Ishte pikerisht rreth asaj temes sate mbi "gjeniun...".?!?!
Por une them se ishte nje apologji per mediokritet.
Ishte pikerisht rreth asaj temes sate mbi "gjeniun...".?!?!
Por une them se ishte nje apologji per mediokritet.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
une s'them keshtu. edhe per gjeniun ishte, por cilin?Postuar mė parė nga Baptist
"that was not Mozart....that was God laughing at me"![]()
Summertime, and the livin' is easy...
E ke zene teper ngushte per fjale, ky ishte nje fiksim i Salierit qe nuk ka te beje aspak me mesazhin e autorit.Postuar mė parė nga Cupke_pe_Korce
Une serish mbetem pran asaj, se kjo veper eshte fill e mbarim: Nje Apologji Kushtuar Mediokriteteve!
Sunny
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Epo muvi eshte o derezi; per kete do grindemi ne?![]()
my apologies too!
qe zoti eshte kapricioz dhe i pashpjegueshem ?Postuar mė parė nga Cupke_pe_Korce
![]()
ne fakt filmi thellohet shume ne "konfliktin" midis Salierit dhe atij "mikut" siper. biles edhe figura qendrore e filmit nuk eshte amadeus por salieri.
ne fakt sic e kam thene edhe ne postimin tim te pare kjo eshte menyra shume origjinale e regjisorit+skenaristit per te dhene dimensionet e talentit te paperseritshem te Moxart.
Filmi nuk eshte nje autobiografi e perpikte e gjeniut (biles shume fakte jane te trilluara; nder to mund te jete edhe konflikti i heshtur midis moxart dhe Salierit) dhe besoj se kjo nuk ka qene as qellimi i skenaristit dhe regjisorit. por mendimi im eshte se ky film me shume se cdo autobiografi sado e fokusuar vetem tek Moxart, ja ka rritur qellimit qe nepermjet Salierit te na lere nje shije te paharrueshme te madheshtise se Moxart.
te te bej nje pietje Cupke: ty c'shije te ka lene filmi pasi e ke pare heren e pare (nese e mabn mend gjitmone)
Po pasi e ke pare edhe here te tjera?
To look life in the face....
Per here te pare? Hmmm....nja tete a nente vjet me pare, ne mos gaboj, e kam pare tek kanali italian retequatro (atehere jepte filma pthuajse gjithe diten). Mbaj mend shume pak, pasi ne ate kohe nuk dija anglisht dhe nuk ishte as i perkethyer. E merr me mend besoj...si "mute." Megjithate, ate skenen kur shfaqet "fantazma" s'munda ta harroj dot kurre. Gjithcka kuptova me anglishten time te cale ishte "risen from death" (fjalet e Salierit), dhe e terhoqa edhe me fort batanijen me te cilen isha mbeshtjelle (se s'kishte drita, lol)
Si the ti? Qe zoti eshte i pashpjegueshem? Thua ti se Foreman ka qene aq guak sa te vinte domethenien e filmit ne ligjeraten e drejtperdrejte te Salierit? S'e besoj!
Ti e pe vete se, aty ku Salieri ishte talent, Mozart ishte gjeni (apo jo?)
Pastaj, perse e ka quajtur "amadeus" dhe jo "mozart"? apo by accident?
Filmi i Jenifer Lopez, titulluar "nje shetitje pa brek"
Shume seksi me tingellon, nuk e paskam pare!!1
Aeneas Dardanus
vertet, edhe kur mendon se do gjendet ndonje polic ta kape per fyti (!)
Mua me tingellon shume bukur ajo thenia urbane te "Man on Fire", se Zoti meshiron dhe nje kristian duhet te dije te fale.
dhe pergjegja se:
Fala s'ta fala eshte pune mes Zotit dhe atyre, -e imja eshte qe tua aranzhoj takimin...
Me ndjeni se e solla serish kete film .
Aeneas Dardanus
Krijoni Kontakt