Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 32
    <-----
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Ne Usa , mbas 1 viti qe je Granted (pranuar) me azil politik , mund te aplikosh per ndryshim statusi nga azilant ne permanent resident ose e thane ndryshe...te paisesh me Green Card ( proces qe zgjat 3-4 vjet qe nga data e aplikimit )
    Mbasi pranohesh si permanent resident , ke te drejte qe mbas 5 vitesh si permanent resident , te aplikosh per ndryshim statusi ne Citizen ( qytetar amerikan ) , proces ky qe zgjat 5-6 muaj !
    Pra nese nismetari i temes ka 17 vjet ne USA , duhet te ishte bere US Citizen 7-8 vite me perpara !Plus qe nuk ke probleme as me Shqiperine dhe as me USA nese ke Green Card pasi nuk je ma azilant...ke ndryshuar statusin ne permanent resident !

i/e regjistruar Maska e orphée
    Anėtarėsuar
    15-02-2006
    Vendndodhja
    france
    Postime
    23
    mvaret nese nga ana psychologike vendos te besh jeten ne nje ane apo tjeter.

une familjen qe kam krijuar e kam larg shqiperise... tim bir tim shoq... dmth kur largom qe vete ne shqiperi, ndjehem larg shtepise sime.
    ne fakt atje edhe kur shkoj durresi me mungon kur jam ne durres.
    shpjegohem:
    ai durres qe eshte sot, s'eshte durresi qe kam jetuar une.. ndryshon cdo dite, dhe mua malli me mer per durresin qe njihja para 20 vjeteve...

per mua cdo gje shkon mire. jeta vazhdon dhe jam aty ku jetoj pa kthyer koken mbrapa.

por besoj se jemi te gjithe te ndryshem dhe kjo eshte interesante, qe jeten s'e shohim te gjithe njesoj

ju perqafoj miqesisht
    biz@+

lepurushe Maska e bebushja
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    me shqiperin nuk nderoj asgje,dhe pse kam 10 vjet larg saj, mezi pres castin sa bej pronontimin e biletave
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

i/e regjistruar Maska e susglob
    Anėtarėsuar
    05-08-2005
    Vendndodhja
    MALDEN, MA
    Postime
    163
    Citim Postuar mė parė nga oiseau en vol
    Po me vjen pak ēudi por me ndihmoni pak e mos me lini te vdes budalla :

Ke ikur para 17 vjetesh, i bie te kesh ikur ne vitin 1989. Ne kete vit, me sa di une, ne Shqiperi ka patur regjim komunist. Dhe ke marre azil politik, krejt normale kjo. Mirepo regjimi sot nuk eshte me kercenues per azilantet, dhe USA e di mire kete. Me vjen ēudi qe ti je e denuar per gjithe jeten per te mos shkelur ne nje vend ngaqe ne ate vend ka patur psh nje diktature ushtarake nje-javore !

Shiko mire se ka diēka qe nuk shkon. Do te ishte ndryshe nese je azilante pas 1992... Nejse, nuk e di une kete, ketu ku jam une, asnje problem keshtu. Francezit vetem folja mire gjuhen dhe ne aeroport nuk te sheh fare : i bardhe po, gjuhen e flitka mire, asnje shans qe ky te ma hedhe mua
    Me falni te gjitheve se kisha pare qe qenka shtuar kjo teme kaq shume.

Une sic te paska thene dhe Pink eshte e vertete kam qene ne Greqi qe kur ika deri ne 1999 - pastaj erdha ne Amerike dhe qe ne vitin 2000 jam me azil politik dhe me ligj nuk lejohet te shkosh ne shqiperi deri sa te behesh citizen (amerikan/e) me nje fjale. Keto jane rregullat pastaj sic ka then dhe White Angel ka menyra plot dhe sic e thashe dhe une tek posti im me larte i di por kemi frike ta bejme. TE GJITHE pasi marin Green Card ikin ne shqiperi pa problem e lejojne nuk jane shume strikt nga kjo por si rregull dhe si ligj eshte deri kur te behesh citizen (sapo ma tha avokati kusheririt tim qe po ben te njejten procedure me ne - dhe une u cudita). Por qe te gjithe ikin me Green Card. Nejse po te kishe lexuar postimet e mia te meperparshme do ti dije keto info qe sapo te dhashe keshtu qe nuk te vej faj.

Oh Whtie Angel e di shpirt qe te gjithe ikin ashtu sic ke shkuar ti dua dhe un eta bej por nuk dua te shkoj vetem dua te shkoj me gocen se dua qe familja ime ta njohi sidomos gjyshja ime keshtu qe me femije te vogel i really need to get there comfortable se ajo eshte 19m tani keshtu qe si hyj dot aventurave po te isha vetem edhe kushedi e beja. Ndoshta si puna jote mendoj se je pa keto probleme. Nejse se nuk te njoh dhe nuk flas dot por te drejte ke te gjithe e kane bere... Dhe lum si ju....

i/e regjistruar Maska e susglob
    Anėtarėsuar
    05-08-2005
    Vendndodhja
    MALDEN, MA
    Postime
    163
    Citim Postuar mė parė nga bebushja
    me shqiperin nuk nderoj asgje,dhe pse kam 10 vjet larg saj, mezi pres castin sa bej pronontimin e biletave
    Bebi jot eshte ky/kjo?? Shume bebush i bukur....

i/e regjistruar Maska e arber x
    Anėtarėsuar
    02-03-2005
    Postime
    51
    Para se te largohesha nga Shqiperia, me eshte dhene rasti shpesh here te dal jashte shqiperise per arsye pune. Jo me vale te gjata kuptohet, por me periudha afatshkurtra nje javore etj. Nje gje me bente gjithmone pershtypje... sa here ktheheshim ne Shqiperi dhe shihja token tone nga lartesite me kalonin mornica ne trup. Me kapnin emocione e pastaj filloja te bisedoja me veten, duke i thene qe kjo eshte toka jote, krenaria jote. Kjo toke eshte dicka qe te perket dhe i perket.
    Tani jetoj prej dy vjetesh ne vendin me te ftohte ku dielli perton te dali dhe qe lageshtira te thyen kockat pa levizur fare. Statusi im ndryshon shume nga ai juaji, pasi ju jeni ne amerike dhe shumica me azil. Gjithsesi, edhe pse shkoj shume me shpesh se ju te gjithe ne shqiperi, perseri uria per te shkuar nuk me shuhet... si te thuash me hapet me teper. Por sikurse dhe e keni thene me pare, njeriu mesohet me cdo gje, dhe mbi te gjitha jeta nuk jetohet duke kthyer koken mbrapa e duke u "qurravitur".... ne synojme per me te miren ndaj dhe jemi ketu ku jemi. Mallin e kemi shok gjate gjithe rruges, per te na kujtuar njerezit tane, miqte tane, token tone, identitetin tone...

Ps. Sinqerisht ju uroj te gjithe juve qe nuk keni patur mundesi te shihni Shqiperine per kaq shume vite, t'ju hapen jo dyert por PORTAT....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga arber x : 26-02-2006 mė 15:09
    Still waters run deep............www.studime-londer.co.uk

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar mė parė nga susglob
    Me falni te gjitheve se kisha pare qe qenka shtuar kjo teme kaq shume.

Une sic te paska thene dhe Pink eshte e vertete kam qene ne Greqi qe kur ika deri ne 1999 - pastaj erdha ne Amerike dhe qe ne vitin 2000 jam me azil politik dhe me ligj nuk lejohet te shkosh ne shqiperi deri sa te behesh citizen (amerikan/e) me nje fjale. Keto jane rregullat pastaj sic ka then dhe White Angel ka menyra plot dhe sic e thashe dhe une tek posti im me larte i di por kemi frike ta bejme. TE GJITHE pasi marin Green Card ikin ne shqiperi pa problem e lejojne nuk jane shume strikt nga kjo por si rregull dhe si ligj eshte deri kur te behesh citizen (sapo ma tha avokati kusheririt tim qe po ben te njejten procedure me ne - dhe une u cudita). Por qe te gjithe ikin me Green Card. Nejse po te kishe lexuar postimet e mia te meperparshme do ti dije keto info qe sapo te dhashe keshtu qe nuk te vej faj.

Oh Whtie Angel e di shpirt qe te gjithe ikin ashtu sic ke shkuar ti dua dhe un eta bej por nuk dua te shkoj vetem dua te shkoj me gocen se dua qe familja ime ta njohi sidomos gjyshja ime keshtu qe me femije te vogel i really need to get there comfortable se ajo eshte 19m tani keshtu qe si hyj dot aventurave po te isha vetem edhe kushedi e beja. Ndoshta si puna jote mendoj se je pa keto probleme. Nejse se nuk te njoh dhe nuk flas dot por te drejte ke te gjithe e kane bere... Dhe lum si ju....
    o shoku po pse u rregjistrove shqiptar ti, e para punes! dhe se dyti nqs ke mundesi te udhetosh me ndonje Travel document( kshu i quajn ke tu ne angli, mbase per ju eshte green cart) mere fluturimin per ne Kosov, e pastaj ma merr menja se nga kosova mund te hysh ne shqiperi kollaj fare, ka plot shqiptar qe e bejn keshtu ketu ne angli!

gjith te mirat

alpha dominant Maska e D@mian
    Anėtarėsuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Citim Postuar mė parė nga oiseau en vol
    Nejse, nuk e di une kete, ketu ku jam une, asnje problem keshtu. Francezit vetem folja mire gjuhen dhe ne aeroport nuk te sheh fare : i bardhe po, gjuhen e flitka mire, asnje shans qe ky te ma hedhe mua

Edhe une ate pershtypje kam. Zbret nga avioni ne Charles de Gaulles dhe iken sikur je ne stacionin e trenit ne Vlore

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    i mbysym me pune vetem ashtu largohet ēdo gje me te gjithe racat perballohem nuk kam problem per asgje keshtu me shkofte per gjithmon me te mira naqeta

..ılılı T.T ılılı.. Maska e Dj-GabrieL
    Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Jabanxhi
    Postime
    1,899
    Citim Postuar mė parė nga bebushja
    Edhe une se nderroje kurr

Dhe njikohesishte mezi po pres qe te takoje ate babyn tim (Te dal aty ne rinas ta pres )

Feel the pump √

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ēfarė mendoni pėr Ahmet Zogun?
    Nga honzik nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Video e ushtarėve grekė nė Internet indinjon shqiptarėt
    Nga Ingenuous nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Greqia u jep shtetėsinė minoritarėve
    Nga DYDRINAS nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  5. Shkaqet e mjerimit tė Shqipėrisė
    Nga Iceberg nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 19-03-2005, 18:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •