Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 75
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Vendndodhja
    Norrköping, Suedi
    Postime
    215

Në kujtim të Mjellmës - Feride Dervishi

Pas një mungese të gjatë u ktheva në Forumin Shqiptar. U ktheva pikërisht për të gjetur ndonjë material të ri për Mjellmën - Feride Dervishi. Dhe më preku fakti se ajo jeton edhe sot në kujtesën e shumë miqve të saj. Unë suedezi kam qenë i pari të lajmërojë në forumet shqiptarë për humbjen e saj në janar 2006 dhe ky lajmërim i trishtueshëm solli mbi 170 përgjigje ngushëllimi.
    Më Mjellmën jam njohur përmes pullave postare - ishim koleksionistë të dy. Albumi i saj me pulla ishte kujtimi i saj i vetëm material nga vatra familjare në Kosovë - e shpëtoi ajo nga zjarri kur erdhën serbët për të djegur shtëpinë atje në Drenicë. Zhvilluam një korrespondencë të dendur, biseduam me telefon - por nuk u takuam. Zëri i kësaj gruaje trupshkurtër dhe me shpirt të madh edhe sot tingëllon në veshët e mi. Megjithëse nuk u takum kurrë ajo sikur u bë motra ime e vogël, motra e shpirtit, sepse motër nuk më kishtë dhënë Nëna ime e dashur.
    Për mua si albanolog ishte kënqësi e vecantë të ndihmoj Feriden me përkthimin e veprës që u quajt "Rënia e Gjethit Ilir". Një histori e bukur - por vetëm 6 muaj më vonë ndërroi jetë Feridja.
    Mirëpo, nga libri i saj dimë se vdekja nuk ekziston.... trupi ynë vetëm transformohet në një formë të re, një qenie të re. Kur shikoj mjellmat mendoj: pikërisht ajo mjellmë mund të ruajë shpirtin e së dashures Feride Dervishi.
    Dhe më në fund një lutje: Kush ka një fotografi të mirë të Ferides, ju lutem të ma dërgoni më postë elektronike. Jam duke përgatitur një artikull përkujtimor për një revistë suedeze "Nordisk Filateli" (Filateli Nordike) ku botojnë histori nga jeta a filatelistëve... Kam një fotografi të madhe që më dërgoi Feridja, por për revistën nuk është e përshtatshme. Ju lutem shumë të më ndihmoni, nëse keni fotografinë e saj.
    Me përshëndetje
    Ullmar Qvick, Suedi
    Ullmar Qvick

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-01-2006
    Vendndodhja
    Norway
    Postime
    28
    I nderuari Ullmar une kam fotografi te motrushe Feride. Nese mundesh me ma dergu edhe adresen ku jeton ne Suedi. Te pershendes shumë nga Kristiansandi.
    Me respekt Finete.
    Motra e Ferides.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Vendndodhja
    Norrköping, Suedi
    Postime
    215
    E nderuar Finete:
    Sa mirë se mund të më dërgosh fotografinë e Ferides. Në atë mënyrë do të bëhet ilustrim i artikullit tim kujtimor në "Nordisk Filateli". Adresa ime: ULLMAR QVICK, TROZELLIGATAN 43, SE-603 52 NORRKÖPING, SVERIGE.
    Nëse fotografia është vetëm në një kopje, mund ta kthej, Në cdo rast, Finete, më jep edhe adresën tënde për kontakt.
    Përshëndetje miqësore nga
    Ullmari
    Ullmar Qvick

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-01-2006
    Vendndodhja
    Norway
    Postime
    28
    Shumë i nderuari Ullmar do ti dergoj sa ma shpejt fotot e Ferides,por edhe adresen time ta dergoj ne kartolinë.
    Te pershendes shumë dhe ju uroj punë te mbarë.
    Me respekt Motra e Ferides.

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216

Për: Mjellmush, më ka marrë malli...

Sot eshte data 7 Janar 2012, 7 vjet nga dita kur Mjellma jone e dashur (Feride Dervishi) shkoi ne amshim. Sot u bene 7 vjet qekure semundja na e mori atehere kur veprat e saj, pune e saj filloi te lulezoj dhe te marre dhene nder shqiptar. Edhepse ne Ameriken e larget ajo kurr nuk iku nga Kosova, kur nuk e harroi Kosoven. Akoma dhe gjithenje do te me tingelloj ne vesh zeri i saj i embel dhe i dashur.
    Mjellmush vertete me ka marre shume malli per ty. Uroj te prehesh e qete ne Kosoven tende te lire e te pavarur. Kurre mos u harrofte emri yt. Lavdi jetes dhe vepres tende e dashur Feride.
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ËSHTË SHQIPTARIA

E dua letërsinë Maska e Sorkadhe_Kelcyre
    Anëtarësuar
    30-07-2005
    Vendndodhja
    me ariun polar
    Postime
    2,219

Shpirti ju prehte ne paqe Mjellmes sone ! perqafime Fitnete
    What goes around---comes around

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688

Ka qene ketu anetare e forumit?

Ngushllime te gjitheve atyre qe e kane njohur!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-01-2006
    Vendndodhja
    Norway
    Postime
    28

I nderuar,falemnderit ne emer te familjes se Ferides qe per qdo vit e perkujtoni ddhe e qmoni me mallë punen dhe vepren e saj. Semundja na e mori papritmas, por shyqyr zotit qe ka shokë dhe miq qe e perkujtojnë. Na jemi shumë krenar qe motrushja jonë ka miq te ketillë.Zoti e bekoft familjen tuaj dhe juve.
    Me respekt motra e Mjellmes.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-01-2006
    Vendndodhja
    Norway
    Postime
    28

Falemnderit e dashur.Edhe nga ketu keni perqafime.
    Me resspekt motra e Mjellmes.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-01-2006
    Vendndodhja
    Norway
    Postime
    28

Po e nderuar ktu ka qenë antare per shumë vite,kerko me nofken Mjellma edhe gjen postime.
    Te pershendes.

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •