Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 23
    in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556

Transportim për një makinë në Shqipëri

Desha te dija si i behet te cosh nje makine nga Amerika ne Shqiperi? Dmth juve qe dini, mund te na tregoni sa kushton, cfare rruge ndjek transporti, vendet ku ngarkohet, sa dite merr transportimi, etj.?

Flm
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

................
    Anëtarësuar
    19-11-2004
    Postime
    1,110
    Nuk është fjala sa do kushtojë në Shqipëri makina, sepse do qarkullojë me targa USA, por deshëm të dimë rrugën që ndiqet për ta transpotuar nga USA në Shqipëri dhe procedurat...patjetër dhe çmimin, i cili me sa di unë vihet për lb ose me KG.
    Mendimi se makina kushton më pak se transpoti, është i gabuar, sepse nëse transporti kushtoka 3-4 mijë $, mendoj që një makinë të mirë, nuk mund ta gjesh me atë çmim në Shqipëri. Bëhet fjalë për makina që janë në gjëndje...jo që ti blesh e ti nisësh.
    Asnjë nuk paska nisur makinë në Shqipëri nga USA ??!!

ga ga Maska e bunny
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    Per USA nuk jam e sigurte pasi vete jetoj ne UK edhe nga ketu plottt kan derguar makina ne Shqiperi pasi rruga eshte me e lehte . Nqfse nuk don ta dergoshe vete- si ketu ne UK edhe ne USA ka Compani qe ofrojne ' shipping' per ju - si kjo
    http://www.dasautoshippers.com
    http://www.escapeartist.com/moving/moving.htm

Une thjeshte bera 1 google search edhe me doli- mbase po te pyesesh edhe companine qe ti po e blen- edhe ato mund te keshillojne me shum. Por nqfse po flet per makine te mire- sic u shprehe mesiper ja vlen me mire te dergoshe sesa ta bleshe ne Shqiperi duhet te mendoshe qe mbase Insurance per shipping te duhet pasi makina mund te perfundoje kudo - dmth the right way = compani qe mer responsibility for your shipping .
    Ndryshuar për herë të fundit nga bunny : 22-01-2006 më 19:41
    How can she fall, if there is no one there to catch her

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    http://www.transportuniverse.com/states/newjersey.htm Varet nga do e dergosh
    qyteti dhe modeli i makines,viti.Nuk te shkon me shume se 2500 mije dollare(perfshire taksen doganore dhe inshurancen detare)
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Citim Postuar më parë nga panchovilla
    Po ne Shqiperi a nuk ka nje limit sa muaj apo vjet mund ti japish makines me targa te huaja?
    Mire qe ma kujtove. Kete dua te di the une.

Do desha te dergoja makinen time qe eshte dhe relativisht fringo, as 4 vjet s'i ka bere, por e krahasoj me shumicen e makinave ne TR dhe e di qe do bjere ne sy per keq e kam frike se i bejne ndo nje gje te pahijshme to my Lucille
    Por po behet fjale per makinen e Humdingerit qe eshte me e madhe se e imja dhe me e vjeter.
    Nje miku im mori nje makine nga Greqia qe ta sillte ketej dhe i kushtoi tek $2,000-shja. Une do desha te shkonte direkt ne Shqiperi se ka se kush kujdeset per te atje por te gjithe po na tregojne Greqine si rruga me fool-proof deri tani.
    Kolomb, do ta dija per nder nqs mund te na japesh emrin e kompanise me te cilen u more, apo ndo nje numer telefoni nqs e ke akoma. Makina duhet cuar ne Greqi perpara Marsit.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Po ne Shqiperi a nuk ka nje limit sa muaj apo vjet mund ti japish makines me targa te huaja?

Mesa me kane thene limiti qe kerkon te dish eshte dy vjet.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Heartless Maska e White_Angel
    Anëtarësuar
    11-01-2004
    Vendndodhja
    Kristal......
    Postime
    1,293
    Ka kompani qe merren vetem me kete pune . Shoqja ime do te iki perfundimisht ne Shqiperi dhe po mundohet te shohi cmimet me te arsyeshme qe i japin kompanite. Deri tani behet fjale per dy makina dhe komplet mallin qe ka ne shtepi duke filluar nga krevati e deri tek luget e pirunjt. Cmimi eshte 2000$ , per nje benz dhe Trans Am ( kjo eshte makine sportive). Ta sjellin ne shtepi mbajtesen ku do vendosesh mallin dhe te japin afat per 24 ore , ta mbushesh. Por une e di qe shkon nga 30 - 45 dite vajtja ne durres . Aty pritet malli. Gjithe problemi eshte i doganes shqiptare se shkon me shtrenjte.

Po te jeni te interesuar po i marr nr e telefonave dhe po jua shkruaj qe te flisni vete me kompanite.
    O Zot per vete sdua gjë jo...por për prindërit nje dhëndër të bukur!

Perjashtuar Maska e MICHI
    Anëtarësuar
    14-09-2004
    Postime
    1,537
    Pancho ka limit lali kte e di se kam xhaxhin shef qarkullimit te tr.

Ti nqs do te rrish ne shqiperi duhet tja nderrosh targat makines tja vesh shqiptare, deri ne 30 dite me duket.

Ka tjere qe levizin me makine kto jane zakonisht nga europa edhe hyne e dalin edhe i majne te huaja. Por dikush qe con makine nga usa sma merr menja qe do kthehet edhe i her me te ne usa. kshu qe pas nje muaji ste falin me.

Perska i perket temes , leila nqs ca krahine te usa jeton ti moj? Un jetoj ne mich edhe xhaxhi im dergoi nje Chrysler 2003 edhe e dergoi nga nje qytet i mich ktu nja 40 mins larg edhe i beri 1500$ edhe per 35 dite ka vajt.
    Ndryshuar për herë të fundit nga MICHI : 23-01-2006 më 12:42

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Une nisa nje Nissan Pafthinder 1998.Boston-Pirea (Greqi),rreth 1100$ transporti,dhe 300Euro paguan njerzit e mi ta nxirrnin nga limani.Per 25 dite u sos.
    Insurace transporti mos i vini,me duket e kote.Por kur ble makinen ketu,duhet ti nxjerresh insurace te pakten per tre jave sa te marresh titullin ne dore.Te vjen nje llogari reth 250$ ,varet nga makina,modeli,viti.
    Sa hipen makinen ne anije merrni mbrapa dhe hiqni insurance-n,rregull eshte te kthesh targat mbrapa,por munt ti thoni qe mi vodhen dhe cdo gje mbyllet.
    Ky njeriu im,e kaloi nga Athine-Kakavije me nja 300Euro nen dore policit.Te mos paguante doganen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga kolombi : 23-01-2006 më 22:14
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Betimi i Hipokratit
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    e gjitha e gjitha nuk i kalon rreth 1500$.vjet shoku im e nisi nje.pra dikush tha qe kushton me pak makina se transporti sepse ketu ka edhe makina 500$ per te cilat besoj e ka pasur fjalen parafolsja.ndersa per vjetersine e makines vetem po deshe ta cdoganosh perndryshe mund te jete edhe e kohes qepes/.
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i njoha Nanon dhe Berishën.
    Nga BlueBaron në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 23-01-2008, 19:21
  2. Debati mbi Ditën e Çlirimit
    Nga dardajan në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 23-02-2006, 04:50
  3. D'Alema per Kosoven
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-01-2006, 08:43
  4. Maskrat greke mbi çamet
    Nga alibaba në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-12-2005, 16:43
  5. Raporti i Kai Aides për Kosovën në OKB
    Nga Harudi në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 11-10-2005, 17:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •