Close

Rezultati i Sondazhit: Çfarë ndikon më së shumti në papastertinë e gjuhës shqipe?

Votues
28. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Familja

2 7.14%
  • Shokët-Shoqet

5 17.86%
  • Shkolla

4 14.29%
  • Mediat elektronike (TV, internet, radio etj.)

13 46.43%
  • Mediat e shtypura (gazeta, revista)

1 3.57%
  • Mbishkrimet publike (reklama, dyqane etj.)

0 0%
  • Librat shkollorë/shkencorë

1 3.57%
  • Fondi i vogël i fjalve qe zoteron shqipja...

2 7.14%
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 42
    Citim Postuar më parë nga Julie
    Tani kur thua qe shqiptaret "nuk lodhin koken te shpikin fjale te reja" atehere do te thote qe bie dakort me mendimin qe shqipja eshte e varfer. Por kur jep ato shembujt e bukur me "fenda" tregon qe eshte e pasur apo jo?
    Cdo gjuhe krijon fjale brenda vetes, dhe krijimi vjen nga populli, qe ne rastin tone eshte dembel ne krijimtari dhe dyshues ne ato qe arrijne te krijohen.

Persa i perket shembullit, thjesht e vura sic kishe vene ti tendin, per te te pasqyruar se nuk mund te kapesh pas nje fjale, sic ishe kapur ti.

Nese dikush thote "dialog konstruktiv" dhe une them "bisede ndertuese" aty mund te dallosh fare qarte pasurine apo varferine e gjuhes, ose te vetorit ne gjuhe. (vetor = individ per ata qe s'kuptojne)

staple, paper clips... padituria e tyre ne shqip, nuk tregon mosqenesine, thjesht paditurine e tyre.
    Une mbaj mend ne shkolle mesuesit perdornin "paper clips" ne regjistra, por nuk mbaj mend si i quanin. Po vras mendjen, por nuk me kujtohet. Edhe staple, e di qe eshte, por perseri e njejta arsye. NUK MBAJ MEND. (jo: nuk jane)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Manulaki : 26-03-2006 më 09:20
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

Manulaki
    te kam thene dhe here tjeter me ty s'ja vlen pergjigjja sepse s'di te diskutosh. Mendon se mund tja mbyllesh gojen njerzve me fjale acaruese por thjesht tregon sa e paafte je te diskutosh sic duhet. Eshte fatkeqesi per ty qe je kaq e sigurt ne budalliqet qe thua dhe me vjen keq.

Sa per gjuhen shqipe ajo qe po thua ti tregon ose injorancen tende ne lidhje me subjektin ose deshiren tende per te dale kunder dickaje. Ne te dy rastet injorance tregon edhe pse dy injoranca te ndryshme nga njera tjetra.

E keshtu dal ne perfundimin qe me ty s'ja vlen te lodhesh.

p.s Me falni ju te tjeret nqs lodheni duke lexuar te tilla gjera por kjo ishte e fundit. Te tjerat do ti marri ne privat Manulaki po te doje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Julie : 26-03-2006 më 13:11
    Pasi te kesh lexuar firmen time, do te mendosh qe harxhove 10 sek te kohes tende ne forum, qe eshte gjithashtu kohe e humbur kot.

Manulaki
    te kam thene dhe here tjeter me ty s'ja vlen pergjigjja sepse s'di te diskutosh. Mendon se mund tja mbyllesh gojen njerzve me fjale acaruese por thjesht tregon sa e paafte je te diskutosh sic duhet. Eshte fatkeqesi per ty qe je kaq e sigurt ne budalliqet qe thua dhe me vjen keq.

Sa per gjuhen shqipe ajo qe po thua ti tregon ose injorancen tende ne lidhje me subjektin ose deshiren tende per te dale kunder dickaje. Ne te dy rastet injorance tregon edhe pse dy injoranca te ndryshme nga njera tjetra.

E keshtu dal ne perfundimin qe me ty s'ja vlen te lodhesh.

p.s Me falni ju te tjeret nqs lodheni duke lexuar te tilla gjera por kjo ishte e fundit. Te tjerat do ti marri ne privat Manulaki po te doje.
    Julie, acarohesh lehte per shkak te faktit qe je e lehte. Paaftesia ime eshte qe rashe ne nivelin tend dhe u perpoqa sic thote nje fjale e urte "t'u jap perla derrave"

Persa i perket temes, une pergjigjen e dhashe, dhe them se e dhashe me korrektesi per shkak te njohurise qe e di qe e kam ne gjuhe, si edhe te besimit qe kam se Shqipja ka nje hapesire te pafund brenda qe shume prej nesh nuk e kane zbuluar akoma. Shpresoj qe kete hapesire te kesaj gjuhe kaq te bukur te mos e kufizojme me injorancen tone, por te humbasim ne te, ashtu si nje femije ne dashurine e nenes.
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

Problemi yt eshte qe je shume e mete dhe keta te fundit mendojne gjithmone se nxjerrin perla nga goja.
    Vazhdo nxirr perla akoma se mua as me prish as me rregullon pune, vetem veten tregon se cfare je.
    Pasi te kesh lexuar firmen time, do te mendosh qe harxhove 10 sek te kohes tende ne forum, qe eshte gjithashtu kohe e humbur kot.

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Humdinger,

Kam jetuar 7 vjet me frengjishten e shpesh me ndodhte dhe mua qe kur sdoja ta shpjegoja dicka me nje fjali te gjate ne shqip, gjeja nje fjale frengjisht dhe keshtu e jepja shpjegimin vetem me nje fjale te vetme.
    Oj Julia, alis Tania Welch, e bija e Raquelit...

Ja ke futur si thone ne fshat si Kau PELES,

Mos ditja e Shqipes nga ana jote, nuk do te thote se shqipja eshte e varfer.

Lexo, Kutelin, Poradecin, Vedat Kokonen, dhe shume rilindas dhe do te shohesh sa e pasur eshte shqipja, sa pasuri frazeologjike ka ajo.

Mosdija jone, s'eshte argument per mospasuri te gjuhes...
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Perjashtuar Maska e diikush
    Anëtarësuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    votova media e shtypur, pasi media elektronike shumicen dermuese te rasteve eshte thjesht kompje e medias se shtypur.

Eshte per te ardhur keq, por edhe shume irrituese te lexosh mediat e sotme (me aq pak sa i lexoj, si kurbetli qe jam) qe shkruajn shume gazetare si e jema Zeqos maj thanes! ku e ku te perdorin fjale te huaja edhe ne ato raste qe fjala shqipe ekuivlente egiston me kuptim te plote.

Cdo kush nga ne mund te denigroje gjuhen, dhe kjo jo se eshte gje e mire, por ama gazetaret kane obligim moral dhe profesional qe te perdorin gjuhen korrekte, pasi ata kane shume ndikim ne evoluimin e gjuhes se perdorur (se p.sh. Ramadani ne kurbet qe flet 1/2 shqip + 1/4 anglisht + 1/4 greqisht lol , sado qe te influencoje, nuk ka ndikimin aq te madh sa shkrimatert dhe gazetaret)

Citim Postuar më parë nga koder kiss
    Per Mendimin Tim 2 Jane Faktoret Qe Na E Perlyejne Gjuhen Tone

Pordhet Dhe Tangerlliku

Ndryshuar për herë të fundit nga diikush : 27-03-2006 më 17:59

O xhuxho po kush te pyeti ty ne e kam te drejte apo jo, se spo marr vesh?
    Pastaj kush te tha qe te gjithe duhet te mendojne si ty?

Atehere... luaj rolin tend si xhuxh fshati mqs i dike dhe ato shprehjet e fshatit, e mos u merr me shkrimet e te tjerve.
    Sa per rilindjen dole jashte teme fare, mgjth prape pergjigjen per ty e kam thene tek shkrimi i mesiperm e po ta permbledh me 2 fjale ketu poshte.

Ata qe duan te japin mend ne kete menyre qe po flet ti , nuk dine asgje per vete akoma. Keshtu qe jep mendimin tend me aq sa mundesh, e mos flit pallavra.
    Peeeffff keni mare kot keni mare, mendoni pak para se te flisni se veten tregoni.
    Edhe pse shumica akoma si keni mbush 19 vjecet, por ama kjo nuk ju justifikon

Ne kete teme antare te forumit kane krijuar nje fjalorth me fjalet e huaja dhe barazfjalen e tyre ne shqip. Ka shume fjale te huaja qe perdoren sot ne gjuhen e folur shqipe qe jane ne shqip. Sikur shqiptari i zakonshem te kishte kaq seriozitet ne te menduar dhe te perdorte fjalet shqip ne vend te atyre anglisht, atehere shume do te ndryshonin mendim per pasurine e gjuhes shqipe.

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=59550

Pra eshte shume e thjeshte: pertacia, shtypi/radio televizioni, paravenia.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Manulaki : 27-03-2006 më 18:29

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    O xhuxho po kush te pyeti ty ne e kam te drejte apo jo, se spo marr vesh?
    Pastaj kush te tha qe te gjithe duhet te mendojne si ty?

Atehere... luaj rolin tend si xhuxh fshati mqs i dike dhe ato shprehjet e fshatit, e mos u merr me shkrimet e te tjerve.
    Sa per rilindjen dole jashte teme fare, mgjth prape pergjigjen per ty e kam thene tek shkrimi i mesiperm e po ta permbledh me 2 fjale ketu poshte.

Ata qe duan te japin mend ne kete menyre qe po flet ti , nuk dine asgje per vete akoma. Keshtu qe jep mendimin tend e mos flit pallavra.
    Peeeffff keni mare kot keni mare, mendoni pak para se te flisni se veten tregoni.
    Edhe pse shumica akoma si keni mbush 19 vjecet, por ama kjo nuk ju justifikon
    Julia,

Ti mbaj lart Frymen revolucionare, frengjisten ne nje dore dhe trurin ne tjetren qe te te mos fluturoje,

pa ne te fshatit 19 vjecare, kepusin flete terfili....
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    ça debilizimi.
    dhe kjo fjale e huj osht m'duket, fjale greke. Gjyshja ime qe s'di asnje fjale shqip, debila u thote te gjitheve. Loool.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ChuChu : 27-03-2006 më 18:30

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjuha Shqipe - Kisha dhe Kleri Katolik
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 02-10-2011, 14:48
  2. Një tezë e Selman Rizës për gjuhën letrare shqipe
    Nga shendelli në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-10-2003, 12:09
  3. Gjergj Fishta, per gjuhen dhe shkollen shqipe
    Nga Albo në forumin Gjuha shqipe
    Postimi i Fundit: 28-12-2002, 00:18
  4. "Alfabetare e gjuhësë shqip", 1879
    Nga Fiori në forumin Gjuha shqipe
    Postimi i Fundit: 23-04-2002, 00:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •