Close
Faqja 15 prej 32 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 312
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-03-2003
    Postime
    10,240
    Pershendetje per gjith Shqipet qe gjinden ne Hollan edhe kalofshi sa me mir
    #VamosArgentina

i/e regjistruar Maska e Neudeplein_NL
    Anëtarësuar
    23-06-2005
    Vendndodhja
    Nederland
    Postime
    59
    Sot ne darke eshte ndeshja me Angline op SBS6. Te shofim se si do lozi selectie i Marco's.

Spo marr me vesh se cfare eshte duke bere. Mendoj se e ka prish kombetaren Holandese dhe per nja 5-8 vjete zorr se e marrin veten.

i/e regjistruar Maska e cool_vl
    Anëtarësuar
    13-11-2005
    Postime
    13
    Citim Postuar më parë nga RTP
    Zut prap te flisni per kritikat?

Une do ju kisha preferu me i lexue mendimet e Arcimedes dhe Demol-it
    tri here ne dite,para dhe mbas buke.Mandej,t`i analizoni mire fjalet e tyre qe te mandej merrni guxim te flisni ,po jo vetem te flisni llapqe keshtu,po kur thoni psh Rita Verdonk eshte e zonja,ateher merrni nje shembull sepaku per te na deshmue pse eshte e zoja e keshtu me radhe.

Keni respekt kur epni replike ketu e mos iu hedhni me thonje shoqit ne fyt pse mendon ndryshe nga tjetri!

tung
    I ke kuptuar gabim fjalet emia lali, une nuk ju hodha asnjerit me thonjte ne fyt se pse mendon ndryshe. Thjesht shpreha mendimin tim per Hollanden dhe hollandezet, i cili eshte i bazuar ne experiencen time personale ne kete vend kaq te bukur dhe me njerez shume te mbrekullueshem, tolerant, te gjere dhe mikpritsa. Une per veten time nuk jam pritur dhe ndjerre kurr me mire ne asnje shtet tjeter sesa ketu ne Hollande, dhe ju jam shume mirnjohes per te gjitha mundesite qe me kan dhene.

P.s. Kaqurrele, flm per fjalet dhe urimin tend motra. Edhe une ju uroj gjithe te mirat dhe tu realizofshin te gjitha endrat dhe deshirat qe mund te kesh.
    Lidhjet e internetit nuk lejohen ne firme. Marrja e filmave pa leje, thyen ligjet e te drejtave te a

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-04-2006
    Vendndodhja
    Ne Endrrat E Tua!
    Postime
    83
    Citim Postuar më parë nga RTP
    Zut prap te flisni per kritikat?

Une do ju kisha preferu me i lexue mendimet e Arcimedes dhe Demol-it
    tri here ne dite,para dhe mbas buke.Mandej,t`i analizoni mire fjalet e tyre qe te mandej merrni guxim te flisni ,po jo vetem te flisni llapqe keshtu,po kur thoni psh Rita Verdonk eshte e zonja,ateher merrni nje shembull sepaku per te na deshmue pse eshte e zoja e keshtu me radhe.

Keni respekt kur epni replike ketu e mos iu hedhni me thonje shoqit ne fyt pse mendon ndryshe nga tjetri!

tung
    Sa par te pershendes RTP
    dhe pastaj kerkoj edhe un nga ti pakes me shum
    RESPEKT sa i perket mendimeve tona
    qe i shprehim ne ket forum.
    Ndryshuar për herë të fundit nga KaQuRRele : 17-11-2006 më 06:25

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-03-2003
    Postime
    10,240
    Pershendetje per Shqiptaret qe ndohen ne Holland
    #VamosArgentina

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-08-2006
    Postime
    68
    Citim Postuar më parë nga smo
    T'iu bej nje pyetje juve te Hollandes.ne vecanti studenteve te Hollandes.si eshte sistemi arsimor?per me shume atyre i masterave.ndonje informacion rreth TU DElft.dmth si eshte ajo zona aty rreth ketij univer.jetohet apo do vdesim nga e ftohta edhe nga shiu?kshu jete studentore ka?po pune gjen lehte( e kam fjalen pune sa per shpenzimet e dites jo pune tamam ne profensionin tend)
    Cdo informacion i mirepritur.
    Thank you in advance

Pershendetje
    Ne TU Delft ka mastera te te gjithe deget e inxhinierise, masteri eshte nje program dy vjecar, ne vitin e pare ke leksione dhe provime dhe ne vitin e dyte ke temen e diplomes te cilen mund ta punosh ne universitet apo ne ndonje kompani, varet nga zgjedja qe ben.
    Une kam mbaruar vitin qe shkoi masterin ne TU Delft, pasi kisha mbaruar inxhinierine mekanike ne Tirane. Dhe sikur te isha ne pozicionin tend, pra e kam fjalen pa shkuar akoma ne hollande do i beja me shume pyetje vetes: sepse besoj qe dhe ju keni mbaruar nej dege inxhinerie dhe patjeter qe keni ne pune aty ku jeni? (right?) Pra nese jeton ne shqiperi dhe ke nje pune nuk e di pse duhet te besh nje master ne Hollande? nese do qe te besh nje master ne Hollande sepse mendon te jetosh ne Hollande? atehere nese eshte kjo e dyta atehere do te thosha vazhdoje se te duhet, Sepse ketu ne TU Delft nuk meson me shume se cfare ke mesuar aty ne TR, ketu mesim eshte tip prezantimi me slides, dhe ne fund te vjen provimi.
    Jeta si student eshte ashru si deshiron ta ndertosh, ke mundesi te kalosh kohe te kendshme dhe mund te njhesh me studente nga e gjitha bota (bashkevuajtes si ne), pra ka qendra studentore plot qe organizojne party apo eksursione.
    Koha ashtu si e thane dhe te tjeret me lart qe eshte kohe e merzitshem, bie shi, fryn ere shume, bore, diell (shume pak) pra me nje fjale koha ketu eshte e merzitshme (apo sic e kemi bere dhe shprehje per hollandezet qe koah eshte e merzitshme si vete njerezit e kesaj toke ketu ne hollande)
    Nejse une nuk dua qe te ta bej ters (si themi ne andej nga shqiperia), ju i beni planet vete, por mendohuni, pra si ju thashe dhe me pare qe po te isha ne pozicionin qe do nisesha me mendimin vetem per te bere nje master jashte shqiperise dhe pa patur ndonje bigger plan me pas, une nuk vija ketu ne Hollande, pra gjithmone ky ehste opinioni im.
    Ndera per te gjetur pune ne kohen qe je student, une e mendova por nuk te del koha, pasi ketu leksionet te mbarojne ne oren 5:30 mbasdite dhe me pas ke per te lexuar, pra e para nuk ke kohe, dhe e dyta nuk eshte aq e lehte pasi duhet te dish gjuhen hollandeze dhe te kesh leje per te punuar.
    Une te uroj gjithe te mirat dhe shume suksese nese ke ardhur ne TU Delft,

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-03-2003
    Postime
    10,240
    Pershendetje per gjith antaret e forumit
    qe gjinden ne Holland
    #VamosArgentina

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Pershendetje Per TE Gjithe SHqiptaret Ne HolAnd

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Lelab:
    Shkurt hesapi te paska ardhur shpirti ke hunda,mgjth s'po arrij te kuptoj arsyet mire: paaftesia per ti bere balle ketij sistemi apo...? Nejse,merre me nje kokerr kripe kete verejtje(met een korreltje zout :P).

Atehere,per te ju pergjigjur cunit mesiper,smo:

para se te ja nisesh nje "udhe" te tille duhet te kesh parasysh qe sistemi arsimor Hollandez hyn ne sistemet me te mira te Europes Perendimore,sistem ne te cilin shume pak shqipetar arrijne te kene sukses.
    Ne rastin tend jam pak skeptike per arsyet e meposhtme:

1.Ti s'flet gjuhen.Qe te arrish nje nivel te kenaqshem te Hollandishtes ne kete moshe qe je ti,te duhen te pakten dy vjet.

2.Ti mesa thua je arsimuar ne Shqiperi,niveli i arsimit ne Shqiperi eshte shume me i ulet se ai ne Hollande.Pra,sa do jesh ne gjendje ti besh balle pregatitjes te inxheniereve qe jane dipllomuar ne nje vend Perendimor?
    Sa do jesh ne gjendje ti besh balle nje sistemi arsimor i cili nuk merr parasysh se nga je/ké ke baba/mama...qe te ngel qofte dhe per nje gjysem pike?

3.Ceshtja financiare: qe te kesh mbeshtetje financiare duhet te kesh dokumenta Hollandeze,ku do gjesh kohen te punosh?

Nese heq pikat e mesiperme,Hollanda eshte nje nga vendet e Europes Perendimore qe vertete ja vlen te studiosh,nese del nga nje universitet i tille atehere vertete mund ti thuash vetes qe ke marre pregatitjen me te mire ne Europe ne fushen tende.

Tani per gjerat praktike:
    -regjistrohesh ne fillim me nje kontrate kreditesh,pra je ti ai qe vendos sesa lende do marresh ate vit.
    -Prania ne leksione nuk eshte e detyruar(por e keshilluar).
    -Ne Hollande ka ikur koha e leshit si ne Shqiperi ku akoma perdorin shkumes proffet.Ketu perdorin prezantime ne powerpoint,me ane te slides.Pra pikat kryesore te leksionit i ke ne domeinin special te universitetit ku mund ti downloadesh dhe printosh.
    -Gjate leksioneve vete interagimi me proffet eshte minimal por ke assis.proff.me te cilet mund te besh takime dhe te heqesh paqartesite.
    -Nuk ka seminare por psh ke nje lende deri ne Dhjetor,ne Janar jep provimin dhe se ke me ate lende.Po e more ok,po se more shkon direkt ne Shtator.

Te studiosh ne Hollande do thote t'i dedikohesh totalisht,gati-gati te mos kesh nje jete sociale ndaj nese vendos per dicka te tille atehere pregatitu dhe moralisht per nje jete peshkopi.

Do te te kisha keshilluar dicka nese vendos te studiosh ne Hollande: zgjidh nje universitet ku jepen leksionet ne anglisht,keshtu do e kesh me te rehateshme(te pakten po nese flet anglisht )

Suksese me tutje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 25-11-2006 më 09:11
    Kam vetem nje limit: qiellin!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-08-2006
    Postime
    68
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky
    Lelab:
    Shkurt hesapi te paska ardhur shpirti ke hunda,mgjth s'po arrij te kuptoj arsyet mire: paaftesia per ti bere balle ketij sistemi apo...? Nejse,merre me nje kokerr kripe kete verejtje(met een korreltje zout :P).

Atehere,per te ju pergjigjur cunit mesiper,smo:

para se te ja nisesh nje "udhe" te tille duhet te kesh parasysh qe sistemi arsimor Hollandez hyn ne sistemet me te mira te Europes Perendimore,sistem ne te cilin shume pak shqipetar arrijne te kene sukses.
    Ne rastin tend jam pak skeptike per arsyet e meposhtme:

1.Ti s'flet gjuhen.Qe te arrish nje nivel te kenaqshem te Hollandishtes ne kete moshe qe je ti,te duhen te pakten dy vjet.

2.Ti mesa thua je arsimuar ne Shqiperi,niveli i arsimit ne Shqiperi eshte shume me i ulet se ai ne Hollande.Pra,sa do jesh ne gjendje ti besh balle pregatitjes te inxheniereve qe jane dipllomuar ne nje vend Perendimor?
    Sa do jesh ne gjendje ti besh balle nje sistemi arsimor i cili nuk merr parasysh se nga je/ké ke baba/mama...qe te ngel qofte dhe per nje gjysem pike?

3.Ceshtja financiare: qe te kesh mbeshtetje financiare duhet te kesh dokumenta Hollandeze,ku do gjesh kohen te punosh?

Nese heq pikat e mesiperme,Hollanda eshte nje nga vendet e Europes Perendimore qe vertete ja vlen te studiosh,nese del nga nje universitet i tille atehere vertete mund ti thuash vetes qe ke marre pregatitjen me te mire ne Europe ne fushen tende.

Tani per gjerat praktike:
    -regjistrohesh ne fillim me nje kontrate kreditesh,pra je ti ai qe vendos sesa lende do marresh ate vit.
    -Prania ne leksione nuk eshte e detyruar(por e keshilluar).
    -Ne Hollande ka ikur koha e leshit si ne Shqiperi ku akoma perdorin shkumes proffet.Ketu perdorin prezantime ne powerpoint,me ane te slides.Pra pikat kryesore te leksionit i ke ne domeinin special te universitetit ku mund ti downloadesh dhe printosh.
    -Gjate leksioneve vete interagimi me proffet eshte minimal por ke assis.proff.me te cilet mund te besh takime dhe te heqesh paqartesite.
    -Nuk ka seminare por psh ke nje lende deri ne Dhjetor,ne Janar jep provimin dhe se ke me ate lende.Po e more ok,po se more shkon direkt ne Shtator.

Te studiosh ne Hollande do thote t'i dedikohesh totalisht,gati-gati te mos kesh nje jete sociale ndaj nese vendos per dicka te tille atehere pregatitu dhe moralisht per nje jete peshkopi.

Do te te kisha keshilluar dicka nese vendos te studiosh ne Hollande: zgjidh nje universitet ku jepen leksionet ne anglisht,keshtu do e kesh me te rehateshme(te pakten po nese flet anglisht )

Suksese me tutje.
    Pershendetje,
    Te them te drejten qe dhe merzitem ndonjehere, se nuk eshte dhe aq e lehte te jesh larg vendit tend, dhe nuk merzitem nga veshtiresite, veshtiresite per njerezit jane dhe me to behemi me te forte apo jo? pra thjesht largesia

Masteri ne TU Delft eshte ne gjuhen angleze,
    Nga experienca ime, shkolla ne hollande nuk eshte shume e veshtire, vetem se te merr te gjithe kohen, pra nese ne shqiperi ke qene student cilesor atehere ketu e ke te veshtire shkollen,
    Nese deshiron te qendrosh ne hollande ia vlen te studiodsh ketu, nese do te jetosh ne shqiperi mos e merr mundimin (gjithmone ky ehste mendimi im)
    Per anen financiare mund te kerkosh fonacione qe te paguajne te gjithe shpenzimet,

Si kaloni ne pergjithesi ju te hollandes, a merziteni?

Faqja 15 prej 32 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  3. Çka i ndanë dhe çka i bashkon shqiptarët?
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 18:33
  4. Shqiptarët Popull Solidar
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 29-01-2006, 20:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •