hej doja tju pyesja sie mbysni ate ndjenjen qe te merrni bileten e te ktheheni ne shpi?si e mbysni mallin per ate shqiperi sado e qelbur e pa drita eshte?si perfundim a ka ndonje bir shqipria ne koeln?me thoni.....................
hej doja tju pyesja sie mbysni ate ndjenjen qe te merrni bileten e te ktheheni ne shpi?si e mbysni mallin per ate shqiperi sado e qelbur e pa drita eshte?si perfundim a ka ndonje bir shqipria ne koeln?me thoni.....................
Njeriu mesohet me shume gjera, edhe te jetoj larg vendit ku ai lindi.
Nuk eshte e lehte, por mund te mesohet njeriu.
I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....
Une kam ikur qe 10vjec nga shqiperia (e kam thene disa here por gjithmone e konsideroj sikur po flas me nje person qe nuk ka lexuar shkrimet e mia te me parme). Nejse dhe tani jam gati 27 vjec. Keshtu qe kam gati 17 vjet qe kam ikur nga shqiperia. Kam shkruajtur dhe here tjeter per kete por meqe pyete pamvaresisht se une kam ikur qe e vogel nga shqiperia dhe shume gjera me bejne pershtypje nga ai vend dhe nga mentaliteti shqiptar dhe i get mad at those things or people, pamvaresisht se familja ime immediate jane me mua kudo qe kam qene (kam nje gjyshe ne shqiperi kam 6.5vjet qe se kam pare dhe po vdes ta shikoj) kam nje mall te madh per shqiperine. Sikur kot me pare rruget dhe qytete dhe njerezit e mij kusherinj, halla, xhaxhallar etj etj. Por mundesite e mia jane 0 sepse jemi ketu me azil politik dhe nuk na lejohet te shkojme. E di qe shkohet still me menyra te tjera sic shkojne shumica por une personalisht me duket rrisk qe nuk dua ta mar. Keshtu qe rri ketu ku jam, i live with it dhe jeta ime shume busy qe te mendoj dhe per kete gje qe me ben sad.
Faleminderit.
në mërgim është jeta e vështirë por ju dëshirojmë të merni qëndrim sa ma të shpejtë dhe të ktheheni në vendlindje e të vizitoni familjen e të afëmit e juaj ju përshëndesim nga suedia
eh....kujt i thu.......u bera 8 vjet pa par tiranen time.....edhe imagjono qe ç'do dit, si un dhe gjith familjaret e mi...mendojm te kthehemi....nuk kalon dit pa folur pak per shqiprin apo mendimi qe te kthehesh.....por pastaj mendon shum gjera..dhe ja...e shtyn kshu......
firm e?????......ahuuuuu pertokam !!!
Postuar mė parė nga susglob
Susglob edhe une me azil politik jam edhe isha vjet ne Tr . Do thuash tension ka , por perseri kalohet. Kam kaluar nga Podgorica ( ne aeroportin e saj) , aty me erdhen me moren me taksi ( ke taksi sa te duash qe kalojne kufirin shqiptar). Kaluam doganen e Podgorices me pas asaj te Hanit te Hotit. Tek Hani i hotit mund te kalosh me pashaporte shqiptare pa pike problemi ( une nuk kisha keshtu qe ndenja ne makine ) . Kurse tek dogana e Podgorices policia aty nuk te ve vule ne pashaporte por ne nje karton dhe ta fut midis ne pashaporte. Edhe me beso se e kam bere ate rruge kater here ( se me humben valixhet) edhe policia te pyesin e do vulen ne pashaporte apo ne karton. I dine hilet edhe ata e dashur . Keshtu pa pike problemi .
Tani shqiptari shkon ne Maqedoni pa vize vetem me pashaporte keshtu nuk ke asnje lloj problemi. Eshte pak rruge e lodhshme por hejj ja vlen barra qirane apo jo per nje muaj pushime ne vendin tend. Edhe kur vjen ne Us , po te pyeten asgje isha ne Maqedoni per pushime . Cfare do te te thone pse ike me pushime ?
Mundohu se vertet ja vlen te ikesh .
White_Angel
O Zot per vete sdua gjė jo...por pėr prindėrit nje dhėndėr tė bukur!
Viti i pare asht ma i veshtiri ! Asht viti kur thua 3 here ne dite "Do te kthehem , nuk rri ne ket m'ut vendit "...lolPostuar mė parė nga marili
Te gjithe thojne kshtu , belive me...masandej , fillojne dhe ja pijne ujin vendit ku jetojne dhe fillon dhe u duket i amel lol.
Cdo kush asht ne ankth derisa te baj viziten e pare ne Shqipni , masandej , e sheh qe kulti i idealizimit te vendit tend , shembet fije ka fije dhe mallin fillon e ze aryseja !
Anyway , ishalla nuk vdes ktu ne ket vend se s'ka per te kene kurre vendi im !
Pupupup, cfare jane keto fjale, qe t'u thafte goja qe i thua.Postuar mė parė nga AgainstAllOdds
. Te na rrosh sa malet se me zor e me pahir, do t'ia shohesh mengjesin nene-lokes Shkoder
.
Sa per temen, kam dhe une tete vjete pa vajtur ne Shqiperi. Eshte e vertete qe viti i pare (ndoshta dhe i dyti) jane me te veshtiret. Pastaj, jo se me behet uji me i embel (sic ka thene AAO) po e ben zemren gur, dhe vazhdon jeten, se ndryshe pastaj vetem t'ia heqesh vetes po ta mbash mendjen dite per dite tek malli per atdheun.
Eshte jete e veshtire jeta e emigrantit, jo nga ana ekonomike, por shpirterore. Nuk ndjehesh (personalisht) kurre e plote. Por cfare nuk na zuri dhe s'e hoqem thuaj.
Postuar mė parė nga AgainstAllOdds
no, ty do te hudhim tek meksiqanetmatane kufirit ,te rrish rehat me mamsitat
per te qene ne teme: mallit ja morim shiptin virtualisht: jemi pjesmarres aktive dhe te cmuar te forumit shqiptar![]()
TBD
Krijoni Kontakt