Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 48
    Perjashtuar Maska e Prototype
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Ta shprehesh ne leter dashurine eshte nje menyre klasike e te shprehurit te dashurise .. si ne koherat e hershme
    Tani dashuria moderne shprehet me menyra te tjera .... megjithate pa paragjykime .. dashuria eshte dashuri .. ne cfaredo menyre qe te shprehet

. Maska e delisa
    Anëtarësuar
    27-10-2002
    Vendndodhja
    Ncuk Ketu !
    Postime
    248
    Ndenja ne leter, menyra me romantike + qe sa here ta rilexosh do ndjesh te njejtat dridhjeje te zemres si heren e pare qe e lexove ate leter.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Elizabeth Barret Browning ka shkruar:

"How do I love thee? Let me count the ways..."

How do I love thee? Let me count the ways.
    I love thee to the depth and breadth and height
    My soul can reach, when feeling out of sight
    For the ends of Being and ideal Grace.
    I love thee to the level of everyday's
    Most quiet need, by sun and candle-light.
    I love thee freely, as men strive for Right;
    I love thee purely, as they turn from Praise.
    I love thee with a passion put to use
    In my old griefs, and with my childhood's faith.
    I love thee with a love I seemed to lose
    With my lost saints, --- I love thee with the breath,
    Smiles, tears, of all my life! --- and, if God choose,
    I shall but love thee better after death.

A mund te shprehet dashuria ne leter? Ne vargje? Ne nje fjale? Mendoj se po.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Hmmm, Evelyn ....... Praktikisht preferoj kete qe ke sjelle ti ne shqip, shpirterisht ate me lart.
    Te dyja bashke: perfect perfection a.k.a e pamundur, por gjithesesi shprehur bukur.

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    A eshte e mundur eshte pyetja?

Une them eshte menyra me e bukur.

Perjashtuar Maska e diikush
    Anëtarësuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar më parë nga Ihti
    A eshte e mundur eshte pyetja?

Une them eshte menyra me e bukur.
    po he, na trego ndonje histori/tekst konkrete ti, qe te na mundesh mendjen qe eshte edhe e mundur edhe menyra me e bukur :P

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Absolutisht JO.
    kur dikush do te me shprehi ndjenjat humbet shume pik po ta bej ne leter "dashurie"! Letra shkruan sa te duash...futesh ne google dhe gjen nje po deshe!
    Fjalet e bukura nuk kan as nje vler po nuk i ndjeve..dhe vetem kur e shikon tjetrin ne sy mundesh te kuptosh cfar ndjen.

crazy nje keshill nga une:
    e-mailave dhe chateve me njerez qe nuk njef mos ju kushto shume kohe.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-12-2005
    Postime
    459
    shumica e letrave te dashurise kane lindur ne nje kohe kur Djemte dhe vajzat nuk mund te njiheshin personalisht per shkak te rregullave dhe normave te ndryshme shoqerore.
    Une nuk besoj sinqerisht ne kete gje. Per mendimin tim te shkruash nje leter dashurie eshte si te dorezohesh para dikujt kur je i sigurt qe ndjenjat nuk do te pergjigjen. Letrat e dashurise jane thjesht dobesi.
    Nje kontakt sysh thote me shume se mijera fjale, nje prekje thur qindra poezi nje puthje shkakton nje anomali kohore qe e ben te duket ate moment ne nje jete te tere.
    Letrat e dashurise jan fjale pa ligesi te nje njeriu qe ne ate moment ka hequr dore nga kontrolli mbi fatin e tij, pra dobesi.

ExceLlenCe Maska e LlaCiPaCi
    Anëtarësuar
    10-01-2004
    Vendndodhja
    InsaNe In The MembranE
    Postime
    895

Thumbs up :)

Citim Postuar më parë nga Crazy_Girl
    I besoni ju nje letre dashurie??? Ose me mire te them i besoni ju dikujt qe ju ka shkrojtur ndjenjat ne nje leter ose me mir ne nje email...???

Un Nuk ju besoj ketyre gjerave kur nuk e njof njeriun aq sa duhet dhe ai me ka shkrojtur nje leter dashurie pa lidhje...them pa lidhje sepse kur nuk me njef mir as mua ai ku e gjeti ter ate daashuri per mua sa te shkruaj nje leter dashurie ose email duke shprehur denjat e tij?? Eshte ndryshe kur ke kohe me personin dhe njifeni dhe te shpreh djenat ne nje leter dashurie! Ju si mendoni??

Keto jan disa shembuj letra dashurie Qe mua me kan pelqyer :) Besoj se tju pelqej dhe juve!:^lulja3

I dashur ------ Përsëri për TY!

Të shkruaj Ty që ma përvlove shpirtin,të shkruaj ty që ma trondite zemrën,Ty që ta fala gjënë më të shtrenjtë të jetës sime.
    Jeta me dashuri qenka vetëm dhimbje.E ato dhimbje me diagnozë kanë edhe shërim,por?Ishe si ylli që shkëlqente natën e qetë,derisa ti dole si mjegull e ma morre dritën.A thua,do të ma kthesh përseri?A thua a e dite sa të dashurova,se ishe ngujuar në zemrën time e s'munda të të nxjerr kurr jashtë?Kalua ditët kur më nuk u ndegjuam.Ato ishin ditët më të mira të jetës sime.
    Nuk e di pse u ndamë.Për fajin tënd apo për fajin tim?Ndoshta kishim faj të dy?!Sido që të jetë,edhe sot edhe nesër ,edhe gjithëmonë pres përgjigje.Ti je dhe do të mbetesh dashuria ime e parë dhe i vetmi sa të jetoj në këtë botë.
    Ato ditë me ty ishin parajsa,lumturia e jetës sime që s'deshiroja të ketë fund kurrë.Por, ne u ndam.Aty filluan vuajtjet,aty filluan dhembjet e netët pa gjumë.Pritja dhe lutjet që t'i bëra,s'bën punë dot.
    Ndoshta këta rreshta të shkruar enkas për Ty,do t'i lexosh edhe ti.Ndoshta jo!Kush e di.... i dashur,mbase do të të prekin këto rradhë të dala nga zemra.Sikur të kisha parë vetem edhe një herë,sikur ta kisha vetëm edhe një kujtim të vetmin nga ti ndoshta do të qetësohesha e do të prehesha dalëngadalë,por?
    Shpesh i them vetës pajtohu me fatin,se dashuritë e mëdha nuk realizohen kurr!por zemra është ajo që vendos,e cila të ka mbyllur njëherë brenda e për të dalë sikur s'do të të leshojë kurrë.
    Të dua dhe vetëm për ty mendoj,dashuria ime e vjetër.Mungesa jote më shkakton agoni,dhembje dhe deshire që të vdes.ti ma more një pjesë të jetës,një kujtim një pjesë të dashurisë,ca lot të mi m'i more dhe ike!

I dashuri Im -------

Une e di qe e gjithe kjo qe po te them ka per te mbetur vetem ketu.Ti ske per ta ditur asnjehere...
    Si shume gjera te tjera qe nuk di...
    Sa kohe ka kaluar qe nuk te kam pare dhe mua me duket se cdo nate je me mua?Sa kohe ka qe nuk e kam ndjere frymen tende dhe me duket se ne cdo frymemarje e ndjej se je aty?Sa kohe ka kaluar qe ste kam degjuar tek flet dhe zerin tend e kam akoma ne vesh?Sa kohe ka kaluar?Sa?
    Aq shume sa per te te harruar ishte e mjaftueshme!!!Por cuditerisht koha spo me ben gje!
    Nganjehere me duket se jam une ajo qe nuk dua te te harroj dhe e imponoj une kohen!!Bej nje hap mbrapa, nje hap para dhe...Perseri ne vend!!Jam kaq e pavendosur dhe kaq konfuze...Kam frike te ec!Kam frike tani edhe nga hapat e mia!!!
    E mbaj mend si sot heren e fundit qe kemi folur ne telefon!Mundohesha te mos kuptoje zerin tim qe dridhej dhe mundohesha te shtregoja fort jastekun...Dhe heren e fundit qe te pashe kur u largova prej teje u mundova aq shume qe te qendroja me kembe, edhe pse gjunjet po me tradhtonin!I futa duart ne xhep per te mos kuptuar qe dridheshin!!!Dhe kur te pashe ne rruge dhe ste fola...Ula syte ngadale dhe u mundova te fshihja lotet...Ishte me mire keshtu?Mbase po...Mbase jo...Nuk jam me e sigurt per asgje!
    Di vetem qe TE DUA,di vetem qe cdo moment do doja ti bija telefonit tend dhe ti thosha te gjitha... Me duket se do mbytem me te gjitha keto qe kam brenda meje...dhe ne fund te fundit...e di qe sja vlen me...Perseri kthehem mbrapa...
    Tani duhet te ecim vec!edhe pse ne cdo moment me kujtohesh ti, edhe pse ne cdo kenge te gjej ty, edhe pse ne cdo rruge them
    -Ishim edhe atje!Ishim dhe ketu!, edhe pse u largova prej teje te dua...
    Vertet jane kaq te nderlikuara gjerat apo i nderlikoj une????...
    Nuk e di e ka provuar ndonjehere njeri te marre nje leter nga i/e dashuri/a por eshte gje shum fantastike per mu. Un kom i tip qe nuk i them dot shum gjona qe deshiroj ti them te dashures time ne sy... kto shum mire mund tja tregoj me nje cope leter. ( akoma se kom bo )
    Mu kur me ka ardh nje leter nga e dashura ( edhe pse mbas nje fare kohe pasi ishim bashk ) me ka bere ta dua me shume... nuk e di pse por ato fjale qe shkruheshin ishin ato qe une doja te degjoja nga goja e saj dhe i gjeja te shkruara sic thuhet " e zeza mbi te bardhe " dhe "jam mbushur me fryme te re" :)
    Osht gjo shum fantastike te lexosh letra me ndjenja dashurie brenda..:)
    Tpakten mu me ka pelqy shume !

PeaCe

echo Maska e Dara
    Anëtarësuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    694
    Po Ka shume Mundesi. Ndenja me e bukur ehste jo gjate leximit te letres, por momentet e pritjes :P
    Pataj mendoj qe ehste forma me klasike dhe me "Perfimtare" lol e ke me dokument te shkruar ndjenjat e tija/saja

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  2. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  3. Mbi dashurine
    Nga ani-ani80 në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 05-03-2006, 12:05
  4. Personit te vetem qe me riktheu ne jete.
    Nga studente22 në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 05-11-2005, 11:08
  5. Koncepti i Dashurisë Kristiane
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •