Close
Faqja 17 prej 34 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 340
    Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Autor te falemnderojne per gjithcka te bukur dhe interesante sjell rreth kinematografise,sinom i se ciles je bere ne kete forum.

Kete filmin freng me lart duhet ta shohim patjeter.
    Aktorja kryesore qenka vertet shfarosese ...............lol
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

...
    Anëtarësuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428
    Citim Postuar më parë nga kolombi
    Aktorja kryesore qenka vertet shfarosese ...............lol
    Hold your horses ere tu befsha. S'bo burri kshu. loll

Ok, jashte shakase, doja te dija nese filmi ka dale ne qarkullim per publikun e gjere apo eshte akoma ne labirinthet e kritikave?

flm ne advance
    HOLLAND...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar më parë nga Del Monako

Ok, jashte shakase, doja te dija nese filmi ka dale ne qarkullim per publikun e gjere apo eshte akoma ne labirinthet e kritikave?

flm ne advance
    Sigurisht qe ka dale ne qarkullim ! Por varet ne cilin vend jeton: ne France ka dale prej 3 ditesh neper kinema. Por me duket se ti jeton ne Itali. Nese po, varet se kur mund te vije ky film atje ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    395
    Sot pashe A scaner darkly.Richard Linklater

Philip K.Dick ka qene shkrimtar i forte ne romanet e tija fantastikore,por edhe regjizori me ate gjetjen jo dhe shume "normale" per kinemane,me pikturimin,ka paraqitur nje histori te pikturuar me realitetin e nje endrre,mbase edhe ai eshte ose ka qene paumé nga M.Sidoqofte per tu pare ky film.

Filma te tjere kam pare,pothuajse te gjithe nga europa.Palma e Arte,deluzion me Kean Loach.

Flandres,i B.Dumont shume mire.
    Taxidermie,i rende si film,turbullues.
    Les anges exterminateur,estetikisht i mrekullueshem.

à+
    Ndryshuar për herë të fundit nga peoples : 15-09-2006 më 14:18

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016

Thumbs down

Mbreme nuk e mbaj mend ca pashe, po sot pashe "The Black Dahlia" dhe nuk ishte ashtu sic e prisja...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar më parë nga Fiori
    Mbreme nuk e mbaj mend ca pashe, po sot pashe "The Black Dahlia" dhe nuk ishte ashtu sic e prisja...
    ah, paske pare filmin e ri te Brian De Palma-s ?? Ka dale ne kinema ?? (une nuk e di as ku je ti ...) e prezantoi ne Venecia dhe pritej me padurim, sepse u be kohe qe De Palma nuk kish realizuar film (gati qe prej 2002-shit...)

Hë ?? dhe ku e pe ??

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar më parë nga peoples
    Les anges exterminateur,estetikisht i mrekullueshem.
    Ajo qe eshte interesante tek filmat e Jean-Claude Brisseau eshte nje fare estetike gati-gati prej telefilmi te keq (tip M6 ), qe i ben filmat e tij te jene estetikisht ne fije te perit : ne çdo moment, thua me vehte: bo booo, mori fund ky film ! Kam parasysh "Choses secrètes" (qe duhet ta shohesh !!) por dhe filmin e tij te fundit (pra: "Engjejt shfarosës").

Ne fakt , per mendimin tim kjo vjen per dy arsye: se pari, mungesa e mjeteve financiare. Per "Choses secretes" (film, te cilin "Les Cahiers" e paten vendos te parin ne TOP10 e tyre te 2002-shit !!) Brisseau pat kerkuar nga producentët gati 3 fishin e mjeteve financiare qe ju afruan. Pak a shume, kjo ndihet edhe tek "Engjejt shfarosës", por gjithsesi, diç me pak.

se dyti, Brisseau eshte nga te rrallet regjizore aktualë natyralistë (qe guxon dhe fut elemente surealiste ne film) dhe perdor muzike shpesh lirike (ne degjim te pare, thua: "ç'eshte kjo muzike debile !!"), pa patur pikën e frikës së rënies ne pathos.

Une them se ketu qendron dhe forca e filmave te tij: ne dukje, film i keq i tipit "telefilm M6", por në thelb, kurajo artistike.

Une them qe Brisseau, bashke me Garrel, Desplechin, Dumont, mbetet nga te rrallët regjizore franceze besnikë te artit te tij dhe qe nuk bejne pothuaj asnjehere filma mediokër, edhe pse, per mendimin tim, kinematografia franceze o sot o kurre duhet te rinovohet sepse nuk e shtyn dot më me nje gjeneratë tejet te plakur per nga mosha (mos harro se Brisseau eshte plot 62 vjeç ... !)...

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Aktoret me pelqyen vec e vec ne lojen e tyre, por mu duk sikur nuk ishte loje komplekse. Kishte momente gjate filmit qe do i vecoja pasi me pelqyen, por fatkeqsisht dy tre momente nuk bejne nje filem. Fundi pastaj ishte shume hmm "blah"...

Lexova historine e vertete te Black Dahlia (aktorja qe luante B.D. i ngjiste asaj te vertetes mendoj) dhe akoma me pak e vleresova filmin atehere. Ndoshta ishte bere si shpejt e shpejt ku di une...(behen filmat shpejt e shpejt?!).

Per te pare e pashe ne SH.B.A. autor. Ate dite kur e pashe (dmth 15 shtator) ishte dita e pare qe shfaqej filmi me duket ketu.

Pershendetje

p.s. mendimet me lart jane thjesh te miat dhe nuk pasqyrojne ato te njeriu tjeter, ndaj secili mund te mendoje si te doje per filmin ne fjale

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar më parë nga Fiori
    Per te pare e pashe ne SH.B.A. autor. Ate dite kur e pashe (dmth 15 shtator) ishte dita e pare qe shfaqej filmi me duket ketu.
    ah, ok, dmth "The Black Dahlia" paska dale ne USA. Ne France del më 8 Nëntor, diten e themelimit te Partise

Te kuptoj ne ato qe shkruan. Por nuk di ç'te them pa e pare ende filmin. Brian De Palma (regjizori), ne fakt, ka qene regjizor goxha i frymezuar ne vitet '80-90 (ke nje portret te tij ketu : http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=136 . Por eshte e vertete qe ne keto 5-6 vitet e fundit ... i kane rene shume bateritë. Une kam pas qejf nje film te tijin, "Carie" (film gjysem horror, gjysem fantastik), duhet ta kelm pà nja 4-5 here... Kuptohet, filmat plaken (si njerëzit !!), por mbetet kujtimi i momentit kur e ke pare per here te pare.

So,
    flasim prap diten e pervjetorit te PPSH-se (8 nentori pra !)

tung !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    395
    Nuk e dija se ishte nje film autobiografik.Kete e pohoi dhe vete regjizori ne nje interviste qe pata fatin ta shikoja ne nje ambjent qe s'behej gje tjeter vecse pihej cigare.Ne kete interviste m'u duk pak i indinjuar per faktin se ligji kishte penguar ne nje fare menyre shprehjen artistike.Por,a mund te riprodhohet,nepermjet imazheve,ajo qe prodhohet ne trupin njerezor?
    Estetika e filmat,nese mund te perdor keto fjale,ishte teper funksionale.Dritat,muzika dhe gjalleria e personazheve,djalli me orgazmat e tij,vajzat dhe dashuria e tyre per clirimin total,keto perbejne nje film jo dhe shume te kuptueshem,por sidoqofte te mire.Nuk kam pare filma te tjere te J.C.B,por duhet te shikoj.
    Quand j'étais chanteur i Xavier Giannoli,nje tjeter film po aq i komplikuar nga subjekti sa dhe filmi i JKB,por aty rolet jane sa te rendesishme,aq dhe banale.Loja e Depardieu sikur e shpeton kete film nga monotonia.

Faqja 17 prej 34 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ditari im pa flete
    Nga ash në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 49
    Postimi i Fundit: 19-03-2010, 10:27
  2. Zekeria Cana: Ditari i luftës, 1999
    Nga Dita në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 09-06-2007, 02:51
  3. Pjese nga ditari qe s'mbaj - II
    Nga Henri në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 23-08-2004, 07:44
  4. (Shkëputur nga ditari im) "Na ishte njëherë... Otranto '97"
    Nga Auloni në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-09-2003, 17:40
  5. Ditari I Një Adoleshenti
    Nga eris në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-08-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •