Close
Faqja 25 prej 34 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 340
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    395
    autori,
    eshte e vertete qe filmat e Dumont,Kaurismaki apo dhe disa te tjere,ia vlen te rishihen,eshte ne te mire te perqendrimit,qe me heren e pare peson gjithe imazhet dhe nuk arrin te ndalesh ne detaje,apo te besh nje analize planesh,apo dhe te hysh me thelle me dialogjet,me historine,me menyren e filmimit.
    Eshte e vertete qe shume filma,te nje vlere te tille ne artin e kinemase,kane influenca te tmerrshme.Tek Kaurismaki ndjehet dhe Ozu.
    Ndoshta eshte pak heret te filtet per filmin me te mire te vitit,kur kinemaja ketu dy muaj do na ofroje te tjere filma.P.sh.,te fundit te Inarritu"Babel",qe kam degjuar qe eshte nje film mbi deshperimin,mungesen e fjales,dhe udhetimin,nje film on the road,qe kap shume pika veshtrimi te nje bote qe eshte kthyer ne urrejtje,mbyllje dhe frike nga te huajt.

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    E ka pare njeri premieren e "Borat" ? Lajme te reja kishin gazetat sot per Sasha-n.

Mezi po pres te premten...
    Where does a thought go when it's forgotten?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar më parë nga peoples
    P.sh.,te fundit te Inarritu"Babel",qe kam degjuar qe eshte nje film mbi deshperimin,mungesen e fjales,dhe udhetimin,nje film on the road,qe kap shume pika veshtrimi te nje bote qe eshte kthyer ne urrejtje,mbyllje dhe frike nga te huajt.
    Normalisht, filmat e Inarritu i kam inat (me irritojne ). Me jane dukur gjithmone filma malin (te djallëzuar, ne thelb filma te tipit hollywood por gjoja te stilizuar, shkurt që ta "hedhin" ku nuk e ke mendjen, shkurt shkërdhatë lol). Ndofta shkoj e shikoj... ndofta.

Besoj se keto dite do shkoj te shikoj "Pour aller au ciel il faut mourir", "Bamako", "Lady Shatterlay".

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar më parë nga MI CORAZON
    E ka pare njeri premieren e "Borat" ? Lajme te reja kishin gazetat sot per Sasha-n.

meqe jemi tek komeditë: pa ju pergjigjur nje pyetje times ketu : http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=225 , as une nuk i pergjigjem tëndes ! lol

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Citim Postuar më parë nga autori
    meqe jemi tek komeditë: pa ju pergjigjur nje pyetje times ketu : http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=225 , as une nuk i pergjigjem tëndes ! lol

Te kam kthyer pergjigje ne privat, por me sa shoh e paskam cu MP tek "nondaja".

Me sill ca foto te dy filmave ne fjale, te te them ne i kam pare apo jo, se titujt nuk me kujtohen.

Bej nani tani !
    Where does a thought go when it's forgotten?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Me sill ca foto te dy filmave ne fjale, te te them ne i kam pare apo jo, se titujt nuk me kujtohen.

Bej nani tani !
    Nuk dua te bej nani - lol, do bej portretin e Forman-it tek "Kineastet e shek.XX".

ok, ja nja dy foto te "The Firemen's Ball dhe The Loves of a Blonde. I pari tregon ballon e nje kompanie zjarrfiksish (dhe zgjedhjen e "Miss Zjarfikses" ndersa i dyti tregon aventurat sentimentale te nje bjondeje çeke. Te dy jane filma te fund-viteve '60.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura    

i/e regjistruar Maska e baby^girl
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Postime
    24
    The Departed --meqe ishte Skocezi film jo per gje ... najs fare ishte se luhet ne boston dhe etj etj etj nuk dua ta tregoj historin per ata-ato qe duan ta shofin... nje koment te vogel kisha. Une nuk kam qen fanse e Leo Di Caprio se gjithmon e kam fiksuar si kalama kur luan filma... ama ne kte film ufffffffffff ma ndryshoj komplet opinionin qe kisha per te (per te gjitha femrat kur ta shifni o none none ai ishte muy caliente, HOTTTTTTTT )
    Mundohu te njohesh veten, ndoshta ateher dicka gjen.

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016

Ka dhene Comedy Central ne mos gaboj kanalin, shume pjese nga filmi ne fjale kur mendonin se nuk do e nxirrnin dot ne kinema (kur e ndaloi qeveria e Kazakistanit)

Une do shkoj ta shikoj se me duket shume per te qeshur. Me sa lexova nga intervistat qe kam pare, ka pjese ku "aktoret" nuk ishin aktore ne nje fare menyre. Kane nenshkruar letrat dhe kane dhene te drejtat e komentit per tjeter gje, pa e ditur se do perfundonin ne filem. Vetem pasi jane bere me nerva per arsye te ndryshme e kane marre vesh qe jane duke bere filem. Pra reagimi per shume "probleme" qe trajtohen ne filem eshte i vertete.

Konservatore Maska e Dita
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Po nderhyj, se tek tema "Borat" mundem te shtoj dicka, qe ndoshta nuk e dini...
    Borat fillimisht ish parashikuar ta kish emrin Kristo dhe do te ish perfaqesues i televizionit shqiptar (te Tiranes), i cili do te ndodhej per vizite ne Amerike, per te zbuluar vendin e mundesive per publikun shqiptar. Por argumentimi (kete e kam nga studente nga Kosova) erdhi qe personazhi nuk mundej te ishte shqiptar, per shkak se ne kohen qe serite e para do hidheshin ne qarkullim po zhvillohej lufta e Kosoves dhe do te ish shume fyese, sidomos perballe faktit qe GB perkrahte luften fuqimisht. Prej asaj lufte i bie qe te mos te jemi te detyruar te ndihemi sot si kazakistanasit, kur e shohin ate film, por te qeshim me skandalozitetet qe paraqiten aty.
    Une e kam pare me DVD serine ku del Kristo nga Albanski Televizija (imagjinoni as qe shqipja nuk eshte gjuhe sllave nuk e dinin, ose do benin sikur nuk e dinin). Nderkohe tek serite qe jane nxjerre ne qarkullim gjate ketyre viteve ne kuader te Ali G Show (qe eshte po personi qe luan personazhin Borat), nje pjese e mire e serive ne siglen qe sherben per te nisur Borat, kane ne permbajtje refrenin e nje kenge te Ilir Shaqirit per Azem Galicen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dita : 31-10-2006 më 12:07

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Dita,
    Shume faleminderit per informacionin ! Nuk i dija keto "mrekullira" dhe paskemi shpetu per fije te perit.

"Borat" ketu ku jetoj (France) del ne 15 nentor keshtu qe po pres te dale dhe te "qesh" me mbroçkullat kazakistanase (normalisht, nuk duhet me shku me pà njepaçavure te tille, por dua ta shikoj me se shumti per me konsatu deri ne çpike arrin çmendia ne kinema).

Nga ç'kam lexu, do te kete reaksione te forta nga autoritetet kazake per filmin.

Nuk kuptoj diçka: e di qe Barat-i quhet ndryshe Ali G Show (pra eshte komiku anglez Sacha baron Cohen) por nuk kuptoj kur thua se
    Citim Postuar më parë nga Dita
    Une e kam pare me DVD serine ku del Kristo nga Albanski Televizija
    .
    Do te thuash se tashmë ekziston nje seri televizive angleze qe ben fjale per nje gazetar te TV Shqiptar (Albanski televizja) dhe tallet me ne ??

Faqja 25 prej 34 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ditari im pa flete
    Nga ash në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 49
    Postimi i Fundit: 19-03-2010, 10:27
  2. Zekeria Cana: Ditari i luftës, 1999
    Nga Dita në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 09-06-2007, 02:51
  3. Pjese nga ditari qe s'mbaj - II
    Nga Henri në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 23-08-2004, 07:44
  4. (Shkëputur nga ditari im) "Na ishte njëherë... Otranto '97"
    Nga Auloni në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-09-2003, 17:40
  5. Ditari I Një Adoleshenti
    Nga eris në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-08-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •