Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    i/e regjistruar Maska e Drita_Love
    Anėtarėsuar
    06-11-2005
    Vendndodhja
    SWEDEN
    Postime
    101

Pavarsia = Shqipria Etnike?

Më duhet të shprehem pak kur është në pyetje Shqipria e madhe dhe etnike. Ju lutem, mos e përdorni këtë fjalë, ngase Shqipria etnike ose e madhe nuk e simbolizon identitetin shqiptarë. Edhe pse kjo është ëndrra jonë, mos e shprehni në kësi mënyre dhe këtë ju them nga përvoja!

Si intelektuale në Suedi dhe reprezentante e rinisë Suedeze në UNITED NATIONS në New York, më duhet tju them që përdorimi i fjales ETNIKE tingllon shumë keq në veshët e të huajve të cilët nuk e kuptojnë popullin tonë.

Unë mendoj që ne si popull duhet ta kuptojmë fjalen DEMOKRACI. Pyeta edhe më herët ku janë të gjithë ata njerëz të cilët kërkonin demokraci dhe të cilët i adhuroja si idolet e mi? Ju lutem lajmrohuni dhe ta diskutojmë fjalen demokraci sepse nga përvoja ime më duhet të them që një shtet etnik kurrë nuk mund të jet DEMOKRAT!!! Ku e kan vendin minoritetet? Ku janë të shtypurit?

Ju lutem lajmrohuni dhe ma riktheni ëndrren të cilen e kisha kur isha fëmi!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Drita_Love : 03-01-2006 mė 04:14
    Dua te jem e lirė,te fluturoj,ZOTIN ta gjej dhe pėrjetoj, qė ne momentin e vdekjes tė mos mendoj qė kurrė as nuk jetova!

Perjashtuar Maska e bashki
    Anėtarėsuar
    22-12-2005
    Postime
    117
    E ke fjalen per minoritetet e llastuara ne Kosove apo per nje "minoritet" qe ne te vertete jane tre milione a me shume shqiptare ne Greqi te gjithe te shtypur???

i/e regjistruar Maska e Drita_Love
    Anėtarėsuar
    06-11-2005
    Vendndodhja
    SWEDEN
    Postime
    101

Minoritetet...

E kisha fjalen pėr minoritetet nė Kosovė!!!
    Dua te jem e lirė,te fluturoj,ZOTIN ta gjej dhe pėrjetoj, qė ne momentin e vdekjes tė mos mendoj qė kurrė as nuk jetova!

Perjashtuar Maska e bashki
    Anėtarėsuar
    22-12-2005
    Postime
    117
    Mendoj se jane nje gjarper qe po e mbajme ne gji.
    Jane pikerisht ata serbe dhe rome qe masakruan shqiptare, por edhe si race jane mjaft te degjeneruar.
    Jane pikerisht ata turq qe na shkaterruan perplot 500 vite.Edhe keta jane race e shemtuar, mjafton ti shohesh femijet e tyre, sikur monstrume.
    Ne mund te sillemi mire me ta, por kur atyre u vjen forca ndryshojne per 90 shkalle, harrojne bujarine shqiptare.

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar mė parė nga Drita_Love
    Si intelektuale nė Suedi dhe reprezentante e rinisė Suedeze nė UNITED NATIONS nė New York, mė duhet tju them qė pėrdorimi i fjales ETNIKE tingllon shumė keq nė veshėt e tė huajve tė cilėt nuk e kuptojnė popullin tonė.
    How about 'INCORPORATED BRAND'? Does that sound better? I krypsha trute Suedezve, e i puthsha gjithe femrat qe jane exchange students in North America.
    Me trute e Svedezeve nuk shkoj as ne hale une. Ata kane arrit epoken e Star Trekut perpara holokaustit nuklear. 'Avash i cik' thuji atyre. 'Ku ju con f(j)ordi?'

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Citim Postuar mė parė nga Drita_Love
    ta diskutojmë fjalen demokraci sepse nga përvoja ime më duhet të them që një shtet etnik kurrë nuk mund të jet DEMOKRAT!!!
    E dashur shqiptare! Ti u linde ne nje shtet qe ndoshta eshte i vetmi shtet ne bote qe u krijua nga Austriaket, Italianet, Francezet, Anglezet, Ruset me qellimin e vetem te HOMOGJENISE. Edhe sot e kesaj dite veshtire te gjesh shtete ku 98% e nje popullate i perket vetem nje etnie.

Ti ben mire qe e ben kete pyetje xhanem, sepse shpjegon pse pagoi para nje fondacion Gjerman qe te financoje nje Atlas Demografik te Shqiperise ku % shqiptare zbret nga 98% ne 88%.

Ai shteti Viking i joti sa % Vikinge eshte? Gjithashtu po me dukesh si tifoze e multi-kulturalizmit. Po te sjell keto citate nga disa luminare te te gjitha ngjyrave per kete teme:

Nobel Prize winners on multiculturalism:

" What do they call it - multi culti - its all absurd. " -
    V S Naipaul.

" Multiculturalists...have opened a new front in their assault on rationality. " - Aleksandr Solzhenitsyn.

"Show me the Proust of the Papuans, and I'll read him" - Saul Bellow.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Qafir Arnaut : 05-01-2006 mė 13:57

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Citim Postuar mė parė nga Qafir Arnaut
    . Edhe sot e kesaj dite veshtire te gjesh shtete ku 98% e nje popullate i perket vetem nje etnie.

:
    Me fal Qafir por cilli eshte ky shtet?
    Citim Postuar mė parė nga Qafir Arnaut
    . I krypsha trute Suedezve, e i puthsha gjithe femrat qe jane exchange students in North America.:
    A po mendon biondinave, nuk te shkon shume krype ne kete rast . :-)

Harrova te them se Drita ka lindur ne Serbi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 06-01-2006 mė 10:31
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para
    Me fal Qafir por cilli eshte ky shtet?

A po mendon biondinave, nuk te shkon shume krype ne kete rast . :-)

Harrova te them se Drita ka lindur ne Serbi.
    Albania administrative plako. Albania!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    "E dashur shqiptare! Ti u linde ne nje shtet qe ndoshta eshte i vetmi shtet ne bote qe u krijua nga Austriaket, Italianet, Francezet, Anglezet, Ruset me qellimin e vetem te HOMOGJENISE. Edhe sot e kesaj dite veshtire te gjesh shtete ku 98% e nje popullate i perket vetem nje etnie."

Me keto fjale ju drejtove Drites, dhe per kete te pyeta duke ditur se kjo ka lindur ne Serbi.
    OK plako(kujdes krypen).

Per ty Drite e kam nje pyetje,
    cfare mendojne suedezet kur thone "etniska albaner"? Une dhe ti e degjojme kete fjale ditat dites.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 06-01-2006 mė 10:40
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Tema tė Ngjashme

1. Hyseni: Kadare kundėr bashkimit tė Shqipėrisė etnike
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 12:44
  2. Parailiret - Iliret - Arberit _M.Korkuti
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-10-2006, 20:53
  3. Pėrgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  4. Si vjen bashkimi kombėtar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 487
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 00:19
  5. Cili ėshtė synimi i AKSH-sė?
    Nga Faik nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •