Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 39
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

edhe njehere..

Edhe njehere do tju lutesha myslimaneve te forumit qe te jene me te kujdeshem ne shkrimet qe ata sjellin ne lidhej me besimin krstian, sidomos ne faqen kristjane.
    Irfan meqenese ju dini plot gjera per rreth krishterizmit, te keshilloj qe kete mesim ta besh ne faqen myslimane, ne menyre qe te te ndejkin ata qe kane deshire . Nuk eshte e ndershme te hysh ne shtepine e tjetrit dhe te shash te zotin e shtepise.
    Per te mos ju lene vend fyerjeve dhe ngacmimeve, qe si ne cdo rast i sjellin " te krishteret" , une te dretjohem ty si i mencem qe je, qe te mos sjellesh shkrime te tilla.
    Deshmeusi.

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Deshmues!!!
    Me duket se disa gjera po i ben kot fare. Ti e di se une jam i ashper, ti mendon se kam tipare te ashpra se jam "islamik" por duhet ta dish se ti je akoma me i ashper kur flet mbi Izraelin si te zgjedhurit e Perendise me duket se Perendia ta ka bere te qarte ne Dhjaten e Vjeter kur flet mbi "Peshen e Arabise", nuk besoj se te eshte anashkaluar se Izraelitet besojne se ata, si te zgjedhur qe jane, jane te vetmit njerez dhe ne jemi kafshe ne sherbim te tyre por Perendia me qene se ishte meshirues ndaj tyre na krijoi njerez qe sherbimi ndaj tyre te ishte me i kuptueshem dhe me i komunikueshem.......Besoj se nuk ka fjale tjeter te shtohet.
    Sa per shpjegim dua te shtoj se ne shkrimet e tua ne fillim te kesaj Teme ke thene se Abrahami ishte babai i Izraelit por mos harro se ai eshte edhe i Arabeve, Izraeli ishte individ dhe pas tij erdhen 12 kombet e Izraelit,...E Jezusi kur ka folur e u ka thene njerezve ne Ungjill se ka ardhur vetem per delet e Izraelit, dmth vetem per 12 kombet e tij, nuk do te thote se per gjith boten, kur u thote dishepujve te shperndajne lajmin e mire neper kombe, qellimi ishte kombet e Izraelit...ndoshta mendon se je edhe ti cifut (individ nga nje komb nder kombet e Izraelit)meqe je kristian e une jam shqipetar musliman ose musliman shqipetar merre si te duash njesoj eshte
    Tung Robo po ben shume gabime se futesh ne "Histori" qe i them ke dal nga "lagja ime"
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160

Qekan mbledhe i grusht cifutash ktu

Ca ju lidh ju me Izraelin ihere? Kur e gjithe bota e pranon se cifutet jane rraca me parazite ne kete planet qe rrjepin ekonomine boterore duke monopolizuar tregjet leri masakrat ne popullin palestinez e popujt e tjere te lindjes se mesme.
    Ne realitet jetoni ju apo ne bibel?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    gjilan
    Postime
    71
    O deshmues ti je aq i pakjart sa qe me behet se as vet nuk je ka di se ē`thua.
    Po a nuk ke sy te shohesh ēndodh ne bote
    ku ēdo fjal e te urtit ketu eshte e kote
    Njeri lutet te shpetoje dhunuesin
    tjetri lutet te shpetoje nga dhuna

Po, per ēudi
    I verberi prap nuk sheh
    se zemer e sy te verbera i ka
    Lutu per drejtesi
    dhe per udhezimin tend
    qe te kesh shpetim
    e te kesh qetesi
    ---------------------------------------
    "Allahu nuk e ve ne rruge te drejte popullin zullumqar"
    haker007

Dėshmues inderuar!
    Sė pari titulli -Beko o Zot Perėndi ėshtė gabim. Sa di unė si Zot, si Perendi, si Jehova, si Allah, kanė tė njėjtin kuptim.
    Hebrenjt janė viktimė e dogmės sė tyre fetare, qė e kanė shkruar vetė! Ata e kanė shpallur veten si populli i Zotit, thua se tė tjerėt nuk janė! Ashtu edhe kombi i urtė gjerman ka rėnė viktimė e teorisė si racė e zgjedhur nė kohėn e Hitlerit. Poashtu edhe shovinistet serb e ēmojn veten si popull qiellor! Kam lexuar se hebrenjt kanė bėrė mėkat aqė tė madh qė kanė vra Jezusin, sikur tė kishin vra 1 000 000 000 (njė miliard) njerėz, dhe pa u penduar, nuk do e gjejn paqen dhe lumturinė, edhe nė u lutsh Ti dhe tė gjithė tė tjerėt! Pastaj, a i je drejtuar ndonjėherė Zotit, me i ndihmuar bashkėkombasit Tuaj = Shqiptarėt, apo vėllezėrit e motrat tuaja (nuk e di a i ēmon ashtu, por unė i ēmoj) myslimane?
    Izraelitet gati bėjnė ndaj tė tjerėve ashtu si fashistet kundėr tyre! Pajtohem qė edhe palestinezėt bėjn gabim qė vrasin civilė, por izaelitet i robėrojn dhe i masakrojn. Ndoshta je i ri, por unė e mbaj mend masakrat e mėdha nė kampet refugjate nė Sabra e Shatila qė i ka bėrė krimineli i luftės Sharon. Ai qė nuk ėshtė pėr Kombin e vet nuk ėshtė bash nė rrugėn e Jezusit!!!
    Ini, bėhuni, pėrhapni dhe jetoni dashuri!

i/e regjistruar Maska e hope31
    Anėtarėsuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    ketu
    Postime
    1,054
    Mbeshtes lutjen tende Deshmues.

sinqerisht
    hope31
    Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
    Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
    :^proton

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-01-2003
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    99
    Te kuptohemi edhe une jam nje shqipetar musliman,por ju keshilloj te gjithe juve qe aq ashper iu kundervuat Deshmuesit ti vizitoni edhe faqet e gjelberta pra atje ku pershendeten vetem vellezerit musliman e ti leni te qete individet ne kete shtepi te krishtereve.Secili ka te drejte te gjykoje sipas bindjeve te veta dhe besoj se ju me intervenimet tuaja vetem se mbollet konfuzion.Gjithashtu e keshilloj edhe macen te mos i provokoj shqipetaret e besimit islam por le ti mbahet kesaj faqe kur diskutohet per ceshtjet e feve.

Me konsiderate per te gjithe
    Zorraxhiu

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Re: Beko o Zot Perendi Izraelin.

Postuar mė parė nga deshmuesi
    Kohet po na tregojne se fundi i kesaj Bote eshte shume afer. Nje nga shenjat qe Jezusi tha per kohen e fundit eshte : Rrethimi i Izraelit dhe shkelja e tij nga Paganet. Hidhini sot syte ne Izrael dhe shume lehte do ti vertetoni Shenjat qe Jezusi tha mbi fundin e Botes.
    shume njerez nuk e marin serjozisht fjalen e Perndise (biblen) , por gjithshka po ndodh pikerisht ashtu si Perendia ka parathene me ane te profeteve, dhe se fundi me ane te Birit te tij te vetem lindur Zotit krisht.
    Te dashur motra dhe vellezer te Krishtetre: Lutuni per Paqen ne Jeruzalem, mbeshtetni Izraelin e sotem , Bekoni Izraelin. Sepse kush lutet per Izraelin do te jete i falur prej Perendise, kush mbeshtet Izraelin do te mbeshtet tek Perendia dhe kush bekon Izraelin eshte i bekuar nga Perendia.
    Keto qe thashe nuk jane thjesht mendimet apo deshirat e mija, keto fakte jane nje realitet i gjalle ne ato kombe apo individe , te cilet jane lutur , kane bekuar dhe kane mbeshtetur Izraelin.
    Kisha dhe te krishteret kane nje bashkesi dhe prejardhje te njejte me kombin e Izraelit. Ne u beme pjese e kombit te Perendise me ane te Besimit tek babai i ketij kombi, Abrahami.
    Qysh ne krijimin e ketij kombi , armiqte e Perndise jane perjekur ta asimilojne ate. Perse? Edhe sote e kesaj dite Armiqte e Perendise kerkojne ta asimilojne ate. Perse?
    Si ne fillim po keshtu edhe sot edhe ne te mardhmen , askush nuk do te mund ta asimiloje dhe ta shkatroje popullin e Perndise Izraelin , per te vetmin fakt , sepse ai eshte kombi i ZGJEDHUR i Perndise dhe Perndia i plotfuqishem e ka kete popull para syrit te tij. Perendia thote: Kush prek Popullin tim Izrael , eshte njesoj sikur te kete prekur "Beben e syrit "te tij.
    Ne te gjithe historine e kohrave bibla na tregon se Perendia e ka ndeshkuar Izraelin sa here qe ai nuk ka ecur simbas statutit te tij, por asnjehere nuk e ka shkatruar , por asnjehere nuk e ka braktisur deri ne eleminim. Perse? Sepse ai eshte i i pakthyeshem ne ato qe premton. Ne premtimine tij bere Izraelit Ai thote:
    Psalmi:89:34-37.
    " Nuk do ta shkel beslidhjen time dhe nuk do ti ndryshoj fjalet qe kane dale nga goja ime.
    Jam betuar njeher per shenjterine time dhe nuk do ta ginjej Davidin; Pasardhesit e tij dooo te jene perjete dhe froni i tij do te jete si djelli para meje, do te jene te qendrueshem si hena , dhe deshmitari ne qiell eshte besnik."
    Perednia eshte besnik dhe nuk e ndryshon fjalen dhe premtimin qe ai ben Romak:11:29:
    Lutuni , bekoni dhe mbeshtetni Izraelin, dhe Paqja dhe shpetimi i Zotit dp te jete me ju.
    " I bekuar je o Zot , ti Krijuesi i gjithesise. JAa tek perulem sot para teje dhe me zemer te dridhur dhe te perunjur te lutem o Zot : Beko Izraelin dhe mbroje ate nga armiqte e tu, te cilet duan shkatrimin etij.
    E sjell sot kete lutje para teje o Zoti im Perendia Jehovah, si nje
    oferte flijimi , dhe kerkoj me gjith forcen e shpirtit tim qe ta bekosh, ta mbrosh dhe ta shpetosh Izraelin , ate qe ti e perzgjodhe qysh prej fillimit.
    Ndale doren e armiqve te tij dhe bekimi dhe shpetimi yt do te jete me te."
    Ne emer te Krishtit ta kerkoj o Zoti Im . AMIN
    ----------------------------------------------------------------------------------
    Po ju drejtohem perseri atyre muslimaneve, qe perpiqen me cdo kusht , ta kthejne gjithshka ne lufte. Po ja u sjell perseri shkrimin tim te pare, ne mnyre qe ju ta lexoni ate , dhe me pas te tregoni veten tuaj te civilizuar, besimtare dhe te edukuar. Kjo lutje ju drejtohet vetem te krishtereve, pra nuk e kuptoj se perse ju te nderuar myslimane, nderhyni per te krijar shume Zhurme? Te gjithe ata qe periqen ta denigrojne temen, dhe qe ne menyre me te keqe flagrante dhe pa te drejt hyjne ne kete faqe dhe e dhunojne mendimine llire te cdo te krishteri, te largohen gna kjo menyre luftareke diskutimi, ku me cdo kusht perpiqen qe te lartesojne veten e tyre duke e share dhe fyer diskutantin. Me pelqu Zoraxhiu, i cili ishte objektiv.
    Une kam lirine dhe te drejten time qe te lutem per kedo, por.... kush jeni ju .. qe cenoni pa te drejte lirine e besimit tim, dhe qe sapo hyni ne dikutim e "NDYNI" ate me gjithfare fjalesh dhe fyerje ndaj individit?
    Ju ne radhe te pare kini hyre nga "Dritarja"(sepse kjo eshte faqe ku mblidhen te krishteret) por mos kerkoni te nxirni jashte edhe te zotin e shteipse. Por ju doni nje ALBLINE moderator dhe jo Shpresmirin E megjithse hyni BRUTLISHT ne kete faqe te krishtere( fale moderatorit ) ju nuk dini dhe nuk njihni te mbani vendin qe nuk ju perket.

Nese ju luteni per Palestinezet , mo valle une duhet te hidhem ne lufte ? Do te isha krejt anormal nese do te beja nje verpim te tille.
    deshmuesi

ps. Kerkoj qe mderatori te heqe te gjitha shkrimet e atyre muslimaneve qe kane per qellim Luften.( dhe ta mbaje paster vendine punes)

Dėshmues! Jam edhe unė katolik, dhe bash dajė e kam pasur tė ndjerin shqipėruesin e Bibles don Simon Filipaj. Sigurisht qė ke tė drejt tė lutej pėr kė tė dėshironi, kėtė nuk e mohoj, por a thua se je bash nė rrugėn e Zotit e tė Jezusit me lutje tė tillė?! Kurrė njė lutje tė tillė, nuk e ka bėrė, as kurrė nuk do e bėjė Shenjtėria e tij Papa Gjon Pali! Ai lutet me shumė tė drejt, qė tė ndalet lufta, nė paqė tė zgjidhen konfliktet, e jo qė tė shpėtojė Zoti njėrėn anė nė konflikt!
    Paqė, bekim, barazi, drejtėsi e mirėkuptim pėr tė gjithė dėshiroj nė zemrėn e shpirtin Tėnd!
    Ini, bėhuni, pėrhapni dhe jetoni dashuri!

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Shpirti i pajtimit

Qė dikush t`i lutet Zotit kjo ėshtė e drejtė e secilit. Pėr mė tepėr urata ėshtė shprehje personale e besimit nė Zotin. Lutja/urata ka shumė tė pėrbashkėt me fenė, mos tė them ato identifikohen. Kėshtu, pra, kur dikush lutet pėr paqe me siguri se nuk ka nevojė tė kundėrshtojmė, sepse paqja ėshtė vlerė qė vlenė pėr tė gjithė dhe gjithmonė. Kėtu mė kujtohen pėrshėndetjet (unė i konsideroj si lutje) nė fillim tė disa shkrimeve ku njė besimtar mysliman pėrshėndet vetėm besimtarėt e fesė Islame (dhe atė nė gjuhėn arabe). Unė kėtė nuk e kam marrė si fyerje edhe pse nė fakt mund tė jetė, nė rend tė parė pėr shkak tė frymės ndarėse qė krijojnė kėto pėrshėndetje ndėrmjet shqiptarėve qė mundohen tė bashkohen pa dallim feje.
    Kėshtu lidhur me uratėn ku veēanėsohet populli hebre aspak nuk ka diēka tė jashtėzakonshme. Tė njėjtėn gjė mund ta bėjnė edhe besimtarėt e fesė Islame pėr popullin palestinez. Tė gjithė kemi nevojė pėr paqe dhe jemi tė Zotit nė tė Cilin mbėshtetemi tė vetėdijshėm se askush nuk e posedon Atė si tė ishte pronė private e tij.
    Zoti dėgjon ēdo uratė/lutje qė del nga zemra e sinqertė dhe qė ndėrton Mbretėrinė e Zotit: paqen, dashurinė, respektin pėr tė gjithė duke filluar nga individi, grupi e deri nė mbarė botėn.

Vėlla i dashur tė ftoj qė sė bashku me mua ta lusim kėtė uratė:

O Shpirt i pajtimit,

me dashurinė tėnde qė tejkalon ēdo pėrēarje
    vendose bashkimin atje ku ėshtė humbur ose shnderuar.
    Na pajto me Atin, duke i ofruar Atij keqardhjen tonė pėr shkak tė gabimeve,
    kurse ne duke na dhėnė mėshirėn - zemėrbutėsinė e faljes sė Tij.
    Bėj qė nėpėr ēdo pajtim me Hyjin tė pranojmė gėzimin e dashurisė mė tė madhe
    dhe thirrjen qė mė shumė tė angazhohemi.
    Pajtimi qė ti e zbaton le ta rrotullojė ēdo gabim nė rast pėr pėrparim dhe
    zemėrgjerėsi mė tė madhe.
    Na ndihmo qė tė paqėsohemi me vėllezėrit tanė,
    sapo ta vėrejsh grindjen dhe mosmarrveshjen.
    Mos lejo qė kurrnjėherė tė biejmė nė ndieshmėrinė e tepėrt tė sėmur,
    as nė ankime tė pangopura tė hidhėtisė.
    Na e trego rrugėn mė tė mirėn qė prej fillimit sėrish t'i lidhim mardhėniet e
    miqėsisė,
    dhe na e trego rastin e volitshėm pėr vendosjen e mardhėnieve.
    Na e dhuro vėmendjen e kujdesshme ndaj tjetrit, nė mėnyrė qė tė mund t'i
    pėrmirėsojmė tė gjitha lėshimet ndaj tij.
    Na bėj mendjemprehtė nė zbulimin e arsyes pėr harmoni
    dhe bashkpunim,
    duke i harruar vėrrejtet dhe shkaqet e mospajtimit.
    Gjallėroi nė ne qėllimet pajtimtare, nė mėnyrė qė pėrleshjet dhe keqkuptimet qė i
    ndajnė njerėzit tė shndėrrohen nė dashuri mė tė madhe.

/j.g./
    IHS

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A ekziston Triniteti?
    Nga mesues nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 29-10-2016, 22:35
  2. Gjuha e Perėndive!
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 27-09-2007, 16:08
  3. Fragmente nga Shėn Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  4. Shėrbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  5. DOKTRINA - Kapitulli III: Trinia e Shenjtė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-03-2005, 23:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •