Close
Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 111
    Proud to be Albanian Maska e sunshine
    Anëtarësuar
    09-03-2003
    Vendndodhja
    Me zemer ne Shqiperi
    Postime
    141
    Ke shume te drejte Fierakja143. Kam thene une qe ne nga Fieri jemi te zgjuara
    Edhe une kam te njejtin mendim me ty. Kur isha 15,16,17 une me dukeshin te gjithe djemte e bukur dhe me dukej sikur e doja shume njerin apo tjetrin, tani qe i mendoj ato me vjen per te qeshur po ka qene ajo qe kam degjuar prinderit se tani do isha bere pishman po te kisha degjuar zemren.

Pershendetje,

Sunshine
    Don't settle for the one you can live with, wait for the one you can't live without!

i/e regjistruar Maska e Drita_Love
    Anëtarësuar
    06-11-2005
    Vendndodhja
    SWEDEN
    Postime
    101

Disa cudira...

Pyetja jote Crazy Girl cfarë do të bente njeriu ne kete rast është shumë me vend! Por kjo gjë duhet të analizohet nga disa pesrspektiva dhe mentalitete te ndryshme.
    Me se pari, une nuk jamë e njoftuar me moshen e asj femres dhe atë mentalitet në cilin ajo është e edukuar, por kjo faktikisht është më e rëndsishmja për ta kuptuar pyetjen.
    A e njef ajo vajza atë djalin mirë? A jeton në një mentalitet ku femra nuk ka të drejta të takoj mashkuj por duhet të martohet me atë që "kalon"? A janë prinderit agresiv ndaj saj dhe e detyrojnë të mos takohet me të? Këto gjëra luajnë rol të madh për ta gjetur përgjigjen.

Se pari, pavarësisht cafrë moshe ka femra apo mashkulli, ata nuk duhet të hezitojnë të martohen. Njeriu duhet ta njoftoj mirë një person. Një fjali popullore thotë që "per ta njoftuar një person duhet të hash një thes kryp me atë! Shpresoj që ajo femra ka kaluar një kohë të gjatë me të dhe që prinderit nuk janë nga një mentalitet ku përdoret dhuna.

Prinderit e mij kan qen së bashku shumë vite (3-4) dhe pastaj janë martuar. Pikërisht këtë e kërkojnë nga unë: që ta njoftoj një person shumë mirë para se te jetoj bashkë me të. Pra cdo person duhet "ti puth shumë zhaba para se të gjindet princi ose princeza"!

Prinderit e asnjë fëmiu në botë nuk kan të drejtë ta ndalojnë fëmiun ta përcjell rrugen e vetë, prinderit vetem kan të drejtë ti udhëzojnë fëmitë. Pra ata as nuk mund të vendosin me kënd kalon njeriu, sa cuna ose femra i takon fëmiu dhe me kë martohet sepse kjo është një drejtë individuale. Êshtë normale që prindëri ndëhyn në qoftë se fëmiu është sebashku me një kriminel apo një person të rrëzikshem etc. Por sa i përket dashurisë, ata duhet ti udhëzojnë fëmitë e vetë duke diskutuar me ta dhe jo duke ju shkatrruar jetat duke ia ndaluar drejtat individuale.

P:S: Mvaret nga mentaliteti ku jeton njeriu, sepse prinderit faktikisht mund të bëhen këshilltarët më të mirë të fëmiut. Mos të ishin prinderit e mij të më këshillojnë dhe udhëzojnë në shumë raste, nuk kisha qen ku jamë sot!
    Mjerisht, ka mentalitete ku femra është shumë e shtypur dhe kjo është tragjike! Nuk ka fjalë ta përshkruaj atë dhimbje të cilen unë dhe familja ime e ndiejmë për këta njerëz të cilët nuk janë të lejuar te zhvillohen si individa të lirë...
    Dua te jem e lirë,te fluturoj,ZOTIN ta gjej dhe përjetoj, që ne momentin e vdekjes të mos mendoj që kurrë as nuk jetova!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Per mendimin tim duhet nje here te dalesh nga shtepia, te jesh i pavarur, e pastaj te kesh te dashur. Nese je akoma ne shtepi, nuk je i/e pjekur per te pasur relacion. E nese nuk je i/e pjekur, je gati per t'i bere gjithe gabimet qe bejne te papjekurit.

Nese ke dale nga shtepia dhe je i/e pavarur, atehere, do kuptosh qe nuk ke nevoje per prinderit te te pelqejne apo te mos te te pelqejne ate me te cilin/cilen do flesh gjume.
    Ignore List: Den Bossi

► ☆☆☆ ◄
    Anëtarësuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mëmëdhe
    Postime
    4,834
    Mendimi im eshte:Nqs do nje njeri "qe ne kete rast behet fjale per nje Cun"une do te thoja qe nese e do me te vertete do ta kuptojne edhe familja dhe nuk ma mer mendja qe do te benin dicka qe te mos funksionoje kjo lidhje pasi fundi nuk ka prind qe i do te keqen femijes se vet keshtu qe kjo eshte nje histori e vjeter dhe kur ka ardhur puna gjithmone ka perfunduar sipas kokes se cupes pavaresisht se si ka perfunduar lidhja Ps: Crazy_Girl do besh sherr me familjen tende per mu nqs nuk me dun apo te vi te te grabis [Joke]
    Me respekt iTs_oK
    Ndryshuar për herë të fundit nga AlbaneZ : 01-02-2006 më 12:08

i/e larguar Maska e Found
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    In my personal Hell...
    Postime
    71
    Citim Postuar më parë nga Crazy_Girl
    Kjo tem hapet sepse neqoft se ju dashuroni nje vajz ose nje djal dhe familja juaj nuk ja u pelqen djalin apo vajzen qe ju dashuroni si do vepronit ju???

Un per veten time do ju thesha qe cfare rendesie ka se cfare familje ka djali kur un e dua djalin dhe ate do ta dua per jet...ose do ju thesha do e mar e ju pelcisni ne vent sepse eshte e veshtire te gjesh dike qe e do me gjith shpirt dhe gjithashtu te do dhe ai person ty ju si mendoni?
    familja eshte problemi i fundit nese e do vertet dike.

i/e regjistruar Maska e susglob
    Anëtarësuar
    05-08-2005
    Vendndodhja
    MALDEN, MA
    Postime
    163
    Citim Postuar më parë nga Crazy_Girl
    Kjo tem hapet sepse neqoft se ju dashuroni nje vajz ose nje djal dhe familja juaj nuk ja u pelqen djalin apo vajzen qe ju dashuroni si do vepronit ju???

Un per veten time do ju thesha qe cfare rendesie ka se cfare familje ka djali kur un e dua djalin dhe ate do ta dua per jet...ose do ju thesha do e mar e ju pelcisni ne vent sepse eshte e veshtire te gjesh dike qe e do me gjith shpirt dhe gjithashtu te do dhe ai person ty ju si mendoni?
    Not necessarily.
    Kur u fejova une prinderit e mij nuk e donin burrin tim hic fare dhe me thonin te ndahesha nga ai per arsye te ndryshme. Por une isha koke forte dhe thashe jo se ndaj. Dhe sot ato lejne koken per te. Sot mbas 9-10vjetesh mbrapa dhe me nje femije sot prej 18m. Keshtu qe i did well qe thashe jo ndarjes sepse sot jam happy me familjen time. Jam e lumtur dhe shume proud dhe per femijen dhe per burrin dhe per veten.
    Jemi ne te njejten point me vellain tim. Eshte gati 21 dhe ka nje dashnore prej 3vjetesh on & off dhe eshte Braziliane. Prinderit e mij se duan fare ate dhe i thone vellait qe ndaje. Prinderit dhe une bashke nuk na pelqen ajo. Mendojme se vellai im eshte shume me lart nga ajo nga niveli i edukates/sjelljes. Nuk po flas per shkolle sepe te dy jane ne University but today this does not count. Sjellja eshte mbi te gjitha dhe ne sna pelqen. Por pamvaresisht qe ne hajme bar ato jane bashke. Une do deshiroja qe ai te mos perfundonte me te por me tremb qe ato jane bashke prej shume vitesh. Nuk them se do martohet me shqiptare dhe eshte heret pre te si moshe por kemi pare dhe amerikane te edukuara shume mire.
    Nejse ne conkluzjon zakonisht cifti ben cfare i don shpirti pamvaresisht cfare thone prinderit e njerit apo te tjetrit sic e kemi bere dhe ne te tjeret. Ndonje here prindi ka te drejte dhe ndonje here dalin gabim. Rendesi ka kur cifti do te rrije bashke ti peshoj te gjitha gjerat qe ndodhin between them.

..She is so cute... Maska e jessi89
    Anëtarësuar
    25-08-2003
    Postime
    955
    Citim Postuar më parë nga Zombie
    Per mendimin tim duhet nje here te dalesh nga shtepia, te jesh i pavarur, e pastaj te kesh te dashur. Nese je akoma ne shtepi, nuk je i/e pjekur per te pasur relacion. E nese nuk je i/e pjekur, je gati per t'i bere gjithe gabimet qe bejne te papjekurit.

Nese ke dale nga shtepia dhe je i/e pavarur, atehere, do kuptosh qe nuk ke nevoje per prinderit te te pelqejne apo te mos te te pelqejne ate me te cilin/cilen do flesh gjume.
    Kjo eshte shume e vertete.Mbeshtes 100% ket mendim.
    Ne ditet e sotme ,qofte ne Shqiperi me banim e qofte jashte saj,kjo eshte rruga me e mire qe punon.
    Vetem keshtu mbeten te kenaqur te dy anet,femije e prinder.
    Wild and crazy can't be lazy

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Shume e lehte, po te jete puna ne anen tende, i thuash mamase sic thote nje humoreske ne Kosove: une martohem vetem per veti, e jo si me pare, per mamin, babin, apo tezen.

Ndersa po te jete ne anen e vajzes, shume lehte ja ben duke i thene vajzes: ke afat 2 dite, vendos, mua apo familjen.

Kjo eshte e gjitha.
    My silence doesn't mean I am gone!

sabrina Maska e bijonda
    Anëtarësuar
    17-01-2006
    Vendndodhja
    prishtine
    Postime
    6
    mendoj se nese mes nje qifti ekziston dashuria e madhe dhe deshira me qen bashk aty nuk ka vend as per mendimin e prinderve e as per mendimin e te tjerve sepse sado qe nje prind te jet kunder nese je i vendosur askudh nuk mundet me ta ndrru mendje

kalono sa ma bukur
    bijonda

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Une do beja ate qe me donte zemra edhe llogjika ne qoftese ai njeri qe dashuroj nuk e aprovojne prinderit e mi une jam e afte te gjykoj ose me mire te shikoj sepse prinderit duhet ti lene femijet te bejne gabime qe te mesojne sepse nje njeri pa gabime nuk jeton dot .

Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Familiaris Consortio" Papa Gjon Pali II
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 01:51
  2. Shtypi Italian: "Liderat e Kosovës e Maqedonisë, lidhje me Bin Laden"
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 23-05-2005, 22:16
  3. Kuptimi i shehadetit
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 13-01-2005, 13:56
  4. Vendet arabe dhe perendimi
    Nga Eni në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 10-09-2003, 08:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •