d e l e t e m e
d e l e t e m e
Ndryshuar për herë të fundit nga Clauss : 01-12-2006 më 15:18
You were meant for me. Perhaps as a punishment.
Ketu ku banoj une per 95% te universitareve te dipllomuar ne memedhe s'eshte ashtu,ndoshta aty ku banon ti eshte ndryshe.Ku i dihet?!Postuar më parë nga Lelab
E di c'me bezdis me teper?
Fakti qe shqipetaret jane predisponibel te perthyejne realitetin vetem ngaqe s'duan te pranojne qe jane pjese e nje gjendjeje qe s'pelqejne.Mirepo,keto shume vite qe kam kaluar jashte vendit me kane mesuar qe ne jete arrin vetem statusin e merituar dhe jo ate qe do deshiroje te kishe!
Sa dekada bere ne Hollande,Lelab?Me pak muaj ne nje vend,maksimum 2-3 vjet ta siguroj qe s'je ne gjendje te kuptosh dinamiken e nje shoqerie qe ka dashur shekuj te tere te krijohet.Mesa shoh ketu vetem ato qe kane pak muaj ose ndonje vit jashte qe bertasin me shume,kjo tregon qarte ate qe po thoja.
Nejse,bisede sterile.
Qofshi mire!
P.s. Clauss,qengj-teme![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 03-12-2006 më 11:01
Kam vetem nje limit: qiellin!
Me vjen keq qe ju nuk doni te besoni apo doni qe te mbushni mendjen tuaj qe keni bere zgjedhjen e duhur qe nuk keni studjuar ne shqiperi, jo vetem une por dhe shume raste te tjera punojme ne profesion dhe te vleresuar per nga vi, per ku kam stjuduar dhe per ate nenshtetesi qe mbaj.Postuar më parë nga Blue_sky
Gjithe te mirat dhe juve
Ne fakt,e pare qete-qete une mundohem ti mbush mendjen vetes per zgjedhjen time,fundja jam une ajo qe mbasi mbaroi universitetin ketu ku banoj u perplasa per dite te tera ambasadave per nje cope vize qe te arrija te fusja koken ne ndonje Universitet ne Shqiperi.Fundja,jam une ajo qe kishte nevoje te perplasej sa ne nje vend,sa ne nje tjeter per te bere dhe ndonje shkolle plus qe te arrija te gjeja nje pune.Fundja,jam une ajo qe zgjodhi si vend-banim Shqiperine.Dukshem jam duke u munduar ti mbush mendjen vetes!
Shqipetari eshte mesuar te mbushe barkun me luge bosh!
P.s.Qe te flasesh gjuhen te nivel te duhur duhen disa vjet,e nese nje njeri s'flet gjhen ne nje nivel te kenaqshem shansi per tu "punesuar ne profesionin e tije" bie ndjeshem.(apo mosvalle shqipetaret mendojne qe "puna ne profesionin e tyre"="pune ne nje zyre"?Jo per gje por ne zyre punojne ne shume raste dhe krye-pastrueset)
Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 04-12-2006 më 18:48
Kam vetem nje limit: qiellin!
Me duhet nje pashaporte Hollandeze, kuptohet per udhetim...
Jam JETUS jo TREGUS!.
Atehere po pranaoj qe qenkam me shume fat, punoj si inxhiniere mekanike dhe kam arritur te behem drejtuese projekti, dhe gjuha qe flas dhe shkruaj ne pune (dhe jashte pune) eshte anglisht, vetem une jam e huaj dhe te gjithe te tjeret jane Dutch. Kuptoj dhe flas Dutch por nuk flas rrjedhshem, keshtu qe flas anglisht.Postuar më parë nga Blue_sky
Pra jeni me optimiste, ne hollande te jepen mundesi te ndryshme per tu punesuar, te them te drejten tani mendoj keshtu, pasi me pare se te filloja pune ketu nuk mendoja keshtu, por realiteti e tregon kete.
Ju uroj shume suksese te gjitheve.
Po ju tregoj edhe une pervojen time ne lidhje me arsimimin ne Hollande.
Une kam mbaruar Inxh. Ndert. ne Shqiperi dhe diploma me eshte vleresuar ne HBO nivo, keshtu qe nga ana teorike i kisha mundesite te punonja ne prof tim edhe pa kurse shtese.
Megjithate kam ndjekur disa kurse ne HBO+ nivo nga te cilat kam perfituar shume, megjithese mund te them se thelbi i kurseve, pra matem. mekanika ishte e njejte me ate te Shqiperise, ajo qe kam perfituar me shume eshte njohuri praktike te rregullave dhe normave te Hollandes.
Konkluzioni im eshte, qe nqs do te qendrosh ne Hollande eshte shume mire te ndjekesh nje shkollim ketu, por nqs do te kthehesh ne Shqip. atehere nuk ja vlen shume.
E mbeshtes 100 % mendimin tuaj.Postuar më parë nga Xhomlliksi
Kam nje pyetej per ju qe ndoshta dini gje!!
Do te kete ndonje feste te organizuar per shqiptaret ne Hollande me rastin e krishtlindjeve apo dhe te vitit te ri.
Nese dini gje me informoni, ku dhe si!!!
Pershendetje te gjitheve.
Postuar më parë nga Pyes_Lotin
ke sa te duash, qef ,para dhe deshire te kesh
Krijoni Kontakt