Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 63

Perfshirja e arsimit fetar nė shkolla!

Mė intereson tė di se cili ėshtė mendimi i juaj mbi kyējen e arsimit fetar nėpėr shkolla!

Kėrkoj diskutim rreth kėsaj ēėshtjeje!

Diskutim tė mbarė!

zEm
    “Tė mos ishte feja Islame, populli shqiptar do tė ishte shumė mė tepėr nė numėr, por jo shqiptar-F.Konica

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    C'eshte kjo kyçje moj Zane mali? Mos i dhe shume gji sot Mujit e u lodhe? Nuk e kuptoj si mund te "kyçet arsimi fetar në shkolla". Do te thuash "ndalohet"?
    Ignore List: Den Bossi

Zombie, mos u kapni pėr fjalėsh. Mirė e dini se pėr ēfarė ėshtė fjala!

Pra, po deshtėt mund tė diskutoni rreth kėsaj ēėshtjeje, e poqese nuk do tė dėshironit, ju lutem mos krijoni "tollovi"!

zEm
    “Tė mos ishte feja Islame, populli shqiptar do tė ishte shumė mė tepėr nė numėr, por jo shqiptar-F.Konica

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Zana une s'kapem pas fjaleve. Shqipja jote ne kete rast eshte larg asaj letrares dhe ketu ne forum flitet shqipe letrare. Une nderhyra per te ndihmuar. Dhe sinqerisht nuk thohet "kycja", po "ndalimi".

Nese eshte fjala per ndalimin e mesimdhenies se fese, jam 100% dakord qe nuk duhet te jepet mesim feje ne shkolla publike. Shteti eshte ndare nga feja ne Evrope qe me 1789. Neper kalifate akoma s'ka ndodhur...

Citim Postuar mė parė nga Zombie
    Zana une s'kapem pas fjaleve. Shqipja jote ne kete rast eshte larg asaj letrares dhe ketu ne forum flitet shqipe letrare. Une nderhyra per te ndihmuar. Dhe sinqerisht nuk thohet "kycja", po "ndalimi".

Nese eshte fjala per ndalimin e mesimdhenies se fese, jam 100% dakord qe nuk duhet te jepet mesim feje ne shkolla publike. Shteti eshte ndare nga feja ne Evrope qe me 1789. Neper kalifate akoma s'ka ndodhur...
    Fjala është për BASHKANGJITJEN e arsimit edukativ fetar nëpër shkolla!

Përveç tjerash, sa i përket mendimit tuaj lidhur me temën, po iu them se nuk jetojmë në shekullin XVIII, por në shek. XXI dhe plus në demokraci, sistem ky që lejon edhe vlera përveç antivlerave!

P.S. Nëse në forum flitet shqip, mos haro se DUHET të shkruhet edhe shkrim shqip!

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Zombie edhe kycja eshte fjale shqipe e bile edhe letrare. Ne kete rast ka kuptimim e futjes neper shkolla.

Edhe une mendoj qe ne shkolla publike nuk duhet te kemi arsim fetar, poqese dikush deshiron ti jap njohuri dhe edukim fetar femijes se tij, mund ta dergoj ne shkolla fetare. Shteti duhet te jete i ndare nga feja, e edhe Shqiperia bashke me Kosoven e Maqedonine jane shtete laike, pra te ndara nga feja.

Tung
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Flas per ne Maqedoni:

Ministri Arsim Pollozhani tha se Ministria e Shkences dhe Arsimit eshte duke punuar per inkuadrimin e mesimit fetar si lende neper shkolla, dhe se tani rendesi ka gjetja e formave sa me adekuate e ketij inkuadrimi, duke marre parasysh disa specifika ne vendin tone. (vazhdon.......)
    My silence doesn't mean I am gone!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Dodon e di fjalen, sepse jam me origjine me nga jugu sesa ju te dy dhe "kyc" eshte fjale nga jugu do te thote "celes" e jo "bashkangjitje". E perdorur si folje "kyc" do te thote "mbyll". Une kujtova se Zana ishte kunder mesimit te fese, prandaj propozova sinonimin "ndalim", po doli ndryshe. Thjesht thashe qe semantika qe i fut Zana eshte e gabuar.

Zana, nese ti quan qe eshte vlere mesimi i fese ne shkolla publike atehere te propozoj dy shtete ku mund te jetosh: njeri eshte Arabia Saudite, tjetri eshte Irani. Nese s'te pelqejne ke gjithmone Vatikanin. Keto jane shtete fetare ku feja nuk eshte ndare nga shteti akoma. Ne kushtetuten amerikane u ndane. Pas nja 20 vjetesh u ndane edhe ne France (kjo ishte para 2 shekujsh e ca).

Nese ti mendon qe ne shekullin e 21-te duhet te kemi vlerat e mesimdhenies se fese ne shkolla publike, m'u pergjigj ketyre pyetjeve:

- cila fe do jepet mesim?
    - taksat e kujt do e financojne mesimin e fese? dhe si do ndahen keto taksa ne mesuesit e ndryshem?
    - a mund ta zgjedhin fene per te mesuar nxenesit apo do u aplikohet feja e prinderve?

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Tek ne ne Kosove perdoret edhe me kete kuptim: Kycje - futje kurse shkycje - nxjerrje apo lenie jashte. Pra te futet edukimi fetar ne shkolla apo te lihet jashte.

Maqedonia e di qe eshte shtet laik pra i ndare nga fete por futja e edukimit fetar ne shkolla ndoshta nuk po paraqitka problem per laicitetin e shtetit.

Une per vete jam kunder.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Citim Postuar mė parė nga Zombie
    Zana, nese ti quan qe eshte vlere mesimi i fese ne shkolla publike atehere te propozoj dy shtete ku mund te jetosh: njeri eshte Arabia Saudite, tjetri eshte Irani.

- cila fe do jepet mesim?
    - taksat e kujt do e financojne mesimin e fese? dhe si do ndahen keto taksa ne mesuesit e ndryshem?
    - a mund ta zgjedhin fene per te mesuar nxenesit apo do u aplikohet feja e prinderve?
    Po ē'ndodh me Gjermaninė atėherė?!

Po postoj njė shkrim tė shkurtėr nė lidhje me temėn dhe sa i pėrket shkollave fillore nė Gjermani:

"German Elementary School:

.......They learn to read and write, do basic math and social standards and values required to live in a group. They also have religious education (R.E.) in elementary school ....."

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 31-08-2012, 13:07
  2. Shkolla shqipe ne Kosove ne 420 vjetorin e saje
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 06:50
  3. Ministri i arsimit tė Kosoves shpėrfill ligjin
    Nga Qeli nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-03-2009, 07:14
  4. Kisha katolike dhe arsimi ne Mirdite
    Nga Ermal 22 nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-07-2006, 15:15
  5. Ministria e Arsimit luan vetem rrolin e gazetes
    Nga Vinny_T nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 22-08-2002, 15:36

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •