Ah Çameria, Çameria.
Kam qen i okupuar nga Serbi, si shume Shqiptar tjere, por gjithenje mendjen dhe zemren e kam pasur te dhe per Çamerin.
Une besoj se edhe Çameria do te kthehet pronareve te saj por mbrenda kufijve te Greqis. Pronat personale te individeve do te kthehen por nuk do te jen nen juridiksion te Shqiperise, ashtu si ne enderrojm.
E gjithe kjo do te ndodhe kur Shqiperia dhe Kosova do te jene antare te EU/Nato. Tani qe Shqiperia u pranua ne Nato, Greqia veq do te fillon te zbute egeresin ndaj Shqiptareve. Arsya pse Shqiperia nuk ka mundur te reagoj deri tani ka qen synimi i saj ne Nato dhe EU. Te gjithe e dijm se vota e greqis ka lujtur rol te madhe prandaj te presim derisa te hyjm edhe ne EU dhe do te shohim si do te reagojm politikisht.
Jo rastesisht, Greqia po vepron si po vepron ne Himare, kete po e bënë qe te Grekizoj Himaren sa me shume ne menyre qe kur te hyjm ne EU/Nato, dhe te fillon kerkesa e pronave ne Çameri dhe respektimi i drejteva te Shqiptareve ne greqi, Greqija do te kerkon te njejten gje per "Greket" ne Himare. Ose do te kerkon nga Shqiperia, mos me nguce ne Çameri dhe per Çamet, as une nuk do te ju ngacmoj ne Himare dhe per "Greket" ne Himare.
Me nderime
Flag
Krijoni Kontakt