Close
Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 92
    i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Zonjusha zbret e ēuditur nga peshorja. E shikon i shoqi, qesh dhe e pyet me ironi..
    - Sa kile mė shume..?
    - Nga pesha mirė shkoj. Thjesht sipas kėsaj tabele, do tė duhet tė isha 20 centimetra mė e gjatė..

* * *

Njė djalosh i ri, ka rėnė nė dashuri me njė plakė..
    Djali – Qė nga ēasti i parė qė ju pashė, rashė nė dashuri!.. Ėshtė njė dashuri e fortė dhe e tėrbuar!... U pėrpoqa ta luftoja, por ėshtė mė e fortė se mua!... Nuk mundem pėr asnjė cast tju nxjerr nga mendja!... E di se njė lidhje e tillė do tė ishte e ēuditshme, e panatyrshme.. por megjithatė nuk mė bėhet vonė!... E vetmja qė gjė mė intereson ėshtė pėrgjigjia juaj!..
    Plaka: Dhe si tu pėrgjigj mėsuesi i gjimnastikės?...

* * *

Njė bjonde i afrohet njė polici.
    - Zoti polic, gjeta kėtė pinguinin, ēfarė ta bėj?
    - Coje nė kopėsht zoologjik, - i pėrgjigjet ai.
    - Shumė ide e mirė, kėtė do bėj, - pėrgjigjet bjondja dhe largohet.
    Mbėmjen tjetėr polici ėshtė duke bėrė patrullimin e tij tė zakonshėm, e shikon pėrsėri bjonden me pinguinin.
    - Po mirė, - i thotė – nuktė thashė ta ēoje nė kopėsht zoologjik?
    - E ēova dje, - pėrgjigjet bjondja - sot do ta ēoj nė kinema !....

* * *

Shkon njė i varfėr nė shtėpinė e njė tė pasuri. I hap derėn i zoti i shtėpisė.
    - Zotėri i mirė, jam i pangrėnė qė prej dy ditėsh. Mė jepni diēka tė ha.
    - Supė tė djeshme ha? – e pyet i pasuri.
    - Pooo.. pa problem!
    - E.. nė rregull atėherė, hajde nesėr.

miqesisht,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Gjinia e kompjuterit ..

Njė mėsuese franceze ishte duke i shpjeguar klasės sė saj se nė frengjisht, nė kundėrshtim me anglishten, emrat janė mashkullore dhe femerore.
    “Shtepia” eshte femerore – “la maison”
    “Lapsi” eshte mashkullor – “le crayon”
    Njė student ngriti dorėn dhe pyeti:
    - Mesuese, po kompjuteri c’farė gjinie ėshtė?
    Nė vend qė tė pėrgjigjej mėsuesja e ndau klasėn nė dy grupe (meshkuj dhe femra) dhe i ftoi ata qė tė vendosnin vetė nė cfarė gjinie duhet tė vendosej kompjuteri. Secilit grup ju kerkua tė sillte njė listė me arsyetime:

Djemtė vendosėn se kompjuteri duhet tė ishte “femėror’ sepse:
    1. Askush pėrvec tė zotit qė e prodhoi nuk e kupton.
    2. Gjuha qė ata pėrdorin pėr tė komunikuar me kompjuter tė tjerė ėshtė e pakuptueshme tek c’dokush tjetėr
    3. Edhe gabimet mė tė vogla ruhen pėr njė kohė tė gjatė nė memorjen e tyre
    4. Qė nga koha qė vendos tė marrėsh njė tė tillė, duhet tė harxhosh gjysmat e parave me aksesuarė.

Vajzat arritėn nė rrezultatin se kompjuterat duhet tė ishin mashkullorė sepse:
    1. Nė mėnyrė qė tė bėsh cdo gjė tė vogėl me ta duhet ti hapesh, ti kthesh ON
    2. Kanė tė ruajtur nė memorje njė sasi tepėr tė madhe tė dhėnash, por pėrsėri nuk mund tė mendojnė vetė
    3. Supozohet se janė krijuar pėr tė tė zgjidhur ty problemet por nė pjesėn mė tė madhe tė kohės, ata vetė janė problemi.
    4. Qė nga momenti qė ke marrė njė, ti fillon nė bindėsh veten se po tė kishe pritur edhe pak mė gjatė, do tė kishe marrė njė model mė tė mirė.

Vajzat fituan…
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Ne sheshin e luftes gjenerali dergon spiunin e tij me te vlefshem per te numeruar armiqte ne anen tjeter. Shkon spiuni dhe kthehet pas nja 3 oresh.
    He, - i thote gjenerali. I numerove?
    Po i thote spiuni. Ishin 504 vete.
    Cfare thua re.. i numerove kaq saktesisht.
    Jo i thote tjetri… por ishin 4 vete perpara dhe nja 500 mbrapa.

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    DOKTORI: Paketa prej balte (mjekesore) qe ju dhashe, a e permiresoi paraqitjen e gruas suaj?
    BURRI: Po per pak.. deri sa i ra.

* * *

BLERESI: A e dini? Po kerkoj nje liber te thelle..
    LIBRASHITESI: Patjeter, ju sygjeroj “20.000 lega nen det”

* * *

LYPESI: Zoteri ju lutem nje ndihme
    LIBRASHITESI: Te sygjeroj librin “Si te behesh milioner brenda nje jave”. Kushton vetem 100 Euro.
    LYPESI: Po, zoteri po talleni? Une nuk kam te ha..
    LIBRASHITESI: Ska problem, me paguani javen tjeter.

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    NE KERKIM TE SE PERKRYERES
    Nese kerkon per nje grua qe te jete e bukur, e sjellshme, me humor, e zgjuar, e ndjeshme, e dashur dhe romantike, nuk ke vecse... te shkosh ne kinema.

SUPRIZA E THJESHTESISE
    Burrave u pelqejne gjerat e thjeshta ne jete. Psh.. grate.

MESIM MORALI
    Egziston nje ndryshim teper i madh e teper i dukshem midis se mires e se keqes. Problemi mbetet vetem ne percaktimin e tyre.

LIGJET E BUKURISE
    Bukuria eshte siperfaqsore.
    Shemtia nuk eshte.

PASOJAT E NDARJES
    Nese ndarja eshte me te vertete kaq e veshtire, atehere perse ndahen te tere?

BESNIKERI
    Nese nuk je me ate qe do, atehere duaj ate me te cilin je... derisa ai qe do te marre vesh me cilin je.

TEST TUNDIMI
    Nese mundesh ti rezistosh tundimit.. ndoshta nuk do te te ofrohet me ky rast.

NE PERRALLA
    Ne perralla ciftet jetojne perjete te lumtur e te gezuar.. prandaj i quajne perralla.

KUJTESA
    Kujton me imtesi gjithcka deri ne castin e marteses, por nuk mban mend arsyen perse u martove.

ENGJEJT
    Grate qe i quajne burrat e tyre engjej, zakonisht jane te vejat.

HAKMARRJE
    Kur nje grua tjeter te rremben burrin, hakmarrja me e mire eshte ta lesh ta marre.

PERZGJEDHJE
    Te divorcohesh nuk eshte edhe aq keq, nese rrugezgjidhja tjeter qe te ka mbetur eshte vetvrasja.

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    KODI “MOS”

- MOS vini nje qen te ruaje ushqimin tuaj
    - MOS i thoni mamase se djeta e saj nuk punon
    - MOS ju pergjigjni babait kur ju thote “Mos dukem per idiot”
    - MOS teshtini perballe gjyshes, kur jeni duke ngene biskota
    - MOS terhiqni kazanin kur babai ben dush.
    - MOS pagezoni macet

PER NJE LADA
    - Si mund ti shtoni vleren nje makine Lada?
    - Duke e mbushur me benzine

- Pse librat e udhezimeve te Ladave kane kaq shume faqe?
    - Sepse permbajne edhe internearin e autobuzave, nese mbetesh ne mes te rruges.

- Cila eshte endra e te gjithe atyreve qe kane nje Lada?
    - Ti ndaloje policia rrugore per tejkalim shpejtesie.

krejt miqesisht,
    huggos

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Receta tė vėrteta doktorėsh:

- I sėmuri ka dy fėmijė adoleshentė, por pėrvec kėsaj nuk shfaq asnjė anomali tjetėr.
    - E sėmura paraqet dhimbje nė gjoks nėse rri e shtrirė nė anėn e majtė pėr njė periudhė njė vjecare.
    - Ditėn e dytė gjuri paraqiti pėrmirsim. Ditėn e tretė u zhduk fare.
    - E sėmura ėshtė e lotuar dhe qan vazhdimisht. Gjithashtu paraqet edhe simptoma
    - I sėmuri shfaq entje qė nga gishtat e kėmbėve e poshtė.
    - I sėmuri nuk do ti bėjmė autopsy
    - E sėmura ka lėnė ruaza tė bardha edhe nė spital tjetėr.
    - Historiku Mjekėsor i pacientit ėshtė i shkėlqyer, pėrvec njė rritjeje tė peshės 22 kg pėr tre ditėt e fundit.
    - Pacientja dėshmon se i ėshtė mbajtur goja nė pjesėn mė tė madhe tė jetės sė saj derisa u divorcua.

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Pyet gjyshja mbesėn e saj.
    - Nuk mė thua mbeskė.. si e kishte emrin ai gjermani qė mė kishte marrė mendjen..?
    - Alz’haimer gjyshe, alz’haimer!!!

* * *

Dikush ėshtė duke ecur me njė papagall nė sup.
    “Flet?” – e pyeti njė kalimtar
    “Nuk e di, tani mė bleu..” – pėrgjigjet papagalli.

miqesisht,
    huggos

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Mbedhje femrash ..

Takohen tre feministrie (nje franceze, nje angleze dhe nje shqiptare) per te diskutuar rreth problemeve shtepiake sidomos persa i perket ndihmes se burrave ne punet shtepise.. Vendosin rregulloren e marrin vendimet perkatese. Pas 1 viti ritakohen per te thene rezultatet e vendimeve te tyre..

Une, thote francezja, i thashe Zhan Paulit te me ndihmoje se nuk ja dilja dot vete.
    Diten e pare nuk shihja gje.
    Diten e dyte nuk shihja gje.
    Diten e trete nuk shihja gje.
    Diten e katert.. eh sikur filloi te lante ndonje pjate.

Une, thote anglezja, i thashe Johnit te me ndihmoje ne punet e shtepise, se perndryshe do ta ndaja.
    Diten e katert.. eh sikur filloi te kapte fshesen e te pastronte ndonje dhome.

Une thote shqiptarja i them Kasemit. Kasemo.. a do m’ndihmosh icik a t’keqen lala, se jam tuj vdek’ e ty hic spo t’rdhka keq per mue..
    Diten e katert.. eh fillova te shikoj nga njeri sy...

miqesisht,
    huggos

Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Keshilltar Biznesi..

Njė bari kulloste delet e tij ne nje vend malor te nje fshati te perhumbur, kur papritur shfaqet nje xhip i ri fringo, duke lene nje re te dendur tymi nga pas..
    Shoferi, nje djale i r ii veshur me xhakete Brioni e kepuce Guvvi, me size RayBan dhe kollare YSL nxjerr koken nga dritarja dhe pyet bariun:
    - Xhaje, nese te them sa dele ke do ma japesh njeren?
    E shikon xhaja me habi djaloshin, dhe me qetesi karakteristike i thote:
    - Patjeter, ja vlen te te shikoj te perpiqesh.
    Parkon djaloshi xhipin, nxjerr kompjuterin e lidh me celularin e tij, hap nje faqe te NASA, aktivizon programin e satelitit GPS, skanon zonen, perpunon te dhenat ne nje server te ORACLE, eksporton faqet ne EXCEL dhe ne fund pas perllogaritjeve te ndryshme e te gjata matematikore nxjerr perfundimin 107 faqesh e i thote bariut:
    - Ke tamam 1586 dele.
    Bariu me te njejten qetesi i pergjigjet.
    - Ke te drejte. Sic rame dakort mund te marresh nje prej deleve.
    Djaloshi ben perzgjedhjen e tij, e vendos ne xhip dhe pergatitet te ike. Atehere bariu i thote:
    - Nese te them cfare pune ben, do ma japesh mbrapa ate qe more?
    - Ok. Me duket e drejte te te lejoj te perpiqesh, thote djaloshi
    - Je Keshilltar Biznesi.
    - Tamam, si e gjete..?
    - A ! Shume lehte.. U shfaqe atehere kur askush ste ftoi dhe askush sta kishte nevojen. Do te paguhesh per nje pyetje qe ti vete e bere e te cilles ja dija qe me pare pergjigjen. E mbi te gjitha nuk ja ke haberin fare punes sime sepse ke marre.. qenin.

Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •