Pershendetje sofra.
Pershendetje per te gjith camt dhe camet e forumit.
Pershendes goca-bules qe te kam shpirt![]()
Nga Politikanët Grekë
Nga Politikanët Europianë ose Amerikanë
Pa Dialog, Sepse Nuk Jep Rezultat
Me Konflikt Të Armatosur Si Në Kosovë E Maqedoni
Pershendetje sofra.
Pershendetje per te gjith camt dhe camet e forumit.
Pershendes goca-bules qe te kam shpirt![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga suzi tr : 29-05-2009 më 10:25
Hhahhahahhahaha. Mos më thuaj që je 50% minoritar. Nuk kam ndonjë problem me minoritarët, po më kënaqi kjo "të kemi njëherë paqe me grekët".
Me demek i thua qengjit, bëj paqe me ujkun, pa le të ta haja mëlçinë.
-
I thonë një fjale :
"Armiku i vjetër nuk të bëhet kurrë mik, po edhe në t'u bëftë nuk të bëhet kurrë i drejtë"
Ky sontazh eshte teper i ngusht. Nuk perfaqson alternativ/at bi te cilave beshtetet zgjidhja e ceshtjes came politikisht. Bile mund te konsiderohet edhe provokuese.
Konflikti armatosur per satisfaksionin e gjakmarrjes bije ne thes te grekve se nuk jemi te afte per zgjedje politike ose ne kategorin e terrorismit gje qe jan perpjekur te gjallin greket ne baskpunim me sllavet.
Sa per nderkombetarisimin e ceshtjes Came, eshte tejkaluar. Faktet jan te njohura nga rethanat politike te interesuara aq sa qe ceshtja eshte lene ne deren te dy paleve qe duhet te ulen ne tavoline per te bisetuar. Shqiperise edhe Greqise, midis dy shteteve qe duhet te zgjedhin por qe nuk e njohin, nuk e pranojn ceshtjen Came.
Sondazhi do te eshte me positive ne se do drejdonte pyetjen pse heshtin qeverite ne Tirane edhe c'fare duhet bere per pranimin te plages Chameri ne parliamentin JONE ne Tirane.
Zgjedja e nje deputetit e BDI'se eshte nje hap kurse eliminimi ne matrapazleqe e te dytit ne Fier goditje e kalkuluar nga interesat te lidhura me greket.
Pse nuk ve sondazhi ne pyetje ne te gjytha trojet shqiptare per pulsin e popullsise per ceshtjen Came? Edhe te krahasohet me qendrimet te politikanve grekofil.
Nuk perjashtohen edhe disa fraksione, sikur Came, te dyshimta ne Paris edhe ne Bruxell qe luftuan te percajn votat per BDI'en ne zgjedhjet edhe vazhdojn luften per te kryjuar khaos ne opinionin kombetar, edhe konflikte midis popullsise came.
Camet duhet te vendosin kontaktet me qamet ne territorin e qamerise dhe te organizohen per rezistenc dhe te drejta te tyre.
Shqiptare e Çamerise duhet te vendosin kontakte me njezit e mbetur ne kete krahine shqiptare. Eshte e pamundshme te mos kete shqiptar fshaterave te Camerise, dhe organizimi politik i vedisimit duhet te filloj nga ata qe jane duke jetuar ne qytetet dhe fashatrat e tyre. Prandaj duhet ndihma e te gjithe intelektualve te kombit ne kete drejtim. Shtypi shqiptar duhet te shkruaj me shume per kulturen, traditat e arvanitasve dhe cameve te ofroj ne mes veti camet ortodoks dhe musliman dhe te filloj organizimi politik permes formimit te nje partie apo levizje came ne teritorin e Camerise. Greqia nuk do te guxoj te marr masa represive sepse eshte anetare e Be-se, NATO-s, dhe tash egzistojn dy shtete shqiptare qe mbeshtesin te drejtat e shqiptarve qoft qam qoft arvanitas.
Eshte mese e domosdoshme qe camet te organizohen ne organizim politik, dhe te pregadise startegin e veprimit per zgjidhjen e qeshtjes se qamerise. Ne kete organizim duhet te zgjedhet nje lider si presidenti i Çamërise ,etj
Mbase jam gabim me temen, por si simpatizant i cameve dhe i kultures e traditave te tyre doja te prezantohesha edhe une. Shumica e shokeve te mi jane cam dhe do te ndjehesha indiferent po te mos tregoja respektin tim ndaj tyre. Uroj qe problemeve me jetesore tu vije zgjidhja ashtu sic duhet dhe sa me shpejt te jete e mundur. Respekte te gjitheve
Krijoni Kontakt