Pėrse e pranova Islamin?
Shpeshherė ndodhte qė djali im tė mė pyesė pėr shumė gjėra tė cilave nuk dija t’u pėrgjigjem. Ai ēdo herė mė parashtronte pyetjen e njėjtė: “Nėnė, pėrse besojmė nė tre zota?” Pėr arsye se edhe unė nuk besoja nė njė gjė tė tillė, nuk dija se si t’i pėrgjigjem. Kjo gjendje vazhdoi kėshtu deri atė ditė kur djali im, i cili tani mė ishte rritur, erdhi nė shtėpi dhe me sy tė pėrlotur filloi tė mė lusė: “Nėnė unė jam bėrė musliman. Ata besojnė vetėm nė njė Krijues. Feja e tyre ėshtė feja mė e drejtė. Prandaj vendosa qė edhe unė t’i bashkangjitem asaj feje. Tė lutem eja edhe ti e bashkangjitu me ne!” Pasi qė m’i bėri tė gjitha ato lutje, fillova edhe unė ta hulumtoj dhe analizoj Islamin.
Njė ditė shkova nė xhaminė e Berlinit, ku u takova me imamin e asaj xhamie i cili mi shpjegoi bazat e Islamit. Gjatė shpjegimit menjėherė mund tė vėrehej sinqeriteti dhe logjika e fjalėve qė ai i thoshte. Kjo bėri qė edhe unė tė filloj tė besoj se Islami ėshtė feja mė e drejtė dhe ta pranoj atė si fe timen. Pikėrisht ashtu siē patė vepruar mė herėt biri im.
Me kalimin tim nė Islam arrita ta kuptoj mė mirė atė qė e refuzoja mė parė, pra arrita tė kuptoj shkakun e refuzimit tė besimit nė tre zota.
Pasi qė bėra njė analizė tė mirėfilltė tė Islamit, e kuptova edhe mė mirė rolin e pakuptimtė tė priftit i cili i dėgjon rrėfimet e njerėzve pėr t’ua shlyer mėkatet. Tė gjitha kėto i refuzoja.
Farefisi im janė krishterė ekstrem. Unė jam rritur nė njė manastir katolik. Edukata ime ka qenė tėrėsisht edukatė krishtere. Mirėpo kjo edukatė fetare qe shkak dhe ndihmė qė unė tė udhėzohem nė rrugėn e pėrcaktuar nga All-llahu i Madhėrishėm dhe ta zgjedh fenė e vėrtetė. Tė gjitha tė mirat qė i mėsova nuk arrita t’i gjej dot nė krishterizėm, por vetėm nė Islam. Pranimi i Islamit pėr mua ėshtė ngjarja mė e rėndėsishme nė jetėn time.
Sot mė jam bėrė gjyshe. Jam shumė e lumtur qė nipi im ka lindur si musliman.
E di se All-llahu i Madhėrishėm i udhėzon ata qė dėshirojnė tė jenė tė udhėzuar nė rrugė tė drejtė. Ju a jeni njėri nga ata?
Krijoni Kontakt