Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 20
    CDT Maska e -Edu
    Anėtarėsuar
    08-05-2005
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    99

Njoftim: Ka vdekur hoxha Jakup Sllupqani

Selamalejkum, veq deshta mi njoftu vllaznin edhe motrat qe hoxha shumė i dashur Jakup Sllupqani, ka ndėrru jetė.

Sot morra vesh une ne xhami mė tregun, nėse din najkush pak ma shumė najsen let na tregon.
    Nė varrimin e tij morrėn pjesė me MIJĖRA vetė, mė sė paku 10.000 nga tė gjitha viset shqipėtare dhe diaspora.

Allahu e mėshiroft vllaun dhe hoxhėn ton, ALIMIN e ballkanit siq e quajtu Shefqet Krasniqi, kaq shumė e dėshiroj shehidllėkun por Allahu xh.sh me urtėsinė e tij nuk ja dha.

Inna Lillahi Wa inna Ilayhi Ra'jioon
    Whether long range weapon or suicide bomber
    Wicked mind is a weapon of MASS DESTRUCTION

Arrow Mijėra vetė i dhanė lamtumirėn e fundit myftiut tė Kumanovės, Jakup Asipit!

Në luftën e Kosovës, Jakupi ishte njëri ndër organizatorët kryesorë për pritjen e refugjatëve nga Kosova. Disa vite rresht, ishte imam në xhaminë e fshatit Sllupçan dhe pjesëtar i UÇK-së gjatë konfliktit të vitit 2001 në Maqedoni

Shkup, 8 Janar-

Të dielën, dhjetra mijëra vetë nga të gjithë trevat shqiptare, i dhanë lamtumirën e fundit hoxhë Jakup Asipit, i cili humbi jetën të shtunën, në një aksident trafiku, në magjistralen Kumanovë-Shkup.
    Aksidenti ndodhi rreth orës 15:30 min., ndërsa hoxhë Asipi ndërroi jetë një orë më vonë në spitalin e Shkupit.

Pas faljes së namazit të iqindisë, arkivoli i të ndjerit u drejtua për në varrezat e dëshmorëve në fshatin Sllupçan, ku ishin tubuar familjarë, bashkëfshatarë, miq dhe shumë shokë të tij nga Maqedonia, Kosova, Shqipëria, Lugina e Preshevës dhe diaspora shqiptare.
    "Allahu e mëshiroftë hoxhë Jakupin , ndërsa juve iu shpërbleftë", tha Sead Ramadani, anëtar i familjes së Jakupit.

Zëvendës kryetari i Bashkësisë Fetare Islametë Maqedonisë , haxhi Bahri efendi Aliu tha se në prag të Bajramit na erdhi lajmi i pikëlluar, por të gjithë e dimë se jetën e fal Allahu dhe Ai e merr.

"Vdekja është fillimi i jetës së vërtetë, jetës së përhershme në të cilën të gjithë ne do të kalojmë", tha Aliu.

Në ceremoninë e varrimit, i pranishëm ishte edhe myftiu i Kosovës, Naim Tërnava. Ai tha se të shtunën në mbrëmje, Kosova me dhembje mori lajmin për vdekjen e vëllait, shokut dhe hoxhës molla Jakupit. "Tërër Kosova ndau dhembjen me familjen e hoxhës, bashkëfshatarët dhe me të gjithë besimtarët myslimanë të të gjitha trojeve etnike" tha Tërnava.

"Kjo shembëlltyrë që do të mbetet në jetë përgjithmonë, le të na shërbejë si rrugëtim i drejtë, drejtë idealeve tona të përbashkëta, drejtë vetëdijësimit të gjithëmbarshëm islam brenda të gjithë trojeve etnike. Hoxha ligjëroi nga xhamia, por diti të rrokë armën kur e deshi nevoja, sepse kështu e mësoi besimi i thellë që kishte në Zotin dhe profetin", tha myftiu i Kosovës.

Tahir Zendeli, hoxhë nga Tirana tha se po të mos ishin pengesat e organizimeve të reja, jo me letra për makina, jo me pasaporta për njerëzit, me mijëra do të vinin nga Shqipëria.

Telegram ngushëllimi kanë dërguar Kryesia e haxhit të Bashkësisë Fetare Islame të Maqedonisë nga qyteti i shenjtë i Mekkës, nga haxhi Ali Esati, Shoqata e stomatologëve dhe farmacistëve shqiptarë në Maqedoni - Dega në Kumanovë, komandantët e zonës Maliq Ndrecaj dhe Sami Ukshini, si dhe nga xhemati i Leverkuzenit të Gjermanisë ku hoxhë Asipi shërbeu plot 5 jet.

Biografia

Hoxhë Jakup Asipi ka lindur në fshatin Sllupçan në vitin 1951, ku kreu shkollimin fillor. Shkollën e mesme, medresen "El Furkan" e kreu në Damask të Sirisë, në vitin 1980, ndërsa studimet në Universitetin "Al Az'hav" në Kairo të Egjiptit në vitin 1985.
    Prej vitit 1985 deri në vitin 1990 punoi si ligjerues në Leverkuzen të Gjermanisë.
    Në luftën e Kosovës, Jakupi ishte njëri ndër organizatorët kryesorë për pritjen e refugjatëve nga Kosova.
    Disa vite resht ishte imam në xhaminë e fshatit Sllupçan dhe pjesëtar i UÇK-së gjatë konfliktit të vitit 2001 në Maqedoni. Në vitin 2003 u zgjodh Myfti i Myftinisë së Kumanovës.

"I dua të gjithë njerëzit njësoj

Para se të më thuhet se jam i nderuar, dua të them se unë i kam vënë detyrë vetes që ta dua dhe nderoj popullin tim dhe të organizohem maksimalisht për të mirën e tij.
    I dua të gjithë njerëzit njësoj, edhe të kqinjtë në mesin e popullit tim, sepse ajo është ara ime dhe unë duhet të investoj në të sa më shumë që dheu i saj të jetë sa më kualitativ",
    kështu përgjigjej imami i nderuar Jakup Asipi, që ndërtoi edhe rezistencën më të madhe të shqiptarëve në Maqedoni- Kalanë e Sllupçanit, gjatë luftës së vitit 2001.

Marrë nga gazeta LAJM,

ZeM

Zoti xh.sh. e shpërbleftë me Xhennet për veprat qëllimmira që bëri ky njeri i nderuar!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zana e malit : 09-01-2006 mė 06:23
    “Tė mos ishte feja Islame, populli shqiptar do tė ishte shumė mė tepėr nė numėr, por jo shqiptar-F.Konica

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    O njeri...

Mendo mbi fjalėt e Allahut tė Lartėsuar: “Vėrtet ka qenė dikur njė periudhė kur njeriu nuk ekzistonte fare si diēka e pėrmendur.” (el-Insan, 1)

Vėshtroje gjendjen tėnde dhe mendo sa ka kaluar nga kjo botė, e sa i vogėl je ti! A ka jetuar dikush pėrgjithmonė? Ajo ēka ka mbetur i pėrngjan asaj qė ka kaluar, si uji qė vjen befas ujit qė shkoi.
    Nuhut as. i ėshtė thėnė: “Si tė duket kjo botė, o i Dėrguari mė jetėgjatė i Zotit?”. Thuhet se ėshtė pėrgjigjur: “Ashtu si dhoma qė ka dy dyer; nė njėrėn hyra e nga tjetra dola”.
    Mendo pėr mė pas!

Ajo cfare di per kete ngjarje eshte se ka pesuar nje aksident dhe asgje me shume, gjithesesi Zoti i falte cdo gabim dhe e perfshifte ne meshiren e tij.
    Injoranca nuk zhduket me top

ÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Postime
    1,349

Lightbulb

'Inna lillahi wa inna ilayhi rajiun !'(Kur'an)
    'Ne jemi të All-llahut dhe ne vetëm te Ai kthehemi!'

Zoti xh.sh. e shpërbleftë me xhennet.

PrInCiPiEl

i rregjistruar Maska e mjeshtria
    Anėtarėsuar
    03-12-2004
    Vendndodhja
    Shtetet e bashk.
    Postime
    60
    Ai ka qene nje hoxhe qe ka pasur nje botekuptim te gjere, kishe deshire te degjoje kasetat e tij. Menyra e shpjegimit te mesimeve ishin te rralla.

Fliste shpejt, me nje ton qe ulej dhe ngrihej dhe po ashtu ngrinte edhe zemrat e atyre qe e degjonin. Puna e tij me e madhe ishte ne luften ne Maqedoni ku ishte nje nder organizatoret. Nje here po degjoje nje kasete te tijin dhe ndersa erdhen disa shoke te huaj me pyeten: "Ndeshje futbolli po degjon?" Kjo sepse fliste me ze te larte dhe me emocione.

Allahu e meshirofte!

revolucionar Maska e bOndi_oo7
    Anėtarėsuar
    18-10-2005
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    704
    Allahu xh.sh e shperblefte me xhennet per te gjith ate cka beri per Islamin dhe per popullin e tij.
    Punė, djersė, dashuri mes njerėzve dhe ndaj atėdheut.

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    E kam ndjekur ne televizor disa here hoxhe Jakupin dhe pajtohem me mendimin qe menyra e sqarimit te Imanit nga ana e tij ishte fenomenale.
    Me vjen keq per kete lajm. Allahu ia lehtesofte dheun dhe e shperblefte ne boten tjeter inshallah.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Jakup Asipit ka qene nje ligjuerues dhe teolog teper i madh, e kam njohur per se afermi.

Ka qene nje njeri qe ne quanim "Enciklopedia qė ec", sepse ishte aq i pajisur me njohuri nga shume sfera te jetes sa qe kush e degjonte per here te pare mahnitej nga diapazoni i tij i gjere dijesh.

Vdekja e morri me vete, vertete dhimbja eshte e madhe per te gjithe, por besojme thelle se atje do te gjene rrehatine e shpirtit.

U prifsh ne paqe, i shume dashuri jone!
    My silence doesn't mean I am gone!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-12-2004
    Postime
    50
    Selam Alejkum

Kush nuk ka pasur mundėsi ta ndėgoj dersin e hoxhes Sadullah Bajrami kushtuar hoxhes Jakup Asipit (rahimehullah), mund ta ndėgjoni duke e shkarkuar kėtu:

http://s50.yousendit.com/d.aspx?id=0...T1SLG6DQISWUK6

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    174
    Allahu e meshirofte, dhe na takofte me te ne xhennet, ndersa familjes ia lehtesofte dhimbjen.
    O Allah na e merr shpirtin duke qene muslimane
    Sa mirė do tė ishte tė mos kisha lindur,
    por meqė kam lindur sa mirė do tė ishte tė mos vdisja,
    por meqė do tė vdesė sa mirė do tė ishte tė mos ringjallesha.
    por meqė do tė ringjallem sa mirė do tė ishte tė mos dėnohesha, e nėse dėnohem tė mos dėnohem pėrgjithmonė...

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nusja e vdekur, mes legjendės dhe tė vėrtetės
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Folklori shqiptar
    Pėrgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 18-01-2016, 08:48
  2. Diana Ēuli: Ndjesė familjes sė poetit tė pushkatuar..
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 14-10-2009, 18:30
  3. Lista e shkrimtarėve tė persekutuar nga rregjimi komunist
    Nga Brari nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 26-02-2007, 23:15
  4. Mjekėt e deklarojnė tė vdekur, kthehet nė jetė 6-vjeēarja
    Nga ALBA nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-05-2004, 07:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •