Close
Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 111
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky
    Te me falesh por nuk ka shume koherence ajo qe the,te pakten jo ne syte e mi.

1.Prinderit te jene ca te duan,si te duan,s'jane ato qe po martohen por femija i tyre.
    Blue_sky, ne nje lidhje familja do nderhyj, sadoqe sjane ata qe po martohen . Pse? Sepse per femijen prinderi do bej gjithecka, prinderi eshte njeriu qe shqetesohet me shume ne bote, dhe kur shikon vajzen e tyre pshm qe eshte nje studente e shkelqyeshem, nga nje familje intelektuale, dhe te pasur, qe eshte teper e dashuruar me nje mashkull qe ska bere shkolle fare, familja eshte e perbere me kriminel, dhe zem se punon ne nje pune qe pagohet 6-7 apo 8 ne ore. Mire eshte e dashuruar, po te doje te martohet me kete person? Cfare te ardhme parashikojn prinderit, qe jane te vetmit qe mund te dine nga eksperienca e jetes, dhe qe mund te mendojn llogjikisht, pasi njerzit e dashuruar spara mendojn per konsekuencat e keqija, dhe nese i mendojn, mundohen ti ndryshojn ne nje menyre pozitive.

3.Nje familje vertete e kulturuar gjera te tilla as qe do i mendonte,nje familje e kulturuar te meson qe ne djep qe dashurine duhet ta gjesh aty ku ta ndjesh dhe jo aty ku e ndjejne te tjeret.
    Nje familje e kulturuar te ben te kuptosh qe cfare do zgjidhje qe do besh e cila do kontribuoje ne nje forme pao ne nje tjeter ne lumturine tende atehere ato do e respektojne.
    Nje familje e kulturuar nuk vlereson njerezit ne baza te rendomta.
    Nje familje e kulturuar as qe e can shume koken se ca do thote Tefta ose Xhevria per dhendurrin e tyre,por do ishin te lumtur qe femija ju gjeti lumturine.

Ok, Blue_sky, lem te te pyes dicka. Ke konsideron ti nje familje te kulturuar? Dike qe le femijen pa argumentuar pa i mbushur mendjen e tje per nje lidhje qe ata sjane te gezuar, apo nje qe do bej gjithecka, nga frika se e shikojn qe kjo lidhje sdo ket sukses te madh, dhe nese vajza nuk ndryshon mendjen, skan cte bejn sdo ta vrasin po do ta len te marri rrugen qe zgjodhi sado te shqetesuar qe jane?
    Zere se nje vajze apo djale vijn nga nje familje qe eshte krejt ndryshe nga familja e te dashurit apo dashures. Familja e djalit/vajzes shpresojn se vajza apo djali i tyre do mbarroj shkolle per avokat, doktor apo dicka tjeter, keshtuqe kan plane te medhaja per vajzen djalin e tyre. Famijle e te dashurit, skan bere shume shkolle, dhe djali gjithashtu, vec punon e tje. Kur shikojm te tilla differenca njerzit e paramendjen se do kete konflikte ne nje lidhje, pasi kush do te mos jete barabart me dike? E vetmia solucion ketu eshte nese djali apo vajza e familjes pa shkolle, do martoj vajzen apo djalin e famijles intelektuale, dhe do vazhdoj shkollen gjithashtu. Por nese eshte nje djal/vajze qe shikon te ardhmen duke punuar ne dicka qe ska per te fituar do nje lek, dhe do varet vec tek gruaja apo burri i saj, do dalin disa konflikte sigurisht. Pra prinderi vec i jep femijes nje sugjerim qe ata shpresojn se vajza do mundohet te bej zgjedhjen me te mire.

And let's face it, te tere duam dike qe na ngjasojn njecike, kjo besoj se eshte lidhja me e sukseshme.
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Femijet jane pasqyre e prindit , punes dhe edukates qe i ka dhene qe ne fillim , ne hapat e para te jetes dhe deri aty ku mendon se mund te eci vete ne jete .

Kete rastin e kesaj te cmendures , patjeter qe familja do jete Kunder . Kush eshte ai prind qe deshiron femija e tyre te martohet me nje te pashkolle dhe rrenjet e tij/saj nga nje familje kriminele ?

Jo dashuri te jete , po dreqi vete , heheheh le ta provoje Goca ime ne te ardhmen ...... ( por jam pretty sure qe as ka per ta cuar neper mend , fale edukates qe do i jap une )
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

...........
    Anëtarësuar
    24-12-2002
    Vendndodhja
    home
    Postime
    678
    hmh interesante postimet e te gjithve ketu.
    Edukata ime dhe menyra se si jam ushqyer un, jan te ardhura nga kujdesi, dashuria dhe sakrificat e prinderve te mi dhe nga pasqyra qe me kan dhene ata mua te shof dhe kuptoj jeten.Kshuqe para se te arrinte nje lidhje dashurie e imja ne ate pike ky prinderit te me thonin jo seshte per ty andej ketej, do mendoja mir njeher se cfar un dua per veten time dhe cfar kerkoj nga nje person. Ne shumicen e lidhjeve kjo nuk ndodh, sepse si njerez qe jemi bejme gabime, harrojme, nuk i marim gjerat ashtu sic duhet ti marim dhe gabojme ndonjeher, per te cilat ne fund themi flm edhe pse me ndodhi kshu sepse eshte mesim per jeten. Por sidoqoft, duhet te jemi me te kujdeshem qe mos te perfundojme te shkatrojm jeten tone. Jeta nuk shkatrohet vetem nga nje ndarje dashurie ose dicka qe te ben nje person, por edhe shkatrohet kur humbet prinderit. Per nje far kohe do mendosh emo mir jam me ate qe me do zemra dhe ska tjeter, por kur te krijosh familje dhe te rriten femit do kuptosh qe sa te eshte shkatruar shpirti dhe jeta, por do jet shum von, sepse do ken humbur shum gjera.

Kur lidhesh me nje person sado qe nuk e njef, kot nuk i thene thjesht po njifemi me njeri tjetrin ose ti thon emo se eshte ende heret per gjera tjera. Duhet ti japesh vetes koh te njohesh ate tjetrin se si eshte, cfar jetese ka dhe nga cfar familje vjen. Sado qe mund te jet e veshtir, keto gjera prap mund ti kuptosh nga jetesa e perditshme e njeriut dhe sesi e jeton dhe cmon jeten e vet ai person. Sa ndihm dhe keshila te jep, sa i kujdeshem dhe rendesi te jep. Sa respekt dhe interes tregon ne ty dhe familjen tende. Gocat ne pergjithsi jan pak naive dhe kur i shofin keto gjera shumicen e rasteve eshte teper von.
    What we do does not define who we are. What defines who we are, is how we rise when we fall!!

...........
    Anëtarësuar
    24-12-2002
    Vendndodhja
    home
    Postime
    678
    Kam mbetur shum e habitur me ata qe kan thene se refuzojne te marin persiper mendimin dhe shqetesimin e prinderve per femin e vet. Nje gje se kuptoj dot. Kur na pyet njeri do e linit jeten tuaj mbrapa per nje dashuri, ne te gjith kercejm perpjet dhe themi jo kshu e jo ashtu e sh pytje tjera ku ne tregohemi me mend dhe themi jo, sepse duhet te kuptojme qe jeta vazhdon. Nuk e kuptoni qe te humbasesh prinderit, mbetesh gjysem njeriu per te ter jeten. Kur humb partnerin, te thyhet zemra, lendohesh ne shpirt. Vjen nje dit mbas shum vitesh zemra plotesohet perseri, plaga ne shpirt sherohet dhe kjo ndodh sepse ne jeten tende i ke hapur deren nje personi tjeter, dhe plaga ne shpirt mbetet nje njolle por te pakten e sheruar. Kur humb prinderit, zemra behet cop cop dhe shpirti digjet dhe dhemb sikur te vesh doren ne zjarr. Ne vite te ardhura mund te harrosh paksa nga kjo dhimbje, por ama nuk sherohesh dot kurr sepse nuk ka njeri ne bot te cileve mund ti hapesh deren te zevendesojne vendin e prinderve te tua. Nuk ka prind ne bote qe deshiron te keqen mbi femive te tyre sidomos kur vje puna te lidhesh jeten me dike tjeter. Ne te gjith jeten ata jan nen kontroll dhe kerkojn llogari nga ne, dhe perkundrazi edhe pse jemi te rritur dhe ne gjendje te gjykojm per veten, ata ende bejne punen e tyre kerkojn edhe me shum llogari dhe jan me shum nen kontroll per ne kur vje koha te krijojm jeten tone me nje te huaj. Prinderit sado gezohen qe femija i eshte rritur dhe po krijon jeten dhe familjen e vet, atyre i qan shpirti me shum sesa kurr, sepse nuk je me nen kujdesin e tyre, por te vetes dhe dikuj tjeter qe ata nuk njohin. Te gjith e dime qe kur femia lind dhe ecen ne rruget e jetes, per prinderit eshte sikur te ken hequr nje cop zemre te tyre dhe tja ken dhuruar botes. Tani si mendoni ju, athua nuk do u kujdesje dhe kerkoje llogari ti se cben ajo copa zemres tende qe ecen ne rruget e nje bote kaq te rrezikshme. Prandaj perpara se te themi qe eshte jeta ime andej ketej, si duhet gje prinderve ton etj, duhet mendojme me kujdes, sepse ajo dashuria qe te ka ndezur zjarr ne zemer nuk do jet e njejte mbas nja 5vitesh martese, ose kur te vin femit e tua ne kete bote. Jeta do te behet me e nderlikuar dhe e hidhur, dhe neqofse je me nje person qe nuk ti eshte pershtatur jeteses tende ose ke lene jeten tende per ate person, do e kujtosh ter jeten tende dhe do e vesh ne faj ate tjetrin. Gjithmon themi prinderit jan ne vend te par, per ata bej kete bej ate, si ka mundesi qe mund ti hedhi njeri pertok kaq lehte, per nje gje qe mund ta gjesh edhe ne vend tjeter dhe me te mir.
    Kot skan thene fjalet i mer era, veprimet hajde ti shkundi njeri
    What we do does not define who we are. What defines who we are, is how we rise when we fall!!

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Crazy_Girl
    po kjo goca sdo te vazhdoj me shkollen do te martohet me kte djalin prandaj
    hajde mendje hajde, sa influence te mire paska marre nga i dashuri gjithashtu dhe nga shoqeria...Po ti Crazy_Girl si i thua shoqes me mire djali sesa familja? Aaa harrova e do shume e do aq shume sa hedh jeten e saj pertoke per tu bere me nje nivel si i dashuri.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-10-2005
    Postime
    8
    1.) shkollen mos e le ( eshte e ardhmja jote dhe e asnje tjeterit)
    2.) prinderit nuk te flasin kot mos ja u nenvlereso opinjonet, vetem te miren te duan. Sic te duan prinderit ste do njeri ne bot.
    3.) Mendoi gjerat qarte dhe do whatever is in your benefit
    4.) Be ca te duash ti, edhe me qe ne fund mund te dali gabim, te pakten eshte gabimi jot e jo i ndonjerit tjeter.

populli thot "degjo 100 dhe be sic di vet"

good luck!

harapciu Maska e elbasanlliu yll
    Anëtarësuar
    11-11-2005
    Vendndodhja
    italia
    Postime
    122
    Dakort me ty vlla.Ne rradh te pare familja ne apsolut,jeta jon pastaj i dashuri,sepse me te dashurin sot je mik,neser je armik,kurse familja nelet jo
    Elbasani squadra zemres ton.Forza verdh e blu

Perjashtuar Maska e cupka_e_vogel
    Anëtarësuar
    22-01-2006
    Vendndodhja
    ne nje qoshe te qytetit
    Postime
    31
    Ne radhe te pare kjo eshte teme e goditur sepse eshte dicka te cilen e hasim cdo dite ne realitetin shqiptar kur shpeshere duhen zgjidhur dilema teper te veshtira.
    Personalisht nuk me ka ndodhur asnjehere por edhe nqs do me ndodhi nje dite ne fillim do mundohem te bisedoj me familjen dhe tju jap edhe une arsyet e mia, dhe ne mos te paren here te dyten do pranojne ata se s'kane cte bejne.

. Maska e delisa
    Anëtarësuar
    27-10-2002
    Vendndodhja
    Ncuk Ketu !
    Postime
    248
    Njeriu ben si i thote zemra.. por koha eshte gjyqtarja me e mire .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Une sqenkam fare "cool" me sa shof ktu...hmmm

Prindrit, deri sot tepakten, i kam pyetur dhe ju a kam pranuar mendimin ne ceshtje te tilla.

Nuk jam bere pishment deri sot qe kam degjuar prindrit sepse po mos ti kisha degjuar dhe po mos ti vlersoja ato qe thon, sot do kisha nderuar nja 15 te dashur dhe kur te behesha pishment do ishte von.
    Te gjitha vajzat ne moshen time kur me pyesin a kam b/f ose a kam pas ndo nje here, me thon "I wish i could say that, too!" ku ju pergjigjem..and i like that!

Kto per moshen 18 e posht

Kur te ket kaluar kjo mosh dhe kur njeriu te jet pjekur, atehere e di vet ca ben. Prap e ka ne konsiderat opinionin e prinderve, por edhe prindrit vet nuk do te sillen me sikur je femi i vogel.

Te thot nje vajze 15-16 vjecare qe "une do degjoj zemren dhe jo prindrit" kjo eshte budallek sepse ne kete mosh zemra sesht mesuar akoma te "flasi"

Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Familiaris Consortio" Papa Gjon Pali II
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 01:51
  2. Shtypi Italian: "Liderat e Kosovës e Maqedonisë, lidhje me Bin Laden"
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 23-05-2005, 22:16
  3. Kuptimi i shehadetit
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 13-01-2005, 13:56
  4. Vendet arabe dhe perendimi
    Nga Eni në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 10-09-2003, 08:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •