Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 29
    Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Dhe une do isha per bashkejetese .. nese do isha mashkull , se kuptoj perse femra duhet ta mbaje veten nen kurrizin e ish burrit te saj , perse mos te punoje e te mbaje veten? kjo ben qe martesa te kthehet me shume ne nje qellim se sa dicka e paster , per dashuri dhe pa interesa ..

Ēapkene... Maska e Arbresha
    Anėtarėsuar
    12-03-2003
    Vendndodhja
    Underneath the tears of the Sun...!!!
    Postime
    260
    Ju lutem shkruani shqip!Flm.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bunny : 23-01-2006 mė 08:34

ga ga Maska e bunny
    Anėtarėsuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    Citim Postuar mė parė nga Alket123
    Une banoj ne Amerike. Jam tmerruar. Nje djale dhe nje vajze shqiptare u ndane me gjyq, Gjykata i caktoi vajzes, nje shume parash i shoqi duhet te paguante+pagesen per femijen.

Sepse nuk kishin nje marreveshje paraprake, si prenuptial, alimony perfshinte nje vlere paraje qe vinte nga te ardhurat e bashkeshortit te jetonte tere jeten pa punuar.

Me duhet mua te i kerkoj bashkeshortes time nje marreveshje paraprake? Sinqerisht pse duhet une per keto para te i ndaj me ish-bashkeshorten?

Eshte gjinia me e dobet do thoni juve? Me sa di une femrat i kane te gjitha te drejtat ne mos me shume ne vendet perendimore.

Si mendoni juve?

alimony:

prenuptial:
    Tani kur burri e gruaja martohet, ato bejne nje tip kontrate ligjore, qe cfare eshte e imja, eshte e jotja! Ajo eshte bere automatikisht (mbas marteses tende), nuk eshte se eshte ndonje procedure extra.
    Kuptohet qe gruaja, ne shuuuumm raste eshte ajo qe rrin ne shtepi edhe rrit femite, gatuan edhe mban shtepine - qe kur vjen burri edhe femite nga shkolla e gjejne gati! Ky rol i gruas eshte i quajtur i = me ate te burrit. Fakti qe gruaja nuk ka punuar, por ama ka rritur femite, nuk do te thote qe nga aspekti ligjor ajo duhet te mare % me te vogel se burri. Kjo flitet per ato familje me rrogari mesatare!Nqfs cifti ndahet, roli i te 2ve paleve shikohet me shum thellesi, sa vite ka qene pa pune gruaja, sa ka punuar edhe gjygjtari mundohet te gjej 1 shum sa me te barabarte midis 2 paleve= nqfse roli ka qene i njejte. Burri(babai i femive) ka te drejte te paguaj per rritjen/mireqenjen e femive deri ne moshen 18.

Kurse per ato milioneret qe flisni juve- ato vetem neqfse nuk kan mare keshilla ligjore te plota- pasi pasurine e tyre ato mund ta fusnin ne Trust (e plot procedura te tjera legale) qe e mbron nga partnerja/ri. Un flas per ligjet Angleze- pasi andej nga USA eshte turp se per cfare e perdorini gjykaten.... me te vertete shokohem kur degjoj disa ceshtje. Qe ben gjith aspketin ligjor ta humbe ate moralin e tij.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bunny : 23-01-2006 mė 08:33
    How can she fall, if there is no one there to catch her

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Citim Postuar mė parė nga PINK
    kjo ben qe martesa te kthehet me shume ne nje qellim se sa dicka e paster , per dashuri dhe pa interesa ..
    Dmth martohu me mua se nuk do te marr per burre per interes? Grrr PINK!

Per dashurine?
    vetem budallenjte mendojne se ka dashuri pa interes.

une si mashkull cfare pres nga gruaja ime? pret diku ne nje instance te kem femije me te, pres ajo te plotesoje nevojat e mia nga te thjeshtat deri ne biologjiket.

Gruaja po ashtu pret nga mua te kete femije me mua, mashkulli te i plotesoje nevojat e saja nga te thjeshtat deri tek biologjiket.

Nje mashkull do te marri nje vajze qe ajo te i pergjigjet ketyre ndoshta me pak,

ndersa vajza,pergjithesisht, kam vezhguar se duan te marrin nje mashkull qe ka me pak probleme se ato dhe mund te jete i afte te mbaj cdo lloj bisede me to.

U zgjata por respekti, dinjiteti, sjellshmeria, dashamiresia qe krijohet pra te menduarit/llogjikuarit se qenia tjeter e do qenien tjeter pa interes.

Dashuri pa interes nuk ka!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Nese edhe gruaja edhe burri punojne dhe kalamajte mbahen nga babysitter eshte mire te behet nje prenuptial, pasi ne rast divorci cdo gje e fituar jashte marteses ndahet pergjysem (shiko shtepia). I bie qe nese gruaja te le, ti duhet te ikesh, pasi ajo do rrije atje me ato dy trofete e saj (shih: kelyshet), pasi keshtu vendos gjykata.

Meqe nuk ka me pergjegjesi objektive ne rast divorci, i bie qe edhe middle class te beje nje prenup si siguri ndaj te ardhmes.

http://www.divorcesupport.com/

Kujtohu edhe qe child support nuk e dedukton nga taksat, por Alimony MUND ta deduktosh.

Kjo teme gjithsesi duhet hequr nga ky vend e duhet futur ne "Tema Shoqerore", pasi ketu nuk ka asnje romance.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Pasiqe : 23-01-2006 mė 09:03
    Ignore List: Den Bossi

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Dmth martohu me mua se nuk do te marr per burre per interes? Grrr PINK!

Per dashurine?
    vetem budallenjte mendojne se ka dashuri pa interes.

une si mashkull cfare pres nga gruaja ime? pret diku ne nje instance te kem femije me te, pres ajo te plotesoje nevojat e mia nga te thjeshtat deri ne biologjiket.

Gruaja po ashtu pret nga mua te kete femije me mua, mashkulli te i plotesoje nevojat e saja nga te thjeshtat deri tek biologjiket.

Nje mashkull do te marri nje vajze qe ajo te i pergjigjet ketyre ndoshta me pak,

ndersa vajza,pergjithesisht, kam vezhguar se duan te marrin nje mashkull qe ka me pak probleme se ato dhe mund te jete i afte te mbaj cdo lloj bisede me to.

U zgjata por respekti, dinjiteti, sjellshmeria, dashamiresia qe krijohet pra te menduarit/llogjikuarit se qenia tjeter e do qenien tjeter pa interes.

Dashuri pa interes nuk ka!

Alket ,
    sikur se kam thene une ate me lart , cne qe me drejtohesh mua ?

Lexo me mire se i bere lemsh mendimet .
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Perse duhet te shikohet martesa apo dashuria me interes , kur te dy partneret mund te bejne per njeri tjetrin aq shume duke u nisur nga dashuria e paster , duke arritur bashke dhe duke u munduar gjithmone te ecin perpara , nuk duhet te kete interes as ngruaja po as nga burri ..Po te bejne kete sdo lindi nevoje te ekzistoje interesi midis tyre por bashkepunimi dhe mireqenia ...

Megjithate ka dhe njerez qe te gjitha i shohin me interes , biles dhe dashurine ..nuk habitem jo ..lol

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Parate per femijen nuk i diskutoj por kur te urdheron gjykata te paguash alimony kesaj cfare ti thuash te jetoje tere jeten e saj vetem me parate qe merr nga ty.

Nuk eshte se do e kem inat ish-gruan time sepse ajo jo vetem eshte nena e femijes tim por te duket te teperta ligjet une te jem financuesi i kostos se jetes se saj?

Ok, bie dakort me ty qe nese ndahesh gruaja apo burri ska te drejt te marri parat e tua per veten e tyre, vec nese keni femije.

Per vete do me duket gje e ulet te merrja parat nga ish-burri, pasi jan te tij, dhe sdo me vinte mire nese do merrte nga une gjithashtu

Por fakti qe para se te martohet nje cifte mendon per "prenuptial agreement" me duket budallek, dhe a "turn off" pasi kur martohesh ti shpreson te jetosh me personin gjithe jeten, jo te mendosh o "po sikur te ndahemi kush do marri parat?", sme pelqen fare kjo ide.
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Por fakti qe para se te martohet nje cifte mendon per "prenuptial agreement" me duket budallek, dhe a "turn off" pasi kur martohesh ti shpreson te jetosh me personin gjithe jeten, jo te mendosh o "po sikur te ndahemi kush do marri parat?", sme pelqen fare kjo ide.
    Nuk eshte puna milionesh ketu, por rast konkret eshte se djalit i merret nga rroga jo vetem shuma qe i duhet nenes per te rritur femijen,llogaritur nga gjykata.

Pastaj nje shume tjeter akoma me e madhe se shuma per femijen per alimony e vendosur nga gjykata.

Te dyja shumat jane me shume se ketij personi i ngelet per veten e tij.

Nese shuma e pare mbaron kur vajza mbush 18 vjec ne moshe shuma e dyte eshte efektive per sa kohe qe ish-gruaja nuk martohet. Nese ish-gruaja nuk martohet personi do te paguaje gruan tere jeten e tij.

. Maska e delisa
    Anėtarėsuar
    27-10-2002
    Vendndodhja
    Ncuk Ketu !
    Postime
    248
    te prenup .. para marteses presupozohet ndarja,, plus eshte ofeze si per femren dhe per mashkullin.. tregon dyshim nga pala tjeter per motivet e verteta te marredhenies midis tyre.. kshu qe nje lidhje me prenup eshte e destinuar qe heret e vone te marre fund.

Sa mire kur ka prenup nga te dyja palet

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Cfare mendoni per Hitlerin dhe "Mein Kampf"
    Nga wittstar nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 06-02-2011, 20:15
  2. A mendoni tė ktheheni nė Shqipėri ?
    Nga Arbushi nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 189
    Postimi i Fundit: 10-01-2011, 07:06
  3. Cfare mendoni pėr lakuriqėsinė e femrave shqiptare?
    Nga vesaaa nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 454
    Postimi i Fundit: 05-12-2010, 16:02
  4. Pyetesor: Si mendoni...?
    Nga gea_07 nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-03-2007, 18:47
  5. Si mendoni...?
    Nga PRI-LTN nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 28-02-2007, 16:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •