Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 39
    i/e regjistruar Maska e nimf
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Interzone
    Postime
    253
    deshmues,
    Thote gje bibla qe ne konfliktin izrael-palestine lutuni per izraelin? Nqs bibla ka thene lutuni per Izraelin ka qene ne testamentin e vjeter, edhe dihet qe shume gjera kane ndryshuar qe atehere. Me e rendesishmja nga keto eshte fakti qe Zoti i braktisi popullin e Izraelit, edhe denimi i tyre ishte te shperndaheshin neper bote derisa ata te pranonim Mesine. Zoti te njejtin qendrim mbajti edhe ne testamentin e ri. C'fare te ben ty te mendosh qe Zoti i fali, edhe do qe ne te lutemi per ta tani? Asnje nuk i di planet e Zotit.
    Ti thua qe nuk po lutesh per ceshtjen Izraelite apo Palestine. Me fal po te lutesh per Izraelin nuk eshte te shpresosh qe Palestinezet te humbin nje nga nje? Edhe mos me thuaj qe une nuk kuptoj gje sepse nuk jam kristiane. Ne menyren time jam, nuk i ngelet asnjeriu te gjykoj.
    Mesa duket ju dashka nje ateisti te kuptoje konfliktin ne Izrael. Nuk dua te ofendoj asnje po te gjithe ata Kristiane qe njof une luten per paqe e humanitet ne Palestine. Ndersa une lutem qe ndoshta nje dite feja e organizuar do i leje ekstremet edhe pse jo, te ndodhi ajo c'ka duhej te ndodhte me kohe, Izraeli te marre plackat e te pres Messian diku tjeter.
    Gjithe keto luftra nuk po i sherbejne asnje besimtari te asnje feje me duket, vetem po i shtyn kufirin e ekstremit ne te dyja anet. Qe te jetojme ne paqe, nuk eshte nevoja te jemi te njejte, bile as te shkojme mire me njeri tjetrin. Thjesht te respektojme besimet e njeri tjetrit, edhe te mos lutemi per shfarosjen e atyre me ideologji e besim te ndryshem nga ne. Sikur kjo te ishte shkruajtur ne Bibel...mbase s'do me kishte ngel kaq shume hatri me Zotin.

ps. nuk dua te diskutoj, kushedi sa here jane diskutuar keto. thesht dhashe mendimin tim te revoltuar.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Nimf.

Kjo lutje ju drejtohet vetem te krishtereve. Kush e ndejn veten te krishtere , i bindet vullnetit te Perendise.
    Te lutesh per paqen ne Izrael , nuk do te thote qe njekeohesisht te luesh per vdekjen e Palestinezeve. Kjo eshte nje keqperdorje qe ti i ben kesaj lutje, dhe ke qellim te keq kur shpreshesh keshtu. Ju nese nuk jeni i Krishtere , mos u lutni. Nuk mendoj te sqaroj shume , [pasi kete ekam bere ne temat e para. Delet e digjojne zerine Bariut te tyre dhe i binden fjales dhe porosise se tij.
    Deshmuesi

i/e regjistruar Maska e nimf
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Interzone
    Postime
    253
    deshmues,
    Pikerisht edhe une per ate po flas. Ku eshte kjo fjala e Bariut qe thote te lutesh per Izraelin.
    Nuk kam fare qellime te keqia ndaj te Krishtereve ne pergjithesi. Kjo puna e lutjes per Izraelin eshte bere debat ndermjet shume te Krishtereve qe njof une, pra nuk eshte vetem keqkuptim ndermjet te Krishtereve edhe jo-Krishtereve.
    Pra jo te gjithe te Krishteret i binden te njejtit vullnet qe ndien ti (ne ket rast lutjes).

ps. u pa puna po diskutojme

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-08-2002
    Vendndodhja
    Sloveni
    Postime
    8
    deshmues
    "Njeriu qe lexon vetem nje liber nuk mundet te kete shum dituri."
    Pra deshmues,pa mare parasysh librin a eshte kuran,bibel,tora,apo edhe kapital i marxit nese e lexon vetem ate dhe bazohesh vetem ne nje ideologji je njeri qe din shum pak.
    Sa per Izraelin dhe popullin Izraelit te tregoj se ata jane njerezit me te ndyre te gjith kohrave dhe me duken veprat e tyre te derguara nga "zoti" si vepra te cilat me teper tregojn menyrat per te bere krime,psh.:
    "mos vra"-izraelitet vrasin
    "mos genje"-dhe e kunderta ,nuk ka njeri qe u beson izraelitve.
    Populli izraelit eshte popull qe eshte fajtor per luften e pare boterore,luften e dyte boterore e plot lufta tjera.
    Edhe po te jete sa do e vertete se populli izraelit eshte popull i zotit ,e injoroj zotin i cili eshte aq i padrejte,ose me thjesht te tregoj se ne ate rast gjith popujt duhen te ngriten dhe te sjellin "zjarin",driten ne bote,dhe kjo me kujton Prometeun dhe greqine e lasht.

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    O "Zot" shpetoje Izraelin edhe nese ai vran femije e masakron gra, burra, pleq, plaka, e perdhunon jete te tera!

Edhe nese ua hedh njerezve ne koke bombat nje toneshe!

Bekoje Perendi Izraelin dhe tere arsenalin e Mediokerve qe e ruajne ate!

Shpetoje o Zot fytyren tende dhe shpetoje njerezimin!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-08-2002
    Vendndodhja
    Sloveni
    Postime
    8
    "Edhe po mos te kishte ekzistuar zoti njeriu do te kishte krijuar nje."

Starcraft me trego ti a ke kapur gjarpr me duar?Kam degjuar se ne amerik bejn edhe te tilla gjeste per te praktikuar gjoja jete krishtere.

---shpetoje o zot fytyren tende dhe shpetoje njerezimin!!!?
    ore nuk arij ti lidh fjalet e tua me fjalet e tjera me lart.-----

Ju lumt juve qe besoni biblen dhe e spjegoni si te doni.
    Nuk e kuptoj se si mundet qe nje njeri i cili me tregon per biblen dhe per permbajtjen e saj si nje mrekulli ,si liber paqe te kete ne tru aq urejtje.juve ore nuk u kuptoj ,a besoni ne paqe apo besoni ne lufte.tregoheni qe jeni kunder urejtjes dhe keni sjellur urejtje ne bote ,me teper se cdo religjion tjeter.

Izraelitet kane duar edhe ne zbulimin dhe perdorimin e armatimit berthamor.
    "Bota eshte e vogel,po ti biesh dikuj me predh ,neser vala e te njejtes predhe te kap ti."

Nuk e di a do te kishe thene te njejtat gjera sikur te perdhunohej e dashura jote.
    -haroje zotin se je bere peng i tij,sa me shpejt aq me mire.

Mendoj se ke shqetsime ne sferen seksuale dhe prandaj ke probleme te tilla.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Bekoni Izraelin

Edhe njehere ju drejtohem te krishtereve qe te qendrojne ne lutje per PAQEN ne Izrael.
    Deshmuesi.

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Alter ego,

me duket se mesazhin tim e kishe kuptuar gabimisht. Nese e lexon me kujdes do e veres se cilen pike e rrahi une. Gjersa ta besh ate, mbetsh mire...

StarCraft.

P.S. Te isha lutur qe fjalet qe permbajne fyerje ti lesh anash. Kjo nuk eshte arene dyluftimesh.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

ISAIA..

ISAIA:62:1-`2:

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-08-2002
    Vendndodhja
    Sloveni
    Postime
    8
    "Te kujtoj se ka shum koh qe kur Prometeu u vodhi zjarin perendive."

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A ekziston Triniteti?
    Nga mesues nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 29-10-2016, 22:35
  2. Gjuha e Perėndive!
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 27-09-2007, 16:08
  3. Fragmente nga Shėn Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  4. Shėrbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  5. DOKTRINA - Kapitulli III: Trinia e Shenjtė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-03-2005, 23:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •