Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 25
    FarewellToNavy Maska e FTN_2004
    Anëtarësuar
    09-11-2004
    Vendndodhja
    West by God Virginia
    Postime
    326
    Citim Postuar më parë nga Gio
    Pershendetje!!!
    Kam nje pyetje nje cike serioze: E di qe kur futesh ne ushtrine amerikane te duhet te veprosh sipas rregullave te atyre, obviously. Sikur nje dite, Amerika ishte ne lufte kunder Shqiperise (ose ndonje aleance ne te cilen Shqiperia merr pjese), a do te ishe i mundur te shkosh ne lufte kunder Shqiperise????!!!
    Pyetje interesante Gio, falemnderit qe e shkruajte. Eshte e vertete qe duhet te veprosh sipas rregullave, por si cdo pune tjeter ka dhe perjashtime. Ta them qe ne fillim, para sa te ngrija doren e djathte (betimi dmth) e pata menduar si mundesi, po ne vitin 2000 mundesia e Amerikes te hyj ne lufte me Shqiperine me duket e pamundur. Keshtu qe e kisha mendjen e fjetur qe kjo nuk kishte per te me ndodhur mua. Nqs ndodhte, nuk besoj se do merrja pjese, nuk e di, mbase do dilja "conscientious objector" (si ta perkthej un ket, kundra luftes per arsye principi, ndergjegje) ose do gjeja ndonje menyre tjeter per t'iu shmangur. Po per sa kohe te jem un ne ushtri nuk ka mundesi te ndodhi sepse 1) W nuk kandido me per president 2) Shqiperia nuk ka nafte si venden e Lindjes se Mesme dhe 3)Amerika ne Shqiperi i ka dyert e hapura gjithmone
    NeverAgainVolunteerYourself

Anëtarësuar
    09-11-2004
    Vendndodhja
    West by God Virginia
    Postime
    326
    Citim Postuar më parë nga Kuqalashja
    Po kur u mbaron kontrata c'beni ju? How will it feel getting back to real life, getting a 9 to 5 job?

respektet e mia as well though.

Kuqe, me te thene te drejten un s'ia kam idene akoma se si do ndihem ne nje pune 9 me 5. Te te them te drejten ajo lloj pune, jete nuk me ka pelqyer asnjehere. Kur te mbaroi kontrata un do mbaroi shkollen (criminal justice) dhe do aplikoj per Naval Criminal Investigation Service. Nga natyra nuk jam njeri qe mund te punoj brenda nje zyre gjith diten (desk job) kshuqe do i futem law enforcement..haha respect mah authori-tah !

Ndryshuar për herë të fundit nga FTN_2004 : 06-03-2006 më 15:24

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Nderime gjithe ushtareve te forumit. Jeni gjithmone te respektuar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga R2T : 06-03-2006 më 16:01
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

Anëtarësuar
    09-11-2004
    Vendndodhja
    West by God Virginia
    Postime
    326
    Falemnderit R2T per urimin. Ate linkun nuk e di fare se cfare permban, po as nuk kam per ta hapur. Meqe ra fjala, un kam gati 6 vjet ne ushtri. Te pakten deri 2 vitet e para kam qene ne shume siklet nga ana shpirterore te pakten, duke vene ne dyshim vendimin per te sherbyer ne ushtrine e nje vendi tjeter dhe jo Shqiperise. Here ndjehesha krenar, here tradhetar Kam deshire te degjoj eksperiencat e te tjereve ketu.
    Nje gje qe nuk me pelqen ama eshte fakti kur shqiptare si puna ime, qe i sherbejne Amerikes dekorohen me medalja ne politikanet shqiptare kur rastisin te shkojne ne Shqipei?! Ket nuk arrit ta kuptoj se pse. Me pat ngel merak qe nuk mu realizu dot deshira me shku ne Shqiperi me ushtrine dmth, po mbase me mire keshtu.

Larguar.
    Anëtarësuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    në Blog
    Postime
    1,121
    Pershendetje FTN 2004

nje pyetje kam. Ku sherben? (aeroplanmbajtese?)

dhe nje keshille, kur te mbarosh te futesh ne nje pune qe te kete afersisht te njejtat kerkesa se nga statistikat qe kam pare te gjithe ushtaret pas sherbimit bien ne melankoli dhe kane dhe simptoma te tjera ngaqe nuk kane c'te bejne.

Mos ke dilema, te jesh nje profesionist i mire...

Anëtarësuar
    09-11-2004
    Vendndodhja
    West by God Virginia
    Postime
    326
    Tannhauser,

Un kam qene ne fregate per 3 vjet dhe me vone ne nje anije-spital. Aeroplanmbajtese per fat te mire nuk kam qene ndonjehere dhe nuk dua te jem Tani jam ne "toke" derisa te me mbaroi kontrata. Ke te drejte per ate ata qe dalin ne pune civile pas ushtrise, disa kane probleme pershtatje, sidomos ata qe kane sherbyer per shume vite. Zakonisht shumica shkojne neper polici ose profesione te perngjashme, me strukture ushtaraka ( me shprese ashtu to perfundoj edhe un) Por nga ana positive, cdo pune qe do bej pas ushtrise do jete gjithmone me e kollajshme. te fala nga Athines

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-06-2006
    Vendndodhja
    Redmond, WA, USA
    Postime
    181
    A ishin emigrantët shqiptarë ndonjëherë të kushtëzuar që ta sakrifikojnë djalin në ushtri për të fituar grin kartën ose ndonjë privilegj tjetër?

Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    Citim Postuar më parë nga Agron_ca
    A ishin emigrantët shqiptarë ndonjëherë të kushtëzuar që ta sakrifikojnë djalin në ushtri për të fituar grin kartën ose ndonjë privilegj tjetër?
    Kjo eshte nje pengese e cila u behet 85 % e te huajve qe hyjne ne Amerike ilegalisht.Prioritet kane jo muslimanet por ne radhet e para,ne ekipet speciale rekrutohen Vet Kryemuslimanet.Ata dergohen si antitruptha te luftojne virusin=vellaun e vet!

Sa interesant...
    edhe ne kohen e Turqise,edhe ne ate te Shkinise Shqiptaret shkonin vullnetare per te luftuar per pushtuesin e "botes" dhe te tyre...Te tjeret qe s`e bene kete,apo e bene me se paku u çliruan me se shpejti nga pushtuesit boterore te se kaluares...Turqia,Rusia,Anglia,Franca, Amerika etj...Pse keshtu?
    Sidoqofte,suksese Mercenareve dhe vullnetareve Shqiptare...Asim Voksh-ave,Xhemajl Kada-ve,Mehmet Sheha-ve etj,etj.Ndoshta historia do na shperbleje per vullnetarizmin internacional ne dem te nacionales ndonjehere!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Djali i dajes tim eshte futur me naton qe ne luften e kosoves pastaj shkoj ne Irak dhe tani eshte kthyer dhe po investon ne Shqiperi .
    Gjat kohes qe ishte ne Irak shkembenim shume opinione bashk dhe une per te ne ate kohe isha njefar çmallje.

Nuk dua ti them detyrat qe ka mbuluar , por eshte djal i shkathet megjithse i kalon 195cm.
    larguar forever

. Maska e alDI
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Te gjith per pare shkojn ne irak e gjetke,sju hap barku askujt te cliroj irakun apo afganistanin.
    Bushi gjun per nafte kurse ushtaret gjujn per pare.
    E tha mire ai FTN 2004 qe shqiperia ska nafte keshtu qe nuk jemi ne rrezik djema.
    .

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Sulë Hotla (1875-1947), Një Jetë Për Shqipërinë
    Nga strong_07 në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  3. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  4. Letersia Shqiptare
    Nga new-man në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-01-2009, 12:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •