Gjyshja jote i ka te gjitha fajet.Postuar më parë nga Kuqalashja
![]()
Gjyshja jote i ka te gjitha fajet.Postuar më parë nga Kuqalashja
![]()
Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!
Rrofte Shqiperia Etnike
Per temen,
Une mendoj se gjuha shqipe eshte gjuhe shume e pasur por jo e zhvilluar sa duhet per shume arsye, e kryesisht per arsye ekonomike. Sa me shume te zhvillohemi ekonomikisht aq me te zhvilluar do kemi edhe gjuhen.
Ne dallim prej disa gjuheve te tjera, si psh. anglishtja qe per cdo fjale te re duhet te marrin rrenje te gjuheve tjera, gjuha shqipe e ka bazen shume te forte dhe shume te pasur, pra ka themelet e forta vetem duhet pune me e madhe ne zhvillimin dhe krijimin e fjaleve te reja nga gjuhetaret e shkrimtaret ne bashkepunim me eksperte te te gjithe fushave tjera.
Rrofte Shqiperia Etnike
Postuar më parë nga dodoni
po pse ore fjalet ca jane gjera qe prodhohen me seri, qe te behen aq shpejt? lol
te pakten te ruajme kete fjalor qe kemi e mos perdorim fjale te huaja aty ku zduhet...
Fjalet prodhohen gjithe kohen, ne te gjitha gjuhet, jo vetem ne gjuhen shqipe. Para disa kohesh psh. Kadare krijoi fjalen Nenkrese per Jastek ne nje nga veprat e tij, pastaj menjehere Timo Flloko perdori kete fjale ne tekstin e kenges se Pirro Cakos dhe Rovena Dilos, e keshtu fjalet e reja edhe ne shqip jane duke u krijuar gjithe kohen.Postuar më parë nga diikush
Ruajtja e ketij fjalori qe kemi, eshte nje problem ne vete, e pasurimi i gjuhes me fjale te reja eshte problem tjeter. Poashtu, nje problem tjeter gjuhesor paraqet edhe drejtshkrimi. Shpesh ne dokumentat, raportet, etj. te institucioneve shteterore, mediave te shkruara, etj. hasim shume gabime drejtshkrimore e gramatikore, gje qe jo vetem demton gjuhen tone te shkruar por ul edhe besueshmerine dhe profesionalizmin e personave pergjegjes qe bejne keto gabime dhe vet institucioneve e mediave ku behen keto gabime.
Rrofte Shqiperia Etnike
Fjala e bere me te zeze bie ne kundershtim me mendimin tuaj. "LoL" shqip-shqip domethene "Qesh" qe nga zona ime domethene "Gajasje".Postuar më parë nga diikush
![]()
![]()
Ta-Ta
- Dodoni, te drejte ke ti, por puna eshte se edhe ate fjalen qe e krijoi Kadareja, sic e the edhe ti e numeron me gishta sa here e ke pare te perdoret -_-
Plus qe sic the jane ceshtje te ndryshme pasurimi i gjuhes dhe ruajtja apo mrojtja nga 'papasteria', ndaj e theksova te fundit, per tju permbajtur edhe temes njekohesisht.
- Pili, lol nuk eshte fjale as ne anglisht, por eshte shkurtim fjalesh (acronim) qe perdoret ne virtualitet, ashtu sikunder edhe kjo >apo kjo >
nuk jane fjale, packa se komunikojne nje dicka/emocion te caktuar.
Tani ti per temen kishe gje? lol ...me fal se harrova ... Gajasje
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga diikush : 27-03-2006 më 20:08
Postuar më parë nga diikush
Une nuk thashe qe ishte fjale, thashe qe bie ne kundershtim me ate qe ke shkruar tine. Edhe mendimin time ne lidhje me kete teme e kam dhene, nuk perserit dot veten tani. (Gajasje)
Edhe simbolet jane nje forme komunikimi, edhe pse gjuha shqipe nuk i ka te pranishme, prandaj me ndihmen e kllapave do paraqesim ate qe ndjejme. (qesh)
Pili, po tema eshte e gjuhes moj xhan, jo simboleve, apo shenjave, apo komunikimit jo-gjuhesor (non verbal) apo gjuhes se shenjave, apo ku di une
Me kupton ti mua? (ti, jo tine - kjo eshte fjale, jo simbol, keshtu qe i permbahet temes ku jemi)![]()
hahaha...domethene se paske degjuar ate barsaleten kur njeri po fliste ne telefon edhe ne vend te qeshte tha "lol" ( e kam me verte) . Keshtu qe simbolet ne virtualitet ndikojne shume gjuhen e folur.
P.S.
More tinee, ne spo flasim ne lidhje me dialektet e ndryshme, por per gjuhen shqipe ne pergjithesi( duke futur ketuja edhe e format e ndryshme te gjuhes ne krahina te ndryshme, qe ndryshe quhen Dialekte )
Ika se me filloi mesimi (nxjerr gjuhen)
Laugh Out Loud = lol
qesh me te madhe = gajasem = hargalisem...etj
Jam 100% ne nje mendje me Dodonin.
Ndryshuar për herë të fundit nga Manulaki : 27-03-2006 më 21:51
Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!
Krijoni Kontakt