Close
Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 111
    Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Zog i keq! Pse nuk i jep pergjigje cupes?? Per mendimin tim o Crazy ajo goca te pyese shtate a tete e te beje si di vete. Nuk eshte e lehte hic, po te duhen vertet ata te dy nuk do i ndaje dot njeri. Per disa njerez jeta ka qene e lehte ne kete drejtim, jane dashuruar, kane marre pelqimin e prinderve e kane ecur me tej. Per disa te tjere nuk ka qene kaq e thjeshte! Sidoqofte nuk eshte e lehte te gjesh nje njeri qe te do dhe e do vertet. Fat te mbare asaj goces!
    Ezekiel 25-17.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    loool krejzi i ke bere zogut magji keshtu?

saper historin e shoqes tende krejzi vec dua te them cfare mendon per prinder qe skan bere shkolle te lart por kan pretendime per femijet e tyre, duan vec te miren per ta si pshm te marrin nje vajza apo djal me shkolle te lart, jo me prinder qe kan mbarruar per doktor dhe avokat, pretendimet e tyre jan me te larta...plus nese dy veta sjan ne te njejtin nivel, lidhja do ket probleme pak apo shume...sigurisht ka cifte qe njeri eshte me i ditur se partneri ose familja esht me e lart (ekonimisht, intelektualisht), por te lidhesh me dike qe ska bere shkolle fare, me familje kriminelash..hmm uhh cift i krijuar ne qiell ku birdie i shikon ter admirim

Ne kete bote qe jetojm krejzi, shkolla na jep buke dhe na shpeton prej punesh si pshm te lajm banjot, te punojm dite e nate per dicka qe paguhemi shume pak...imagjino prinderit e vajzes cfare mendojn? Kush prinder do vajzen te vuaj, dhe ti turperoj familjen e tyre...shqiptaret fatkeqsisht i vejn rendesi menedimet e njerezve. So anyways, te bej cfare te bej, por gjithemone te mendoj per konsekuencat pasi te bej hapin e pare.
    so krejzi kush eshte bandilli lol?
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

zbulojeni vete Maska e camomilla
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Vendndodhja
    firenze
    Postime
    63
    Citim Postuar më parë nga Crazy_Girl
    un ju kuptoj shum mire ju pa ju tu them un nje histori te vertet dhe me thoni ju se si te veproj kjo goca viruni ju ne poziten e saj!

Eshte nje goc nga shqiperia dhe eshte dashuruar me nje djal gjithashtu dhe ai na shqiperia...kjo goca eshte me shkolle per vete dhe e jema e kesaj goces ka mbaruar per doktoresh ene ijati per avokat...gjyshi dhe nena e saj per doktora etj etj dmth familja e kesaj goces eshte me emer ne shqiperi me familje te lart! Ky djali ska mbaruar asnje shkolle punon...familja e ti me kriminela pa shkolle etj etj...! Kjo vajza tani e do me gjith shpirt kte djalin do djalin dhe jo famijen e tij pavarsisht se ajo e respekton familjen e tij...kjo goca do djalin me gjith shpirt tani me thoni ju si do veproj familja e kesaj goces kur tju thote kjo dua nje djal dhe ti japi te detajet per familjen e tij dhe per kte djalin?? Tani per mendimin tim ajo do e mari sikur dhe mos te aprovoj familja e di shume mir qe sac te do familja nuk te do njeri ne bot sidimos prindrit dhe e di qe kan shume strese dhe probleme me femijet e sotem...por thone dhe nje gje pleqt ATE QE TA BEN FEMIJA STA BEN PERENDIA!! nuk e di te isha un ne pozicjonin e kesaj vazje do i kuptoja shume mir prindrit po te theshin JO per kte cunin por e dua un dhe asnjeri tjeter...Mendoj se ajo goca se imagjinon dot ate djalin me nje goc tjeter po ashtu dhe ai djali gjithashtu se imagjinon dot ate gocen me nje djal tjeter! Ju si mendoni?
    edhe nje shoqes time i ka ndodh pak a shume e njejta gje.kishte 4 vjet qe ishte e lidhur me nje djale e duheshin shume, mirepo familja e saj nuk donte se ky djali nuk ishte me shkolle kurse familja vajzes ishin te gjithe me shkolle te larte, edhe kjo shoqja ime.biles njehere ishte aq e deshperuar sa piu gjithe ato ilace per te vrare veten. dhe ne fund te fundit, kur epane qe kjo nuk po nderronte mendje fare, u detyruan qe te pranojne qe te fejoheshin bashke.c'ti besh, kur dy persona duhen,zor ti ndash

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar më parë nga *~Rexhina~*
    Kush prinder do vajzen te vuaj, dhe ti turperoj familjen e tyre...shqiptaret fatkeqsisht i vejn rendesi menedimet e njerezve.
    Turp ne pune te ndershme nuk ka e dashur Rexhina.Dhe e pare nga prespektiva ime,ato njerez qe mendojne qe duhet te martohesh me dike me shkolle vetem per fjalet e dynjase ose per "turpin" atehere jo qe se meritojne me shkolle por ndoshta-ndoshta meritojne nje semi-mashkull dhe jo nje mashkull te plote.
    Njeriu ne esence vendos te lidh jeten me dike ngaqe e dashuron.Tani,indikatoret me te cilet cdonjeri nga ne mat konceptin dashuri dhe e zhvillon ate jane te ndryshem;ka njerez qe dashuria ju zhvillohet ngaqe ja levdojne dynjaja,ka te tjere qe dashurohen ngaqe i pelqen qenia e atij njeriu,i pelqen spontaniteti,i pelqen forma ne te cilen te trajton,idete e tija,ate cfare ka pasion,ate qe e ben te punoje deri vone per ta arritur-endrrat-ambicjet...ndoshta-ndoshta dhe gjerat me banale si psh shendritja e syve te tije kur flet per kalamajte qe do donte te kishte ne te ardhmen(...)dhe nese ky njeri rastesisht ndodh te jete me shkolle atehere dhe me mire por ky s'duhet te jete kusht.Me duket pak qesharake qe ne momentin qe te pelqen dikush te pyesesh"ke shkolle?Ndryshe ik!"Ta thote kjo qe e ka bere goxha shkolle e po vazhdon ta beje.

Natyrisht,me nje njeri te arsimuar ne shume raste ke nje afinitet me te larte,por,nuk e di sesa e drejte do ishte qe prinderit e filanit qe kane bere nje cope insitut ne Shqiperi me qepe nen sqetull e qe nderkohe jua eshte ndryshkur truri te te vene kushte te tilla.

Te gjithe studentat ne Amerike,pa perjashtim kane bere e do bejne pune te rendomta nese duan te arrijne te paguajne studimet,me cfare fytyre mund te vene keto njerez kushte te tilla?

Dhe dicka tjeter doja te shtoja per ca gjera te tjera qe lexova ne kete teme: prinderit nuk duhen pare si armiq qe duhen luftuar duke u rebeluar sahere qe ato nuk aprovojne nje lidhje,me prinderit je shoke,me prinderit te bashkon nje qellim i perbashket:fakti qe te dyja palet doni lumturine tuaj me njeriun me te pershtatshem.Nese ato nuk arrijne ta shohin ate lumturi tuajen me nje njeri te caktuar mundohuni ti bindni me arsye,ndoshta-ndoshta thjehste duke ju thene "e dashuroj ate njeri,do doja te kisha mundesine te beja mundime per te pasur sukses ne ate lidhje...do doja te ishte me aprovimin tuaj.Natyrisht,siguri qe do kete sukses nuk kam,por nganjehere me mire te gabosh sesa te ngelesh me brenga ne zemer".

Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 12-01-2006 më 16:48
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Larguar.
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Ehhhh mir e keni ju po ajo goca ca te bej pa mir e kemi te gjith ne
    O krejzi, te ta thote ty zogu nje fjale, por jemi shoke dhe ti nuk ma merr per ters. Pa hidhu nje sy postimeve te shokeve dhe shoqeve me lart, pak te duken se ato kane shkruar ? Ç'vjen ketu e leshon nga nje fjali, ç'te beje ajo, e ç'te flase ajo e blah blah blah te tjera. Ketu po marrin mundimin dhe po sqarojne mendimet e tyre, e ti do nje rezolute te tipit : "Ta marre dhe pike !" ose "Tu hyje ne dru prinderve dhe pike !". Shih te keqen me lart dhe lexo pak se aty gjen gjera qe te duhen edhe ty, jo vetem asaj shoqes tende.

Rexhina, me sy zgurdulluar para postimeve te krejzit rri jo sepse me beri magji moj jo, sepse sinqerisht ta them kete, ajo piktura jote qe ke vene aty eshte ku e ku me e bukur sesa sharmet e kesaj çupes ketu gjysme te zhveshur, por rri ashtu sepse me bekan pershtypje shume keto temat e krejzit.

Kurse ne lidhje me ç'lexova me lart nga Blue_sky, me pelqen shtjellimi i saj. Do ti qe kohet e fundit ka filluar te shkruaje bukur ajo ... Dhe gjithashtu, mendoj se shkrimi i Rexhines plotesohet me ate te Blue_sky, por Rexhina ndoshta nuk ka zgjedhur fjalet e pershtatshme, ama ideja eshte e perbashket per te dyja.

Sidomos kjo ideja e shkollave te larta qe paskan bere gjysh pas gjyshi deri ne abetaren e Gjon Buzukut, kjo me duket qe te pakten per mua, me vjen ndot. Por edhe te shkohet ne familje kriminelesh, edhe kjo nuku behet, te pakten me mend ne koke, se kur ti ha macja trute, jo kriminel, por edhe vete Hanibal Lecter eshte princi i kalter qe te verbon. Kaqe thashe dhe une, ju pershendes

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky
    Turp ne pune te ndershme nuk ka e dashur Rexhina.Dhe e pare nga prespektiva ime,ato njerez qe mendojne qe duhet te martohesh me dike me shkolle vetem per fjalet e dynjase ose per "turpin" atehere jo qe se meritojne me shkolle por ndoshta-ndoshta meritojne nje semi-mashkull dhe jo nje mashkull te plote.
    Blue_sky, nuk thash qe eshte turp sepse dynjaja do flasi, por eshte turp per familjen e saj prej doktoresh, avakat etje te lej vajzen te shkoj me nje djale qe ska bere shkolle fare. Plus, dhe fakti se ne shqiperi, njerzit flasin, sado te themi qe nuk duhet te vejm veshin thashethemet e njerzis, e vejm e dashur. Mentaliteti shqiptar e shikon nje lidhje te tille si nje ulje ne reputacionin e tyre. Nuk them qe kjo eshte e drejt, nese djali eshte i mire, punon, do perpiqet gjithemone te bej gjithecka per te dashuren e saj, sic the ti vajza duhet te perpiqet ti bind prinderit. Por sa e lehte eshte kjo lidhje blue_sky? Te tere bihemi ne dashuri pa menduar per konsekuencat. Pse te marresh nje shance qe mund te behesh pishmend me vone. Ne cdo lidhje, nese dikush eshte me lart se ty, nese familja nuk e aprovon dhe familjet jane krejt te ndryshme nga njeri tjetri, konflikte do dalin...gjithashtu ne lidhjen tende me te dashurin.

.Me duket pak qesharake qe ne momentin qe te pelqen dikush te pyesesh"ke shkolle?Ndryshe ik!"Ta thote kjo qe e ka bere goxha shkolle e po vazhdon ta beje.
    Ne spo flasim kush te pelqen, po ke dashuron dhe do ta martosh, perndryshe asgje e keqe eshte nese pelqen dike pa shkolle :P. Nuk po themi se meshkujt pa shkolle sduhet marre BLue_sky, por jeta (kjo jete qe po jetojm) ne kete shekull, nuk eshte e lehte nese burrin e ke pa shkolle, ai do lodhet per te rritur femite, te dy do stresoheni, por nese dashuria mbizotron keto strese, atehere nuk kundershtoj lidhjen e nje cift te tille. Por cdo prinder, mendon vec per te miren e vajzes, djalit te tije, prandaj dhe kerkon dike me shkolle.

Te gjithe studentat ne Amerike,pa perjashtim kane bere e do bejne pune te rendomta nese duan te arrijne te paguajne studimet,me cfare fytyre mund te vene keto njerez kushte te tilla?
    gjithe studentat nuk do rrin gjithe jeten duke bere pune te rendomta

Citim Postuar më parë nga birdie
    Rexhina, me sy zgurdulluar para postimeve te krejzit rri jo sepse me beri magji moj jo, sepse sinqerisht ta them kete, ajo piktura jote qe ke vene aty eshte ku e ku me e bukur sesa sharmet e kesaj çupes ketu gjysme te zhveshur, por rri ashtu sepse me bekan pershtypje shume keto temat e krejzit.
    lool birdie as me vajti mendja fare tek avatari, thash thjesht qe shkrimet e saj po te bejn magji
    Ndryshuar për herë të fundit nga *~Rexhina~* : 12-01-2006 më 17:52
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar më parë nga *~Rexhina~*
    Blue_sky, nuk thash qe eshte turp sepse dynjaja do flasi, por eshte turp per familjen e saj prej doktoresh, avakat etje te lej vajzen te shkoj me nje djale qe ska bere shkolle fare. Plus, dhe fakti se ne shqiperi, njerzit flasin, sado te themi qe nuk duhet te vejm veshin thashethemet e njerzis, e vejm e dashur. Mentaliteti shqiptar e shikon nje lidhje te tille si nje ulje ne reputacionin e tyre.
    Te me falesh por nuk ka shume koherence ajo qe the,te pakten jo ne syte e mi.

1.Prinderit te jene ca te duan,si te duan,s'jane ato qe po martohen por femija i tyre.

2.Femija i tyre eshte produkti i tyre,nese keto njerez e kane rritur ne nje ambient te kultuar(sic mund te pohojne dhe vete)atehere femija i tyre do anoje tek njerezit me te njejtin nivel.Nese te njejtin nivel qe ka patur ne familje,te njejten pershtatshmeri e gjen tek nje cun pa shume shkolle kjo cdo thote?Do thote qe familja e tyre mundohet te te kaloje mediokritetin per kulture.

3.Nje familje vertete e kulturuar gjera te tilla as qe do i mendonte,nje familje e kulturuar te meson qe ne djep qe dashurine duhet ta gjesh aty ku ta ndjesh dhe jo aty ku e ndjejne te tjeret.
    Nje familje e kulturuar te ben te kuptosh qe cfare do zgjidhje qe do besh e cila do kontribuoje ne nje forme pao ne nje tjeter ne lumturine tende atehere ato do e respektojne.
    Nje familje e kulturuar nuk vlereson njerezit ne baza te rendomta.
    Nje familje e kulturuar as qe e can shume koken se ca do thote Tefta ose Xhevria per dhendurrin e tyre,por do ishin te lumtur qe femija ju gjeti lumturine.

Si perfundim,te ulin hunden prinderit e pseudoshkolluar se tenxherja qe kane prodhuar ne fabriken e tyre,ate kapak ju meriton.

Dhe dicka persa i perket "puneve te rendomta": jo,dhe une shpresoj te mos i bejne tere jeten por ndodh qe niveli i insituteve-universiteteve ne Amerike te kete nje nivel qe ne disa raste mund te jete ekuivalent me ate te shkollave te mesme Euro-Perendimore(para ca diteve kam patur nje studim te tille ne dore)ndaj nuk e di sesa mund te bazohet njeriu mbi pregatitjen vetjake per ti vere kusht tjetrit te jete me shkolle .Shpresoj vetem qe ato qe vene kushte te tilla te mos bejne pjese e nje niveli te tille.Mgjth,niveli duket qarte nga shume gjera,qofte dhe ne shtjellimin e gjerave te vogla.

Jo Oiseau,postimet tona se plotesojne aspak njeri-tjetrin.

*Mesiper nuk u fol per familjet te ashtuquajtura te shkolluara,te cilet e kane marre shkollen ne vitet e demokracise ose kane marre shkollen me nje te shtyre ne fundshpine ngaqe i ati kishte para.Aq me pak po flas per familjet qe fituan statusin e"familjes me kulture"me parate e kulakllekut,po flas per familjet qe aristokracine e kane ne gjak.Ah po,ato qe se kane ne gjak,e as te trasheguar do mundohen ta gjejne ke dhendurret.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 13-01-2006 më 05:19
    Kam vetem nje limit: qiellin!

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    un ju kuptoj shum mire ju pa ju tu them un nje histori te vertet dhe me thoni ju se si te veproj kjo goca viruni ju ne poziten e saj!

Eshte nje goc nga shqiperia dhe eshte dashuruar me nje djal gjithashtu dhe ai na shqiperia...kjo goca eshte me shkolle per vete dhe e jema e kesaj goces ka mbaruar per doktoresh ene ijati per avokat...gjyshi dhe nena e saj per doktora etj etj dmth familja e kesaj goces eshte me emer ne shqiperi me familje te lart! Ky djali ska mbaruar asnje shkolle punon...familja e ti me kriminela pa shkolle etj etj...! Kjo vajza tani e do me gjith shpirt kte djalin do djalin dhe jo famijen e tij pavarsisht se ajo e respekton familjen e tij...kjo goca do djalin me gjith shpirt tani me thoni ju si do veproj familja e kesaj goces kur tju thote kjo dua nje djal dhe ti japi te detajet per familjen e tij dhe per kte djalin?? Tani per mendimin tim ajo do e mari sikur dhe mos te aprovoj familja e di shume mir qe sac te do familja nuk te do njeri ne bot sidimos prindrit dhe e di qe kan shume strese dhe probleme me femijet e sotem...por thone dhe nje gje pleqt ATE QE TA BEN FEMIJA STA BEN PERENDIA!! nuk e di te isha un ne pozicjonin e kesaj vazje do i kuptoja shume mir prindrit po te theshin JO per kte cunin por e dua un dhe asnjeri tjeter...Mendoj se ajo goca se imagjinon dot ate djalin me nje goc tjeter po ashtu dhe ai djali gjithashtu se imagjinon dot ate gocen me nje djal tjeter! Ju si mendoni?
    Per mu asht e veshtire me i dhan nje pergjigje shoqes tande.Sepse e di se cfare don me than qe te jesh i dashuru.Por do mundohem te qartesoj disa gjana ne pergjithesi ne lidhje me shkrimin tand.

Ti thu qe te dy ata nuk munden me e imagjinu njani tjetrin me persona tjere.Pra te dy duhen shume.Une gjithmone kam qene skeptik i mendimit qe ne nje lidhje te dy personat jane shume shume te dhane mbas njani tjetrit.

Ket gja e verteton eksperienca.Me pelqeu shume ajo kanga fituese e nje festivali qe e knoi Klajdi Musabelliu,"puthja e pare".Sidomos pjeset ku thuhet psh: Ne dy vete qe dashurohen vetem njeri dashuron me te vertet apo ne dy vete qe puthen njeri qesh e tallet,tjetri puth me te vertete

Ka dicka te vertet ne ket gja se kot nuk ka thane dhe populli qe tjer duam tjer na duan e me tjere perfundojme.

Rendesi ka njeriu sic thote perikliu tek komedia pallati 176.Dhe eshte llogjike.

Prej trendafilit mund dali ferra,prej ferres mund dalin dhe trendafila,pranej qe nuk ka shume te baj pozita familjare.Sidoqofte nje goce me shkolle duhet te kuptoje qe dhe arsimi asht i rendesishem

Por dashuria ti erreson syte
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

ga ga Maska e bunny
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky
    Nuk e di ne fakt,per mua aprovimi i prinderve eshte deri ne njefare pike mjaft i rendesishem.Dhe kjo jo vetem ngaqe jane prinderit e mi por ngaqe e di qe nuk do me kundershtonin ne dicka pa pasur nje problem te vertete ne ate njeri.Sido qe te ishte do i merrja ne konsiderate pikat e kundershtimit te tyre,si dhe do mundohesha ti kontrolloja ne forme objektive...por nese per mua s'jane relevante atehere do ju duhej te pranonin vendimin tim.Dhe jam mese e sigurte qe s'do me vinin me shpatulla per mur duke me thene"ose ne,ose ate djale",kane besim ne aftesine time per te zgjedhur njeriun qe ben per mua.
    Jam shum dakort, nuk kam cfare te shtoj...

ps.Gjithmone kam pasur shprese qe perendimi (Amerika,Anglia, Italia etj) do i mordenizoj familjet tone (me nenkuptimin pozitive- te marin ato te mirat te Italianit/Amerikanit etj etj) edhe jo qe te marin te keqiat e Shqiptarit!!!!!!! Por mesa kam pare (edhe lexuar me lart) ka ndodhur e kunderta... Shqiptaret jasht Shqiperise jane bere me keq se ato ne Shqiperi...kulmi...
    How can she fall, if there is no one there to catch her

Floodist Me Eksperjenc Maska e ARNOLD_777
    Anëtarësuar
    13-01-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    111
    Ne Lidhje Me Kte Teme Do Shtoja Vetem Kaq

Qe Nese Familja Ime Sdo Pranoj Ate Vajze Qe Un Dua Nuk Do I Pyes Fare
    Sepse Jeten Me Ate Vajze Do E Kaloj Une Dhe Jo Familja Ime

Arnoldi

Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Familiaris Consortio" Papa Gjon Pali II
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 01:51
  2. Shtypi Italian: "Liderat e Kosovës e Maqedonisë, lidhje me Bin Laden"
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 23-05-2005, 22:16
  3. Kuptimi i shehadetit
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 13-01-2005, 13:56
  4. Vendet arabe dhe perendimi
    Nga Eni në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 10-09-2003, 08:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •