Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 35 prej 35
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    46
    As une nuk e kuptoj kete punen e krenarise,dedhoj ndonjehere fjale te tilla qe ne kemi shpetuar europen nha pushtimi osman ne shekullin e 15 etj.kush mote vella e ka shpetuar Skenderbeu apo ti,ne jemi krenare per ate qe kane bere te tjeret,po ne vete si brez cpo bejme ,kjo eshte pyetja qe duhet ti bejme vetes.Per cfare do na kujtojne ne vitet e ardhshme?Une nuk e ndiej veten aspak krenare se jam shqiptare,sic nuk me vjen aspak turp qe jam shiptare,ky eshte nje faktor baze.Mbi kete une kam ndertuar figuren time personale,me jeten time edukimin e femijeve,sjelljen e perditshme,edukaten ,respektin kulturen dhe me kete qe bej cdo dite duke qene vetvetja,tregoj se cija jam,nga c'familje vij dhe sigutisht pa folur per krenari,i transmetoj botes qe me rrethon figuren e shqiptarit.Pothuajse te gjithe te huajt kur me njohin thone se nuk ngjaj si shqiptare,dhe a e dini si pergjigjem?Une kam nje fytyre tipike shqiptare ,te rrumbullaket,floke geshtenje dhe sy ulliri,po ju nuk i njihni shqiptaret, jane si une.Kur tregoj fotografi te familjes ngelen te habitur,shoh edhe admirim,sepse e dime si jsne familjet ne perendim

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    46
    jam shume dakord me chemical,sikur ka qene ne mendjen time,e ke vene re more vella sa ziliqare jane shqipraret ndaj njeri tjetrit?Pastaj te shohin me dyshim,jane te paret qe te konsiderojne si gjysem delinquente,ose te thone ruhu nga filani apo te vleresojne si kot fare.Edhe pse ti qendron shume me lart se ta ,ke studiuar me shume ke prejardhje nga familje me e ngritur i ke edhe gjysherit me universite,di 4-5 gjuhe te huaja,po ben universitetin e dyte.Ne vend qe te tregojne solidaritet te konsiderojne te huaj.:ne mes te injoranteve e ndiej veten me te huaj se ne mes te huajve

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-12-2005
    Postime
    459
    Citim Postuar mė parė nga FierAkja143
    ipakapshem, tani spyet a dua me e?

Megjithate cdo shtet ka historin e vet, dhe shume here, akoma dhe gjerat e keqe ne histori i interpretojn si te mira (psh. kali i trojes etj).
    Nuk thash mos te jemi krenar. Te jemi, por ate qe nuk kuptoj une eshte pse te rrinjt e teprojn kaq shume. Duke konsideruar faktin qe shumica e atyre qe cojn targ me flamur shqiptar tek makina nuk e din historin e shqipris aq mire sa ata qe jan me teper krenar ne zemer.

Zhvillimi i krenarise se "tepert" sic thua ti ka te beje me rigjetjen e individualitetit shqiptar. Nese esheh zhvillimin e shqiperise ne vitet e fundit qe nga 90 e ketej do te shohesh se per nje distance te cakktuar askush nuk donte te ishte shqiptar. Te gjithe kerkonin ku e ku te iknin te fallcifikonin ndoje dokument te beheshin Grek etj. Tani shqiptaret e pane boten dhe e dine se nuk ka si vendi i tyre. Guri i rende ne vendin e vet. Dhe prandaj shprehin dashuri dhe perkatesi ndaj vendit te tyre duke mbajtur sa me shume simbole te tij.
    Lufta e kosoves per liri eshte nje tjeter faktor qe ta dritheron zemren e vuajtur te shqiptarit dhe te ben krenar per popullin tend.

Me qan syri per nenen time te vogel, per nenen time shqiperi. Dhe ne dhomen time gjendet Flamuri mbi koken e krevatiti. Habiten vajzeria kur e shohin por s'ka goje njeri te ma shaje se i bej copa. Se kemi flamurin me te bukur ne bote.

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    T eme interesante kjo. Se pari te gjithe jemi krenare per identitetin qe kemi. Kjo nuk do te thote se duhet ta manifestojme kete me vend e pa vend dhe ne menyre te gabuar. Flamuri si simbol i kombit qe te nderohet dhe respektohet nga te gjithe duhet te jete ne vendin qe i takon. Ne nje makine psh ke nje pale te prapme qe varet te pasqyra ne kabine dhe bashke me te dhe flamurin. E njejta gje dhe ne shtepi, ne dhome psh ke nje poster te J.L dhe ne krah te saj flamurin. Kjo e ul simboliken e tij, duket sikur tallesh me te. Menyra me e mire per te manifestuar identitetin kombetar eshte duke u sjelle drejt me te tjeret, duke fituar sespektin e tyre. Me beri pershtypje nje histori njehere per nje goce te vogel qe e kishin cuar ne France per tu kuruar nga nje semundje e keqe. Nuk kishte shume shpresa. Doktori e kishte ftuar ne festen e vajzes se tij dhe ajo pranoi menjehere. Filloi te pergatitej per festen duke krehur e rregulluar floket. Megjithse e dinte qe nuk kishte shume dite jete kur e pyeten pse tregoi kaq kujdes te madh per veten ajo u tha se donte qe te paraqiste nje imazh shqiptareje te bukur, per te vleresuar vendin e saj. Ka menyra te ndryshme per te shprehur dicka, nuk eshte gjithnje nevoja te manifestet pa vlere. Cdo gje ka vendin e vet. Flamuri DUHET te jete maje shtizes dhe jo ne postera apo mbajtese celesash, apo dhe me keq si kam verejtur ne shtepi qe jane ne ndertim e siper bashke me hudhrat apo briret e dashit qe dashakeqesit te mos i marrin me sysh.
    Ezekiel 25-17.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    krenaria eshte personale e jo nacionale.

kur njeriu ndihet personalisht krenar per vetvehten athere e kerkon kete dhe ne sojin e tije e pastaj dhe ne kombin e tije.

nejse se eshte teme e gjere kjo.

a mund te jesh krenar per kto lloj minj gjirizash?

shekulli

--

Vidhen pompat e vajit, del jashtė pune nėnstacioni elektrik

Kastriot Bushi

Laē-Janė vjedhur pompat e vajit tė nėnstacionit elektrik qė furnizon me energji elektrike uzinat e Bakrit dhe Superfosfatit, duke nxjerrė kėshtu jashtė pune nėnstacionin. Vjedhja ėshtė kryer dy net mė parė, nga dy persona qė tashmė janė tė identifikuar si nga rojet e uzinės dhe nga policia e Kurbinit. Kjo e fundit ėshtė duke i kėrkuar.
    Sipas rojeve tė uzinės, natėn e sė mėrkurės, rreth orės 02.00, dy persona, nga fshati Shullaz, kanė ēmontuar 15 pompat e vajit nė nėnstacionin elektrik dhe i kanė ngarkuar ato nė njė makinė, poshtė urės qė gjendet aty afėr. Po kėshtu dy personat kanė vjedhur edhe 3 kv alumin nė njė banjo tė uzinės. Nė kėtė ēast ata janė diktuar nga rojet tė cilėt kanė nisur t’i ndjekin. Hajdutėt kanė braktisur aluminin dhe janė larguar menjėherė me makinėn ku kishin ngarkuar pompat e vajit.
    Sipas drejtorit tė Uzinės sė Bakrit, Sabri Taga, vlera e dėmit tė shkaktuar nga kjo vjedhje kap shifrėn e mbi dhjetė milionė lekėve dhe ka nxjerrė jashtė punės gjithė nėnstacionin elektrik. Nuk ėshtė hera e parė qė uzina e Superfosfatit nė Laē vidhet pasi sipėrfaqja e madhe prej 9.7 ha ruhet vetėm nga dy roje.

17/02/2006

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Ē'mendim keni pėr nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  2. Video e ushtarėve grekė nė Internet indinjon shqiptarėt
    Nga Ingenuous nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Mbi konfliktin nė Komunitetin Musliman Shqiptar
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 10:00
  4. Gjergj Kastrioti sipas pikėpamjeve antishqiptare
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  5. Cili ėshtė synimi i AKSH-sė?
    Nga Faik nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •