne kete pike. Pra, per te bere nje ilustrim te vogel, nese protagonisti (ketu, Salieri) e hedh kryqin ne zjarr, kjo mund te nenkuptoje qe: 1)Salierit i jane ngritur nervat me Zotin. 2) Salieri i shpall lufte Zotit. 3) Salieri thote qe Zoti ka vdekur. 4) Salieri thote qe Kisha ka vdekur. 5) Salieri thote qe Zoti s'ka ekzistuar kurre etj, etj, etj....

Une per vete, vetem kam aluduar rreth asaj qe une mendoj se artisti ka dashur te shprehe, por kjo nuk do te thote qe kam plotesisht te drejte. Une nuk jam krijuesi i filmit. Pike! Tani, shoh qe ju te tjeret e mbroni me zjarr talentin apo apologjine, dhe tere kjo pa ndonje argument bindes. I guess this is fine too!

Se fundmi,
    Ta shohesh artin me syrin kritik nuk eshte aspak ngurtesore, as femijnore, perkundrazi. Vetem kur i shohim gjerat me syrin kritik e kuptojme qe perrallat e gjyshes jane perralla.

ps. s'besoj qe ndonjerit i vjen keq (ne)se eshte rritur.

pss. filmin ne fjale do te shoh kur te me krijohet mundesia. Ndoshta e bejme nje dore muhabet ne lidhje me te. Me te mira.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Baptist i dashur, ve re qe ti e ke marre shume seriozisht kete punen e filmave.
    Aspak, ne llaf po bejme dhe une vetem kam thene ca mendime
    Fillimisht, po ta them ketu se nuk ka asnje arsye te ta shpjegoj ne privat
    Kjo qe shoh une ketu eshte arsye per se, e mjaftme sa te me binde se paskam pasur te drejte!

Ha, ha, dhe pse me permend Nicen ketu? Duket se e paske marre seriozisht ate kur thonte:
    "Nese je nisur te femra, mos e harro dajakun"
    Une per vete kurre nuk e kam marre aq seriozisht kete...

Pershendetje
    Aeneas Dardanus

Tema tė Ngjashme

1. Epir + Dardani + Iliri = Shqipėri
    Nga Eni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 25-08-2007, 21:55
  2. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53
  3. Tifozat e Super Kampiones TIRONA <3>
    Nga BlueBaron nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 274
    Postimi i Fundit: 15-10-2005, 01:39
  4. E fundit
    Nga nitROSHI nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 09-08-2005, 19:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •