Sa zor eshte qe te ngordhe kjo raca e ndyre e komunisteve. Bile D'Alemes nga ora 6 dje po i qeshte fytyra. Tani duhet ta kete disi me te ngrysur kam idene.
Berlusconi, mason prej verteti, po prape.. me mire ai sesa keto te Internacionales.
Sa zor eshte qe te ngordhe kjo raca e ndyre e komunisteve. Bile D'Alemes nga ora 6 dje po i qeshte fytyra. Tani duhet ta kete disi me te ngrysur kam idene.
Berlusconi, mason prej verteti, po prape.. me mire ai sesa keto te Internacionales.
Postuar më parë nga darwin
Me kurseve ca rreshta Darwo djali,
Kjo epidemia e kuqe po kerkon te perhapet gjithandej.
I kane rrenjet e thella si ai rrapi i Kadarese qe kish mbire ndaj udhes,dhe vaditej nga shtrengatat kapitaliste....................
Koalicioni Perendimor,dhe ketej pertej Atlantikut do e ndjejne humbjen e Berluskonit.
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
Ho shqiptar te mire degjoni dhe nje shqiptar tjeter qe e provoj ne kurriz "koleren Luska" sic e quhanin ndemjet nesh froshon e italise. Kam degjuar shume shqiptar ne shqiperi qe flisnin dhe me njefare konsiderate per kete racist te shqiptareve. Eshte e vertet qe disa shqiptar i ka marr dhe ne emisionet e tij se bashku me barkmadhin Kostanca,por thjesht per faktin per show dhe per te mbuluar racizmin e tij si ne pergjithesi raca hipokrite e italianeve.
E verteta eshte qe pa marr "Luska "pushtetin per ne emigrantet shqiptar punet ishin shume mire mund ta thoshim dhe ne fjalen tone pa frike se mund te na shikonte njeri me nenvletesim apo te merrnim ekspulsion imediat si elemente te padesheruar."Luska" me politiken e tij te qelbur fashiste jo vetem qe na e beri jeten gati te pamundur ,por per qellimet e tij politike na i shiti lekuren tek ai fytyre shtremberi Bossi se bashku me palloshin Fini.Kurr ishte ligji i zonjes Turku cdo gje ishte e vertet ,por kur froshua mori pushtetin cdo gje nderroj.
Ju keni te drejte se nuk ju ka qelluar qe te shikoni rrallet e gjata te emigranteve ne mes te te ftohtit para questurave te tyre te qelbta qe ne oren 4 te mengjezit dhe kurr mbrrini idiotat me uniforme i vinin njerezit si bageti ne rralle dhe talleshin me ta thjeshte per nje fotokopje e kthenin nje person 10 here dhe i ziu duhet perseri qe te perseriste te gjitha.apo mos te te them se si perbuznin emrin tone te bukur pipinot dhe kjo thjeshte nga politika e qelbur qe ndiqte "luska"(ja them me perkelleli se me perpara i thosha tullaci,por me marifetet e tija ma hoqi kete kenaqesi).Nuk dua te permend se sa bashkatdhetar tane jane akoma neper burgjet e italise dhe po vuajne denime legjendare per gjera qe nuk i kane bere. Banda shqiptaresh te arestuara dhe grupash me te vetmin krim pse te shkretet rrinin bashke dhe ndoshta te dielen e pushimit pinin ndonje gote me teper dhe ndoshta ngrrinin zerin pak me teper dhe .....droge,prostitucion,banditizem e kudi une ne se sa nene i fusnin dhe per te dal thjeshte ne gjyqe te shkretet duhet te prisnin nja dy vjet.
Nuk dua te shfaqesoj asnje por dua qe ju bashkatdhetaret e mi mos te bashkoheni me propoganden boterore qe po ben shtypi dhe propoganda me vite per te krijuar himazhin e nje albanezi te pacivilizuar dhe uligan,por qe ka vetem nje faj qe ka nje qeveri qe nuk eshte ne gjendje te mbroj interesat e tij ligjore dhe qe jemi nje shtet i vogel ne numer i pakonsiderushem nga "Luskat"por me nje veti te cuditshme te mbijeteses dhe te forces se mbijeteses.
Ha e keni pyetur ndonjeher veten para se te besoni te gjithe ato qe shkruhen ne gazetat italiane per shitesit e droges dhe te femrave shqiptar se sa % nga ato histori qendrojne. Me nje perafersi vetem 3% te tjerat jane pjell e fanatizmit racist italian dhe te frymes se keqe raciste qe rregjimi Berkluskionan me pushtimin ideologjik te italianeve(rrjetit televiziv prona te "Luskes")beri.Ne itali jetojne me mijra emigrant shqiptar qe punojne ,studjojne dhe jetojne si njerez te vertet,por politika Berluskionane i le ne harrese,ndersa disa plera qe vete vendi jone i ka hedhur ne kosh me kohe ,po kjo politik i pergjitheson i zmadhon sa dhe ne vete mendojme qe jemi te keqij. Po kjo politik per te fshehur kete krim merr 10 persona qe asaj i duhen sepse jane talentuar dhe i nxjerr ne T.V. i ben famoz dhe ne kete menyre duket qe cdo gje ne rregull. Shikoja Kledi Kadiun p.sh. kur i lepihej asaj maces se ngordhur Marie de Filipaveeeee(se ate barkmadhin e ka marr sa per numer)kurr me talentin qe ka nuk ka nevoj qe ti lutet njeriu apo te jap intervista te shkruajtura nga dora e Kostancos.
Prandaj te nderuar bashkatdhetar(gjithmon lidhur me qendrimin ndaj te shkreteve emigranteve tane ne itali) as mos e vini ne dyshim se fitorja e Prodit eshte 100 here me e mire per shqiptaret se sa qime nguluri "Luska"
Prandaj e jam i kenaqur qe jam ne Amerike,jo per gje tjeter por per faktin qe mund te them me ze te larte dhe pa u perbuzur emrin e races sime te bekuar SHQIPTARE. Ju nuk mund ta kuptoni kenaqesin qe ndjej kur me pyesin :--where are you ? ne moment me vjen te bertas me te madhe: --Nga shqiperia jam ore. Por pastaj kujtohem qe duhet tia kthej anglishte dhe me nje pleas nga mbrapa dhe i pergjigjem: I Am Albanian.
P.S. Korrupsioni i tij eshte kthyer ne barcalet,por ...........te besh ligje per vete dhe per rrjetet dhe skuadrat e tua vetem ne itali kane ndodhur.
Postuar më parë nga kolombi
po pse flisni vetem per simpati personale
c'fare ju pelqen nga ky edepses i shkurter se ka arritur aty ku ka arritur me 1000 poshtersira dhe hajdutlleqe
ka shume shqiptare ketu ne Itali qe tifojne per Berlusconin dhe biles kur i thua ndonje gje nervozohen
po ca kane pare nga Berlusconiigjin Bossi Fini qe po na merr shpirtin me 100 yckla per te hequr deshiren te jetosh Itali
apo kontratat e punes mbaje mos e lesho ,qe te perdorin kur kane nevojen dhe kur s'duhesh me te lene ne shpi
une kete mendoj dhe te them te drejten jam e kenaqur qe fitoi Prodi
fale atij dhe Dalemes ne te emigruarit patem disa vantazhe
pse duhet te admirojme ata qe na demtojne dhe ndonjehere ti leme menjane simpatite (te ishte i bukur hajde de po eshte i shkrter 1.60) Prodi s'eshte lule po te pakten me jep nje qetesi qe fashistet sinqerisht me na kane bere me incube(endrra te keqija)
ahhhhh ciao!
"Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."
Kushtetuta i nep te dy organeve (dy dhomave) te njajten fuqi.Postuar më parë nga Davius
Ndryshon menyra e zgjedhjes:
-Votuesit per Dhomen e Deputeteve - mbi 18 vjeç.
-Votuesit per Senatin - mbi 25 vjeç.
-Te zgjedhunit ne Dhomen e Deputeteve - mbi 25 vjeç.
-Te zgjedhunit ne Senat - mbi 40 vjeç.
-Zonat zgjedhore per Dhomen e Deputeteve mbi bazen e numrit te votuesve.
-Zonat zgjedhore per Senatin mbi bazen e rretheve (cdo rreth ka nji numer te caktuem te zgjedhunish dhe perqindja nuk ndikon ne te pergjithshmen).
Per Dhomen ndikon perqindja e pergjitheshme tue i dhane fituesit nji numer deputetesh shtese per me lehtesue qeverisjen edhe per nji vote ma shume se humbesi (e majta ka me pase gadi 70 deputete ma shume sepse ka marre 0,07% ma shume vota se e djathta).
-Senati ka pjestare te perjetshem (ish presidentet dhe personazhe te cilesuem me aktivitet te madh ne sherbim te kombit).
Keto jane disa ndryshime.
Ndryshuar për herë të fundit nga shkodra13 : 11-04-2006 më 05:16
Kush fitoj?
E hengri Berluska edhe tek Senati .
Dje ishin 155-154 per Berluskonin ne SENAT , ndersa sot kalon ne avantazh Prodi , sepse nga 6 vendet qe zgjidhen nga italianet jashte shtetit , 4 i merr Prodi , 1 Berluskoni dhe 1 nuk i dihet .
Mund ti shtohen edhe 6 vende Prodit ne Dhomen e Deputeteve ...e shkojn e aty ke 346 ....
Berluskoni ja futi vetes me votimet e italianeve jashte shtetit ....Ishte nje ligj qe e deshen me cdo kusht , sepse mendonin ndonje perfitim . Ndodhi e kunderta ....votimet e tyre permbysen rezultatin e Senatit ne favor te Prodit .
Veshtiresi do kete per qeverisje , sepse ishte nje fitore e ngushte .
Akoma me muhabete te kuqesh ju...Nuk krahasohen ''te kuqet'' e vendeve te lindjes me te majtet e Italise .
Nuk eshte i kuq Prodi e keni gabim . Programet pak a shume i kane njesoj te gjithe , me perjashtim te se djathtes ekstreme dhe te majtes ekstreme , qe futen per te mbush koalicionet . Mund te flasim per te majte vetem per Rifondacionen Komuniste , qe jane ne koalicion me Prodin , por edhe Berlsukoni ka ekstremeiste si ''Legen ''( raciste) dhe 2 parti fashiste ne koalicion .
E thashe edhe me lart , ne emigrantet duhet te shofim se cfare na intereson ....Edhe me parti fashiste behem , vetem te me mbroje interesat mua si emigrant (megjithese nuk ka mundesi kurre ) ....
Po te shofesh edhe politiken e jashtme ( se ju amerikanet ate shihni) , del qe Prodi ka ne program nje terheqje nga Iraku te organizuar dhe ne bashkepunim me autoritetet irakene ...te njejtej gje ka ne program edhe Berluskoni ( i cili thote qe do terhiqemi ne fund te 2006 )....Asnje ndryshim mes tyre ....
Shendet ....
Io non rubo il campionato e in serie B non sono mai stato..C'E SOLO L'InternAcionale !
Atmosfera e Shqipnise "ndikon" edhe te italianet![]()
Italianet ne jug te Shqipnise (Vlone) i kishin dhane ma shume vota se majtes (nji partije, jo koalicionit), kurse ato ne veri (Shkoder e Tirane) te djathtes.
Ndryshuar për herë të fundit nga shkodra13 : 11-04-2006 më 08:51
Shpresoj qe me ne fund te vij pak oksigjen edhe per te huajt ne Itali. Ligjet e fundit te bera nga plehrat ne pushtet i konsideronin ne menyre shume te dukshme te huajt thjesht mish per te prere, njerez qe vetem duhet te benin punet me te rendomta qe Italianet nuk i benin me!
Akoma degjoj qe e djathta nuk e pranon humbjen, sepse ne distance te vogel votash dhe mendojne qe mund te jene bere gabime ne numerime.
Un nuk e di se cfare degjohet spo lexohet ne USA etj etj neper bote po me mire se sa e perjetojme ne qe jetojme ketu realitetin Italian sbesoj qe e dini juu te tjeret.
Duke u nisur nga kjo nuk lej vend ketu per ngjyra apo gjatesi por vetem nje permirsimi te gjendjes se refugjateve qe ndodhen pra ne Itali, te cilet ne vitet qe ka qene Berlusconi ne pushtet e kane pare gjithmone e me te zeze te ardhmen e tyre. Gjithmone e me shume te shfrytezuar dhe te shkelur me kembe.
Pra nese do te vendosja nje ngjyre do te zgjidhja ate qe do tme sillte me mire mua, dhe nuk shikoj asgje ketu per te mera shembuj te te kaluares qe as nuk mund te krahasohen.
Romeo
Zgjedhjet ne Itali per nje gje me interesojne mua, dhe du qe e djathta te fitoje, megjithse Berlusconi oishte i shper gjat fushates dhe debateve me Prodin.........Po fitoj Prodi kam frike qe vota e Italise persa i perket PAMVARSISE se Kosoves, do jet kunder....andaj shpresoj qe Berlusconi te fitoj zgjedhjet!!!!
Krijoni Kontakt